Tilføj datoer

Ting at foretage sig
Norge

Vores mest anbefalede ting at gøre i Norge

Fra Bergen: Naturskønt fjordkrydstogt til Mostraumen

1. Fra Bergen: Naturskønt fjordkrydstogt til Mostraumen

Opdag de norske fjordes fantastiske naturlige skønhed på et naturskønt fjordkrydstogt fra Bergen. Gå ombord på en moderne og komfortabel båd, og oplev udsigten til Bryggen, som er på UNESCO's verdensarvsliste, mens du sejler fra byens centrum. Tur gennem den majestætiske Osterfjord med slående bjerglandskaber og vandfald. Jo længere ind i fjorden du kommer, jo stejlere og mere kraftfuldt bliver bjerglandskabet. Gå ind på soldækket, mens kaptajnen styrer bådens stævn så tæt på et vandfald, at du kan mærke det forfriskende sprøjt. Læn dig tilbage og slap af på soldækket eller inde i den varme og komfortable kahyt, og husk at kigge efter ørne langs fjordens bredder. Kig forbi kiosken og få nogle lækre, lokalt bagte lækkerier, som du kan nyde, mens du ser den vidunderlige natur. På de koldeste dage kan der endda være is i fjorden, hvilket giver en helt særlig spænding. Kaptajnen vælger så en alternativ rute, der giver dig de samme magiske fjordoplevelser i vinterlandskabet.

Stavanger: Naturskønt fjordkrydstogt til Lysefjorden og Preikestolen

2. Stavanger: Naturskønt fjordkrydstogt til Lysefjorden og Preikestolen

Fordyb dig i det smukke norske fjordlandskab om bord på en lydløs og elektrisk båd. Sejl fra Stavanger centrum langs Lysefjorden til Preikestolen, den såkaldte prædikestol. Se, hvor "vagabonderne" gemte sig for sheriffen i gamle dage, når båden stopper ved Fantahålå (Vagabondhulen). Kig derefter op på den berømte og majestætiske klippeformation Preikestolen, der rager 604 meter op over havets overflade. Næste stop er vandfaldet Hengjanefossen, hvor besætningen bringer stævnen så tæt på vandfaldet, at du kan mærke den forfriskende brusen! Snup en snack fra kiosken om bord, og slap af på et af soldækkene eller inde i den rummelige og komfortable kahyt. Hold øje med en sæl, der soler sig på en klippe. Nyd det idylliske landskab, før du vender tilbage til havnen i Stavanger.

Tromsø: Rensdyrslædekørsel og fodring med en samisk guide

3. Tromsø: Rensdyrslædekørsel og fodring med en samisk guide

Oplev de samiske rensdyravleres levevis på denne dagstur fra Tromsø. Rejs til lejren i en komfortabel bus. Mød hyrderne, og kør på en slæde trukket af rensdyr. Nyd autentisk samisk mad, mens du lytter til traditionelle historier og sange, mens du samles omkring et åbent bål. Bliv hentet i byens centrum, og slap af på en kort køretur langs kysten til rensdyrområdet. Bliv mødt af din vært. Hop på en slæde, der trækkes af et rensdyr, og lad din guide føre dig på en magisk slædetur gennem sneen. Find vej til lejren og fodr den majestætiske rensdyrflok på 300 dyr. Saml jer inde i lavuu'en (samernes telt) for at få lidt varme og et lækkert traditionelt varmt måltid. Sæt jer omkring lejrbålet, mens jeres guide fortæller historier om den samiske kultur og synger joiker, som er en form for samiske sange. Vend tilbage til mødestedet i Tromsø ved turens afslutning.

Tromsø: Hvalsafari med hybrid-elektrisk katamaran

4. Tromsø: Hvalsafari med hybrid-elektrisk katamaran

Sæt sejl på et hybridelektrisk katamarankrydstogt til de arktiske farvande, og observer havdyr i deres naturlige habitat. Se spækhuggere, finhvaler, kaskelothvaler og/eller pukkelhvaler æde i de iskolde fjorde, og beundr de fantastiske landskaber omkring dig. Vi sejler fra Tromsø om morgenen og ud til Skjervøy, hvor hvalerne er i god tid til at nyde de korte timer med dagslys. Nyd den betagende udsigt over frosne landskaber i komfortable lounges med panoramaudsigt. Vores både er designet til sightseeing og har plads til over 100 gæster. Men de store panoramavinduer og dækkene i flere niveauer giver dig mulighed for at nyde udsigten fra alle steder om bord. Find et udvalg af mad og drikke, som kan købes om bord. Sejl i ca. 3 til 3,5 timer for at nå hvalerne og tilbring ca. 1 til 1,5 time omkring deres fødesøgningsområder. Vores kaptajn vil holde øje med hvalerne. Nogle gange tager det lidt længere tid at få øje på en pukkelhval, finhval, kaskelothval og/eller spækhugger, men vores guider har nogle smarte tricks til at spotte dem. Mens vi leder efter hvalerne, vil vores passionerede guider dele deres personlige historier fra Tromsø-området og interessante seværdigheder, som vi kan se fra fjordene. Selvfølgelig ville en hvalsafari ikke være komplet uden en overflod af information om pukkelhvaler, finhvaler, kaskelothvaler og/eller spækhuggere. Når hvalerne er blevet spottet, skifter vi til vores elektriske og lydløse motor for at minimere forstyrrelsen af hvalerne. Vibrationerne og støjen fra motorerne er blevet nævnt af forskere som en stor forstyrrelse for livet i havet og for hvalerne. Vi stræber efter at arbejde hen imod en bedre og mere ansvarlig hvalsafariturisme, og derfor følger vi en streng hvalsafarifilosofi. Bemærk: Medbring venligst varmt tøj, herunder uld og lignende. Vi sejler i de arktiske farvande, og det er koldt, især ude på havet. Vores saloner er opvarmede og komfortable, men det er koldt udenfor.

Oslo: Oslo Fjord Sightseeing Cruise med sejlskib

5. Oslo: Oslo Fjord Sightseeing Cruise med sejlskib

Dette er den klassiske sightseeing i Oslo Fjord på et autentisk sejlskib. Vi passerer gennem smalle sunde, idylliske bugter og en labyrint af øer med små sommerhuse. Oslo med sin fantastiske beliggenhed byder på enestående fotomuligheder. Nyd landskabet fra et autentisk sejlskib. Du sejler forbi adskillige øer, herunder Hovedøya og Dyna Fyrtårnet, gennem smalle bugter og ind i beskyttede bugter for at fange hovedstaden på kamera fra forskellige vinkler. Vi passerer Oslo Operahus, som huser den norske nationalopera og ballet. Bygningen har modtaget mange priser. Du kommer også forbi det nye Munch-museum. Båden passerer derefter tæt på halvøen Bygdøy, med mange fascinerende museer samt strande som Huk. Du vil se Søfartsmuseet med sine veteransejlskibe fortøjet udenfor og det imponerende Fram Museum, der huser polarskibet af samme navn. Vi sælger også forfriskninger om bord, som du kan nyde på turen.

Oslo: Elektrisk Oslofjord-krydstogt med audioguidekommentarer

6. Oslo: Elektrisk Oslofjord-krydstogt med audioguidekommentarer

Tag på et stille cruise langs Oslos kyster og rundt om øerne i den indre Oslofjord. Nyd det maleriske landskab, og lyt til lydkommentarer på din telefon. Stig af fra det centrale Oslo og sejl mod den indre Oslofjord på en elektrisk båd. Mens du sejler, kan du benytte dig af den rummelige lounge med panoramavinduer eller mærke vinden i håret på det store dæk, der er fuldt tilgængeligt. Nyd stilheden, og download Voice of Norway-appen på din smartphone. Lær alt om området, mens du lytter til kommentarerne til krydstogtet, som er tilgængelige på 6 sprog.

Tromsø: Nordlysjagt Minibustur med lejrbål

7. Tromsø: Nordlysjagt Minibustur med lejrbål

Rejs uden for Tromsø, væk fra byens lysforurening, på jagt efter nordlyset sammen med en erfaren guide. Forundres over den enorme majestæt i Arktis, mens du deler historier med dine ledsagere ved et knitrende bål. Tag afsted fra mødestedet i centrum af Tromsø og begiv dig ud på en oplevelse, du kun får én gang i livet i den arktiske vildmark. Din erfarne guide vil derefter lede dig i jagten på det fortryllende naturfænomen, som Aurora Borealis er. Mens du søger mod himlen flere steder, kan du nyde omgivelsernes barske skønhed. Lyt til lokale myter og historier om lysene samt en videnskabelig forklaring på, hvorfor de eksisterer. Når du har fundet det bedste sted at se lysene, kan du gå gennem nyfalden sne omgivet af tårnhøje bjerge og dybe fjorde. Tag dig tid til virkelig at beundre dette utrolige naturlige lysspil, hvor farverne danser i luften i smukke, fascinerende mønstre. Hold energien oppe med varme drikke og snacks. Lad dig føre tilbage til minderne fra sommerlejren, når du rister skumfiduser på et røgfyldt bål. Tag masser af flotte billeder i løbet af natten. Din guide vil hjælpe dig med at indstille dit kamera korrekt og også tage billeder af din gruppe med nordlyset i baggrunden. Efter en mindeværdig aften bliver du sat af ved dit overnatningssted i Tromsø.

Fra Tromsø: Nordlysjagt med guidet bus

8. Fra Tromsø: Nordlysjagt med guidet bus

Vi vil jagte lav lysforurening og forsøge at undvige de irriterende skyer, der måske prøver at stjæle nordlysets show fra os. Vores mission er at tage dig med på en spændende tur, hvor vi afsøger det himmelske lærred. Vi vil tage til de bedste steder med de største chancer for at fange de fascinerende nordlys. Når vi har fundet det perfekte sted, hvor scenen er sat for naturens storslåede optræden, varmer vi din sjæl med dampende varme drikke og kiks. Vores dedikerede guider vil være dine arktiske ledsagere hele aftenen og sørge for, at du har det rart og varmt. For ekstra hygge kan du leje termokedeldragter og støvler på turens mødested (afhængigt af tilgængelighed). Da Tromsøs vejr kan lide at holde os hen i det uvisse, kan det være, at vi forvandler dette eventyr til en dans med elementerne, hvor vi tager dig med til forskellige imponerende steder under den arktiske nattehimmel på jagt efter vores dame på himlen. Hvis nordlyset velsigner os med sin tilstedeværelse, vil din fotoguide indfange de magiske øjeblikke med nogle fantastiske portrætbilleder. Betragt det som din kosmiske fotosession, hvor du fanger minder, der vil vare hele livet. Hvis du selv ønsker at tage nordlysbilleder, vil din guide med glæde hjælpe dig og dele tips og tricks med dig. Du kan også leje et stativ på mødestedet for turen (afhængigt af tilgængelighed). Så gør dig klar til at jage nordlyset som aldrig før, med os ved din side hele vejen.

Fra Tromsø: Aurora Borealis-tur

9. Fra Tromsø: Aurora Borealis-tur

Forøg dine chancer for at se det blændende nordlys på denne bustur fra Tromsø. Hold dig varm med en termodragt og varme drikkevarer. Sørg for at få flotte billeder på turen med kamerahjælp fra din guide. Afgang fra Tromsø i en komfortabel bus med aircondition, og gå på jagt efter de dansende lys fra Aurora Borealis. Slap af i den komfortable bus på vej til det sted, hvor meteorologerne har forudsagt, at lyset vil være bedst. Få en ærlig vurdering af sandsynligheden for at spotte lysene fra din guide for den pågældende aften. For at få en fantastisk udsigt over himlen skal du tage til områder med god solaktivitet og klar himmel. Nyd fleksibilitet med hensyn til stop, aktiviteter og beslutninger om turens længde. Din guide vil hjælpe dig med kameraindstillingerne og brugen af et stativ for at få de bedste billeder. Efter turen bliver du sat af ved dit hotel.

Fra Bergen: Mostraumen Fjord Cruise

10. Fra Bergen: Mostraumen Fjord Cruise

Oplev den enestående spænding ved at rejse gennem de majestætiske norske fjorde på en naturskøn bådtur med afgang fra Bergen. Beundre de grønne eller isdækkede klipper afhængigt af årstiden og tag de spejllignende refleksioner fra vandet. Sejl ud fra centrum af Bergen for at få en fantastisk udsigt over den ikoniske Bryggen fra vandet. Flyd langs den 27 kilometer lange Osterfjord omgivet af stejle bjerge og se den indsnævre sig til det lavvandede Mostraumen-stræde med kraftige strømme. Læn dig tilbage og slap af på soldækket, eller køb forfriskninger i kiosken.

Alle aktiviteter

693 aktiviteter fundet
Sorter efter:

Byer i Norge

Andre seværdigheder i Norge

Vil du se alle oplevelser i Norge? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Norge

Samlet bedømmelse

4.6 / 5

baseret på 22.712 anmeldelser

En dejlig tur med Lisa som guide og Ramazan som chauffør! Vi var heldige og så det første spektakulære og dansende (uden time-lapse!) nordlys kort efter, vi forlod byen! Vi havde flere andre observationer, og ved det hyggelige bål (som var skønt at hænge ud med i de specielle dragter) var lyset lige over os! Vi blev vidunderligt underholdt med gryderet, varme drikke og skumfiduser til grillen. Tak for den gode tur!

Mercedes-Benz bussen er behagelig at køre på og har ladeport Man kan se nordlyset umiddelbart efter ankomsten til destinationen, men der er kun en svag en. Hjemturen omkring klokken 10 troede jeg det var slut, men der var et stort nordlysudbrud, så jeg stoppede op og så det i lang tid. fantastisk!

Det er rart at nyde den smukke natur på begge sider af Taiwanstrædet stille og roligt, men jeg er ikke særlig interesseret i populærvidenskab.

Detaljerede forklaringer, flot mellemlanding og en smuk fjord.

Bare vær venlig at forbedre beskrivelsen af mødestedet!