Piatra Craiului Nationalpark: Vores mest anbefalede ture og aktiviteter

Fra Brasov: Dagstur til rumænske bjerglandsbyer

Fra Brasov: Dagstur til rumænske bjerglandsbyer

Denne lille grupperejse tager dig direkte ind i hjertet af livet på landet i Rumænien. Se nogle af de lokale håndværksvirksomheder, tag på en vandretur gennem uberørte bjergskove, og lær om en livsstil, der langsomt forsvinder. Din fordybende heldagstur begynder i det centrale Brașov, hvor du møder din lokale guide og stiger om bord i en privat bil for 45 minutters kørsel ud på landet. Undervejs kan du fortælle din guide, om du har særlige interesser, så han eller hun kan tilpasse dagens rejseplan i overensstemmelse hermed. Vælg at gøre et valgfrit stop ved Bran Castle - populært kendt som Draculas slot. Udforsk området omkring landsbyerne Pestera og Magura, der ligger i nationalparken Piatra Craiului i de sydlige Karpaterbjerge. Lær om landsbyernes historie, hvor de traditionelle erhverv som fåreavl og ostefremstilling stadig udøves af mange af indbyggerne, og få et autentisk indblik i det rumænske landliv. Besøg flagermushulen og beundr kalkstensformationer, der har udviklet sig gennem århundreder, herunder de såkaldte "jordens tårer". Herefter kan du begive dig ud i bakkerne og på engene omkring Magura på en moderat guidet vandretur på 2-3 timer. Lad din guide vide, om du foretrækker at vandre længere eller kortere tid, og gå i et tempo, der er behageligt for dig. Besøg det ældste gæstehus i nationalparken. Mød nogle af landmændene, og smag to-tre forskellige slags ost. Nyd en solid frokost med enkle rumænske retter lavet af lokale gårdfriske ingredienser. Køb øl eller vin til at fuldende dit måltid med. Fra gæstehuset kan du vandre gennem Pestera Village, se seværdighederne og besøge den lokale kirke. Gå tilbage til bilen, og slap af på den naturskønne tur tilbage til Brașov.

Fra Brasov: Privat dagstur til nationalparken Piatra Craiului

Fra Brasov: Privat dagstur til nationalparken Piatra Craiului

Bliv hentet af din kyndige, engelsktalende guide, og tag en dag i Karpaterne. Besøg den uberørte Piatra Craiului National Park på en intim tur i en lille gruppe, der sikrer, at du får mest muligt ud af din udendørs trekkingtur. Følg en af to ruter på en 5-6 timers vandretur gennem alpeenge, duftende skove og landsbyer, der synes uberørt af tiden. Se den huleagtige Zarnesti-kløft og vandre langs hovedkammen, der betragtes som et af de smukkeste steder i Karpaterne. Lær om de traditionelle industrier i landdistrikterne som ostefremstilling og hyrdearbejde. Genopvarm dig med hjertelig rumænsk mad i en bjerghytte eller i en lokal landsby. Se en side af Rumænien, der næppe har ændret sig i generationer.

Fra Brasov: Vandring i nationalparken Piatra Craiului

Fra Brasov: Vandring i nationalparken Piatra Craiului

Du starter fra Brasov med en kort køretur til Zarnesti, hvor foden af bjerget Piatra Craiului ligger. Derfra begynder du at vandre op til Curmatura Chalet (1470 m.o.h.) og passerer på din vej de berømte Zarnesti-kløfter. Ved Curmatura Chalet holder du en pause for at beundre bjergtoppene, der omgiver nationalparken, og for at nyde en lækker æbletærte tilberedt af de lokale. På vejen ned vandrer du på en anden måde, gennem skoven langs de smalle stier, der fører dig tilbage til civilisationen.

Fra Brasov: Piatra Craiului National Park 2-dages guidet vandretur

Fra Brasov: Piatra Craiului National Park 2-dages guidet vandretur

Tag på et autentisk eventyr i Transsylvanien med denne 2-dages guidede vandretur i et af Rumæniens smukkeste områder, Piatra Craiului Nationalpark. Nyd en tur i en lille gruppe på højst 8 deltagere, og nyd godt af en autoriseret engelsktalende bjergguide under hele vandreturen. Start turen i Brasov med afhentning fra udvalgte hoteller. Ved ankomsten til nationalparken starter du dit overvejende vandretur på mellemniveau i 5-8 timer. Stop ved en autentisk fårefarm til en særlig frokost (fra juni til september), og gennemkrydse 2 autentiske bjerglandsbyer: Magura og Pestera. I sidstnævnte overnatter du på et lokalt gæstehus og nyder den lokale mad. På den anden dag kan du, hvis vejret tillader det, bestige nationalparkens højeste top, Vârful La Om, hvis vejret tillader det. Beundr panoramaudsigten fra det 2.238 meter høje topmøde, en af de mest maleriske højderygge i Karpaterne. Beundre Zarnesti-kløften, inden du vender tilbage til Brasov ved afslutningen af din vandretur.

Fra Brasov: Vandretur og bjørneobservation i Piatra Craiului

Fra Brasov: Vandretur og bjørneobservation i Piatra Craiului

Nyd en halvdagstur fra Brasov til Piatra Craiului, et af de mest udfordrende bjergmassive i Rumænien, og fortsæt med en oplevelse med bjørneobservation. Om morgenen henter din guide dig fra dit hotel i Brasov. Efter en kort transport til Zarnesti vil du nå frem til udgangspunktet. Vandreturen begynder med en moderat opstigning gennem en bøgeskov. Når du ankommer til Zanoaga-engen, vil du se den fantastiske udsigt over Bucegi-bjergene og hovedkammen af Piatra Craiului-bjergene. Du fortsætter ad en let sti til Curmatura Chalet, som er den højest beliggende hytte i dette bjergmassiv i 1470 meters højde. Når du er ankommet til hytten, kan du spise frokost eller spise en picnic, og afhængigt af dine præferencer kan du fortsætte til Șpirlea Shelter, eller du kan begynde at gå tilbage til bilen. Efter 30 minutters kørsel ankommer du til mødestedet med skovfogeden. Når du er ankommet til bjørneskjulet, skal du vente stille og roligt, indtil bjørnene ankommer til stedet, og du er velkommen til at tage billeder eller videoer af dem.Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at spørge din guide, han vil med glæde forklare interessante fakta om dyrelivet i Rumænien. Lige før mørket falder på, går du tilbage til bilen, og din guide vil sætte dig af ved din indkvartering i Brasov.

Fra Brasov: Piatra Craiului nationalpark på Ebike

Fra Brasov: Piatra Craiului nationalpark på Ebike

Den fantastiske oplevelse starter i Brasov med en kort biltur til byen Zarnesti, hvor nationalparken Piatra Craiului begynder. Fra udgangspunktet kører du på elcykel op ad bakke gennem de smukke bjerglandsbyer Magura og Pestera, hvor du udforsker den rumænske befolknings levevis, som den var for hundreder af år siden. Langs vores rute vil vi have en stor udstilling med de smukkeste karpatiske bjergkæder.

Brasov: Privat udflugt til Craiuli-bjergene og bjørnehelligdom

Brasov: Privat udflugt til Craiuli-bjergene og bjørnehelligdom

Vi tager af sted om morgenen fra Braşov og kører til bjergene lige uden for Zărneşti. Her skal vi besøge bjørnehelgen Liberty, et af de mest interessante projekter til bevarelse af vilde dyr: næsten hundrede brune bjørne er blevet bragt fra gamle zoologiske haver og ulovlige dyreparker og har fundet et meget bedre liv her. Herfra kører vi til Piatra Craiului-bjergene og forbereder os på en 5 timers vandretur i et af Rumæniens smukkeste landskaber: livligt farvede enge, vandrende fåreflokke og isolerede bjerglandsbyer vil fortryller os hele dagen lang. Ved middagstid vil vi nyde en lækker picnic med traditionelle hjemmelavede pølser og ost. Om aftenen vender vi tilbage til Brasov.

De mest populære seværdigheder i Brasov

Oplevelser i Piatra Craiului Nationalpark

Byer i Rumænien

Andre seværdigheder i Piatra Craiului Nationalpark

Vil du se alle oplevelser i Piatra Craiului Nationalpark? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Piatra Craiului Nationalpark

Samlet bedømmelse

5.0
(3 anmeldelser)