Tilføj datoer

Museum om kommunisme

Museum om kommunisme

Museum om kommunisme: Vores mest anbefalede ture og aktiviteter

Museet om kommunismen i Prag: Entrébillet

1. Museet om kommunismen i Prag: Entrébillet

Forstå hvordan dagligdagen var i Tjekkoslovakiet under kommunismen. Gå gennem autentisk rekonstruerede rum fra klasseværelser til soverum, se originale artefakter, og få et detaljeret indblik i landet historie efter krigen. Med din entrébillet vil du se en udstilling der er næsten 1.500 kvadratmeter stor og har 62 paneler, der fokuserer på det totalitære styre, der regerede landet fra kuppet i februar 1948 til fløjlsrevolutionen i 1989. Læs mere om emnerne, der er delt op i tematiske sektioner som politik, sport, økonomi, uddannelse, socialistisk-realistisk kunst, propaganda, folkets militser, hæren, politiet og STB (det hemmelige politi), censur, domstole og andre institutioner. Lære om skueprocesserne og de politiske arbejdslejre under den stalinistiske æra.   Få en autentisk fornemmelse af æraen, og kom ind i og interager med fuldskalamodeller af et værksted, et klasseværelse, et børneværelse og et forhørslokale. Mens du gøre gennem udstillingen, kan du få et detaljeret overblik ved hjælp af korte videoer, plakater og artefakter. Du kan bladre igennem en omfattende samling af fotografisk materiale fra arkivet fra Det Tjekkiske Nyhedsbureau, sikkerhedstjenesternes arkiv, Arkivet for Foreningen af Arbejdslejre og personlige samlinger fra førende tjekkiske fotografer.   Tag en pause, når du vil under dit besøg i museumscaféen. Bliv frisket op, før du besøger biograf, hvor du kan se en kort dokumentar om den kommunistiske æra med jævne mellemrum.

Prag: 3 timers cykeltur på E-bike til kommunismen og 2. verdenskrig

2. Prag: 3 timers cykeltur på E-bike til kommunismen og 2. verdenskrig

Tag med på denne unikke tur på elcykel og få gratis adgang til kommunismens museum. Genoplev Prags rige og komplicerede moderne historie under Nazi-Tyskland og sovjetkommunismen. Besøg over 30 fascinerende steder, monumenter og andre vigtige steder. Få et dybt indblik i kulturen og historien på de vigtigste steder, f.eks. mindesmærket for kommunismens ofre, John Lennon-muren, Kafka-museet, SS-hovedkvarteret, den jødiske gamle bydel og steder, hvor bombninger under Anden Verdenskrig fandt sted. Se fødestedet for den historiske fløjlsrevolution, en bevægelse, der skulle bidrage til at vælte det kommunistiske regime. Besøg optagelsesstedet for den episke krigsfilm Anthropoid fra 2016 ved Cyril og Methodius-kirken. De elektriske cykler garanterer, at du kommer igennem alt uden at få sved på panden, uanset din alder.

Kommunistisk vandretur i Prag

3. Kommunistisk vandretur i Prag

Start din tur gennem det kommunistiske Prag med et besøg på Wenzelspladsen, stedet for de vigtigste begivenheder i tjekkisk historie. Se indkøbscentret Kotva 70'erne, Revoluční-gaden, Embankment og hotellerne Intercontinental and President. Se Pařížská-gaden og udsigt over Metronom, stedet for det berygtede store Stalin-monument. Lyt til ekspertkommentarer, mens du tjekker Jan Palachs Plads, Palachs originale dødsmaske ved Fakultet for Kunst af Olbram Zoubek. Gå derefter over Manes Bridge, se Klárov og mindesmærke for en ung dames død. Se Kampa Island og Lennons mur, Monument til ofre for kommunismen af Olbram Zoubek, og kryds legionsbroen. Gå derefter langs Narodni Street og mindesmærket for Velvet Revolution 1989. Din tur slutter af på Museum of Communism, hvor du vil se en ekstremt bevægende 15-minutters film og på første hånd se nogle værdifulde udstillinger og artefakter. Museet er præsenteret på 5 sprog, og filmen har engelske undertekster. Derfra vil du modtage en rabatkupon på 15 %, der er gyldig til enhver tid på den enestående pub, klub og restaurant "Propaganda" med over 200 originale tjekkiske kommunistiske artefakter fra grundlæggernes personlige samling. Slap af med en berømt tjekkisk øl og solidt tjekkisk køkken og lad historien synke ind, mens dine ben endelig slapper af.

Prag: Kommunisme-tur og museumsbesøg

4. Prag: Kommunisme-tur og museumsbesøg

Start din vandretur med at møde din guide foran Museum of Communism i byens centrum (ekskl. billetter). Efter en kort velkomst går du indenfor og begynder din informative kommunistiske tur. Sammen med din informative guide slentrer du gennem museet, mens han/hun giver dig fascinerende historiske detaljer om kommunistisk historie og også familiehistorier om livet bag jerntæppet. Udstillingen på museet begynder med den politiske udvikling i første halvdel af det 20. århundrede og dækker desuden alle de store politiske begivenheder som det kommunistiske kup i 1948, foråret i Prag i 1968 og fløjlsrevolutionen i 1989. Se på artefakter, der engang var til daglig brug bag jerntæppet. Du vil også lære om aspekter af livet som uddannelsessystemet, båndene til Sovjetunionen, rejser, det hemmelige politi, værdien af penge osv. Efter den guidede tur har du også tid til at gå gennem museet igen på egen hånd. Efter besøget på kommunismemuseet går du gennem Prags centrum, hvor alle de store begivenheder fandt sted, især Wenzelspladsen og Nationalalléen. Turen slutter i byens centrum.

Anden Verdenskrig og kommunismens historie i Prags gamle bydel Privat tur

5. Anden Verdenskrig og kommunismens historie i Prags gamle bydel Privat tur

På denne tur med Anden Verdenskrig og kommunisme som tema vil du opdage de turbulente begivenheder under den tyske besættelse af Tjekkoslovakiet, Operation Anthropoid, opstanden i 1945, saliniseringen og fløjlsrevolutionen. Bliv klogere på begivenhederne og personlighederne under Prags besættelse og befrielse. Den 2-timers vandretur starter med en tur gennem Josefov, som er en af de bedst bevarede jødiske ghettoer i Europa. Du vil se Maisel-synagogen og den spanske synagoge og høre om rædslerne ved transporten af tjekkiske jøder til koncentrationslejren Theresienstadt og Hitlers forfærdelige plan om at skabe et "museum for den uddøde race". Prag spillede en vigtig rolle i besejringen af det nazistiske regime. Din private guide vil give dig detaljerne om opstanden i Prag på den gamle rådhusplads. Du vil se det ikoniske astronomiske ur på facaden af det gamle rådhus, som led stor skade under de blodige kampe den 5.-9. maj 1945. Den Røde Hærs involvering i liberaliseringen af byen blev senere brugt af det tjekkoslovakiske kommunistparti til at øge støtten til kommunismen. Herefter går turen til Petschek-paladset, det tidligere sæde for Gestapos hovedkvarter. På hjørnet af bygningen finder du en mindeplade dedikeret til den tjekkiske modstandsbevægelse, og du vil høre om deres indsats, forhør og tortur. Turen slutter på den historiske Wenzelsplads, som blev brugt af nazisterne til massedemonstrationer, og hvor massedemonstrationerne under fløjlsrevolutionen i 1989 fandt sted. Vælg den udvidede 4-timers mulighed for at besøge Museum of Communism for at få et indblik i livet i Tjekkoslovakiet i kommunisttiden. Museet dækker begivenhederne fra de fire årtier med kommunistisk styre i landet, herunder den kolde krig, foråret i Prag, den sovjetiske invasion i 1968, selvmordet på studenten Jan Palach og fløjlsrevolutionen. Du vil høre historierne om det totalitære regime, propaganda, censur, politiske retssager og henrettelser. Dette er et must-see for at få en sand forståelse af Prags heroiske indsats for at opnå uafhængighed og demokrati.

6 aktiviteter fundet
Sorter efter:

Topseværdigheder tæt på Museum om kommunisme

Andre seværdigheder i Museum om kommunisme

Vil du se alle oplevelser i Museum om kommunisme? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Museum om kommunisme

Samlet bedømmelse

4.2
(76 anmeldelser)

Meget informativ. Så meget at absorbere; Jeg kunne have brugt hele dagen der. Desværre tillod adgangsbilletten mig ikke at tage afsted for at få frokost og derefter vende tilbage til museet. Derfor kom jeg kun igennem halvdelen af museet. Hvis jeg kommer tilbage til Prag, vil jeg helt sikkert gå til dette museum igen og fortsætte, hvor jeg slap.