Ting at foretage sig
Kroatien

Vores mest anbefalede ting at lave i Kroatien

Plitvice Søerne: Nationalparkens officielle adgangsbillet

Plitvice Søerne: Nationalparkens officielle adgangsbillet

Fordyb dig i den enorme skønhed i Kroatiens største nationalpark, der ligger mellem bjergkæderne Mala Kapela og Lička Plješivica. Book din billet til Plitvice Lakes National Park, og vandr gennem frodige skove for at se på fantastiske tufformationer og brusende søer. Vælg mellem 7 ruter og 4 vandrestier for at udforske dette uberørte landskab året rundt. Vær vidne til magien i 16 navngivne søer og utallige mindre søer, der flyder ind i hinanden. Oplev de øvre søer med blide bredder, eller beundre de nedre søer med stejle klipper og imponerende vandfald som Sastavci. Slut dig til naturentusiaster, der har holdt af denne park, siden den fik status som nationalpark i 1949.

Split: Krka-vandfaldstur med bådkrydstogt og svømning

Split: Krka-vandfaldstur med bådkrydstogt og svømning

Tiltag til en tur til Krka-vandfaldene fra Split med bus eller opgrader din oplevelse til at omfatte privat transport i bil. Fordyb dig i skønheden ved de kaskader af naturlige vidundere, som vandfaldene i Krka Nationalpark er, og lær om dette natursted af din lokale guide. Efter en 90-minutters rejse væk fra Split i en airconditioneret turistbus vil du opdage denne eventyrlige og meget eftertragtede attraktion, som ligger midt i et af de mest solrige områder i Kroatien. Dit første stop er den maleriske lille by Skradin, hvis oprindelse går tilbage til oldtiden. Efter en 30-minutters panoramaskibning gennem den magiske indgang til parken når du frem til Skradinski Buk, som er stedets imponerende højdepunkt. Lær også om stedet, herunder dets historie, gennem en guidet rundvisning inde i parken. Nyd i alt 3 timer i parken, så du kan få mest muligt ud af denne vidunderlige oplevelse - fra picnic, tage kunstneriske billeder til blot at indånde det hele. Fortsæt til den maleriske by Primosten, hvor der findes nogle af Kroatiens fineste strande. Nyd 2 timers fritid til at tage en svømmetur eller udforske de maleriske brostensbelagte gader i den gamle bydel. Du har mulighed for at deltage i en vinsmagning.

Fra Dubrovnik: Dagsudflugt til Mostar og Kravica-vandfaldet

Fra Dubrovnik: Dagsudflugt til Mostar og Kravica-vandfaldet

Tag på en dagstur, og se Kravica-vandfaldene, som ligger gemt inde i Bosnien-Hercegovinas skove. Besøg byen Mostar, og hør den professionel guide fortælle om regionens historie. Tag fra Dubrovnik til grænsen mellem Kroatien og Bosnien-Hercegovina. Fortsæt til den lille kystby Neum, og nyd Adriaterhavskystens smukke landskab undervejs. Ankom til Kravica-vandfaldene, og se floden Trebižats tufa-kaskader falde 25 meter ned gennem skoven. Om foråret kan du opleve de dramatiske vandfald, mens du om sommeren og efteråret kan nyde en svømmetur i de lavvandede bassiner. Kør til den historiske by Mostar for at udforske den gamle bydel og se den berømte, gamle bro over floden Neretva. Tag på en kort byvandring med en lokal guide, og hør mere om byen, inden du får lidt tid på egen hånd.

Split/Trogir: Blå hule, Mamma Mia, Hvar og 5 øer-tur

Split/Trogir: Blå hule, Mamma Mia, Hvar og 5 øer-tur

Besøg 5 af Kroatiens øer med stil på en sjov dagstur med speedbåd. Tag på et eventyr, hvor du udforsker grotter, svømmer og snorkler og opdager dalmatiske byer. Vælg enten Trogir eller Split som dit udgangspunkt. Og det bedste af det hele er, at du kan vælge mellem enten en lille gruppe eller en privat oplevelse. Krydstogt på en 90-minutters speedbådsrejse for at nå øen Biševo, hvor den blå hule ligger. Hop ind i en mindre lokal båd og udforsk den fantastiske hule indefra og beundre dens livlige blå glød. Derefter starter Mamma Mia-delen af turen med bådturen til øen Vis. Udforsk den første Mamma Mia-placering, landsbyen Komiža med 1 times fritid. Oplev den traditionelle dalmatiske fiskerlandsby med sine smalle gader, stenstrande og indbydende promenade. Kig forbi det næste Mamma Mia-sted - Stiniva Cove, hvor du får adgang til bugten på det mest solrige tidspunkt af dagen for en hurtig dukkert på 15 minutter. Vi sejler forbi Srebrena-stranden, et af de berømte Mamma Mia-steder. Skipperen vil være mere end villig til at sætte farten ned, så du kan tage nogle fantastiske billeder. Efter alle de fantastiske Mamma Mia-steder er næste stop Budikovac Island til din næste aktivitet: snorkling og svømning i Den Blå Lagune. Lån snorkeludstyret om bord og nyd en afslappende times dukkert her eller en forfriskning på stranden. Til sidst besøger vi Hvar, hvor vi har tid til at spise frokost og tage på sightseeing i den maleriske havneby. Højdepunkterne omfatter den historiske bymidte og Španjola-fæstningens udsigt over Pakleni-øerne. Slap af og nyd landskabet, mens du bliver transporteret tilbage til Split eller Trogir.

Fra Split: Krka-vandfald, mad- og vinsmagningstur

Fra Split: Krka-vandfald, mad- og vinsmagningstur

Besøg Krka National Park på en dagstur fra Split. Rejs i en bus med aircondition, nyd en afslappende bådtur til Skardin, besøg en lokal vingård og meget mere. Før til mødestedet i Split, og gå om bord i en komfortabel bus med aircondition for at begynde din rejse. Når du ankommer til parken, kan du gå ad træstien gennem parken og opleve en grøn oase med endemiske fugle-, fiske- og sommerfuglearter. Besøg den smukke etniske landsby og oplev traditionelle dragter og håndværk, det lille hus, der er dedikeret til Nikola Tesla, samt gamle vandmøller. Se Jaruga vandkraftværket under Skradinski buk, det næstældste vandkraftværk i verden og det første i Europa. Efter at have tilbragt tid i parken sammen med din guide, skal du gå om bord på en afslappende bådtur til Skradin. Vis en tur gennem den lille by, bestig fæstningen og nyd panoramaudsigten, tag en cocktail eller frokost på en af barerne og restauranterne, eller tag en svømmetur på en strand i nærheden, hvor Krka-floden møder havet. Til sidst kan du besøge landsbyen Plastovo og lære en af de lokale vinproducenter at kende. Smag på fin dalmatisk vin, hjemmelavet olivenolie, ost og brød, inden du vender tilbage til Split.

Dubrovnik: Den ultimative Game of Thrones-tur

Dubrovnik: Den ultimative Game of Thrones-tur

Fordyb dig i "King's Landing" med en guidet byvandring til Dubrovniks berømte seværdigheder, som er med i Game of Thrones. Udforsk Westeros' hovedstad med lokale guider, der vil tage dig til de mest berømte filmlokationer og fortælle dig hemmeligheder om produktionen. Du kan straks genkende, hvor dele af historien udspillede sig, mens din guide fortæller anekdoter og viser ikoniske billeder fra serien. Besøg den imponerende Lovrijenac-fæstning (Red Keep), og nyd de tilsyneladende uendelige befæstede mure, hvor Tyrion Lannister og Varys gik en tur. Se Pile-porten, hvor kong Joffrey blev udsat for et borgeroprør og fik kastet møg på sig, eller gå i Cerceis fodspor, da hun gik skammens gang gennem byen. Hør historierne bag kulisserne, og da din guide måske har været statist i Game of Thrones, har du mulighed for at tage et billede på den berømte jerntrone.

Fra Dubrovnik: Krydstogt på Elaphite-øen med frokost og drinks

Fra Dubrovnik: Krydstogt på Elaphite-øen med frokost og drinks

Tag på et uforglemmeligt øhop-eventyr til de fantastiske Elafiti-øer Lopud, Šipan og Koločep med vores eksklusive dagsudflugt fra Dubrovnik. Oplev uberørte strande, historiske kirker, frodige vinmarker og fredfyldte olivenlunde i dit eget tempo, mens du forkæler dig selv med udsøgte middelhavsdelikatesser. Vælg vores praktiske afhentning på hotel og nyd en behagelig tur i et køretøj med aircondition direkte til havnen. Når du er fremme, kan du gå om bord på vores luksuriøse båd med aircondition og forberede dig på en betagende sejltur langs Dubrovniks maleriske kystlinje. Din første destination er den fortryllende ø Lopud. Her har du frihed til at udforske, som du vil. Nyd solen på de idylliske kyster, eller besøg den berømte sandstrand ved Šunj-bugten. De mere eventyrlystne kan vandre langs øens bilfrie veje for at opdage uberørt natur og historiske skatte, herunder gamle fæstninger og franciskanerklosteret Saint Mary. Dernæst sejler vi til Šipan, den største ø i Elafiti-øgruppen. Gå i land, og fordyb dig i øens naturskønne vinmarker og olivenlunde, en sand fest for sanserne. Dit sidste stop er den rolige ø Koločep. Dyk ned i det krystalklare vand og tag en forfriskende svømmetur, eller gå en rolig tur gennem de aromatiske fyrreskove, før vi kører tilbage til Dubrovnik. Under hele krydstogtet kan du nyde kroatisk vin af høj kvalitet, vand og et udvalg af læskedrikke. Nyd smagen af hjemmelavet olivenolie og de fineste hjemmedyrkede grøntsager, som giver dig en autentisk middelhavsoplevelse. Til frokost kan du vælge mellem fisk, kylling eller en vegetarisk menu, alt sammen ledsaget af en lækker kartoffelsalat. Gå ikke glip af denne ekstraordinære rejse. Book dit krydstogt med øhop i dag, og skab minder, der varer hele livet!

Split: Den Blå Lagune og 3 øers speedbådstur

Split: Den Blå Lagune og 3 øers speedbådstur

Sæt sejl på Adriaterhavet med denne halvdagstur i speedbåd fra Split. Sejl mellem smukke strande og bugter. Nyd den afslappede atmosfære på strandbaren Borkko. Svøm eller snorkel i den glitrende Blå Lagune. Udforsk den historiske by Trogir. Hop om bord på en båd og mød din skipper. Oplev nogle af de mest fascinerende destinationer midt i Adriaterhavet. Efter at have nydt en afslappende bådtur og panoramaudsigt over Split, når du dagens første destination, Borkko Beach bar på øen Čiovo. Nyd det hvide sand, strandbarerne og fyrretræerne. Når du har udforsket denne klub, kan du tage en bådtur til Den Blå Lagune. Hils på det turkisblå hav og sandstrandene. Hop direkte ned i det krystalklare vand og tag en forfriskende svømmetur. Dyk for at udforske det rige marineliv under vandet. Gå ud på soldækket for at solbade og slappe af. Sæt kursen mod din endelige destination, den historiske by og havn i Trogir. Denne by-ø er et kulturelt UNESCO-verdensarvssted. Nyd den betagende udsigt over den centrale dalmatiske kyst og øerne, mens du sejler tilbage til Split.

Fra Dubrovnik: Montenegro-bådtur fra Perast til Kotor

Fra Dubrovnik: Montenegro-bådtur fra Perast til Kotor

Tag på en dagstur til Montenegro og sejl ned ad Adriaterhavskysten. Se Boka Kotorska-bugten, udforsk Kotor og vandre gennem Perast. Kom på tværs af UNESCOs verdensarvssteder, mens du udforsker Montenegro. Drag fordel af afhentning ved din bolig i Dubrovnik og kør til grænseovergangen til Montenegro for at klatre ombord på en båd og sejle til Kotor. Beundre den venetianske havn og defensive bymure fra vandet. Få en betagende udsigt over fjorden og lær mere om Boka Kotorska-bugtens kulturarv. Nyd fritiden til at udforske monumenterne i den gamle bydel. Gå ombord på båden igen og sejl til den lille by Perast. Besøg den kunstige ø Our Lady of the Rocks ved ankomsten, og få lidt fritid til frokost i den smukke bymidte. Gå en tur i gaderne for at finde barokke paladser, ortodokse monumenter og andre UNESCOs verdensarvsmonumenter i dit eget tempo. Forundre de stenforsvarstårne, der forbliver uberørte, og følg i fodsporene på russiske zarer og venetianske prinser, der sejlede i Kotor-bugten. Vend tilbage til Perast med bus eller minivan med aircondition, og fortsæt til Dubrovnik efter grænseovergangen.

Split: Den gamle bydel og Diocletians paladset på en vandretur

Split: Den gamle bydel og Diocletians paladset på en vandretur

Rejs tilbage i tiden på en guidet vandretur i Split, og udforsk 1.700 års byhistorie, fra opførelsen af Diocletians palads i 305 e.Kr. til byens plads som Kroatiens næststørste by. Opdag seværdigheder som Saint Domnius-katedralen undervejs. Mød din guide ved Diocletianspaladsets gyldne port og forundres over resterne af et gammelt palads fra Romerriget, som nu udgør omkring halvdelen af den gamle bydel i Split. Stop for at se de åbne kolonnader på paladsets centrale Peristyle-plads. Fortsæt til den imponerende Sankt Domnius-katedral, som menes at være den ældste katolske katedral i verden, der stadig er i brug i sin oprindelige form. Hør om historien om Gregor af Nin ved hans statue i Giardin Park. Skrid ad Riva-promenaden for at beundre udsigten over Marjan Hill og Adriaterhavet. Afslut din tur, hvor den begyndte ved Den Gyldne Port.

Alle aktiviteter

830 aktiviteter fundet
Sorter efter:

Byer i Kroatien

Store seværdigheder i Kroatien

Byer i Kroatien

Regioner i Kroatien

Andre seværdigheder i Kroatien

Vil du se alle oplevelser i Kroatien? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Kroatien

Samlet bedømmelse

4.6
(63.917 anmeldelser)

Guiden, der fulgte os, Anita, var enestående. Han gav vigtig information om destinationen og også om landet, men på en dynamisk og sjov måde. For ikke at nævne, at Anita senere gav os en række forslag og muligheder for aktiviteter og restauranter i Split-regionen. Anita gik over al forventning! Turen var smuk, og det er værd at tage en tur, der ikke er så indlysende. Jeg elskede det, og jeg anbefaler dig at gøre det!

Guiden var meget opmærksom, venlig og sjov! Alt i alt en fantastisk dag takket være en fantastisk guide! Gerne igen!

fantastisk tur, fantastisk organisation, fantastisk guide! Jeg kan varmt anbefale det ❤️

Fantastisk tur. Vores guide Mate var vidunderlig, og han gjorde turen fantastisk!

Aktiviteten var meget cool og guiderne meget flinke. Jeg anbefaler!