München

Vælg datoer

Seværdigheder i München

De 10 bedste seværdigheder og attraktioner i München

Den bayerske hovedsted er berømt for mange ting. Det er en smuk by, der er rig på kultur og historie og ikke mindst er det byen, hvor den verdensberømte Oktoberfest foregår. Så hvor skal du begynde? Her er vores 10 bedste forslag til oplevelser og aktiviteter i München.

 • Deutsches Museum

  1. Deutsches Museum

  Dette er et af verdens største og mest betydningsfulde museer for videnskab og teknologi. Tag en Deutsches Museum-tur, det her er en seværdighed, som er et besøg værd!

 • Marienplatz

  2. Marienplatz

  Marienplatz, der er byens hovedtorv, finder du rådhuset, Mariasøjlen og andre store arkitektoniske seværdigheder.

 • Viktualienmarkt

  3. Viktualienmarkt

  Er du småsulten? Så tag over på det historiske madmarked, Viktualienmarkt, der er en af byens hovedattraktioner, og smag de lokale retter og delikatesser for feinschmeckere. Der er åbent mandag til lørdag.

 • Allianz Arena

  4. Allianz Arena

  Allianz er det første fodboldstadion i verden, der kan skifte farve udvendig, ved hjælp af oppustede plastikpaneler, som dækker ydersiden. Det gør Allianz populært blandt turister fra hele verden.

 • Nymphenburgpaladset

  5. Nymphenburgpaladset

  Når du slentrer rundt i byen, må du ikke gå glip af Nymphemburg-slottet, der et imponerende syn, som det ligger omgivet af smukke haver.

 • BMW-museet

  6. BMW-museet

  BMW-museet har noget for enhver, ikke kun for bilelskere. En guidet tur vil give dig et spændende indblik i firmaets historie.

 • Oktoberfest

  7. Oktoberfest

  Oktoberfest i München er verdens største årlige markedsfest, med en lang række kulturelle foreninger, som hovedsaglig handler om øldrikning. Hvis du er til musik, øl og lederhosen, vil du føle dig hjemme her!

 • Hofbräuhaus München

  8. Hofbräuhaus München

  Vil du spise ægte tysk mad og drikke ægte tysk øl på din tur til München, så er Hofbräuhaus München det rette sted. Ølstuen er lige populær hos turister som lokale.

 • Englischer Garten

  9. Englischer Garten

  I denne dejlige park kan du nyde det smukke grønne område, slappe af i det japanske tehus eller surfe i bækken med de kunstige bølger.

 • Residenz München

  10. Residenz München

  Tysklands største byslot er åbent for besøgende dagligt. Se slottet på egen hånd, eller tag en guidet tur i de kongelige samlinger og smukt udsmykkede sale.

Planlæg dit besøg

 • Hvor mange dage skal jeg bruge?

  Hvis du bare vil se de vigtigste seværdigheder, er 3 dage nok til dit besøg i München. Men hvis du ønsker en mere afslappet tur og virkelig vil lære byen at kende, er det bedre at blive en uge.

 • Hvor skal jeg bo?

  Den offentlige transport er virkelig effektiv, og du kan derfor nemt rejse rundt i München. Så hvor det er bedst at bo, afhænger mest af dine forventninger. Hvis du vil være tæt på sightseeing-tilbud og de største seværdigheder i München, så find et hotel i Altstadt. Hvis dit budget er mere beskedent, er Ludwigsvorstadt i nærheden af hovedbanegården og området hvor Oktoberfesten bliver afholdt bedst. Hvis du er i byen for at deltage i nattelivet, vil du nok foretrække Schwabing, Maxvorstadt og Gärtnerplatzviertel-Glockenbachviertel.

Praktisk information

 • Sprog
  Tysk
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszone
  UTC (+01:00)
 • Landekode
  +49
 • Bedste tid at tage dertil
  Fra marts til maj vejret mildt og der er færre turister. Men hvis du vil deltage i Oktoberfesten, (fra slutningen af september til begyndelsen af oktober), er det en god ide at booke overnatning lang tid i forvejen, at være forberedt på højere priser og at medbringe varmt tøj.

Sightseeing in München

Möchten Sie alle Aktivitäten in München entdecken? Sehen Sie hier die vollständige Liste.

Det synes rejsende om München

Samlet bedømmelse

4.5 / 5

baseret på 13.250 anmeldelser

This trip was AMAZING! Charlie was our guide for the day and he awesome! Super attentive, knowledgeable, gave clear direction and made the day stress-free and enjoyable. Given the coronavirus situation, he was able to adapt quickly to ensure we saw all parts of the trip and moreover made sure we had time to see additional areas (alpine lake) and gave other tips. It was a very hot day and he was very aware and careful of the fact and made the group feel as comfortable as possible... one of the best tour guides we’ve had in our travels. Would highly recommend this to anyone!

Vi havde en fantastisk aften. Rigtig god guide Ian, som bare gjorde det super godt. En fed oplevelse at komme på oktoberfest museum og se det efter lukketid. Det kan klart anbefales.

Mark-Oliver was an excellent and dedicated guide, who gave us so much more information than expected. He was a great storyteller giving us Human histories to reflektere upon.

Total engageret guide (Dani) Havde styr på sit kram og kunne fortælle det på en måde så det var til at forstå. Go kombination med øl, mad og oplevelser :)

Let at finde rundt. Smart med et rejse kort, der gælder til alle transport former og at kunne vælge mellem 24 timers eller flere dage