Vores mest anbefalede ting at gøre i Lissabon

Lissabon: Guidet dagstur til Sintra, Pena, Regaleira og Cascais

1. Lissabon: Guidet dagstur til Sintra, Pena, Regaleira og Cascais

Opdag sintras smukke landskab og arkitektur. Gå en tur i Sintras smalle gader i din fritid, og besøg den emblematiske Quinta da Regaleira med vores fantastiske guide. Dets patrimoniale betydning har fået UNESCO til at erklære det for et verdensarvsted, så det er utvivlsomt et must at besøge på grund af deres utallige skulpturer, haver og springvand, som du vil opdage der. Du vil også lære alle detaljerne om den berømte indvielsesbrønd, der er skjult i den nordlige del af Quinta. Det er en ni-etagers spiralbrønd, der symboliserer de ni cirkler i helvede eller paradis. I alt 27 meter, der vil få dine hår til at rejse sig. Ankom til det romantiske Pena-palads i Sintra, som har et væld af stilarter, der er meget i overensstemmelse med romantikkens eksotiske smag, såsom neogotisk, sammen med andre orientalske stilarter som neo-maurisk og indo-gotisk. Udforsk det gamle slot, som var en af de foretrukne boliger for den kongelige familie i hele det 19. århundrede. Gå gennem bygningen i eventyrlig stil og lær om dens fascinerende historie. Det er også opført blandt et af de syv vidundere i Portugal. Tag dig lidt fritid til at slentre gennem Sintra og købe frokost, hvis du føler dig sulten. Få anbefalinger om, hvad du skal se, spise og købe i området. Bagefter kan du begynde en guidet tur til de vigtigste vartegn i Sintra og høre om lokale hemmeligheder og historier. Besøg den maleriske fiskerby Cascais, der er knyttet til de portugisiske kongelige, der sommerede her. En tur rundt på promenaden giver dig mulighed for at slappe af og nyde de smukke strande, palæer, museer og fotogene gader.

Lissabon: Sunset Boat Party Cruise med DJ og åben bar

2. Lissabon: Sunset Boat Party Cruise med DJ og åben bar

Krydstogt langs den spektakulære Tejo-flod i Lissabon, mens du tager på en musikalsk rejse fra balearisk house og Ibiza house-klassikere til innovative dansegulvshits på et partybådscruise ved solnedgang. Nip til drinks fra den åbne bar, mens du ser byens lys funkle over vandet. Begynd aftenen med en velkomstdrink, mens du går om bord på din motorkatamaran, kaldet Beirinha. Slap af på terrassen, og nyd solens varme stråler på din hud, mens du sejler mod vest. Få mest muligt ud af den fuldt åbne bar, og tag de bedste billeder med gamle og nye venner, mens I danser til DJ'ens toner ud på natten.

Fra Lissabon: Dagstur til Pena, Sintra, Kap Roca og Cascais

3. Fra Lissabon: Dagstur til Pena, Sintra, Kap Roca og Cascais

Kom væk fra Lissabon, og tag på en guidet heldagstur til nogle af Portugals mest populære destinationer. I stopper ved det ikoniske Pena Nationalpalads i Sintra, de ærefrygtindgydende klipper ved Kap Roca og den fornemme kystby Cascais. Din tur fra Lissabon starter ved den berømte by Sintra, hvis romantiske arkitektur, historiske godser og villaer og mange kongelige paladser og slotte har sat byen på UNESCOs Verdensarvsliste. Du kan frit vælge, om du vil have inkluderet adgangsbillet og rundvisning i det farverige Pena-palads, eller om du foretrækker at få lidt ekstra fritid i stedet. Når du ankommer tidligt til Sintra, er der større chance for at undgå lange køer, hvis du vælger at tage med din guide på en omfattende rundvisning gennem dets overdådige interiør og frodige haver. Lad dig fortrylle af paladsets eventyrlignende udseende, smukke facade og ekstravagante interiør. Tag derefter til centrum af Sintra, hvor I får 1,5 time til at gå rundt på egen hånd. Få anbefalinger om byens seværdigheder og de bedste restauranter, hvor der serveres lækker traditionel portugisisk mad, fra din guide. Fortsæt ud til Kap Roca, det kontinentale Europas vestligste punkt, og nyd det imponerende syn af havet, der slår mod de høje klipper. Hvis vejret er til det, stopper I ved Guincho-stranden, hvis stærke vinde og høje dønninger har gjort det til en populær surfingdestination. Til sidst ankommer i til Cascais, der er en elegant badeby på den portugisiske riviera. Gå en tur gennem det smukke centrum, og sørg for at tjekke Cascais' luksusmarina, den charmerende fiskerihavn, og et restaureret fort, der huser mange lokale håndværkere. Efter noget tid på egen hånd til at udforske Caiscais, kan du læne dig tilbage ombord på din minibus med aircondition og nyde endnu mere af den betagende udsigt over den portugisiske kyst, mens I kører tilbage til Lissabon.

Sintra: Entrébillet til Pena-paladset og -parken

4. Sintra: Entrébillet til Pena-paladset og -parken

Slottet ligger i den østlige del af Pena-parken, som man skal gå igennem for at nå den stejle rampe, der blev bygget af Baronen af Eschwege og som giver adgang til den slotslignende bygning. Paladset selv er sammensat af 2 fløje: det tidligere Manueline-kloster af St. Jerome-ordenen og fløjen, der blev bygget i det 19. århundrede af Kong Ferdinand 2. Disse fløje er omgivet af en 3. arkitektonisk struktur, der er en fantastiske udgave af et imaginært slot. Man kan gå rundt på murene, som omfatter brystværn, vagttårne, en indgangstunnel og endda en vindebro. I 1838 købte Kong Ferdinand 2. det tidligere hieronymit-kloster af Vor Frue af Pena, som blev bygget af Kong Manuel 1. i 1511 på toppen af bakken oven for Sintra. Det blev efterladt ubeboet i 1834, hvor de religiøse ordener blev undertrykt i Portugal. Ud over klosteret bestod bygningskomplekset af tilbygninger, kapellet, sakristiet og klokketårnet, der i dag udgør den nordlige del af Palácio da Pena, eller det gamle slot, som det også kaldes. Kong Ferdinand begyndte at lave reparationer på det tidligere kloster, som ifølge de historiske kilder fra dengang var i meget dårlig stand. Han renoverede hele den øverste etage og erstattede de 14 celler, hvor munkene boede med større værelser. Her byggede han de hvælvede lofter, som stadig kan ses i dag. Omkring 1843 besluttede kongen at udvide slottet ved at bygge en ny fløj (det nye palads) med endnu større værelser (Riddersalen er et godt eksempel på det). Fløjen afsluttes med et cirkelformet tårn ved siden af de nye køkkener. Byggeriet blev styret af Baronen af Eschwege. I 1994 blev de originale farver på slottets ydre restaureret: lyserødt til det tidligere kloster og okker til det nye palads. Ved at ombygge det tidligere kloster til en slotslignende bolig viste Kong Ferdinand, at han var stærkt præget af den tyske romantik. Han fandt højst sandsynligt sin inspiration i Stolzenfels- og Rheinstein-slottene på Rhinens bred og også Babelsberg-slottet i Potsdam. Disse bygningsarbejder på Palácio da Pena var færdige midt i 1860'erne, selvom arbejdet fortsatte senere hen med at dekorere slottet indvendigt. Kong Ferdinand beordrede anlægningen af Pena-parken i området rundt om slottet. Parken er i tråd med tidens romantiske haver med snoede stier, pavilloner og stenbænke placeret på forskellige steder langs ruterne. Træerne og andre planter kom fra alle 4 verdenshjørner. På denne måde udnyttede kongen det milde og fugtige klima i Sintras bakker til at skabe en helt ny og eksotisk park med over 500 forskellige træarter. Pena Nationalpalads blev udpeget som et nationalt monument i 1910 og er en del af kulturlandskabet ved Sintra, som blev optaget på UNESCOs Verdensarvsliste i 1995.

Lissabon Oceanarium: Entrébillet

5. Lissabon Oceanarium: Entrébillet

Slut dig til de 17 millioner besøgende fra 140 forskellige lande, der har besøgt oceanariet i Lissabon (Oceanário de Lisboa) siden det åbnede i 1998. Det ligger i Expo 98-området, og er det største indendørs akvarium i Europa. Din billet giver adgang til alle de permanente udstillinger. Her kan du opleve livet på jorden gennem de imponerende udstillinger med mere end 8000 skabninger fra i alt 500 arter og lære mere om verdenshavenes kompleksitet. Den intelligente opdeling med akrylelementer af 4 seperate vandområder, der repræsenterer henholdsvis Nordatlanten, Antarktis, det tempererede Stillehav og det tropiske Indiske Ocean, giver et indtryk af, at alle skabningerne lever sammen i én stor verden af saltvand.

Lissabon: Entrébillet til Jerónimos-klostret

6. Lissabon: Entrébillet til Jerónimos-klostret

Hør om, hvordan kong Manuel 1. bestilte klosteret i 1496 til ære for Infantens (prinsens) hengivenhed til Vor Frue og tro på St. Jeronimos. Opdag, hvordan klosteret Santa Maria de Belém blev doneret til munkene i Skt. Jerominos-ordenen. Af denne grund er klosteret mest kendt som Jeronimos-klosteret. Dette nationale monument kom på UNESCOs Verdensarvsliste i 1983 og ligger tæt på Lissabon, ved siden af Tagus-floden. Da ordenen blev opløst i 1833, blev klosteret brugt som skole og børnehjem indtil 1940. I det 19. århundrede blev kirken et monument for lokale helte og digtere som Luís de Camões og Vasco da Gama. Kom og opdag et sted, der ikke blot er et bemærkelsesværdigt bygningsværk, men også er en vigtig del af den portugisiske identitet og kultur.

Lissabon: Hop-on hop-off-bustur

7. Lissabon: Hop-on hop-off-bustur

Se hele Lissabon på denne heldags hop-on hop-off-bustur, som har 4 forskellige ruter, og hvor du er fri til selv at bestemme din turplan. Med faste stop undervejs er du helt i kontrol. Hop af og på, som du har lyst, og besøg så mange seværdigheder, haver eller butiksgader, du vil. Ombord på bussen kan du også benytte dig af en audioguide, som fås på 16 forskellige sprog. Belém-ruten (rød rute): Stop 1 - Praça Marquês de Pombal Stop 2 - Restauradores Stop 3 – Rua do Comercio Stop 4 – Mercado da Ribeira Stop 5 – Museu dos Coches Stop 6 – Palacio da Ajuda Stop 7 – Mosteiro dos Jeronimos Stop 8 – Torre de Belém Stop 9 – Padrão dos Descobrimentos Stop 10 – MAAT Stop 11 – Docas Stop 12 – Estrela Stop 13 – Amoreiras Stop 14 – El Corte Inglés Stop 15 – Toppen af Parque Eduardo VII Stop 16 - Praça Marquês de Pombal Oriente-ruten (blå rute): Stop 1 - Marquês de Pombal Stop 2 - Restauradores Stop 3 - Rua do Comercio Stop 4 - Casa dos Bicos Stop 5 - Cais Sul e Sueste Stop 6 - Terminal de Cruzeiros Stop 7 - Estação de Stª Apolonia Stop 8 - Museu Nacional do Azulejo Stop 9 - Oceanário Stop 10 - Casino Lisboa Stop 11 - C. C. Vasco da Gama Stop 12 - Torre Vasco da Gama Stop 13 - Gare do Oriente Stop 14 - Torre do Tombo Stop 15 - Zoo Stop 16 - Mesquita Stop 17 - El Corte Inglês Stop 18 - Alto do Parque Ed. VII Stop 19 - Marquês de Pombal Slots-ruten (grøn rute): Stop 1 - Praça Marquês de Pombal Stop 2 - Casa Museu Amália Rodrigues Stop 3 - Miradouro S. Pedro De Alcântara Stop 4 - Cais do Sodré Stop 5 - Rua do Comércio Stop 6 - Sul e Sueste-molen Stop 7 - Museu do Fado Stop 8 - Martim Moniz Stop 9 - Portas do Sol [Castelo S. Jorge] Stop 10 - Restauradores Stop 11 - Parque Euduarco VII Cascais-ruten (Orange: Lissabon - Cascais): Stop 1 - Marquês de Pombal2 - Jerónimos3 - Carcavelos (Rua do Gurué)4 - Estoril (Posto de Turismo)5 - Cascais (Hotel Baía)6 - Guincho (Parque de Campismo Orbitur) *7 - Guincho (Rest. Porto Sta. Maria) *8 - Guincho (Forte dos Oitavos) *9 - Cascais (Boca do Inferno)10 - Cascais (Casa das Histórias - Paula Rego) Cascais-ruten (Gul: Cascais - Lissabon): 1 - Cascais (Casa das Histórias - Paula Rego)2 - Cascais (Hotel Baía)3 - Estoril4 - Carcavelos (Rua do Gurué)5 - JerónimosStop 6 - Marquês de Pombal

Fra Lissabon: Tur til Fatima, Obidos, Batalha og Nazaré

8. Fra Lissabon: Tur til Fatima, Obidos, Batalha og Nazaré

Benyt dig af muligheden for at blive afhentet i centrum af Lissabon og tag med på en smuk køretur til helligdommen Fatima. Hør mere om dette vigtige katolske pilgrimssted, før turen fortsætter til det gotiske kloster i Batalha. Beundr den manuelinske byggestil, der er karakteristisk for portugisisk arkitektur fra det 16. århundrede, og nyd en lækker frokost med mad fra regionen. Derefter skal du besøge det smukke feriested Nazaré, som ligger ved kysten og er populært blandt surfere og andre, der kan lide vandsport. Se den sorte madonnafigur ved Skt. Josef og kig fra klippetoppen ned på de farvestrålende fiskerbåde på sandstranden. Smag den søde kirsebærlikør kendt som ginja i middelalderlandsbyen Obidos, og nyd den eventyrstemning, som skabes af brolagte gader og små middelalderhuse. Se, hvad der tilbydes i butikkerne med kunsthåndværk i de smalle gader, og rejs så tilbage til Lissabon gennem det centrale Portugals vidunderlige landskaber.

Lissabon: Saint George's Castle E-billet med audiotur

9. Lissabon: Saint George's Castle E-billet med audiotur

George Castle i dit eget tempo med en e-billet til at springe køen over og en fascinerende selvledende audiotur på din smartphone. Modtag dine instruktioner pr. e-mail, download appen, adgangsbilletterne og lydturen på din telefon inden dit besøg, og rejs tilbage i tiden for at opleve en af Lissabons største attraktioner, det storslåede Sankt Georg Slot, i al sin pragt. Tag dine hovedtelefoner på, og oplev det betagende Arco do Castelo, slottets indgang og slottets betagende monumenter og skatte gennem fortællingens kraft, og lær historiske oplysninger og ualmindelige historier og anekdoter om denne spektakulære attraktion i Lissabon. Turens indhold er resultatet af grundig research, presset ind i korte originale historier, der vil gøre dit besøg både engagerende og informativt. Audioturen kan bruges flere gange og når som helst, før eller efter dit besøg. Dette er en uundværlig mulighed for at få værdifuld indsigt i en af Lissabons vigtigste og mest kendte attraktioner, Sankt Georgs Slot, og for at forholde sig til dine omgivelser på en helt original måde.

Lissabon: Smags- og traditionsrige madtur

10. Lissabon: Smags- og traditionsrige madtur

Følg din guide på et velsmagende eventyr gennem Lissabons gader. Spis dig vej gennem byen med 7 stop og 9 smagsprøver af nogle lækre lokale retter. Slap af undervejs med tre drinks undervejs, herunder et glas syrlig kirsebærlikør. Start din morgen blandt de lokale på det ældste konditori i Lissabon. Smag et lækkert udvalg af hjemmelavede søde kager, mens du drikker en klassisk espresso på portugisisk manér. Derefter skal du til den eneste traditionelle portugisiske købmandsbutik, der er tilbage i Lissabon. Din guide vil forklare dig Portugals besættelse af salt torsk. Prøv et andet elsket lokalt produkt, iberisk skinke fra agernfødning. Nyd et glas af Lissabons karakteristiske syrlige kirsebærlikør i den 130 år gamle familiedrevne bod, der laver den bedst. Gå hen til en bar uden dikkedarer, der serverer byens bedste bifana (marineret svinekødssandwich). Denne summende bar er konstant fyldt med lokale, som ikke kan få nok. Dernæst er det tid til frokost, og der er ikke noget bedre sted at nyde den end blandt Lisboetas på en traditionel portugisisk tasca. Her får du de hjemmelavede klassikere fra det portugisiske køkken med dit valg af øl eller vin. Oplev en af de skjulte perler i portugisisk mad, nemlig gourmetkonserves af fisk og skaldyr på dåse. Lær om konserveshistorien i Portugal, og smag selv på nogle lækre konserverede varer. Sidst, men ikke mindst, slutter du af med Portugals mest berømte bagværk, pastel de nata (cremetærte), og du får alt at vide om deres overraskende historie og kan se disse søde lækkerier blive lavet på nært hold.

Tilføj datoer

Ting at foretage sig
Lissabon
En af Europas ældste byer, der er fyldt med smukke fliser, historiske bygninger og livlig kultur.

Topaktiviteter

Topseværdigheder i Lissabon

Alle aktiviteter

811 aktiviteter fundet
Sorter efter:
Side 1 af 51

Intense oplevelser

Udforsk omegnen af Lissabon

Udforsk alle

Ofte stillede spørgsmål om Lissabon

Hvilke topattraktioner skal man opleve i Lissabon?

Hvad er de bedste dagsture og -udflugter fra Lissabon?

De bedste dagsture og -udflugter fra Lissabon er:

Sintra

Andre seværdigheder i Lissabon

Vil du se alle oplevelser i Lissabon? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Lissabon

Samlet bedømmelse

4.6 / 5

baseret på 89.800 anmeldelser

Gik på den første dag og med Belem-linjen. Jeg kan anbefale denne linje til alle, den tager omkring 2-2,5 timer og du kan faktisk se alle de vigtige seværdigheder. Mange arkitektoniske og smukke bygninger kunne også beundres. Under alle omstændigheder skal du klæde dig varmt på, når du sidder ovenpå. Du kan tage hovedtelefoner og lytte til en masse om Lissabons historie.Minuspunktet for nogle få pladser var, at skærmen (touchscreen) var ødelagt, så du kunne ikke vælge et sprog, sproget ændrede sig nogle gange automatisk for mig, måske fordi skærme er ældre. Vi blev siddende under hele rejsen og kiggede selv på alle seværdighederne og fandt den rigtige bus igen uden stress.Jeg kan anbefale alle

Vi har ikke rigtig beregnet, om Lisbocard var rentabelt, men det er virkelig ideelt til at tage alle former for transport uden at stille spørgsmål, selv for at komme fra lufthavnen til byens centrum! Jeg tror, at uden dette kort ville vi ikke have taget Santa Justa-liften, som koster 5€ for 30 sekunders klatring og en ventetid, der kan være lang afhængig af tidsplanen! (Men det er rart når man er på toppen) Og for os havde vi det heldigvis til Belém tårnet fordi det var lukket for dem der ikke havde kortet (grundet usikkert vejr) Jeg ville bare gerne have at der var en 4 dages formel!

Kan varmt anbefales til alle! Fantastisk oplevelse og virkelig fed måde at udforske den smukke by Lissabon på. Min mand og jeg bookede en Go-Car tur på 7 timer og fik 4 forskellige ruter vi kunne følge på gps med lyd på. Man bestemmer selv de steder man vil holde pause, så man kunne parkere på knallert parkeringer. Hvis i bliver tilbudt om at køre i den grønne el Go-Car bør i helt klart vælge den, da man sidder mere behageligt og fordi den ikke larmer ligeså meget som den almindelige gule Go-Car og fordi navigationen er nyrere.

Magisk sted enestående udstilling. Interessante kommentarer !! Ingen kø ... Nem adgang til malerierne, fordi ikke for mange mennesker ... sjældne ... Jeg havde taget premium billetter, men det var ikke nyttigt pludselig .. (1. uges februarferie)

This was a great tour and so exciting places to visit