München
Vælg datoer

De bedste attraktioner i München

Se alle oplevelser i München

Topseværdigheder i München

De 10 bedste seværdigheder og attraktioner i München

Den bayerske hovedsted er berømt for mange ting. Det er en smuk by, der er rig på kultur og historie og ikke mindst er det byen, hvor den verdensberømte Oktoberfest foregår. Så hvor skal du begynde? Her er vores 10 bedste forslag til oplevelser og aktiviteter i München.

Deutsches Museum
Foto: Sébastien Launay @flickr (CC BY 2.0)

Deutsches Museum

Dette er et af verdens største og mest betydningsfulde museer for videnskab og teknologi. Tag en Deutsches Museum-tur, det her er en seværdighed, som er et besøg værd!

Marienplatz

Marienplatz

Marienplatz, der er byens hovedtorv, finder du rådhuset, Mariasøjlen og andre store arkitektoniske seværdigheder.

Viktualienmarkt

Viktualienmarkt

Er du småsulten? Så tag over på det historiske madmarked, Viktualienmarkt, der er en af byens hovedattraktioner, og smag de lokale retter og delikatesser for feinschmeckere. Der er åbent mandag til lørdag.

Allianz Arena
Foto: Steenbergs@ flickr (CC BY 2.0)

Allianz Arena

Allianz er det første fodboldstadion i verden, der kan skifte farve udvendig, ved hjælp af oppustede plastikpaneler, som dækker ydersiden. Det gør Allianz populært blandt turister fra hele verden.

Nymphenburgpaladset

Nymphenburgpaladset

Når du slentrer rundt i byen, må du ikke gå glip af Nymphemburg-slottet, der et imponerende syn, som det ligger omgivet af smukke haver.

BMW-museet

BMW-museet

BMW-museet har noget for enhver, ikke kun for bilelskere. En guidet tur vil give dig et spændende indblik i firmaets historie.

Oktoberfest

Oktoberfest

Oktoberfest i München er verdens største årlige markedsfest, med en lang række kulturelle foreninger, som hovedsaglig handler om øldrikning. Hvis du er til musik, øl og lederhosen, vil du føle dig hjemme her!

Hofbräuhaus München

Hofbräuhaus München

Vil du spise ægte tysk mad og drikke ægte tysk øl på din tur til München, så er Hofbräuhaus München det rette sted. Ølstuen er lige populær hos turister som lokale.

Englischer Garten

Englischer Garten

I denne dejlige park kan du nyde det smukke grønne område, slappe af i det japanske tehus eller surfe i bækken med de kunstige bølger.

Residenz München

Residenz München

Tysklands største byslot er åbent for besøgende dagligt. Se slottet på egen hånd, eller tag en guidet tur i de kongelige samlinger og smukt udsmykkede sale.

Planlæg dit besøg i München

Hvor mange dage skal jeg bruge?

Hvis du bare vil se de vigtigste seværdigheder, er 3 dage nok til dit besøg i München. Men hvis du ønsker en mere afslappet tur og virkelig vil lære byen at kende, er det bedre at blive en uge.

Hvor skal jeg bo?

Den offentlige transport er virkelig effektiv, og du kan derfor nemt rejse rundt i München. Så hvor det er bedst at bo, afhænger mest af dine forventninger. Hvis du vil være tæt på sightseeing-tilbud og de største seværdigheder i München, så find et hotel i Altstadt. Hvis dit budget er mere beskedent, er Ludwigsvorstadt i nærheden af hovedbanegården og området hvor Oktoberfesten bliver afholdt bedst. Hvis du er i byen for at deltage i nattelivet, vil du nok foretrække Schwabing, Maxvorstadt og Gärtnerplatzviertel-Glockenbachviertel.

Praktisk information

 • Sprog
  Tysk
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszone
  UTC (+01:00)
 • Landekode
  +49
 • Bedste tid at tage dertil
  Fra marts til maj vejret mildt og der er færre turister. Men hvis du vil deltage i Oktoberfesten, (fra slutningen af september til begyndelsen af oktober), er det en god ide at booke overnatning lang tid i forvejen, at være forberedt på højere priser og at medbringe varmt tøj.

Oplevelser i München

De mest populære seværdigheder i München

Byer i Tyskland

Andre seværdigheder i München

Vil du se alle oplevelser i München? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om München

Dejlig tur. Dygtig guide ved navn Elisabeth.

Fungerede perfekt. God bus. Alting til tiden. Dygtig guide (Elisabeth). Både historisk og som person. God stemme.

Godt arrangeret og guidet. Tilpas information undervejs, sød guide.

Nemt og bekvemt, behagelig guide, der ikke talte for hurtigt, meget let at forstå.

Dejlig informativ og hyggelig rundtur i centrum.

Dejlig informativ og hyggelig rundtur i centrum, men en glad og ernergisk guide.