Oplevelser i

Madrid

I Spaniens livlige hovedstad venter imponerende kunst, smukke bygninger og kulinarisk kultur.

Vælg datoer

De 10 bedste oplevelser og seværdigheder i Madrid

I Madrids afslappede livsnyder-kultur værdsætter man ferie og fritid betydelig højere end hårdt arbejde. Op gennem historien har Madrid dog formået at skabe nogle af Europas mest fantastiske kunstværker og bygninger. Her kommer et lille udpluk af de bedste attraktioner og aktiviteter i Madrid!

 • Plaza de España

  1. Plaza de España

  Ved metrostationen af samme navn ligger Plaza de España, hvor en stor statue af Miguel de Cervantes våger over hans figurer Don Quixote og Sancho Panza.

 • Santiago Bernabéustadion

  2. Santiago Bernabéustadion

  Fodboldfans kan komme på en rundtur på Real Madrids hjemmebane Santiago Bernabéu Stadion, hvor de kan gå ud på banen, besøge omklædningsrummene og beundre klubbens enorme pokalsamling.

 • Museo Reina Sofía

  3. Museo Reina Sofía

  Reina Sofía-museet rummer en af de fineste samlinger af spansk kunst fra det 20. og 21. århundrede, herunder Picassos Guernica.

 • Museo del Prado

  4. Museo del Prado

  Er du mere til traditionel kunst, udstiller Pradomuseet verdens største samling af spansk kunst fra det 12. til 19. århundrede.

 • Palacio Real

  5. Palacio Real

  Madrids berømte vartegn, Palacio Real, er et af Europas flotteste slotte, bygget i spansk marmor med smukke gårdspladser og gårdhaver.

 • Plaza Mayor

  6. Plaza Mayor

  På den historiske markedsplads Plaza Mayor holdt man engang tyrefægtninger og karneval. I dag finder du nogle af Madrids bedste restauranter, der hvor pladsen støder op til Austriaskvarteret.

 • Gran Vía

  7. Gran Vía

  Denne levende og ekstravagante butiksgade er også pulsen i Madrids natteliv. Derfor kaldes gaden for "Det Spanske Broadway!"!

 • Thyssen-Bornemisza-museet

  8. Thyssen-Bornemisza-museet

  Sammen med museerne Reina Sofia og Prado udgør dette museum Madrids "Gyldne Kunsttrekant". Thyssen-Bornemiszamuseets samling er måske den mest blandede af de tre og tilhører en tidligere spansk skønhedsdronning.

 • Círculo de Bellas Artes

  9. Círculo de Bellas Artes

  En anden nøglespiller på den spanske kunstscene er Círculo de Bellas Artes. Galleriet har en tagterrasse med en fuldkommen fantastisk panoramaudsigt over hele byen. Det er den absolut bedste udsigt i Madrid!

 • Parque del Buen Retiro

  10. Parque del Buen Retiro

  Af alle Madrids mange grønne åndehuller er Retiro-parken, med sine statuer, springvand og mange blomster, nok byens skønneste, for kondiløbere, skatere, folk på picnic og dig!

Planlæg dit besøg

 • Hvornår skal jeg tage dertil??

  Sommeren er højsæson på trods af varmen, der får selv de lokale til at lukke butikkerne og tage ud af byen. Det er bedst at besøge Madrid i foråret eller efteråret. Om vinteren er hotelpriserne i Madrid betydeligt lavere!

 • Hvor mange dage skal jeg bruge i Madrid?

  Der er meget at lave, så du kan sagtens bruge 1 uge på sightseeing i Madrid. Men da byen ligger centralt i Spanien, er der også rigtig mange muligheder for at rejse ud af Madrid på ture, for eksempel til den historiske by Toleda, Segovia eller en tur med vinsmagning til området Ribera del Duero.

 • Hvordan kommer jeg fra lufthavnen ind til Madrid?

  Barajas Internationale Lufthavn er en af de største lufthavne i verden. Det betyder at den har gode transportmuligheder ind til byen. Der er taxaer, men Refne-toget er den billigste og hurtigste mulighed, i myldretiden er det dog nok mindre stressende at tage lufthavnens ekspresbus. Der er desuden Madrids metro, selvom den ikke kan anbefales, hvis du har meget bagage med.

 • Hvordan kommer jeg rundt i Madrid?

  Der er gode, pålidelige og billige bus- og metroforbindelser. Du kan med fordel købe et Madrid Tourist Travel Pass, som gælder til alle toge og busser i 1, 3, 5 eller 7 dage. Taxapriserne er billige sammenlignet med andre europæiske byer.

Praktisk information

 • Sprog
  Spanish
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszone
  UTC (+01:00)
 • Landekode
  +34
 • Bedste tid at tage dertil
  Forår og efterår, hvor vejret er mildt og der er færre turister.

Sitemap Madrid

Wil je alle activiteiten in Madrid ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Det synes rejsende om Madrid

Samlet bedømmelse

4.5 / 5

baseret på 25.679 anmeldelser

Når du kommer ind på stadionet for at starte turen, leder guiderne dig til at gå til stadionens øverste sal, dette er for en panoramaudsigt over stadionet. Du skal derefter komme tilbage ad adskillige trapper, før du rent faktisk begynder den officielle tur. alt i alt Dejlig dag!

Fantastisk tur rundt på slottet med rigtig god guide, Ivan som forstod at informerer og gøre turen ekstra spændende. Hint; tag den tidlige tur kl. 9.00, så er der kun guidede ture på slottet og alle de normale publikummer fylder ikke, det giver ro til spørgsmål og mere tid.

En fantastisk spændende oplevelse med en dygtig og vidende guide - Carlos -, som gav os en god indsigt i tapas og diverse vine. Ligeledes hyggeligt selskab med 5 dejlige mennesker fra USA. Kan absolut anbefales

2 timers god informativ underholdning med både historien og det politiske i tyrefægtning. Du kommer rundt på hele arenaen, hvis du vælger guided tur og ikke en audio tur.

The guide, Nico, gave a good insight into Madrid - he was very inspiring and a good storyteller. The bikes were really good.