Peterskirken

Vælg datoer

Peterskirkens majestætiske arkitektur

Det tog datidens allerbedste arkitekter 120 år at færdiggøre Peterskirken. Det er formentlig arkitekturens største bedrift i senrenæssancen. Her er 5 højdepunkter blandt de mange underværker.

 • Peterspladsen

  1. Peterspladsen

  Basilikaens pragtfulde indgangsparti består af en gigantisk plads med en 25 m høj obelisk i midten, omkranset af kæmpestore toscanske søjler i fire rækker.

 • Facaden

  2. Facaden

  Kirkens facade, der er tegnet af barokarkitekten Maderno, er 114 m bred og 45 m høj. Den er udelukkende bygget i travertin og fremstår betagende smuk.

 • Kirkeskibet

  3. Kirkeskibet

  Indvendig er kirken så kæmpestor og overdådig, med Madernos rigt dekorerede kirkeskib, at det kan være svært at vurdere bygningens størrelsesforhold.

 • Kuplen

  4. Kuplen

  Michelangelos berømte kuppel er, med sine 136 m, den største kuppel i verden. Den hæver sig stolt mod himlen over Rom og giver et svimlende panorama over byen.

 • Vatikangrotterne

  5. Vatikangrotterne

  Under kirken findes et stort netværk af tunneller, her ligger Vatikangrotterne. Mange paver ligger begravede her, også Pave Johannes Paul 2. og den allerførste pave, selveste Sankt Peter.

Planlæg dit besøg

 • Husk passende påklædning!

  For at komme ind i Peterskirken kræves passende påklædning, da det er en katolsk bygning. Selvom det kan være varmt i Rom, er shorts, bare skuldre og korte kjoler ikke tilladt og der er ingen undtagelser fra reglen.

 • Kom tidligt og undgå at stå i kø

  Køerne foran Peterskirken kan blive meget lange. Derfor er det en god ide at komme tidligt, især midt på sommeren, hvor det kan blive rigtigt varmt. Fra april til september, er kirkens åbningstider fra kl. 07.00 til kl. 19.00 og fra oktober til marts, fra kl. 07.00 til kl. 18.00. Vær opmærksom på, at om morgenen er der allerede lange køer fra omkring kl. 11.00.

 • Vil du se Paven?

  Paven holder offentlig audiens hver onsdag på Peterspladsen, og om vinteren i Audienssalen. Audiensen begynder kl. 10.30, men kom før hvis vil du sikre dig en god siddeplads. Sikkerhedsvagten åbner mellem kl. 08.00 og kl. 08.30.

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  Dagligt kl. 07.00-18.30
 • Hvad er prisen?
  Billetprisen varierer med gruppestørrelse.
 • Får jeg brug for en guide?
  Anbefales!
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  Bus 64, 60 og 40 kører til Vatikanet. Du kan desuden tage den røde metrolinje til metrostationen Cipro.
 • Yderligere tips

  • Husk at dække skuldrene til og undgå shorts og korte kjoler.

  • Brug solcreme og tag vand med, når du skal stå i kø udendørs.

Andre seværdigheder i Peterskirken

Vil du se alle oplevelser i Peterskirken? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Peterskirken

Samlet bedømmelse

4.4 / 5

baseret på 17.482 anmeldelser

En fantastisk turguide som bare var god til at fortælle og hun var god til at få alle med.. En helt fantastisk oplevelse at komme op og ud på balkonen... Men trapperne var der mange af og det blev mindre og mindre og de sidste trin var meget smalle... Tag jeres tid til at nå toppen... Helt fantastisk smukt

Det var nemt at finde mødepunktet og super med let adgang til sikkerhedskontrol. Audio guide var god og købte ekstra adgang til museum og kuppel. Helt sikkert pengene værd. Bare synd man skal bruge sin egen mobil da det tager en del strøm. Ville være lettere med et eksternt apparat.

Alt fungerede som aftalt. Man er dog afhængig af, at ens mobiltelefon fungerer - og er “smart” (husk også EarPods/høretelefoner). Det gjorde det for vores vedkommende. Det er dejligt at gå rundt i eget tempo og lytte til de gode beskrivelser.

Super nem måde at komme ind i kirken på. Dog burde guiden have fulgt os gennem security. Det var lidt bøvlet, da han bare lod os gå hen til tjek og så skulle vi oppe ind i køen mellem folk, der havde ventet længe....

Da vi ankom til Peterskirken stod der tusindvis af mennesker i kø, men da vi havde købt billetter hjemmefra , blev vi anvist direkte adgang helt uden problemer.