Park Güell

Udforsk en af Antoni Gaudís mest varige kreationer, og nyd panoramaudsigt over Barcelona.

Vælg datoer

Park Güell: Ture og billetter

5 fakta om Gaudis Park Güell

Det er kun k'et i Park Güell, der afslører den var anlagt med inspiration fra den engelske havebybevægelse. Men stedet er i langt højere grad Gaudi i sit rette element. Det er sprængfyldt med hans berømte ikonografi, her kommer historierne bag de bedste detaljer.

 • "Markedshallen"

  1. "Markedshallen"

  Park Güell skulle have være midtpunktet i et boligkompleks, der aldrig blev bygget. Markedshallen er inspireret af græske templer, men sender desuden en hilsen til den romerske vej, som engang førte forbi.

 • Dragen

  2. Dragen

  "El Drac", ved trappen, er fuld af religiøse referencer af alt fra fra Paradiset til Sankt Jørgen. Men at den bevogter springvandet, refererer til Python, dragen fra antikkens Delfi.

 • Casa Museu Gaudi

  3. Casa Museu Gaudi

  Kun 2 af de planlagte 60 villaer blev færdige. Da køberne udeblev, flyttede Gaudi selv ind i 1906 og boede der til 1925. Nu fungerer huset som museum med en spændende samling af hans værker, og man skal bruge en separat billet for at besøge huset.

 • Den snoede bænk

  4. Den snoede bænk

  Den bugtede mosaikbænk, der snor sig som en slange, blev hyldet af ingen ringere end Salvador Dali, som en forløber for den surrealistiske bevægelse.

 • Portnerboligen

  5. Portnerboligen

  Udover den religiøse og politiske symbolik har Gaudi også indflettet oplevelser fra sit eget liv. De omvendte kopper, der pryder det ene af de 2 eventyrlige pandekagehuse ved hovedindgangen, fortæller om dengang Gaudi holdt op med at drikke kaffe.

Planlæg dit besøg

 • Hvor længe varer besøget?

  Hvis du kun er kort tid i Barcelona, kan du se Gaudis bygninger på et par timer. Men husk på at parken er meget større end tingene i den "Monumentale Zone", som er nævnt her. Holder man af at være udendørs, kan man nemt bruge en eftermiddag på at udforske den maleriske park.

 • Åbningstider

  Park Güells Monumentale Zone er åben fra kl. 08.00 til kl. 21.30 i højsæsonen (d. 4. maj til d. 6. september), kl. 08.00 til kl. 20.00 fra d. 29. marts til d. 3. maj og d. 7. september til d. 24. oktober, og kl. 08.30 til kl. 18.15 om vinteren. Der lukkes kun 400 gæster ind hver halve time, så det er en god ide at booke billetter online i forvejen.

 • Hvordan kommer jeg derhen?

  Er bakken lige lovlig stejl, findes der en rulletrappe (Baixada de la Gloria). Man kan komme til parken med metro (20 minutters gang fra Lesseps Station), taxa eller buslinje 24 og 92, som stopper ved en af indgangene til den offentlige del af parken.

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  Åbningstiderne varierer med årstiderne, så tjek online før dit besøg.
 • Hvad er prisen?
  En almindelig voksenbillet koster 8 EUR i døren.
 • Får jeg brug for en guide?
  Det er bestemt en god ide og det kan betale sig at tjekke vores bedst sælgende ture ud.
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  20 minutters gang op ad bakke fra Lesseps Station eller med buslinje 24 og 92, som stopper ved indgangen til det offentlige område, hvorfra man kan gå til den Monumentale Zone.
 • Yderligere tips

  • Kun 400 gæster lukkes ind i Gaudis hus hver halve time!

  • Husk solcreme og gode vandresko!

Andre seværdigheder i Park Güell

Vil du se alle oplevelser i Park Güell? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Park Güell

Samlet bedømmelse

4.3 / 5

baseret på 21.548 anmeldelser

Alt er perfekt, turen giver dig mulighed for at lave to rejseruter så mange gange du vil, faldende og stigende som du vil fra 9.00 til 19.00, venligt personale er også tilgængeligt for at give råd og forslag. Løbet er hvert 20/30 minut

Super god måde at komme rundt på i Barcelona. Let at finde stoppestederne. Busserne kører hvert 8-12 min. Husk hat og solcreme hvis du sidder over på.

De 2 kredsløb er komplette og giver dig mulighed for at opdage denne fantastiske by uden at spilde tid takket være lydguiden

Smilende og tilgængeligt personale. De 2 linjer dækker næsten hele byen og alle de vigtige steder!

Alle pengene værd. Planlæg det så der ikke er for mange mennesker