Oplevelser i
Pompeji

Få indblik i romersk liv fra det 1. århundrede på dette berømte arkæologiske sted ikke langt fra Vesuv.

Vælg datoer

Seværdigheder i Pompeji

I år 79 f.v.t. løb rødglødende lava ned af Vesuvs skråninger og dødbringende vulkansk aske lagde sig over Pompeji og begravede byen. Lige siden 1700-tallet har udgravninger på stedet afsløret en overflod af kulturskatte og givet indblik i, hvordan livet levedes i antikken.

 • Pompejis amfiteater

  1. Pompejis amfiteater

  Det storslåede amfiteater blev opført året før vulkanudbruddet og Pompejis sidste timer, og anses for at være det første i verden. Det var her gladiatorkampene foregik og der var plads til 20.000 tilskuere inddelt i tre afdelinger efter sociale klasser.

 • Apollontemplet

  2. Apollontemplet

  Templet regnes for at være pompeijs ældste religiøse bygning. Her står en broncestatue af spådommenes gud, Apollon, med bue og pil, som fanget midt i et spring og omgivet af korintiske søjler.

 • Jupitertemplet

  3. Jupitertemplet

  Vesuv hæver sig bag templet, der er dedikeret den kapitolinske treenighed Jupiter, Juno og Minerva. Romerne tilbad Jupiter som den højeste af guderne, på linje med Zeus for grækerne.

 • Faunens hus

  4. Faunens hus

  Det er en af de største boliger i Pompeji og her findes kopien af den berømte Alexandermosaik, der afbilder Alexander den store, som kæmper mod den persiske konge Darius d. III.

 • Menanders hus

  5. Menanders hus

  Denne overdådige bolig med freskoer og mosaikker er ikke opkaldt efter de oprindelige ejere, Poppaeusfamilien, men efter den imponerende fresko med portrættet af den græske komediedigter Menander.

 • Vettiernes hus

  6. Vettiernes hus

  Der var ingen smalle steder, når de frigivne slavebrødre Vettierne fremviste deres nye status som rige købmænd. Deres fine bolig var udsmykket med udsøgte freskoer og strålende vægmalerier, som du stadig kan beundre i Pompeji i dag.

 • Mysterievillaen

  7. Mysterievillaen

  Dionysos var den græske gud for vin og frugtbarhed. I Mysterievillaen findes 9 store vægmalerier, af Dionysos og af overgangsritualerne for en jomfrus indvielse til kvinde. Huset blev begravet under asken, men er meget velbevaret.

Planlæg dit besøg

 • Billetter til Pompeji

  Prisen på entréen til det gamle Pompeji er 11.00 EUR, men det er gratis den første søndag i måneden. Det er ikke nødvendigt at købe billetter online på forhånd og du kan komme ind ved en af de 3 indgange: Villa dei Misteri, Porta Marina og Anfiteatro. For dem som ønsker at besøge Pompeji, Herculanum, Oplontis, Boscoreale og Stabia, koster et 3-dages pas 20 EUR.

 • Hvad er Pompejis åbningstider?

  Pompeji er åbent fra april til oktober fra kl. 08.30 til kl. 19.30 og fra kl. 08.30 til kl. 17.30 fra november til marts.

 • Hvordan kommer jeg dertil?

  Circumvesuviana afgår på Napoli - Sorrento-toglinjen hver halve time og det tager 30-40 minutter at komme til "Pompeii-Scavi - Villa dei Misteri" station. SITA-bussen kører kun fra mandag til lørdag. Den afgår fra Napolis Havn og Napolis Hovedbanegård og standser ved Piazza Esedra i Pompeji (nærmeste indgang herfra er ved Porta Marina). Hvis du er i bil så tag motorvej A3 (autostrada).

 • Hvornår skal jeg tage dertil?

  Temperaturene er mest behagelige i SydItalien om foråret og efteråret, mens sommeren er temmelig varm. Pompeji er stor, så afsæt mindst 2-3 timer til at udforske området. Husk at tage vand med og glem ikke gode sko og solbeskyttelse.

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  Åben fra april til oktober, kl. 08.30 til kl. 19.30 og fra november til marts fra kl. 08.30 til kl. 17.30.
 • Hvad er prisen?
  Entré for voksne koster fra 11 EUR og opefter, der er desuden mulighed for at bestille ture og transport til Pompeji.
 • Får jeg brug for en guide?
  Denne seværdighed har så meget historie at byde på, at det absolut beriger besøget med en guide.
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  Tag Circumvesuviana-toget til Pompeii-Scavi-Villa dei Misteri Station, eller SITA-bussen til Piazza Esedra Station.
 • Yderligere tips

  • Der er ikke meget skygge i det store område, så husk at medbringe hat, solbeskyttelse og masser af vand.

  • I Pompeji er der meget få madsteder, så planlæg at spise før besøget.

Andre seværdigheder i Pompeji

Vil du se alle oplevelser i Pompeji? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Pompeji

Samlet bedømmelse

4.4 / 5

baseret på 23.570 anmeldelser

Vores escort Angela gjorde hele turen fantastisk! Letforståelig og samtidig informativ om både hvad vi skulle se og generelt om Italien. Det er en lang bustur fra Rom, men tiden fløj afsted! Vi var på turen i starten af vores ferie og det var fedt at kunne drage paralleller til denne resten af vores tur. Vi blev anbefalet at betale ekstra for en guidet tur ved Pompeji og det er godt hvis man er nysgerrig efter viden om stedet! Man kan dog også gå lidt rundt på egen hånd hvis man bare vil opleve stemningen. Vi var glade for guide, da stedet er enormt og guiden var god til at fortælle og gøre historien relevant. Smuk udsigt fra Vesuv, selvom der heldigvis ikke er nogen aktivitet fra krateret.

We had a great day in Pompeji and on Vesuv thanks to our splendid guide Vito and our bus driver Salvatore. Everything was on time and so well organized. Vito is a brilliant guide, speaks English perfectly and he guided us through historical Pompeji - with so many interesting informations and details that we were all (parents and teenagers) very happy at the end of the day.

Alt perfekt Jeg anbefaler det, vi gik uden restaurantindstillingen, du har en time mere til at besøge Pompeji.

Afhentning på hotellet. God guide ved Pompeji samt en fast guide igennem hele dagen. Udemærket frokost.

Spændende oplevelse med en meget vidende og engageret guide.