Notre Dame

Vælg datoer

Djævlen i Notre Dames detaljer

Dette gotiske mesterværk tog næsten 200 år at bygge. Undervejs har det overlevet den franske revolution, huguenotter og 2. verdenskrig. Domkirken har gennemgået restaurering i løbet af årene, men en brand i april 2019 ødelagde store dele af bygningen. Domkirkens berømte facade er intakt, men andre ikoniske dele gik tabt i flammerne. Her er nogle af de detaljer, der gjorde Notre Dame til et symbol for Frankrig verden over.

 • Gargoils

  1. Gargoils

  Statuerne, der pryder hele bygningens facade, er fulde af detaljer, der længe har været beundret af besøgende fra hele verden. Desværre er det endnu uklart, hvor mange af dem, der er gået tabt i branden.

 • Rosevindue

  2. Rosevindue

  En af Notre Dames mest ikoniske dele er rosevinduet, der overlevede branden uden store skader. Selvom forrige brande også har forårsaget skader, mener de fleste historikere at det farvede glas kan reddes.

 • Det store orgel

  3. Det store orgel

  Blandt de mest særprægede dele af domkirken er Notre Dames rørorgler, der er utrolige konstruktioner i sig selv. Kirkens hovedorgel har fem tangentrækker og er et af de mest berømte musikinstrumenter i verden. Da rørorglerne er uberørte af branden i 2019, vil de fortsætte med at spille musik i de kommende år.

 • Relikvier

  4. Relikvier

  Som hjemsted for nogle af den katolske kirkes mest berømte og vigtigste levn er Notre Dame kendt som et pilgrimssted for religionens tilhængere. Stykket af korset fra jesus' korsfæstelse og tornekronen har overlevet branden.

 • Klokketårnene

  5. Klokketårnene

  Victor Hugo gjorde dem berømte gennem litteraturen og nu er de fantastiske klokketårne blandt domkirkens mest ikoniske træk. Selvom tårnene er reddet, er det endnu uklart, om klokkerne er intakte.

Planlæg dit besøg

 • Hvad koster det?

  Det er gratis at komme ind i Notre Dame, men billetter til tårnet koster 8,50 EUR og til krypten 6,00 EUR. Paris Pass giver dig adgang til begge dele.

 • Hvordan kommer jeg derhen?

  Nærmeste metrostation er Cité på linje 4.

 • Hvor mange trin er der til toppen af tårnet?

  Hvis du vil hele vejen op i tårnet for at nyde udsigten over Paris og se nærmere på de gotiske gargoils, så bemærk at der er 387 trin til toppen.

 • Messe

  "Om søndagen afholdes messe ved hovedalteret. Kom senest 10 minutter før hvis du vil sikre dig en god plads.  
  Kl. 08.30 – Messe
  Kl. 09.30 – Laudes (tidebøn)
  Kl. 10.00 – Gregoriansk messe med domkapitlet
  Kl. 11.30 ��� International messe

  Kl. 12.45 – Messe
  Kl. 17.45 – Vesper (aftensang)
  Kl. 18.30 – Messe    
                                                                               
  Alle gudstjenester holdes på fransk. Der afholdes desuden messer i løbet af ugen. Se mere på Notre Dame de Paris hjemmeside."

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  Hverdage fra kl. 08.00 til kl. 18.45 -  i weekenden åben til kl. 19.15.
 • Hvad er prisen?
  Adgang er gratis, men hvis du vil have mere ud af besøget, er det en god ide med en turguide.
 • Får jeg brug for en guide?
  Det kan betale sig at tjekke disse bedst sælgende ture
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  Der er flere metrostationer i nærheden af Notre Dame på linjerne 1, 4, 7, 10, 11 og 14 - den nærmeste er Cité på linje 4.
 • Yderligere tips

  • Forvent at der er kø udenfor, især i weekender.

  • Klæd dig passende - husk på det er en katolsk kirke.

Andre seværdigheder i Notre Dame

Vil du se alle oplevelser i Notre Dame? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Notre Dame

Samlet bedømmelse

4.5 / 5

baseret på 6.143 anmeldelser

En super god tur - god guide - fin valuta for pengene

Vi havde en rigtig fin dag. Louvre turen kunne godt have været lidt længere. Fin frokost i Eiffeltårnet. Skøn sejltur på Seinen - synes godt at guiden kunne have fortalt lidt om de bygninger og broer som vi sejlede forbi. Super tur i Notre Dame med mange god historiske facts. Vi havde dog meget svært ved at finde mødestedet. Selv Rue des Pyramides var ikke angivet på nogle af de kort vi havde. På billetten så det ud til at kontoret lå ved Musee de Orangerie.

Fabelagtig oplevelse af Paris' stemning og seværdigheder

En super måde at opleve byens stemning og seværdigheder. Særligt hvis man har yngre børn ( vores er 8 og 9) da man hurtigt kommer rundt uden trætte fødder