Der er ikke en eneste husstand i Ohrid-regionen, der ikke fremstiller vin. Det ser ud til, at der er en særlig partikel for vinfremstilling, som er indgroet i befolkningen her. Som alle andre lavede vi også lækre vine derhjemme og delte dem med venner og familie. Efter år med at lave og smage, modtage komplimenter og ros, besluttede vi os for at dele vores håndlavede vine med verden. Vi grundlagde vores lille vingård i 2019, og siden da har vi lavet omkring 10.000 flasker vin om året.
Vores proces er stadig den samme, kald den primordial hvis du vil, vi har ikke ændret noget som helst. Vi håndplukker omhyggeligt hver eneste drue og giver vores yderste opmærksomhed til alle de processer, der følger. Vi lytter og lader vinen fortælle os, hvad den har brug for. Og hvert år, ja selv hvert fad, har sit eget twist og sin egen historie. Når vi drikker og taler om vores vine, betegner vi dem som kunstværker. Hver tønde med vin undergår forskellige påvirkninger og ændres af forskellige elementer, så de har naturligvis forskellige kunsttendenser og stilarter. Nogle af dem er ren rød romantik, andre er lige så præcist velsmagende som realisme. Mens et par af dem er så gode, at de får dig til at føle dig som en nyfødt, og du gættede det, de er en del af vores renæssancekollektion.
Under vinsmagningen vil guiden forklare den traditionelle filosofi og de kriterier, der ligger bag fremstillingen af vores årgange.
Et velforklaret besøg på klosteret Sankt Cosmas og Damian er også inkluderet i turen, sammen med en tur rundt i vingården og kælderen.
Organiseret transport fra din indkvartering til vingården og retur er inkluderet i turens pris.