Louvre Museum

Vælg datoer

Louvres 5 mest berømte værker

Louvre i Paris er verdens mest besøgte museum. Museets legendariske samling tæller mere end 35.000 malerier, skulpturer og kunstgenstande, fra oldtiden og op til i dag. Der er utallige mesterværker, men disse 5 er absolut crème de la crème.

 • Leonardo Da Vincis “Mona Lisa” (1503-1506)

  1. Leonardo Da Vincis “Mona Lisa” (1503-1506)

  Da Vincis "Mona Lisa" er måske det mest berømte maleri i verden og er blevet synonymt med Louvre. Hendes gådefulde smil og uundgåelige blik trækker millioner af mennesker til Paris hvert eneste år.

 • “Venus Fra Milo” (ca. 130-100 f.Kr.)

  2. “Venus Fra Milo” (ca. 130-100 f.Kr.)

  Statuen af Afrodite, den græske gudinde for kærlighed og skønhed, er et af de mest ikoniske eksempler på antikke græske skulpturer. Den har over to årtusinder bag sig, men er fantastisk velbevaret.

 • Michelangelos “Den oprørske slave” (1513)

  3. Michelangelos “Den oprørske slave” (1513)

  Denne 2,15 m høje statue af en slave, som kæmper mod sine lænker, er en af Michelangelos største præstationer og en sublim demonstration af skulpturkunstens kraftfulde potentialer.

 • “Den siddende skriver” (ca. 2600 f.Kr.)

  4. “Den siddende skriver” (ca. 2600 f.Kr.)

  Denne udsøgte skulptur, i malet kalksten, går helt tilbage til faraoernes tid og er det mest berømte værk i Louvres fantastiske samling af egyptiske antikviteter.

 • Louvrepyramiden, tegnet af I.M. Pei (1989)

  5. Louvrepyramiden, tegnet af I.M. Pei (1989)

  Louvrepyramiden var meget kontroversiel, da den blev opført, men i dag er den en af Paris' kulturskatte. Gå ikke glip af glaspyramidens spektakulære belysning om aftenen.

Planlæg dit besøg

 • Undgå køerne

  Køerne til Louvre kan være overvældende. Hovedindgangen, gennem Louvrepyramiden, er altid den travleste. Et smart tip er at bruge indgangen i butikscentret i undergrunden, Carrousel du Louvre. Her kan du hurtigt købe din billet og gå igennem sikkerhedstjekket ind til museet. Du kan altid opleve pyramiden på din vej ud igen.

 • Giv dig god tid og vær forberedt.

  Museet er gigantisk, så det er vigtigt at du har tid nok, til at se alt det du gerne vil. Museet holder åbent fra kl. 09.00 til kl. 18.00 på de fleste dage, og til kl. 21.45 på onsdage og fredage. Kom tidligt, tag et af de gratis kort over museet ved billetsalget og brug lidt tid på at planlægge dit besøg - det er det værd!

 • Pas på tirsdage!

  Louvre er, ligesom mange andre af Paris' museer, lukket om tirsdagen. Grib chancen for at se nogle af de mange andre seværdigheder, såsom Eiffeltårnet eller Triumfbuen, og kom tilbage en anden dag!

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  Louvre holder åben fra kl. 09.00 til 18.00, bortset fra onsdage og fredage, hvor museet holder åbent til kl. 21.45. Louvre holder lukket på tirsdage.
 • Hvad er prisen?
  Billetter til de faste samlinger og udstillinger koster 12 EUR.
 • Får jeg brug for en guide?
  En guide vil helt sikkert være en hjælp. Der findes forskellige muligheder for audioguides og mindre gruppeture!
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  Tag metrolinje 1 til stationen Palais Royal–Musée du Louvre. L'Open Tour-bussen stopper også ved museet.
 • Yderligere tips

  • Salene begynder at lukke 30 minutter før museet lukker.

  • De permanente samlinger er gratis på den første søndag i måneden fra oktober til marts!

  • Åbningstiderne kan være kortere eller museet kan holde lukket på franske helligdage.

Andre seværdigheder i Louvre Museum

Vil du se alle oplevelser i Louvre Museum? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Louvre Museum

Samlet bedømmelse

4.4 / 5

baseret på 24.391 anmeldelser

Louvre er et KÆMPE museum - og det vil tage vanvittig lang tid selv at komme det igennem.... eller overveje, hvad man bør se. Det var derfor helt perfekt, at vi havde en guide, som præcis vidste, hvad der er værd at se og hun tog sig tid til at forklare os alt det væsentlige. Turen var sat til 2 timer - men vores guide brugte 2,5 time. Hun var fantastisk og fik naturligvis drikkepenge.

It was such a big museum, you'll need half a day to go around everything. From the history of Egypt, Renaissance and more. You'll be in awe, trust me.. Paintings and artifacts will interest you, left and right.. Booking our ticket in GetYourGuide made it easier, but don't forget your mask and corona passport.

Louvre er et fantastisk sted. Udfordringen er at der er lige så mange besøgende som på en motorvej i myldretiden. Der var - da vi var der - så mange mennesker at vi afkortede vores besøg. Jeg gruer for at skulle besøge Louvre i turistsæsonen.

Fantastisk med en samlet pakke. Og rigtig dejligt at vi måtte skubbe Seine turen til en anden dag. Vi havde den mest fantastiske turguide Oscar med i Eiffeltårnet. Han udviste super interesse for sine gæster og er en rigtig god fortæller.

Det var meget nemt og hurtigt! Vi stod i kø i max 10 minutter og havde ingen problemer. Også godt skiltet så man vidste hvor man skulle gå hen!