Lissabon

Vælg datoer

Seværdigheder i Lissabon

10 højdepunkter i Lissabon

Portugals lyse luftige hovedstad er en af Europas ældste byer og den er, med sit historiske bybillede og afslappede kultur, spændende at udforske. Her får du de bedste tips til at komme i gang.

 • Mosteiro dos Jerónimos

  1. Mosteiro dos Jerónimos

  Det pragtfulde Jeronimus-kloster ligger i nærheden af Beléms kyst. Her boede engang Jeronimus eremitmunke, hvis fornemste opgave var at bede for kongens sjæl.

 • Bairro Alto

  2. Bairro Alto

  Lissabons romantiske og velbevarede historiske kvarter er, som navnet antyder, også det højst beliggende område i byen. I Bairro Alto ligger nogle af  byens vigtigste seværdigheder og du kan nå dem til fods!

 • Lissabons domkirke

  3. Lissabons domkirke

  Lissabons domkirke blev bygget i 1147 og man har senere bygget videre på den. Den er en frimodig blanding af stilarter, men udstråler stadig middelalderkirkens autoritet over menneskene.

 • Rossio-pladsen

  4. Rossio-pladsen

  I gamle dage var der festligheder, tyrefægtning, henrettelser og oprør på Lissabons historiske Praça do Rossio. I dag er det både de lokales og turisternes foretrukne mødested.

 • Alfama

  5. Alfama

  Alfama er byens ældste kvarter og ligger mellem Castelo de São Jorge og Tejo-floden. Her finder du Lissabons bedste restauranter og Fadobarer!

 • Tejo-floden

  6. Tejo-floden

  Hvis du tager en cyklertur langs Tejo-floden eller oplever Lissabon fra søsiden, mærker du byens puls. Flodmundingen er et paradis for fisk, fugle, krebs og ikke mindst flamingoer!

 • Praça do Comércio

  7. Praça do Comércio

  Dette kæmpe bytorv kaldes Praça do Comércio på portugisisk, men er desuden kendt under navnet, Slotspladsen (Terreiro do Paço). Det kongelige slot, som engang lå på torvet, blev jævnet med jorden under det berømte jordskælv i Lissabon i 1755.

 • Belémtårnet

  8. Belémtårnet

  Denne berømte 1500-tals fæstning Belémtårnet forsvarede Lissabon mod angreb fra søsiden og det var herfra de portugisiske søfarere drog ud og udforskede verden på opdagelsernes tid.

 • Chiado-pladsen

  9. Chiado-pladsen

  Chiado var i 1988 udsat for en ødelæggende brand, men den efterfølgende genopbygning gjorde stedet til et velhaverkvarter, måske det rigeste i byen. I dag er det Lissabons mest kendte butiksområde.

 • Santa Justa-elevatorerne

  10. Santa Justa-elevatorerne

  Da Lissabon fik elektricitet, byggede man 2 elevatorer for at lette trafikken mellem de stejle gader. Det er et stykke meget speciel ingeniørkunst, som er værd opleve.

Planlæg dit besøg

 • Hvornår er det bedst at besøge Lissabon?

  Lissabon har Europas varmeste vintre, men uden den voldsomme varme om sommeren. Vejret kan dog pludselig skifte fra strålende solskin til regn. Sent på foråret og tidligt på efteråret er hotellerne billigere og der er ikke så mange turister. 

 • Hvor mange dage skal jeg bruge?

  Hvis du bare vil nyde Lissabons centrum, kan du gøre det på en lang weekend. Men mange af seværdighederne ligger udenfor bykernen: De bedste dagsture går til Belém, Sintra, Fátima, Cascais og mange flere. Hver enkelt tur tager mindst 1 eller 2 dage.

 • Hvordan kommer jeg fra lufthavnen ind til byen?

  Selvom Lissabon er billigere end de fleste andre storbyer i Europa, kan det godt blive dyrt at tage en af de taxaer, der holder udenfor lufthavnen. Metroen er både nemmere og billigere. Især hvis du ikke har alt for meget bagage med. Det tager kun 25 minutter at komme ind til centrum.

Praktisk information

 • Sprog
  Portugisisk
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszone
  UTC (+00:00)
 • Landekode
  +351

Sitemap Lissabon

Wil je alle activiteiten in Lissabon ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Det synes rejsende om Lissabon

Samlet bedømmelse

4.6 / 5

baseret på 57.591 anmeldelser

Vi havde en helt fantastik guide der gjorde turen personlig og gav os det bedste indblik i portugisernes madkultur op igennem historien. Hun var engageret og levende og tilpassede indholdet til deltagerne.

Transporten var nem at bestille. Vi skulle afsted tidligt om morgenen, inden receptionen var åben. Derfor var det en god løsning. Chaufføren var der til tiden.

Vi havde en super dygtig guide med på tur, som havde styr på Portugals historie og det gjorde det hele lidt bedre.

flyet var forsinket 40 min, men der var ingen sure miner . chaufføren var yderst hjælpsom.

Fantastisk måde at komme fra lufthavn til hotel. Nemt og bekvemt, det bliver ikke nemmere