Vores mest anbefalede ting at gøre i Polen

Fra Kraków: Guidet tur til Auschwitz-Birkenau

1. Fra Kraków: Guidet tur til Auschwitz-Birkenau

Bliv hentet ved din indkvartering i Kraków, og rejs i et køretøj med aircondition til Oświęcim. Besøg Auschwitz-Birkenau-mindesmærket og -museet på en 3,5-times guidet tur i en af nazisternes tidligere koncentrationslejre.  Hør, hvordan 1,3 millioner jøder og fanger fra Polen, Frankrig og Italien blev myrdet under 2. Verdenskrig. Se "Arbeit Macht Frei"-porten, og hør mere om lejrens oprindelse og fangernes daglige liv. Besøg de oprindelige barakker og gaskamre, platforme og andre steder, og tag på en tur gennem historien via fotos og personlige artefakter, der bringer fortiden til live.

Fra Kraków: Guidet tur til Auschwitz-Birkenau

2. Fra Kraków: Guidet tur til Auschwitz-Birkenau

Besøg Auschwitz på en dagstur fra Kraków. Få kendskab til historien om koncentrationslejrene Auschwitz-Birkenau på en guidet tur med en certificeret historiker og guide. Auschwitz-Birkenau blev grundlagt i 1940 af Nazityskland og var den største koncentrationslejr drevet af nazisterne. Den blev det sidste hvilested for millioner af mennesker, for det meste jøder og polakker, som blev myrdet i gaskamre. Ved ankomsten kan du besøge museet og mindesmærket i forstaden Oświęcim, ca. 60 km vest for Kraków. Derefter, cirka 1 time og 15 minutter senere, mød din professionelle guide til en dybdegående tur. Gå gennem porten med inskriptionen "Arbeit macht frei" for at komme ind i Auschwitz I, hvor din guide vil vise dig rundt i det bevarede område og forklare stedets historie.  Besøg så den anden lejr i Birkenau, hvor der fandt massedrab sted som led i nazisternes "endelige løsning på det jødiske spørgsmål". Tilbring ca. 1 time i Birkenau-lejren, inden du møder din chauffør for at køre tilbage til Kraków.

Krakow: Zakopane og termiske kilder tur med afhentning på hotel

3. Krakow: Zakopane og termiske kilder tur med afhentning på hotel

Udforsk Zakopane på en guidet tur med transport tur/retur fra Krakow. Oplev det helbredende vand fra varme termiske kilder og i et spa-kompleks, kør i svævebane til toppen af Gubałówka-bjerget, og nyd en oste- og alkoholsmagning. Start med en afhentning fra dit hotel, din lejlighed eller et andet sted efter eget valg i Krakow. Derfra er transporttiden fra Krakow til Zakopane ca. 2 timer. Ca. 20 minutter fra Zakopane ligger byen Chochołów. Chochołów er berømt for sine træhuse, der ser næsten identiske ud. Beboerne vasker traditionelt husenes trævægge med vand og sæbe, hvilket sker to gange om året før jul og påske. Takket være denne rengøring ser de mangeårige bygninger helt nye ud. Landsbyen er optaget på listen over verdensarv. Besøg hyrdehytten (ostefabrikken), hvor højlandsbeboerne fremstiller røget fåreost, der er traditionel for denne region i Polen. Smag på noget af den lokale ost kaldet Oscypek, og lær om historien om dens fremstilling. Ankomst til Zakopane, hovedstaden i de polske bjerge. Hvert år tiltrækker dette sted mange turister, der ønsker at opleve den unikke stil af Górlaskie-kulturen, som kommer til udtryk gennem arkitektur, mad, musik, talestil og beklædning. I byens centrum ligger Krupówki-gaden. Nyd tid til selvstændig udforskning og frokost (ikke inkluderet). Denne gade er markedspladsen i Zakopane, hvor du kan finde souvenirbutikker og mange restauranter, der serverer lokal mad. Zakopane kan også prale af adgang til svævebane. Hop på en svævebane, og nyd udsigten over de polske Tatra-bjerge fra toppen af Gubałówka-bjerget. Når du har udforsket Zakopane og det omkringliggende område, vil din chauffør køre dig til Chocholow Thermal Pools. Når du er der, kan du slappe af og mærke de helbredende egenskaber af termisk vand. Efter besøget vil din chauffør køre dig til dit afsætningssted i Krakow.

Gdansk: Bådtur i bymidten med historisk polsk båd

4. Gdansk: Bådtur i bymidten med historisk polsk båd

Oplev Gdańsk fra vandet om bord på en kopi af en polsk flodbåd, der blev anvendt i over 400 år. Med denne 12-sæders lille, men rummelige træbåd, der blev anvendt hovedsageligt i det 18. århundrede, kan du komme til steder, hvor store skibe ikke kan. Takket være det lave antal passagerer vil du føle sig godt tilpas og særlig. Start bådturen fra det tidligere Gdańsk Skibsværft, der engang var en arbejdsplads for næsten 18.000 mennesker og utilgængelig for gæster i over 170 år. Gdansk Skibsværft blev grundlagt efter 1945 det sted, hvor de tidligere tyske skibsværfter lå. Det var her, Solidaritetsbevægelsen begyndte i 1980, hvilket førte til kommunismens fald i Polen. Dernæst sejler båden ad Motława-floden i centrum af den gamle bydel. Du vil se mange turistattraktioner, herunder ruinerne af det germanske slot, vandporte, der fører ind til bymidten, den berømte trækran fra det 15. århundrede, charmerende gamle boligblokke og deres nye omgivelser. Følg en rute, hvor du også kan se monumenter og nye bygninger i Ołowianka og på øen Granary. Denne tur er også en unik og eneste mulighed for at se specialiserede fartøjer på tæt hold, kranerne i Gdansk Havn, der er byens symbol og den indre kaj i Gdansk Havn.

Auschwitz-Birkenau - en guidet rundvisning uden om køen

5. Auschwitz-Birkenau - en guidet rundvisning uden om køen

Undgå køer, og spar tid på dit besøg i Auschwitz-Birkenau med billetter til at springe køen over. Du bliver mødt på Auschwitz I-museet af en lokal vært, som vil ledsage dig til museet og give dig tips om, hvordan du bedst planlægger dit besøg på museet. Passer gennem det ildevarslende "Arbeit Macht Frei" (arbejde vil gøre dig fri) skilt ved hovedindgangen og følg din autoriserede officielle Auschwitz-Birkenau guide gennem Auschwitz I og Auschwitz II-Birkenau for at indtage lejrens følelsesladede karakter, mens du lærer stedets dystre historie. Tag din tur i ca. 3,5 timer med 1,5-2 timer i Auschwitz og 60-75 minutter i Birkenau.

Fra Kraków: Guidet tur til Wieliczka-saltminen

6. Fra Kraków: Guidet tur til Wieliczka-saltminen

Oplev Wieliczka Saltmine, der er opført på UNESCO's verdensarvsliste, med denne entrébillet. Opdag højdepunkterne i dette enorme saltminekompleks på en guidet rundvisning. Nå en dybde af 135 m under minens overflade.  Vælg mellem en tur med eller uden transport fra Kraków. Der er mulighed for at vælge en tur med privat transporttjeneste. Stryg forbi de lange køer med en skip køen-billet til denne populære attraktion.  Oplev en saltmines vidundere på dette guidede besøg. Turen begynder med en nedstigning ned ad trappen til en dybde af 64 m. Oplev minens mikroklima, som menes at have en gavnlig indvirkning på personer, der lider af astma og allergier. Lad dig blive ført gennem en række kamre, og se underjordiske søer, helligdomme og monumenter, der er udskåret i salt. Gå gennem talrige stænger og gallerier, hvor der er bevaret beviser på mineaktivitet. Se eksempler på hellig kunst og temakompositioner, der har med minens historie og legenderne omkring den at gøre. Wieliczka huser også verdens største museum for minedriftsarven med en unik samling af mineudstyr fra middelalderen. Turen slutter på et niveau, der ligger 135 m under jordoverfladen. Turen tilbage til overfladen foregår med elevator.

Fra Kraków: Guidet tur til Auschwitz og Wieliczka-saltminen

7. Fra Kraków: Guidet tur til Auschwitz og Wieliczka-saltminen

Denne 11 timer lange tur starter med afhentning fra dit hotel i Krakows centrum. En professionel guide venter på dig i Auschwitz-Birkenau. Vedkommende viser dig rundt og fortæller om historien om mindesmærket. Rundvisningen starter i den første lejr I besøger - Auschwitz. Efter en kort pause fortsætter turen til den anden lejr - Birkenau. Derefter besøger du Wieliczka-saltminen efter en 1-times frokostpause. Du ledsages af en lokal guide, som fortæller dig om minens historie. Du vil se nogle utrolige kamre, originale skulpturer og autentiske mineområder. Efter turen vender du tilbage til dit hotel med ankomst omkring kl. 20.00.

Fra Kraków: Tur til Auschwitz-Birkenau inkl. transport

8. Fra Kraków: Tur til Auschwitz-Birkenau inkl. transport

Auschwitz-Birkenau er et af verdens vigtigste og mest genkendelige steder. Stedet er et bevis på, hvad mennesker er i stand til at gøre ved hinanden. Bliv afhentet af en engelsktalende chauffør fra et udvalgt sted, og nyd en behagelig køretur til byen Oświęcim, hvor Auschwitz 1-udryddelseslejren lå. Ved ankomst vil du blive mødt af aktivitetsudbyderens vært, som vil introducere dig til stedet og derefter sende dig videre til den officielle museumsguide. Han vil fortælle dig om reglerne for turen, og følge efter dig gennem sikkerhedsportene. Alt efter hvilken mulighed, du har valgt, vil du enten få udleveret et par høretelefoner og en modtager, der er indstillet, så du kan høre din guide, eller fortsætte med guidebogen på dit sprog. Turen begynder ved den legendariske port "Arbeit Mach Frei". Stedet, hvor morderisk og destruktivt arbejde blev udført af fanger. Rundvisningen fører dig gennem alle de vigtigste barakker, der er dedikeret til forskellige emner, såsom dagligdag, arbejde, udvælgelse og udryddelse. Der er en original udstilling i hver af barakkerne. Fangers originale og stjålne ejendele, såsom kufferter, briller og børnelegetøj, kombineret med guidens fortællinger giver stof til eftertanke og gør det umuligt at gå upåvirket gennem udstillingen. Det sidste, men også det mest dramatiske stop på Auschwitz 1-ruten er gaskammeret og stedet, hvor fangernes lig blev brændt. Dette sted og dets stilhed er skræmmende. Efter at have besøgt den ene del af lejren (Auschwitz 1), vil der være en kort pause (ca. 10 minutter). Stig ombord på bussen, og kør til den anden del af lejren, som kaldes Auschwitz II (Birkenau). Turen tager 10 minutter, og du vil blive mødt af den samme guide, når du når frem. Besøget i denne anden del af lejren tager ca. 1 time. Auschwitz II Birkenau er et åbent område, som med sin enorme størrelse viser omfanget af den forbrydelse, der fandt sted her. Her lå gaskamre og krematorier, hvor tusindvis af mennesker blev myrdet. Du kommer til at se stedet, hvor udvælgelsen blev foretaget, den såkaldte rampe. Det var her, beslutningen om liv eller død blev truffet. I Birkenau skal du gå omkring 1 km, så tag behagelige sko på. Når din rundvisning er afsluttet og efter en kort pause, kører chaufføren dig tilbage til Kraków.

Fra Krakow: Auschwitz Birkenau-tur med transport

9. Fra Krakow: Auschwitz Birkenau-tur med transport

Besøg Aushwitz Birkenau med en guidebog. Vær vidne til den største lejr bygget på polsk jord af nazisterne, der fungerede som en koncentrationslejr og en udryddelseslejr. Bliv afhentet et af mødestederne i Krakow og rejs til Auschwitz Museum. Undgå den lange kø med fordelen ved indgangsbilletter. Start derefter din selvguidede tur med guidebog. Udnyt friheden på turen i dit eget tempo og på den vej, du vælger. Efter at have besøgt museet, fortsæt til den anden lejr i Birkenau, hvor massemordene fandt sted. Benefit fra hjælp fra en turassistent, der vil være til din rådighed fra afhentning til aflevering

Fra Krakow: Guidet tur til Wieliczka-saltminen

10. Fra Krakow: Guidet tur til Wieliczka-saltminen

Udforsk den berømte Wieliczka-saltmine på en guidet tur. Turen afgår fra Krakow, men du kan også vælge at slutte dig til turen i Wieliczka. Gå langs de labyrintiske gange, beundr kapellerne og kamrene og bliv imponeret over minens statuer og kunstinstallationer. Følg din guide gennem snoede korridorer og ind i saltgrotter. Nyd transport fra Krakow, eller slut dig til turen i Wieliczka, og gå derefter ned ad de 800 trappetrin til 135 meters dybde for at besøge, hvad der føles som en underjordisk saltby. Se kamre med saltskulpturer, kunstudstillinger og gamle maskiner fra dengang, hvor saltminen var i funktion. Se, hvordan salt blev udvundet, mens din guide fortæller om stedets historie. Lyt til den unikke akustik, som skyldes stedets udformning. Hør, hvordan Chopin lyder her, akkompagneret af en spektakulær underjordisk belysning. Lær om saltminens sundhedsmæssige egenskaber, mens du besøger dens mange kamre. Når din oplevelse slutter, vil du blive kørt tilbage til Krakow.

Tilføj datoer

Ting at foretage sig
Polen

Alle aktiviteter

825 aktiviteter fundet
Sorter efter:
Side 1 af 52

Byer i Polen

Andre seværdigheder i Polen

Vil du se alle oplevelser i Polen? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Polen

Samlet bedømmelse

4.5 / 5

baseret på 107.113 anmeldelser

Perfekt dag med super god chauffør, der fortalte og informerede os om alt der var værd at vide.

Fantastisk oplevelse God guide og super chauffør som hentede os Er et must når man er i Krakow

En fantastisk tur af de sørgelige kan kun anbefales. Fem stjerner herfra

Spændende og flot oplevelse både for os voksne og drengen på 8 år

Meget spændende udstilling hvis man interessere sig for historie