Pantheon, Rom

Vælg datoer

5 historiske fakta om Pantheon

Indtil det 20. århundrede var Pantheon verdens største betonkonstruktion, og både Michelangelo og andre studerede nøje Pantheons arkitektur. Her er nogle spændende fakta at tænke over forud for dit besøg til Pantheon.

 • Pantheons anvendelse gennem historien

  1. Pantheons anvendelse gennem historien

  Som et af de ældste fungerende bygningsværker i Rom, er Pantheon blevet brugt til meget forskelligt. Først og fremmest er det et gravsted for adskillige fremtrædende historiske personer.

 • Kuplens arkitektur

  2. Kuplens arkitektur

  Den første indskydelse du får, når du står i Pantheon, er at vende blikket opad og beundre den pragtfulde kuppel over dit hovede. Det er verdens største kuppel, skabt i uarmeret massivt beton.

 • Pantheons interiør

  3. Pantheons interiør

  Indvendigt ser du gravene, der er placeret i Pantheons mure. Med audioguider og guidede ture finder du rundt i de mange navne. Thorvaldsen har lavet relieffet og en buste af Consalvi i Kapellet for Korsfæstelsen.

 • Pantheons eksteriør

  4. Pantheons eksteriør

  Pantheon er berømt for sin rotunde, men indgangspartiet med søjlegangen er også et fantastisk syn. Giv dig tid til at gå lidt rundt mellem de smukke korintiske søjler, før du tager afsted.

 • Pantheons oculus

  5. Pantheons oculus

  Den eneste lyskilde i Pantheon kommer fra oculus, en rund åbning i loftet. Hullet der er 9 m i diameter, lader lyset strømme ind i rummet og fanger straks dit blik, når du træder indenfor.

Planlæg dit besøg

 • Åbningstider

  Pantheons åbningstider varierer i løbet af året. Basilikaen er åben på hverdage fra kl. 09.00-19.30 og på søndage fra kl. 09.00-18.00. På helligdage, som falder midt på ugen, er Basilikaen åben fra kl. 09.00-13.00. Lukket d. 1. januar, d. 1. maj og d. 25. december.

 • Hvad koster besøget?

  Du skal ikke købe billetter til Pantheon, da det er gratis at besøge året rundt. Du kan tage et smut forbi, eller du kan blive lidt længere og vælge en tur med guide.

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  Mandag til lørdag kl. 09.00-19.30. Søndag kl. 09.00-18.00.
 • Hvad er prisen?
  Gratis!
 • Får jeg brug for en guide?
  Nej, gå selv på opdagelse. Men der er mulighed for audioguide og guidede ture, hvis du vil have en større oplevelse.
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  Du kan nemt komme til Pantheon til fods. Det ligger i nærheden af Trevi-fontænen og der er masser af vejskilte, der viser derhen.
 • Yderligere tips
  Stedet fungerer stadig som katolsk kirke og bedested, så husk at tale afdæmpet og klæd dig passende.

Andre seværdigheder i Pantheon, Rom

Vil du se alle oplevelser i Pantheon, Rom? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Pantheon, Rom

Samlet bedømmelse

4.5 / 5

baseret på 11.750 anmeldelser

For lidt historie fortælling i forhold til tidsramme....

Alt for lidt tid i Colosseum og for lidt historie fortælling om dette imponerende bygningsværk og antikkens Rom. Blev ført videre til Trevifontænen og sluttede af ved Navarronas plads hvor vi blev guidet ind i en butik - som om at guiden fik procenter hvis vi købte noget - mærkelig afslutning. INdledningsvis brugte Tour-arrangørerne og guider alt for lang tid på at finde ud af om en tysk og en fransk familie skulle med på den engelske tur - da de andre ture var aflyst. Øv!

Edardo var en super guide, god til at fortælle hvor vi var, skulle hen og hvad der var i området. Gode fortællinger om historien. Kom med gode forslag til vores videre besøg i Rom. Super oplevelse.

En rigtig god og anbefalelsesværdig oplevelse. Guiden Louisa var fantastisk, sprudlende og informerende fra først til sidst.

Faktisk guide med stor viden og utrolig mpati

En super spændende rundvisning med en super dygtig guide - en virkelig god tur det helt sikkert kan anbefales

En fin tur , men kunne godt have brugt mere tid i Colosseum

En dygtig og humoristisk geuid . Syntes vi havde for lidt tid i Colosseum, det gik alt for hurtigt.