Musee d'Orsay

Vælg datoer

De 5 bedste kunstværker på Musée d'Orsay

Musée d'Orsay er indrettet i den bygning, der engang var banegården, Gare d`Orsay. Museet har gradvist udviklet sig til et af de bedste kunstmuseer i Paris og det siger ikke så lidt! Her er nogle af de mesterværker, du ikke må gå glip af på din tur.

 • Dans i Moulin de la Galette (1876)

  1. Dans i Moulin de la Galette (1876)

  Billedet skildrer en søndag eftermiddag i et Montmartre som ikke længere findes. Renoirs festlige øjebliksbillede af den parisiske overklasse, er et af Impressionismens mest eminente billeder.

 • Frokost i det grønne (1863)

  2. Frokost i det grønne (1863)

  Det mesterlige skildring, af nøgne kvinder i selskab med påklædte mænd, skabte røre, fordi det satte fokus på den sociale kløft mellem kønnene. Manet var inspireret af gamle mestre som Titian og Rafael.

 • Æbler og appelsiner (1899)

  3. Æbler og appelsiner (1899)

  Musée d'Orsay har hele 56 malerier af Cézanne i dets samling. Dette sene stilleben viser kunstnerens formidable evne til at skabe magi ud af hverdagen.

 • Når de fattige sanker smuler (1857)

  4. Når de fattige sanker smuler (1857)

  Det virker grotesk i dag, men Millets maleri af bondekvinder, som bøjer sig ned for at finde kornrester, blev engang hånet for sin positive beskrivelse af underklassen.

 • Whistlers Mor (1871)

  5. Whistlers Mor (1871)

  Der findes meget få ikke-franske kunstnere på d´Orsay og selvom Van Gogh snildt kunne blive både nummer 6, 7 og 8, hvis vi fortsatte listen, sniger James Whistlers viktorianske Mona Lisa sig ind her på 5. pladsen.

Planlæg dit besøg

 • Hvor lang tid skal jeg bruge på Musée d'Orsay?

  Siden Musée d'Orsay er så stort, må du ikke forvente, at du når det hele på en dag. Hvis du kun har 3 eller 4 timer, så hold dig til den impressionistiske afdeling.

 • Hvornår skal man besøge Musée d'Orsay?

  Musée d'Orsays åbningstider er fra kl. 09.00 til kl. 18.00, undtagen torsdag hvor der er åbent til kl. 21.45. Mandag, samt d. 1. maj og d. 25. december er museet lukket. Kom så tidligt som muligt og overvej at booke dine billetter til Musée d'Orsay online, for at springe de lange køer over. Hvis du planlægger at besøge Musée d'Orsay med en stor gruppe, skal du booke billetter på forhånd.

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  Kl. 09.00 til kl. 18.00, torsdag til kl. 21.45, lukket mandag samt d. 1. maj og d. 25. december.
 • Hvad er prisen?
  Prisen på entreen til Musée d'Orsay er fra 11 EUR og opefter, men der findes rabatter og pakkepriser.
 • Får jeg brug for en guide?
  Det vil helt sikkert være en hjælp. Det kan betale sig at tjekke vore bedst sælgende ture ud.
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  Tag metrolinje 12 til Solférino, RER-linje C til Musée d'Orsay eller bus 24, 63, 68, 69, 73, 83, 84 eller 94.
 • Yderligere tips

  • Der er gratis garderobe på Musée d'Orsay, men det anbefales ikke til større ting eller værdier.

  • Alle gæster skal igennem sikkerhedskontrollen for at komme ind.

Andre seværdigheder i Musee d'Orsay

Vil du se alle oplevelser i Musee d'Orsay? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Musee d'Orsay

Samlet bedømmelse

4.5 / 5

baseret på 6.288 anmeldelser

Når et 'must see' lever op til forventningerne

Musee d'Orsay er et godt kunstmuseum, hvor både den faste samling, men også den skiftende udstilling fuldt ud lever op til forventning. Rigtig god museumsformidling på teksterne i den midlertidige udstilling. Eneste minus er, at der er for mange gæster, for hvem det er vigtigere at tage selfies med de berømte malerier, end at studere dem, Og går helt tæt på, så kun få kan se dem. Der mangler lidt plads og pli fra de mange 'tjek-liste-turister', der naturligt også er. At købe plads i den prioriterede kø var god beslutning, og den samlede ventetid for at komme igennem fuldt ud acceptabel, der var bevægelse hele tiden.

Fabelagtig oplevelse af Paris' stemning og seværdigheder

En super måde at opleve byens stemning og seværdigheder. Særligt hvis man har yngre børn ( vores er 8 og 9) da man hurtigt kommer rundt uden trætte fødder