Tilføj datoer

Ting at foretage sig
München

Den bayerske hovedstad er hjemstedet for den verdensberømte Oktoberfest, og er rig på mad, kultur og historie.

Vores mest anbefalede ting at gøre i München

Fra München: Heldagstur til Neuschwanstein og Linderhof Slot

1. Fra München: Heldagstur til Neuschwanstein og Linderhof Slot

Kør til de storslåede slotte Neuschwanstein og Linderhof. Nyd en lækker frokost i Hohenschwangau (ikke inkluderet) og tag en lille omvej gennem den maleriske by Oberammergau. Vælg at købe dine slotsbilletter i bussen på dagen eller at købe dem på forhånd som en del af dagsturen. Stig ombord på en bus med aircondition, og kør ud for at opdage Bayerns slotte. Først skal du besøge eventyrslottet Linderhof, det eneste slot, som Ludwig II nåede at se stå færdigt. Udforsk slottet og dets område sammen med din guide. Tag derefter til den maleriske by Oberammergau for at tage billeder og shoppe. Stop derefter ved Hohenschwangau Slot, Ludwigs barndomshjem, og spis frokost (ikke inkluderet), inden turen går videre til Neuschwanstein Slot, som ligger ved foden af Alperne. Beundr en af de mest imponerende seværdigheder i Tyskland, og fordyb dig i Ludwig II's eventyrlige verden om eftermiddagen.

München Hop-On Hop-Off-tur: 1-dages eller 2-dages billet

2. München Hop-On Hop-Off-tur: 1-dages eller 2-dages billet

Bliv ombord på en hop-on hop-off bustur i München, og lær om byen med en audioguide om bord. Beundre byens højdepunkter, herunder det fjerdestørste klokkespil i verden, det helkropsrelikvie af den hellige Munditia og den historiske gamle bydel. Vælg mellem tre forskellige ruter, der passer til dine præferencer og interesser. På solrige dage kan du nyde godt af et åbent øverste dæk og mærke solskinnet i dit ansigt. Hop af og på, som du vil, eller bliv om bord og få fascinerende forklaringer fra din audioguide, der tilbydes på ti forskellige sprog. Vælg mellem tre ruter: City Tour, Nymphenburg Olympic Park-turen og Schwabing-turen, og hver rute tager en time. Kom forbi vigtige seværdigheder, såsom Nymphenburg Slot, Olympiske Park, den engelske have, den historiske gamle bydel, Odeonsplatz, Marienplatz og meget mere.

München: Tredje Rige & WWII Tour Walking Tour

3. München: Tredje Rige & WWII Tour Walking Tour

Tag på en 2 timers vandretur i München og oplev et af de mørkeste øjeblikke i byens historie, hvor du lærer om nazismens fødsel, Hitlers fremkomst og det berygtede Tredje Rige. I 1919 kom Tyskland ud af Første Verdenskrig som en besejret og ydmyget nation, hvor München var ramt af hyperinflation, og Bayern var domineret af revolution og mord. Ud af denne frugtbare jordbund af kaos opstod den nazistiske bevægelse og en af historiens mest magtfulde diktatorer, Adolf Hitler. Følg med i nazismens tilblivelse, fra det første massemøde i Hofbräuhaus til det mislykkede forsøg på at gribe magten i Feldherrnhalle. Du vil tage til stedet for partiets møder på Königsplatz og stoppe i Hofgarten for at tale om modstandsbevægelsen Den Hvide Rose. Turen dækker alle de vigtige fakta og steder, der spillede en rolle i tilblivelsen af dette mørke kapitel, som endte med den smukke by München i ruiner og Anden Verdenskrig, der skar dybe sår i hele Tyskland.

Fra München: Neuschwanstein Castle Full-Day Trip

4. Fra München: Neuschwanstein Castle Full-Day Trip

Opdag et af Bayerns mest naturskønne landskaber på denne tur fra München med tog og varevogn. Beundre den statur og delikate arkitektur af slottet Neuschwanstein, der står stolt på toppen af en bakke og er omgivet af skovklædte bjerge. Se den vidtstrakte dal fra foden af slottets mure, og lær om slottets historie af din guide på en vandretur rundt i området. Den fortryllende gamle by Füssen ligger 2 timer fra München, i foden af Alperne, indrammet af en af de mest betagende naturomgivelser i verden. Langt over landsbyen, tilsyneladende skulptureret ud af selve bjergene, der rejser sig storslået mod himlen, ligger et syn, der er skabt af drømme: det fantastiske og æteriske slot Neuschwanstein. Dette herlige vanvid blev bygget i det 19. århundrede af den berømte "gale" kong Ludwig II, en mand, der var beruset af mytologi, og som selv blev en legende. Slottets hvidt skinnende tårne mellem skyerne er øjeblikkeligt genkendelige for mange, der aldrig har hørt navnet Neuschwanstein. Det er inspirationen til Disneys Torneroses slot og er kendt verden over som Chitty Chitty Bang Bang-slottet. At besøge det er som at træde ind i et eventyr. På denne heldagstur fra München vil din guide tage dig med tog eller bus og ledsage dig op ad bakke til slottets høje perch, hvor det ligger glinsende over et spektakulært panorama af bjerge, søer og dale. Det handler ikke kun om slottet - det handler også om dets vidunderlige beliggenhed. Du vil tage til de bedste udsigtspunkter og udforske søen. Hvis tiden og vejret tillader det, kan I endda nyde en svømmetur. Få en postkort-perfekt udsigt over det lige så smukke Hohenschwangau-slot, vandfaldsslugten og den fantastiske Marienbrücke-bro, der hænger højt over det hele. Mens du beundrer skønheden, vil din guide fortælle dig den spændende historie om kong Ludwigs berømte og tragiske regeringstid, hans turbulente tid og om den besættelse, der drev ham til at bygge sit fantasislot i bjergene, som i sidste ende ødelagde ham. Hvis du vælger at købe en billet på dagen, kan du springe de lange køer over til den separate interne rundvisning i kongens private kamre med en specialiseret slotsguide. Turen er den mest praktiske måde at beundre denne fantastiske fantasiverden på.

Fra München: Halvdagstur til Dachau-mindesmærket

5. Fra München: Halvdagstur til Dachau-mindesmærket

Tag på en 5-timers tur til Mindesmærket for Dachau Koncentrationslejr, et sted til at mindes og lære. Besøget er en bevægende oplevelse. En professionel guide, som er oplært og autoriseret på stedet, organiserer al transport og rejser med dig frem og tilbage med tog eller bus fra München. Du får en omfangsrig tur i hele området, heriblandt alle de tilbageværende originale bygninger, udstillingerne på museet, og biografen, der viser en engelsksproget dokumentar. Guiderne er trænede i at formidle det ofte svære og forstyrrende stof på en betænksom måde, med værdighed, og med respekt for ofrene.

Fra München: Rothenburg og Nördlinger Ries dagstur med bus

6. Fra München: Rothenburg og Nördlinger Ries dagstur med bus

Tag på en tur ned ad den romantiske vej, en berømt 354 km lang rute, der forbinder nogle af Bayerns mest udsøgte arkitektoniske perler på en guidet tur fra München. Oplev regionens naturlige skønhed og den charmerende by Rothenburg. Efter afrejse fra München kører du først til Harburg, som er et af de ældste og bedst bevarede slotsområder i Tyskland. Slottet ligger perfekt med landsbyen svøbt omkring sig og har bevaret følelsen af middelalderen. Bliv fortryllet af den historiske atmosfære, og dyk dybt ned i dens historie. Efter besøget på slottet og en kaffepause, vil du fortsætte køreturen igennem de smukke landskaber i Nördlinger Ries, den store dal efterladt af en ældgammel meteor i det schwabiske landskab. Via Dinkelsbühl med tårne og spir kommer du til Rothenburg, som er en perfekt restaureret middelalderby. Få noget tid på egen hånd til at udforske stedet grundigt. Gå rundt i de smukke gader og gyder, som er fulde af fortidens charme. På vej tilbage til München kører du gennem verdens største humledyrkende område, Hallertau. På denne tur kan du blive overrasket over denne smukke region i Sydtyskland.

München: Bybustur og tur til FC Bayern Münchens Allianz Arena

7. München: Bybustur og tur til FC Bayern Münchens Allianz Arena

Oplev højdepunkterne i München på en bustur efterfulgt af et guidet besøg hos de europæiske fodboldgiganter FC Bayern München. Udforsk Allianz Arena og træningsbanen, hvor holdet forbereder sig til kampene. Tag først på en bustur gennem München for at se de vigtigste seværdigheder i byen. Lær om historien i Bayerns hovedstad og dens betydning som Tysklands kulturelle og finansielle centrum. Kør forbi træningsanlægget for at se, hvor det nuværende hold forbereder sig til deres kampe. Bagefter kan du besøge Allianz Arena, fodboldens tempel, der ligger i den nordlige del af byen. Beundr det unikke design af det ydre, der er kendt for at være det første stadion i verden med et foranderligt ydre. Tag en rundtur på dette ikoniske sted, og lær alt om Bayern Münchens historie, et af Europas mest succesrige fodboldhold. Efter rundvisningen på stadion kan du gå videre til FC Bayern Museum. Oplev en samling af trofæer, trøjer og memorabilia, der viser Bundesliga-rekordholdernes stolte historie, og lær mere om de store fodboldspillere, der har båret Bayern-trøjen.

München: Lufthavnstransport med bus

8. München: Lufthavnstransport med bus

Nyd bekvemmeligheden ved denne hurtige og komfortable transport mellem München by og lufthavnen. Lufthansa Express-bussen kører hvert 20. minut, 7 dage om ugen, og har to stop i München by (München Hovedbanegård og München Nord/Schwabing) og fire stop i München lufthavn (München lufthavnsterminal 2, München lufthavnsterminal 1A, München lufthavnscenter (MAC) og München lufthavnsterminal 1D). Ankomst- og afgangsstederne ligger direkte foran terminalerne. Alle busser har aircondition, gratis wi-fi og gratis aviser og er åbne for passagerer, der rejser med alle flyselskaber.

München: Nattevægterens tur

9. München: Nattevægterens tur

Spæt dig til de sene aftentimer sammen med den udklædte nattevagt på sin rundtur i Münchens gamle bydel. Fordyb dig i en dejlig og mystisk verden, der er glemt for længe siden, og oplev byens historie på første hånd. Nattevagten er meget mere end blot en turistguide med en lanterne i hånden. Når Münchens beboere sover, skal nattevagten opretholde ro og orden i byens gyder og mørke hjørner. Han kender alle vinde i byens labyrint og er den betroede budbringer af mørke historier og hemmelige selskaber. Han foragter den moderne tid, irettesætter gæsterne, når de ikke kender til byens skytshelgener, men svarer altid gerne, når nogen spørger: "Hvorfor har man brug for så mange vandhaner her i München?" Hans svar: "For øllets skyld!" Nattevagten vogter sin flok på Marktplatz, men han foragter alligevel det livlige natteliv, der samles efter kl. 21.00 - lovlydige borgere er i seng på det tidspunkt. Før til Peterskirken og tag et kig på toppen af tårnene - nattevagten vil forklare, hvorfor de står skævt. På sydsiden kan du se den gamle kirkegård og høre historier fra gravstenene: begravelsesskikke og epitafier, forrådnende lig og manglende kirkebænke. I tårnet på Altes Rathaus på den historiske "Salzstraße" kommer den gamle Stadttor til live og klager over sin ombygning i 70'erne. Her stiller han spørgsmålstegn ved de besøgendes fromhed. Skytshelgen hellige Onuphrius og Henrik Løven vil beskytte folket mod den pludselige død. Fortsæt forbi torturkammeret og fængslet til Alter Hof, der blev bygget af Ludvig II. Få at vide, hvorfor denne hersker blev betragtet som så hård, hvordan huset Wittelsbach kom til München, og hvorfra Zwingerstocks navn stammer. Følg bymuren fra det 12. århundrede og kør mod vest fra Wasserburg. I Gruftgasse kan du høre Alois fortælle den uhyggelige historie om Waller i Walchensee, om den unge dame og hendes gyldne ring. Og i Schäfflergasse kan du lære, hvorfor vin frem for øl var den foretrukne drik i middelalderen. Ved domkirken kan du sætte blikket højere op på byens symboler, de to tårne. Hør om den rige enkes gravskrift og Fanny von Ickstats uheldige fald fra det nordlige tårn i Frauenkirche, mens turen i den indre by nærmer sig sin afslutning. Fortsæt derefter til Promenadeplatz med den gamle "Salzstadel". Passér forbi Palais Porcia og Palais Holstein, mens nattevagten fortæller historien om den suveræne fyrste Karl Albrecht, der lod paladserne bygge til sin elskerinde. I Salvatorkirken kan du lære om den enorme værtshussvineri og kærlighedshistorien om Henriette Adelaide, kurfyrst Ferdinand Marias gemal, ved "Theatinerkreuzgang". Efter 10 år blev den længe eftertragtede tronarving født, og på det tidspunkt blev Theatinerkirken bygget. Endeligt slipper nattevagten sin flok løs i natten for at fortsætte sine runder.

Fra München: Heldagstur til Dachau-mindesmærket

10. Fra München: Heldagstur til Dachau-mindesmærket

Opdag historien om koncentrationslejren Dachau på denne guidede tur fra München. Kør med et offentligt tog, og nyd udsigten over landskabet undervejs. Træd tilbage i tiden, mens din guide maler et billede af fortiden, mens du udforsker mindestedet. Koncentrationslejren Dachau var den første tyske koncentrationslejr, der blev åbnet uden for München i 1933. Siden 1965 er stedet blevet brugt som et mindesmærke og et uddannelsessted. Besøg mindestedet på en 5 timers tur fra München. Din rejseleder vil forklare betydningen af Dachau-koncentrationslejren på nationalsocialismens tid. Se de tidligere gaskamre, celler og barakker. Besøg udstillingen i Dachau Memorial Museum, og se billeder og rapporter fra fanger, der beskriver hverdagen i lejren fra dens begyndelse til dens befrielse af de allierede i 1945.

Topaktiviteter

Topseværdigheder i München

Alle aktiviteter

366 aktiviteter fundet
Sorter efter:

Ofte stillede spørgsmål om München

Hvad er de bedste dagsture og -udflugter fra München?

De bedste dagsture og -udflugter fra München er:

Neuschwanstein Slot

Andre seværdigheder i München

Vil du se alle oplevelser i München? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om München

Samlet bedømmelse

4.5
(23.039 anmeldelser)

Det var en meget underholdende oplevelse, med meget smukke og vinterlige landskaber, bussen havde en audioguide på forskellige sprog, hvilket var fantastisk, for da vi bevægede os gennem forskellige steder, blev den aktiveret, og man kunne lytte til stedets historie. Vores guide, Johnny, var meget venlig og forklarede mange ting i detaljer. Transporttjenesten var punktlig og sikker.

Vi havde en vidunderlig dag, det er virkelig det værd. Guiden var fantastisk, han talte ethvert sprog og var altid venlig og hjælpsom, men frem for alt smilende, hvilket ikke er en lille bedrift. Alle de steder, vi så, var spektakulære, og de gav os muligheden for at se dem rigtig godt, takket være deres upåklagelige organisation. JEG ANBEFALER STÆRKT

Vi reserverede turen på engelsk. Mødet var til tiden, vi brugte offentlig transport for at nå stedet. Guiden var god og klar til at svare, tilgængelig til at anbefale nogle titler, hvis vi ville dykke dybere ned i emnet. Anbefalet tur!

Tre dage for mindre end €45 med 2 personer, ubegrænset offentlig transport, fantastisk! Nem adgang til Münchens centrum med S-Bahn fra lufthavnen. Og ved at bruge 'München navigator-appen' er det nemt at finde vej.

Den bedste løsning til at rejse med al offentlig transport