Neuschwanstein Slot

Vælg datoer

Topseværdigheder i Schwangau

5 historiske fakta om Neuschwanstein slot

Hvis du læser dette, ved du sikkert allerede, at Bayerns Neuschwanstein gav inspiration til Disneys ikoniske eventyrslot. Her får du 5 fakta om Ludvig 2. af Bayerns dramatiske slot, som du sikkert aldrig har hørt før. 

 • Udsigt til Ludvig 2. af Bayerns barndomshjem

  1. Udsigt til Ludvig 2. af Bayerns barndomshjem

  Ludvig voksede op på forældrenes middelalderborg Hohenschwangau. Allerede som barn drømte han om at bygge et slot i de ujævne bakker.

 • Inspireret af Wagner

  2. Inspireret af Wagner

  Da den unge prins hørte Wagner for første gang, begyndte hans visioner at tage form. Hans drømmeslot er gjort af samme stof, som de germanske sagaer i Wagners operaer.  

 • Arkitekten som ikke var arkitekt

  3. Arkitekten som ikke var arkitekt

  Ludvigs vision var så speciel, at han, i stedet for en arkitekt, fik scenografen Christian Jank fra München til at tegne Neuschwanstein.

 • Ludvig boede kun 172 dage på slottet

  4. Ludvig boede kun 172 dage på slottet

  Kongen var populær, men politik var ikke hans stærke side, så det frustrerede kabinet tvang ham til at abdicere. Oven i dette blev han tvunget til at flyttet fra sit livsværk. Den følgende dag gik han en tur i skoven, men blev fundet død nogle timer senere.

 • Turistmagnet

  5. Turistmagnet

  Ludvig var en sky konge og havde forestillet sig sit drømmeslot som et ensomt refugium, hvor han kunne trække sig tilbage og reflektere i fred. Det er skæbnens ironi at slottet, kun 7 uger efter hans død, blev åbnet for offentligheden.

Planlæg dit besøg

 • Åbningstider

  Neuschwanstein er åbent dagligt fra d. 28. marts til d. 15. oktober fra kl. 09.00 til kl. 18.00. Fra d. 16. oktober til d. 27. marts er der åbent dagligt fra kl. 10.00 til kl. 16.00, undtagen d. 24., d. 25. og d. 31. december samt d. 1. januar.

 • Hvor skal jeg bo?

  Der er flere hyggelige små hoteller og pensionater i området omkring Hohenschwangau. Du kan desuden bo i München og tage på heldagstur til Neuschwanstein derfra.

 • Hvordan kommer jeg derhen?

  Turen til fods op af bakken fra Hohenschwangau er rimelig krævende. Det er en god ide at tage bussen, der holder uden for Schlosshotel Lisl på Neuschwansteinstrasse, eller hestevognenen, der koster lidt mere, fra Hotel Müller på Alpseestrasse. Vær opmærksom på, at det ikke er muligt at køre hele vejen op til slottet og at det sidste korte stykke kan være for stejlt for gangbesværede.

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  D. 28. marts til d. 15. oktober kl. 09.00 til kl. 18.00, d. 16. oktober til d. 27. marts kl. 10.00 til kl. 16.00.
 • Hvad er prisen?
  Voksenbillet til slottet fra 12 EUR.
 • Får jeg brug for en guide?
  Bussen fra Schlosshotel Lisl eller hestevognen fra Hotel Müller sætter dig af i nærheden af slottet.
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  Bussen fra Schlosshotel Lisl eller hestevognen fra Hotel Müller sætter dig af i nærheden af slottet.
 • Yderligere tips

  • Forbered dig på, at det går stejlt opad det sidste stykke!

  • Book dine billetter i forvejen! De kan være udsolgt, på tidspunkter med mange besøgende.

Andre seværdigheder i Neuschwanstein Slot

Vil du se alle oplevelser i Neuschwanstein Slot? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Neuschwanstein Slot

Samlet bedømmelse

4.5 / 5

baseret på 4.795 anmeldelser

Stærkt anbefale! Dagen var meget nem, alt var allerede arrangeret, vi var i stand til at købe billetter til at besøge borgens indre gennem vores rejseguide, før vi endda havde forladt München! Vores tour guide var forbløffende og fortalte os mere om kong Ludwig II's historie mere detaljeret end den officielle slot tour guide gjorde. Neuschwanstein Castle i sig selv er smuk og er bestemt værd at se.

Kevin var vores guide til turen, og han var meget kyndig og hjælpsom. Vores var en nysgerrig gruppe, og Kevin formåede at samle alle historier sammen og gøre turen sjov. Han gav også anbefalinger om, hvad vi kunne gøre i München. Vejret spillede en forkælet sport, men ellers var det en sjov tur

KITSCHORGIE

Interessant tur til en mentalt syg konges ufuldendte byggeprojekt I en utrolig smuk natur. Kitsch I absolut verdensklasse!

Godt arrangeret og guidet. Tilpas information undervejs, sød guide.

Nemt og bekvemt, behagelig guide, der ikke talte for hurtigt, meget let at forstå.

Vi ville gerne have haft noget mere til ved Linderhof.