Madrid
Vælg datoer

De bedste attraktioner i Madrid

Se alle oplevelser i Madrid

Topseværdigheder i Madrid

De 10 bedste oplevelser og seværdigheder i Madrid

I Madrids afslappede livsnyder-kultur værdsætter man ferie og fritid betydelig højere end hårdt arbejde. Op gennem historien har Madrid dog formået at skabe nogle af Europas mest fantastiske kunstværker og bygninger. Her kommer et lille udpluk af de bedste attraktioner og aktiviteter i Madrid!

Plaza de España

Plaza de España

Ved metrostationen af samme navn ligger Plaza de España, hvor en stor statue af Miguel de Cervantes våger over hans figurer Don Quixote og Sancho Panza.

Santiago Bernabéustadion

Santiago Bernabéustadion

Fodboldfans kan komme på en rundtur på Real Madrids hjemmebane Santiago Bernabéu Stadion, hvor de kan gå ud på banen, besøge omklædningsrummene og beundre klubbens enorme pokalsamling.

Museo Reina Sofía
Foto: Jean-Pierre Dalbéra @Flickr (CC BY 2.0)

Museo Reina Sofía

Reina Sofía-museet rummer en af de fineste samlinger af spansk kunst fra det 20. og 21. århundrede, herunder Picassos Guernica.

Museo del Prado

Museo del Prado

Er du mere til traditionel kunst, udstiller Pradomuseet verdens største samling af spansk kunst fra det 12. til 19. århundrede.

Palacio Real

Palacio Real

Madrids berømte vartegn, Palacio Real, er et af Europas flotteste slotte, bygget i spansk marmor med smukke gårdspladser og gårdhaver.

Plaza Mayor

Plaza Mayor

På den historiske markedsplads Plaza Mayor holdt man engang tyrefægtninger og karneval. I dag finder du nogle af Madrids bedste restauranter, der hvor pladsen støder op til Austriaskvarteret.

Gran Vía

Gran Vía

Denne levende og ekstravagante butiksgade er også pulsen i Madrids natteliv. Derfor kaldes gaden for "Det Spanske Broadway!"!

Thyssen-Bornemisza-museet

Thyssen-Bornemisza-museet

Sammen med museerne Reina Sofia og Prado udgør dette museum Madrids "Gyldne Kunsttrekant". Thyssen-Bornemiszamuseets samling er måske den mest blandede af de tre og tilhører en tidligere spansk skønhedsdronning.

Círculo de Bellas Artes
Foto: jacinta lluch valero @Flickr (CC BY-SA 2.0)

Círculo de Bellas Artes

En anden nøglespiller på den spanske kunstscene er Círculo de Bellas Artes. Galleriet har en tagterrasse med en fuldkommen fantastisk panoramaudsigt over hele byen. Det er den absolut bedste udsigt i Madrid!

Parque del Buen Retiro

Parque del Buen Retiro

Af alle Madrids mange grønne åndehuller er Retiro-parken, med sine statuer, springvand og mange blomster, nok byens skønneste, for kondiløbere, skatere, folk på picnic og dig!

Planlæg dit besøg i Madrid

Hvornår skal jeg tage dertil??

Sommeren er højsæson på trods af varmen, der får selv de lokale til at lukke butikkerne og tage ud af byen. Det er bedst at besøge Madrid i foråret eller efteråret. Om vinteren er hotelpriserne i Madrid betydeligt lavere!

Hvor mange dage skal jeg bruge i Madrid?

Der er meget at lave, så du kan sagtens bruge 1 uge på sightseeing i Madrid. Men da byen ligger centralt i Spanien, er der også rigtig mange muligheder for at rejse ud af Madrid på ture, for eksempel til den historiske by Toleda, Segovia eller en tur med vinsmagning til området Ribera del Duero.

Hvordan kommer jeg fra lufthavnen ind til Madrid?

Barajas Internationale Lufthavn er en af de største lufthavne i verden. Det betyder at den har gode transportmuligheder ind til byen. Der er taxaer, men Refne-toget er den billigste og hurtigste mulighed, i myldretiden er det dog nok mindre stressende at tage lufthavnens ekspresbus. Der er desuden Madrids metro, selvom den ikke kan anbefales, hvis du har meget bagage med.

Hvordan kommer jeg rundt i Madrid?

Der er gode, pålidelige og billige bus- og metroforbindelser. Du kan med fordel købe et Madrid Tourist Travel Pass, som gælder til alle toge og busser i 1, 3, 5 eller 7 dage. Taxapriserne er billige sammenlignet med andre europæiske byer.

Praktisk information

 • Sprog
  Spanish
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszone
  UTC (+01:00)
 • Landekode
  +34
 • Bedste tid at tage dertil
  Forår og efterår, hvor vejret er mildt og der er færre turister.

Oplevelser i Madrid

De mest populære seværdigheder i Madrid

Byer i Spanien

Andre seværdigheder i Madrid

Vil du se alle oplevelser i Madrid? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Madrid

Flot show, gode dansere, guitarist og sanger. Men skuffende mad

Vi havde købt show 35 euro og årstidens + menu 35 euro ( den dyreste, men som man ikke kunne se hvad bestod af ved bestillingen). De havde glemt at krydre suppen, men det kunne vi jofixe med ekstra salt, men kedelig suppe. Tilgængæld havde de tabt saltbøssen over den lynstegte tun, så den var praktiskt talt uspiselig. Et lille stykke tærte til dessert var ok, og dertil et glas vin. Så vores anbefaling må være at nyde det flotte show med en drink og spise et andet sted..

Ros til Pedro for at sætte os ind i Spaniolernes levestil.

Min kollega og jeg var de eneste der havde meldt os til turen, så super fint, at den bliver gennemført og af en fantastisk guide der levende fortæller om hvordan og hvad der spises i Madrid. Blev klog på de gode skinker og der blev ikke sparet på hverken mad eller vin. Vi havde en rigtig god oplevelse og der skal lyde et stort tak fra os.

Madrid: Ham og vinsmagningstur Anmeldt af Helen, 28/02/2018

En god rundvisning mewd lidt for meget tid ved visse enkeltbilleder

Det var noget irriterende at turen var tosproglig (spansk og engelsk). det engelske var udemærket. Der blev lagt vægt på meget gamle flamske billeder + de store spaniere, for så vidt en fornuftig beslutning med begrænset tid til rådighed. Der var for mange rundvisninger igang samtidigt på det pågældende tidspunkt.

Bedre end forventet. Vi var på begge ture

Vi havde billetter til d. 29. juli, men fik uden problemer flyttet afgangen til dagen efter. Begge ture var gode, i særlig grad tur 1, men tur 2 kan bestemt også anbefales.

Madrid: City-tur (hop-on hop-off-bustur) Anmeldt af Mette, 02/08/2016

Superb, fantastisk guide, engageret medrivende, vidende, tiden fløj

En fantastisk oplevelse. Superkompetent vidende medrivende guide om det var Dali, Picasso, Velasques eller Goya. De 4 timer fløj af sted, kunne sagtens være fortsat.

Spring køen over: Guidet rundvisning på Prado-museet Anmeldt af Liselotte Dreyer, 10/09/2016