Marrakech
Vælg datoer

De bedste attraktioner i Marrakech

Se alle oplevelser i Marrakech

Topseværdigheder i Marrakech

De bedste seværdigheder og attraktioner i Marrakech

Marrakech ligger for foden af de pragtfulde Atlasbjerge. Marrakech er Marokkos kulturelle centrum og har solbeskinnede historiske seværdigheder svøbt i berbertraditioner og ornamenteret islamisk kunst. En fest for sanserne. Her kommer de bedste steder, som du skal besøge for at få de bedste oplevelser i Marrakech.

Marrakechs Museum
Foto: michalo @Flickr (CC BY-SA 2.0)

Marrakechs Museum

Marrakechs Museum ligger i det gamle Dar Menebhi-palads og udstiller marokkansk kunst fra oldtiden til i dag, samt historiske bøger, mønter og keramik fra området.

Jemaa el Fnaa

Jemaa el Fnaa

Prut om prisen på souvenirs, mad og tøj på Marrakechs store historiske markedsplads Jemaa el Fnaa, og gå videre derfra på opdagelse i medinaen (den gamle by) og udforsk de labyrintiske bazarer!

Bahiapaladset

Bahiapaladset

Bahia betyder glans. Paladset blev bygget til en forhenværende slave som var blevet sultanens yndling. Det var hensigten, at paladset skulle overstråle alle andre bygningsværker, på den tid.

Menara-haverne

Menara-haverne

De fredfyldte Menara-haverne med de fantastiske Atlasbjerge i baggrunden er et yndet sted af besøge for både lokale og turister, hvis man vil undslippe byens larm.

Saadian-gravene
Foto: Frank Douwes @ Flickr (CC BY 2.0)

Saadian-gravene

[Saadian-gravene]/saadian-gravene-l3606/) er en kæmpestor gravplads fra 1500-tallet og det sidste hvilested for 66 medlemmer af Sardiandynastiet, som herskede over Marrakech fra 1524-1668.

Majorellehaven

Majorellehaven

Den udsøgte tropiske have blev anlagt af den franske maler Jacques Majorelle, han boede i den blå villa som modeskaberen Yves Saint Laurant senere overtog. Villaen rummer marokkansk kunsthåndværk af høj karat og malerier af haven.

Koutoubia-moskeen

Koutoubia-moskeen

Koutoubia-moskeen er med sin 70 m høje minaret, Marrakechs mest berømte vartegn. Det er kun muslimer, der må komme ind i denne næsten 1000 år gamle moske med de tre guldkugler på toppen.

Dar Si Said-museet for marrokansk kunst og håndværk
Foto: Anton Zelenov @Wikipedia (CC BY-SA 3.0)

Dar Si Said-museet for marrokansk kunst og håndværk

Følg udviklingen i nordafrikansk kunst i dette fine gamle palads, hvor lyden af rislende vand blander sig med duften af roser og jasmin. Hvis du vil vide mere om livet i Sahara gennem tiderne, kan du udforske det nærliggende Maison Tiskiwine.

Toubkal Nationalpark

Toubkal Nationalpark

Selvom Nordafrikas højeste bjerg Djebel Toubkal ligger 57 km syd for Marrakech, er det værd at besøge området, bare for at se den rustikke landsby Imlil, hvorfra de fleste ture begynder.

Planlæg dit besøg i Marrakech

Hvor skal jeg bo i Marrakech?

Riader, traditionelle marrokanske huse med smukke indvendige gårdhaver, er en stor del af charmen ved Marrakech. Nogle af de bedste riader i Marrakech er nu hoteller, så det kan betale sig at undersøge lidt og lede efter et unikt sted at bo. Nogle af de bedste billige riader i Marrakech er Riad Rbaa Laroub, Riad Edward og et af de ældste huse i medinaen, Dar Hanane.

Hvordan skal jeg klæde mig i Marrakech?

De fleste marokkanere er religøse, men tolerante. Visse steder er mere konservative end andre, så en god tommelfingerregel er, at se hvor tildækkede de lokale er. Det er især kvinder, som er udsat for chikane, hvis de er for vovede for den lokale smag. Det er en god ide at tjekke ud på forhånd, om de steder, du skal besøge, har en dresscode, især de religiøse seværdigheder og vartegn.

Hvor mange penge skal jeg tage med til Marrakech?

Det afhænger af turen, selvom du kan forvente at bruge 300-500 MAD om dagen på mad og omkring 50 MAD på taxa. En taxatur frem og tilbage til lufthavnen koster omkring 200 MAD og souvenirs er normalt billige. Du kan spare ved at prutte om prisen og kun betale i lokal valuta (Dihram). Når det er sagt, kan det være nyttigt at medbringe nogle pund, dollars eller euro til nødsituationer på din rejse i Marrakech.

Praktisk information

 • Sprog
  Arabisk
 • Valuta
  Marokkanske dihram (MAD)
 • Tidszone
  UTC (+00:00)
 • Landekode
  +212
 • Bedste tid at tage dertil
  Marrakechs vejr er mest behageligt om foråret eller efteråret.

Oplevelser i Marrakech

De mest populære seværdigheder i Marrakech

Byer i Marokko

Andre seværdigheder i Marrakech

Vil du se alle oplevelser i Marrakech? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Marrakech

Ørknen var fantastisk, hotel og camp fin standard

Chaufføren kørte godt, men der manglede overblik over stop for toiletbesøg og frokost. Trak alt for længe ud med disse tiltrængte pauser. Vi måtte nærmest kræve dem. De, der oplevede turen første gang, var betaget af landskabet. Jeg, der før havde været med andet selskab, kunne konstatere, at tur- programmet ikke blev overholdt. Ikke stop ved alle annoncerede steder. Tidligere selskab indeholdt mange flere oplevelser, stop og vandring med guide, der stødte til turen, og han fortalte, oplyste om land og folk. Tilmed billigere. Vi var blevet lovet eng.-talende chauffør, men ikke noget problem, at han talte fransk. Fint, at vi blev sat af på tilbageturen ved vores hotel.

Fra Marrakech: 3 dages ørkentur til Merzouga Anmeldt af Inge Marie, 24/05/2017

Gav os et vigtigt indtryk af nogle berbers livsforhold

Utrolig sympatisk chauffør -venlig og med god humor - værd at være sammen med en hel dag. Besøg hos en berberfamilie med the og berberpizza bagt i stenovn-var interresant og gav tid til eftertanke mht hvor priviligerede vi er. Vandretur i byen Imlil var fin med autentisk 3-retters menu på betontagterrase på Berberhus på bjergskråning med betagende udsigt til Atlasbjergerne.Vi fik et godt indtryk af disse Berbere: mange meget fattige men med smil helt op i øjnene-venlige- Vi kan virkelig anbefale en tur med Muhammed. Pr

Virkelig god tur meget gennemført program

Det var to meget kompetente personer der mødte os på turen. Vores chauffør Hassan og bjerg guide Rashid, er der kun godt at sige om. De gjorde turen til en fornøjelse, meget lærerig og spændende historier om landet og befolkningen. En tur jeg varmt kan anbefale til andre, en dag spækket med mange oplevelser til en meget billigere pris end der ellers kan findes.

Atlasbjergene: Heldagstur med kamelridning Anmeldt af Anonym, 01/10/2019

En helt igennem fantastisk og spændende dag

Vil på alle måder anbefale denne tur, som bød på vandring, flotte naturoplevelser, te hos en berberfamilie, kamelridning og lækker frokost. Vores guide Rachid var super sød, underholdende og gjorde en kæmpe indsats for at alle på turen skulle have en god oplevelse. Kan virkelig kun anbefales.

Super fed dag med kulturoplevelse og action

Vi bestilte en dag med Kamelridning og Quadbike - det var en SUPER fed dag med søde guider. Det kan helt klart anbefales. Vi havde massere af tid til begge aktiviteter og hyggede os hos en lokal familie hvor vi fik både formiddags the og senere frokost.