Ting at foretage sig
Makarska

Vores mest anbefalede ting at gøre i Makarska

Fra Split og Trogir: Dubrovnik Guidet dagstur

1. Fra Split og Trogir: Dubrovnik Guidet dagstur

Begynd på en guidet rundvisning i Dubrovnik og den befæstede gamle bydel. Du kommer forbi vigtige lokale seværdigheder og får masser af fritid til at udforske i dit eget tempo. Rejs langs Adriaterhavskysten og besøg Ston, hvor du har mulighed for at smage deres berømte østers. Start din tur i en meget komfortabel bus med aircondition, så læn dig tilbage, slap af og nyd udsigten til det betagende middelhavssceneri. På baggrund af den forudgående aftale med chaufføren kan du stoppe for at strække benene og tage nogle fantastiske billeder. Når du ankommer til Dubrovnik, en af de mest fremragende turistdestinationer i Middelhavet, møder du din lokale guide og begynder en halvanden time lang gåtur gennem de smalle gader i Dubrovniks historiske kerne. Udforsk dette fantastiske UNESCO-verdensarvsområde, og lær alt om dets historie og monumenter. Se renæssance- og barokarkitektur, røde tegltage og lange mure, der har modstået fjendtlige angreb gennem århundreder. Udforsk den gamle bydels centrale gade Stradun, franciskanerklosteret, renæssance-rektorpaladset, bymuren, Lovrjenac-fæstningen og de mange maleriske pladser og kirker. Efter vandreturen med den lokale professionelle guide har du tid nok til at udforske Dubrovnik på egen hånd. Få mest muligt ud af din fritid og stop ved en af de lokale restauranter for at smage lækker traditionel mad. Det er heller ikke nogen dårlig idé at tage en tur med svævebanen til toppen af Srd-bjerget og nyde den betagende udsigt over Dubrovnik og omgivelserne. Du kan også tage til den lokale strand, tage en hurtig svømmetur, købe billetter til murene og se på byen fra en helt anden vinkel. Da du har ca. fire timers fritid, skal du planlægge dine aktiviteter inden turen, da det er umuligt at gøre alt det, der er nævnt ovenfor. Denne perfekt veludnyttede dag i Dubrovnik vil I stige tilbage på bussen og begynde jeres rejse tilbage mod nordvest langs Adriaterhavskysten. Vi passerer landsbyerne Orašac, Trsteno, Salona og Elaphiti-øerne på vores side for at ankomme til Ston, hvor du vil få mulighed for at smage vores berømte friske østers. Det er den helt rigtige pause, inden vi ankommer tilbage til Split.

Dubrovnik dagstur fra Split eller Trogir

2. Dubrovnik dagstur fra Split eller Trogir

Nyd en heldagsudflugt fra Split til Dubrovnik, hvor du kommer inden for de historiske bymure og langs kalkstensgaderne i den gamle bydel. Først skal du nyde en naturskøn tur langs den dalmatiske kyst, hvor du stopper et par gange for at nyde panoramaudsigten over Adriaterhavet. Dette er Middelhavet, som det plejede at være, før masseturismens angreb. Ved ankomsten til perlen på Isthmus, Dubrovnik, tager vi på en officiel guidet tur til byens historiske monumenter. Hvert hjørne af Dubrovnik er en unik oplevelse, og den 90 minutter lange tur er nok til at besøge attraktioner som den monumentale Pile Gate, der ligger på toppen af Stradun, Dubrovniks berømte gade af kalksten, poleret af mange års fodtrin. Tag til franciskanerklosteret, hvor 30.000 bind, 216 inkunabler og 1.500 værdifulde håndskrevne dokumenter opbevares i biblioteket. Klosterkirken er et af de mest storslåede monumenter i byen og huser Europas ældste apotek fra 1317. Lidt længere væk kan man opleve Sponza-paladsets renæssancepragt, som er kendt for sin portik og sine søjler og kunstfærdige stenudskæringer. I dag er det hjemsted for Kroatiens statsarkiv. Din guidede tur slutter ved St. Blaise-katedralen, som er dedikeret til byens skytshelgen og beskytter. Den er bygget på ruinerne af en kirke fra det 12. århundrede og blev ødelagt af et jordskælv i 1667, hvorefter den blev genopbygget i barokstil. Du er nu fri til at udforske byen på egen hånd. Du er velkommen til at klatre op ad bymuren og gå hele den 2 km lange rundtur, der byder på en betagende udsigt over et hav af terrakottafliser og bådene og krydstogtskibene i den travle havn. Prøv nogle autentiske kroatiske retter på lokale taverner, eller nyd bare en kop kaffe på en udendørs café og se verden passere forbi. På vej tilbage til Split gør vi et kort stop for at smage på østers i Ston, som er berømt for sine meget velbevarede bymure, sit saltværk og sine østers.

Fra Makarska: Speedbådstur på nordkysten af øen Hvar

3. Fra Makarska: Speedbådstur på nordkysten af øen Hvar

POKRIVENIK VELIKI: Vores tur starter i Makarska med en 35-minutters panoramaskibsfart til vores første stop, Veliki Pokrivenik-bugten på øen Hvar. Det er en af de mindre kendte og besøgte bugter på Hvar-øen, dekoreret med imponerende klipper, smukke stenstrande og en skjult grotte. Hvilken bedre måde at udforske denne skjulte skat på end ved at snorkle. Hvis snorkling ikke er din ting, kan du nyde solen og det omkringliggende klippelandskab. MALA STINIVA: Vores næste stop er Mala Stiniva-bugten, en malerisk stenbugt med klipper, der falder lodret ned til havet nedenunder. Det er et fantastisk syn og et sted, der ikke efterlader nogen ligeglad. Havet er krystalklart, og klipperne er et fantastisk sted at springe fra klippe til klippe. JELSA: Efter at have nydt svømme- og snorkelsjov i Mala Stiniva-bugten, kører vi til Jelsa by. I Jelsa har du lidt fritid til at drikke en kop kaffe eller tage på sightseeing. Jelsa er en gammel by på øen Hvar med mange historiske monumenter, der fortæller om dens rige historie. ZEČEVO ISLET: Overfor Jelsa by, kun en kort sejltur væk, ligger vores næste stop, øen Zečevo. Zečevo er en ubeboet ø i Hvars øgruppe, og den er beskyttet som et betydningsfuldt landskab. Den er stolt af sin uberørte natur og sit krystalklare turkisblå hav. Det er et perfekt sted til snorkling. Der er også en strandbar, som du kan besøge, hvis du vil slappe lidt af.

Tučepi: Zip Line Experience

4. Tučepi: Zip Line Experience

Glid ned ad kablerne, ledsaget af en professionel guide i hjertet af Makarska Rivieraen på Gornje Tučepi. Der er 6 stålkabler spændt ud over en smuk kløft i Tučepi, lige midt i den uberørte natur. Den samlede længde af kablerne er 1000 meter, lang nok til at give en fantastisk oplevelse for alle zip-linere. Du kan endda tage dine børn med, børn under 20 kg kan køre tandem sammen med en professionel ekspertguide i zip-line. Dette er en oplevelse for hele familien, da den er tilpasset alle aldersgrupper og har et højt sikkerhedsniveau.

Makarska: Skywalk Biokovo solnedgangstur med TukTuk

5. Makarska: Skywalk Biokovo solnedgangstur med TukTuk

Efter at være blevet hentet med en elektrisk Tuk Tuk Tuk begynder vi vores vej mod Biokovo Nature Park. Når du sidder i en helt åben Tuk Tuk Tuk, kan du nyde den spektakulære og betagende panoramaudsigt hele vejen til Skywalk. Der vil blive gjort 2 fotostop med den bedste panoramaudsigt undervejs. Når du ankommer til Skywalk, vil du have mere end nok tid til at nyde udsigten og tage masser af billeder af en af de mest fantastiske attraktioner i Kroatien. Skywalk Biokovo er en glasbro, der hænger over havet og giver en fornemmelse af at gå i luften. Med lidt held kan du se vilde heste, køer og bjerggeder under denne tur.

Fra Makarska: Biokovo Naturpark Guidet tur med Skywalk

6. Fra Makarska: Biokovo Naturpark Guidet tur med Skywalk

Når du bliver hentet på et af mødestederne i en by efter eget valg langs kysten, vil du nyde en behagelig transport til parken. Udforsk naturparken Biokovo og dens nye udsigtsplatform - Skywalk. Der vil blive gjort fotostop i 800 og 1200 meters højde over havets overflade. Beundr den spektakulære udsigt over havet og øerne langs den kroatiske kystlinje. Du vil også se oliventræer og små dyrkede marker, som udgør det unikke landskab i dette område. Oplev den rige flora og fauna på Biokovo-bjerget på en kort gåtur på bjerget. Du vil også nyde lidt frugtkage, en varm drik og en smagsprøve på urtebrændevin under turen. Til sidst bliver du sat tilbage til det sted, hvor du blev hentet.

Makarska: Guidet havkajak tur med snorkling stop

7. Makarska: Guidet havkajak tur med snorkling stop

Tag med os på vores kajaktur rundt om Makarska og oplev forskellige perspektiver med fantastiske strande og udsigter. Vi starter kajaksejladsen på den lille strand ved siden af restaurant Lavander og padler mod øst. Det første stop bliver fyrtårnet, St. Peter, fra det 19. århundrede, hvor du vil få nogle interessante historielektioner. Peter- og Osejava-halvøerne og kommer tæt på deres spektakulære klipper. Den eneste lugt, du vil møde, er den fra det krystalklare vand og fyrretræerne. Vores tur fortsætter hele vejen til Nugal og de tilstødende skjulte strande. Du vil have tid til at tage en stor pause, spise en lækker snack og udforske området ved at snorkle. Denne del vil være særlig malerisk, så glem ikke dit kamera. Bagefter padler vi hele vejen tilbage til vores udgangspunkt. Du vil blive lidt træt, men glad, tro os :)!

Makarska: Skywalk Biokovo Panorama Tour med en Tuk Tuk

8. Makarska: Skywalk Biokovo Panorama Tour med en Tuk Tuk

Efter at være blevet hentet med en elektrisk Tuk Tuk Tuk begynder vi vores vej mod Biokovo Nature Park. Når du sidder i en helt åben Tuk Tuk Tuk, kan du nyde den spektakulære og betagende panoramaudsigt hele vejen til Skywalk. Der vil blive gjort 2 fotostop med den bedste panoramaudsigt undervejs. Når du ankommer til Skywalk, vil du have mere end nok tid til at nyde udsigten og tage masser af billeder af en af de mest fantastiske attraktioner i Kroatien. Skywalk Biokovo er en glasbro, der hænger over havet og giver en fornemmelse af at gå i luften. Med lidt held kan du se vilde heste, køer og bjerggeder under denne tur.

Tucepi: Snorkling bådtur i Hvar, Brac eller Rivieraen

9. Tucepi: Snorkling bådtur i Hvar, Brac eller Rivieraen

Oplev Adriaterhavets turkisblå undervandsverden på en snorkeltur med båd. Nyd en tur til øerne Hvar, Brac eller Makarska Rivieraen, og dyp ned i det varme vand ved to forskellige snorkelsteder. Mød op på dykker- og vandsportscentret i havnen i Tucepi. Mærk vinden og bølgerne, mens I sejler med båd til jeres snorkellokalitet. Kast anker og benyt lejligheden til at snorkle i det krystalklare vand i det sydlige Adriaterhav. Opdag små bugter, stimer af fisk, snegle, små huler, stejle vægge og nogle gange endda søheste. Efter dit første dyk kan du nyde solen på soldækket og slappe af, inden du begiver dig til den anden snorklingplads.Vend tilbage til Tucepi fuld af de smukke billeder fra verden under overfladen.

Fra Makarska: Zlatni Rat & Bol Speedbådstur med svømning

10. Fra Makarska: Zlatni Rat & Bol Speedbådstur med svømning

Udforsk øen Brač, nyd stranden Zlatni Rat. Gæsterne bliver sat af direkte på kajen ved den berømte strand Zlatni Rat, hvor de kan svømme og solbade i 1 time. Forankring i en af bugterne Konjska eller Zvirje til svømning og snorkling en halv time. Gæsterne bliver sat af i Vala Hrvaska-bugten med strand og restaurant til svømning og/eller restaurant, 1,5 time. I slutningen af september, når restauranten er lukket, besøger vi byen Bol for at gå en tur eller spise frokost. Hvis du er heldig, er en særlig bonus at se delfiner på vores rute næsten hver dag.

Alle aktiviteter

Ofte stillede spørgsmål om Makarska

Hvilke topattraktioner skal man opleve i Makarska?

Topattraktionerne, der skal opleves i Makarska:

Hvad er de bedste dagsture og -udflugter fra Makarska?

De bedste dagsture og -udflugter fra Makarska er:

Mostar

Hvad er de bedste ture, man kan tage på i Makarska med børn?

Andre seværdigheder i Makarska

Vil du se alle oplevelser i Makarska? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Makarska

Samlet bedømmelse

4.7
(180 anmeldelser)

En meget fin tur. Flotte landskaber på turen. Meget flot by og en masse af se. Dog dyrt at spise i Dubrovnik. Guiden var mega god. Viste meget og god til at fortælle. Vi boede i Trogir og blev hentet 45 min før end oprindelig planlagt, så derfor blev det på en dag på 14 timer. Det var en varm dag så noget bedre aircondition i bussen ville have været rart. Husk masse af vand til turen, den er lang.

Fantastisk mulighed for at se Dubrovnik på 1 dag. Godt organiseret og god kørsel. Mit eneste problem var, at højttaleren over mit hoved på bussen virkede ødelagt, da jeg ikke kunne høre rejselederen særlig godt på mikrofonen. Ellers fantastisk værdi og skal gøre!