Peterskirken

Vælg datoer

Peterskirkens majestætiske arkitektur

Det tog datidens allerbedste arkitekter 120 år at færdiggøre Peterskirken. Det er formentlig arkitekturens største bedrift i senrenæssancen. Her er 5 højdepunkter blandt de mange underværker.

 • Peterspladsen

  1. Peterspladsen

  Basilikaens pragtfulde indgangsparti består af en gigantisk plads med en 25 m høj obelisk i midten, omkranset af kæmpestore toscanske søjler i fire rækker.

 • Facaden

  2. Facaden

  Kirkens facade, der er tegnet af barokarkitekten Maderno, er 114 m bred og 45 m høj. Den er udelukkende bygget i travertin og fremstår betagende smuk.

 • Kirkeskibet

  3. Kirkeskibet

  Indvendig er kirken så kæmpestor og overdådig, med Madernos rigt dekorerede kirkeskib, at det kan være svært at vurdere bygningens størrelsesforhold.

 • Kuplen

  4. Kuplen

  Michelangelos berømte kuppel er, med sine 136 m, den største kuppel i verden. Den hæver sig stolt mod himlen over Rom og giver et svimlende panorama over byen.

 • Vatikangrotterne

  5. Vatikangrotterne

  Under kirken findes et stort netværk af tunneller, her ligger Vatikangrotterne. Mange paver ligger begravede her, også Pave Johannes Paul 2. og den allerførste pave, selveste Sankt Peter.

Planlæg dit besøg

 • Husk passende påklædning!

  For at komme ind i Peterskirken kræves passende påklædning, da det er en katolsk bygning. Selvom det kan være varmt i Rom, er shorts, bare skuldre og korte kjoler ikke tilladt og der er ingen undtagelser fra reglen.

 • Kom tidligt og undgå at stå i kø

  Køerne foran Peterskirken kan blive meget lange. Derfor er det en god ide at komme tidligt, især midt på sommeren, hvor det kan blive rigtigt varmt. Fra april til september, er kirkens åbningstider fra kl. 07.00 til kl. 19.00 og fra oktober til marts, fra kl. 07.00 til kl. 18.00. Vær opmærksom på, at om morgenen er der allerede lange køer fra omkring kl. 11.00.

 • Vil du se Paven?

  Paven holder offentlig audiens hver onsdag på Peterspladsen, og om vinteren i Audienssalen. Audiensen begynder kl. 10.30, men kom før hvis vil du sikre dig en god siddeplads. Sikkerhedsvagten åbner mellem kl. 08.00 og kl. 08.30.

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  Dagligt kl. 07.00-18.30
 • Hvad er prisen?
  Billetprisen varierer med gruppestørrelse.
 • Får jeg brug for en guide?
  Anbefales!
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  Bus 64, 60 og 40 kører til Vatikanet. Du kan desuden tage den røde metrolinje til metrostationen Cipro.
 • Yderligere tips

  • Husk at dække skuldrene til og undgå shorts og korte kjoler.

  • Brug solcreme og tag vand med, når du skal stå i kø udendørs.

Andre seværdigheder i Peterskirken

Vil du se alle oplevelser i Peterskirken? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Peterskirken

Samlet bedømmelse

4.4 / 5

baseret på 17.482 anmeldelser

Det var en rigtig god oplevelse at besøge Peterskirken med guide. Det højnede i den grad oplevelsen at få væsentlig information og sjove/spændende informationer at vide fra vores guide, Alessandra/Alexandra (?). Hun formåede at være imødekommende fra start og hun var åben for spørgsmål. Højdepunktet var klart at se kuplen indvendigt i højden og at komme op i toppen - og så selvfølgelig selve kirkerummet. Krypten var også interessant, men den var ret hurtig overstået og vi var der kun i kort tid. Bagefter var der tid til selv at se på kirken.

Wow! Vatikanet er bare så betagende! Jeg anbefaler alle, der er i Rom, at tage dertil !!! Uanset om det er religiøst eller ej! Turen var meget informativ, velorganiseret, og vores tour guide viste os de forskellige værelser med stor charme! På trods af 3,5 timers guidet tur var det ikke kedeligt eller udmattende, for hele Vatikanet er en oplevelse i sig selv!

Dejlig rundvisning i Kirken, grotterne og kuplen. Vi havde en en sød guide, der talte perfekt engelsk. Der var lidt for meget snak om religion for vores smag, men det var jo også en kirke vi var i. Det var fantastisk at se kuplen, efter en lidt hård tur til toppen. Grotterne var ikke noget særligt, bare nogle kister.

Det var ret praktisk og nemt at have købt entre billetter på forhånd og de kontorer i Rom var ret hjælpsomt med at planlægge besøgene. Rigtig god oplevelse.

Det var meget positivt at have en guide med på turen. Hun var aldeles fremragende.