Pompeji
Vælg datoer
Bestseller
pompeji rundvisning i lille gruppe med en arkæolog

Pompeji: Rundvisning i lille gruppe med en arkæolog

Varighed: 2 timer
421 anmeldelser
GetYourGuide Original
421

Opdag oldtidsbyen Pompeji med en arkæolog, enten på en fælles rundvisning sammen med en lille gruppe, eller på en privat rundvisning. Skip køen, og…

Pompeji: Ture og billetter

Se alle oplevelser i Pompeji

Topseværdigheder i Napoli

Se alle 507 oplevelser

Seværdigheder i Pompeji

I år 79 f.v.t. løb rødglødende lava ned af Vesuvs skråninger og dødbringende vulkansk aske lagde sig over Pompeji og begravede byen. Lige siden 1700-tallet har udgravninger på stedet afsløret en overflod af kulturskatte og givet indblik i, hvordan livet levedes i antikken.

Pompejis amfiteater

Pompejis amfiteater

Det storslåede amfiteater blev opført året før vulkanudbruddet og Pompejis sidste timer, og anses for at være det første i verden. Det var her gladiatorkampene foregik og der var plads til 20.000 tilskuere inddelt i tre afdelinger efter sociale klasser.

Apollontemplet

Apollontemplet

Templet regnes for at være pompeijs ældste religiøse bygning. Her står en broncestatue af spådommenes gud, Apollon, med bue og pil, som fanget midt i et spring og omgivet af korintiske søjler.

Jupitertemplet

Jupitertemplet

Vesuv hæver sig bag templet, der er dedikeret den kapitolinske treenighed Jupiter, Juno og Minerva. Romerne tilbad Jupiter som den højeste af guderne, på linje med Zeus for grækerne.

Faunens hus

Faunens hus

Det er en af de største boliger i Pompeji og her findes kopien af den berømte Alexandermosaik, der afbilder Alexander den store, som kæmper mod den persiske konge Darius d. III.

Menanders hus
Foto: Pompeii - House of the Menander

Menanders hus

Denne overdådige bolig med freskoer og mosaikker er ikke opkaldt efter de oprindelige ejere, Poppaeusfamilien, men efter den imponerende fresko med portrættet af den græske komediedigter Menander.

Vettiernes hus
Foto: Pompeii - House of the Vettii

Vettiernes hus

Der var ingen smalle steder, når de frigivne slavebrødre Vettierne fremviste deres nye status som rige købmænd. Deres fine bolig var udsmykket med udsøgte freskoer og strålende vægmalerier, som du stadig kan beundre i Pompeji i dag.

Mysterievillaen
Foto: Justin Ennis@flickr (CC BY 2.0)

Mysterievillaen

Dionysos var den græske gud for vin og frugtbarhed. I Mysterievillaen findes 9 store vægmalerier, af Dionysos og af overgangsritualerne for en jomfrus indvielse til kvinde. Huset blev begravet under asken, men er meget velbevaret.

Vores gode råd

Billetter til Pompeji

Prisen på entréen til det gamle Pompeji er 11.00 EUR, men det er gratis den første søndag i måneden. Det er ikke nødvendigt at købe billetter online på forhånd og du kan komme ind ved en af de 3 indgange: Villa dei Misteri, Porta Marina og Anfiteatro. For dem som ønsker at besøge Pompeji, Herculanum, Oplontis, Boscoreale og Stabia, koster et 3-dages pas 20 EUR.

Hvad er Pompejis åbningstider?

Pompeji er åbent fra april til oktober fra kl. 08.30 til kl. 19.30 og fra kl. 08.30 til kl. 17.30 fra november til marts.

Hvordan kommer jeg dertil?

Circumvesuviana afgår på Napoli - Sorrento-toglinjen hver halve time og det tager 30-40 minutter at komme til "Pompeii-Scavi - Villa dei Misteri" station. SITA-bussen kører kun fra mandag til lørdag. Den afgår fra Napolis Havn og Napolis Hovedbanegård og standser ved Piazza Esedra i Pompeji (nærmeste indgang herfra er ved Porta Marina). Hvis du er i bil så tag motorvej A3 (autostrada).

Hvornår skal jeg tage dertil?

Temperaturene er mest behagelige i SydItalien om foråret og efteråret, mens sommeren er temmelig varm. Pompeji er stor, så afsæt mindst 2-3 timer til at udforske området. Husk at tage vand med og glem ikke gode sko og solbeskyttelse.

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  Åben fra april til oktober, kl. 08.30 til kl. 19.30 og fra november til marts fra kl. 08.30 til kl. 17.30.
 • Hvad er prisen?
  Entré for voksne koster fra 11 EUR og opefter, der er desuden mulighed for at bestille ture og transport til Pompeji.
 • Får jeg brug for en guide?
  Denne seværdighed har så meget historie at byde på, at det absolut beriger besøget med en guide.
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  Tag Circumvesuviana-toget til Pompeii-Scavi-Villa dei Misteri Station, eller SITA-bussen til Piazza Esedra Station.
 • Yderligere tips

  • Der er ikke meget skygge i det store område, så husk at medbringe hat, solbeskyttelse og masser af vand.

  • I Pompeji er der meget få madsteder, så planlæg at spise før besøget.

Det synes rejsende om Pompeji

Samlet bedømmelse
4.4 / 5
baseret på 18.718 anmeldelser

Interessant og informativ tur med dygtig og meget serviceminded guide

I forbindelse med vores tur til Rom, havde vi besluttet at køre de 2,5 time til Pompeii og havde bestilt en guided tur med optil 8 deltagere. Udenfor stationen i Pompeii blev vi fire og fire tyske turister, mødt af vor guide Stefano, der stod med en seddel med vore efternavne på. Stefano, der er let forståelig og taler glimrende engelsk, startede, efter en kort præsentation, med at sige at vi endeligt skulle stille spørgsmål under turen, så det gjorde vi og de blev alle besvaret med stor viden og engagement. De fleste har prøvet at have en lærer, der brænder for sit fag og gerne vil lære fra sig og som så samtidigt, på en beleven og interessant måde, kan formidle dette, så hele klassen var med. Denne evne har Stefano. En anden rigtig god ting ved denne tur, der skal nævnes er, at tidspunktet hvor turen starter gør, at man er uden for spidsbelastningsperioden, og vi kunne nyde Pompeii uden mange gæster, i dejligt solskin og behagelig temperatur. Absolut en anbefalelsesværdig tur!

Virkelig professionelle guider og perfekt heldagstur

Jeg plejer normalt ikke at skrive anmeldelser til turistture, men jeg synes denne fortjener det. Først og fremmest var vores guider Robert og Valentina, som var vores guider i bus-turen t/r Pompeji og Vesuv, utrolig dygtige og underholdende. Der var en rigtig fin balance imellem små gode historier, praktiske informationer og tid til bare af slappe af/sove (turen starter tidligt om morgenen). Selve Vesuv-vulkanen og Pompeji-oplevelsen var utrolig spændende - og meget interessant at tænke på, at vulkanen stadig er aktiv.. Det passede os fint med et afbræk fra Roms pulserende og til tider larmende storbyliv. Så selvom køreturen er lang, vil jeg absolut sige, at det er dét værd. 5 stjerner herfra :-)

Spændende. Mistede kontakt til guiden halvvejs. Gik på egen hånd.

Det var meget spændende og guiden var inspirerende at høre på. På et tidspunkt fik vi lidt tid alene ved en montre med en afdød. Jeg tog to billeder og gik ud til guiden igen, men jeg fandt hende aldrig. Jeg ledte efter gruppen i et kvarter og gik så videre på egen hånd. Så jeg fik ikke resten af den guidede tur. Det er meget ærgerligt, for der var meget at se som jeg gerne ville have hørt noget om. Jeg vil gerne høre om jeg kan få refunderet noget af prisen for turen.

Pompeji: 2-timers guidet gåtur med billet Anmeldt af

Fremragende, dog for lidt tid til at nå alt.

Selve oplevelsen var helt perfekt, dog skal det siges at man ikke får alt med på en guidet tur. Der var masser af gode oplevelser, men der manglede muligheder for selv at gå på opdagelse i den kæmpe by af ruiner. Hvis man vil have alt med, anbefales det at tage på oplevelse på egen hånd, så man selv kan styre, hvor meget man vil se.

Super god tur med som var rigtig lærerigt

Turen til Pompei var alle pengene værd. Guiderne sørgede for at at oplyse os om de historier der var både på vej til Pompei men også i pompei. Guiderne var søde, hjælpsom og sjove og gjorde alt for at vi fik en god tur og oplevelse. En tur som var alle pengene værd og en oplevelse der vil blive husket resten af livet.