Pantheon

Vælg datoer

5 historiske fakta om Pantheon

Indtil det 20. århundrede var Pantheon verdens største betonkonstruktion, og både Michelangelo og andre studerede nøje Pantheons arkitektur. Her er nogle spændende fakta at tænke over forud for dit besøg til Pantheon.

 • Pantheons anvendelse gennem historien

  1. Pantheons anvendelse gennem historien

  Som et af de ældste fungerende bygningsværker i Rom, er Pantheon blevet brugt til meget forskelligt. Først og fremmest er det et gravsted for adskillige fremtrædende historiske personer.

 • Kuplens arkitektur

  2. Kuplens arkitektur

  Den første indskydelse du får, når du står i Pantheon, er at vende blikket opad og beundre den pragtfulde kuppel over dit hovede. Det er verdens største kuppel, skabt i uarmeret massivt beton.

 • Pantheons interiør

  3. Pantheons interiør

  Indvendigt ser du gravene, der er placeret i Pantheons mure. Med audioguider og guidede ture finder du rundt i de mange navne. Thorvaldsen har lavet relieffet og en buste af Consalvi i Kapellet for Korsfæstelsen.

 • Pantheons eksteriør

  4. Pantheons eksteriør

  Pantheon er berømt for sin rotunde, men indgangspartiet med søjlegangen er også et fantastisk syn. Giv dig tid til at gå lidt rundt mellem de smukke korintiske søjler, før du tager afsted.

 • Pantheons oculus

  5. Pantheons oculus

  Den eneste lyskilde i Pantheon kommer fra oculus, en rund åbning i loftet. Hullet der er 9 m i diameter, lader lyset strømme ind i rummet og fanger straks dit blik, når du træder indenfor.

Planlæg dit besøg

 • Åbningstider

  Pantheons åbningstider varierer i løbet af året. Basilikaen er åben på hverdage fra kl. 09.00-19.30 og på søndage fra kl. 09.00-18.00. På helligdage, som falder midt på ugen, er Basilikaen åben fra kl. 09.00-13.00. Lukket d. 1. januar, d. 1. maj og d. 25. december.

 • Hvad koster besøget?

  Du skal ikke købe billetter til Pantheon, da det er gratis at besøge året rundt. Du kan tage et smut forbi, eller du kan blive lidt længere og vælge en tur med guide.

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  Mandag til lørdag kl. 09.00-19.30. Søndag kl. 09.00-18.00.
 • Hvad er prisen?
  Gratis!
 • Får jeg brug for en guide?
  Nej, gå selv på opdagelse. Men der er mulighed for audioguide og guidede ture, hvis du vil have en større oplevelse.
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  Du kan nemt komme til Pantheon til fods. Det ligger i nærheden af Trevi-fontænen og der er masser af vejskilte, der viser derhen.
 • Yderligere tips
  Stedet fungerer stadig som katolsk kirke og bedested, så husk at tale afdæmpet og klæd dig passende.

Andre seværdigheder i Pantheon

Vil du se alle oplevelser i Pantheon? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Pantheon

Samlet bedømmelse

4.5 / 5

baseret på 20.584 anmeldelser

Da vi tog afsted i 5 dage i Rom med min partner og venner, fandt vi ud af, at dette Omnia-kort er meget praktisk og koster mindre at besøge, mens vi tager transport, end hvis vi havde taget billetterne separat. Vi havde et vidunderligt ophold. At lave om

En hyggelig tur og en god måde at starte ferien. Eddie var en sød, sjov og interesant guide, der gerne ville fortælle. Vi ville ønske, han havde talt lidt langsommere, så os der ikke er oprindeligt engelsktalende, bedre kunne følge med.

I formativ og sød guide . Vin mad og is i smagsprøver så vi hoppede aftensmad over. Dejlig tur kan på det varmeste anbefales . Veronica var en skøn guide .

Meget spændende og oplysende byvandring, hvor vi bl.a. fik lov at smage på flere lokale specialiteter, som vi ellers aldrig ville have oplevet.

Food was great and the guide was even better! Lots of stories and interesting facts and room for questions and jokes during the walk.