Oplevelser i

Porto

Portugals næststørste by rammer lige i hjertekulen med lokale og udsigter så skønne som regionens portvin.

Vælg datoer

De bedste seværdigheder og aktiviteter i Porto

Porto er formet af nogle af historiens bedste arkitekter. Byens majestætisk udsmykkede dale har en blanding af latinsk karisma, barok flamboyance og et særligt engelsk strejf af sødme, der leder tankerne hen på områdets Portvin. Her er et udvalg af de bedste oplevelser og attraktioner i Porto, som er en af verdens mest charmerende byer.

 • Dom Luis-broen

  1. Dom Luis-broen

  Gustave Eiffels jernbro er lige så spektakulær som udsigten deroppe. Gå over Douro-floden til de berømte portvinskældre i Vila Nova de Gaia, hvis du vil se den solrige panoramaudsigt over begge byer.

 • Clerigos-tårnet

  2. Clerigos-tårnet

  Dette barokke kirketårn, på pladsen ved flodbredden, er det højeste punkt i den lavtliggende by, og sømændene brugte det tidligere til at navigere efter, når de sejlede ind til byen. Hvis du kan klare de 240 trappetrin, bliver du belønnet med en fantastisk udsigt for oven.

 • Portos katedral

  3. Portos katedral

  Den imponerende facade er et af Portos ældste monumenter, men det er de tidstypiske gotiske og barokke ændringer af kapellet, der har gjort denne domkike til en af byens vigtigste attraktioner.

 • Douro

  4. Douro

  På turen langs bredderne af den portvinsproducerende flod får du både vidunderligt smukke landskaber og et glas eller seks af områdets elskede purpurfarvede drink, direkte fra tønden.

 • Casa da Musica

  5. Casa da Musica

  Dette enorme kubistiske koncerthus, blev hurtigt et ikon for byen, da det stod færdigt i 2005. Du kan tage på guidede ture eller vælge en koncert fra det store varierede koncertprogram.

 • Palacio da Bolsa (Børspaladset)

  6. Palacio da Bolsa (Børspaladset)

  Arrogancen er i højsædet på denne pompøse børs der fremstår som et palads. Udsøgte skulpturer og freskoer afrunder denne meget specielle, historiske kuriositet.

 • Livraria Lello & Irmão

  7. Livraria Lello & Irmão

  Dette er måske verdens smukkeste boghandel. Tag en bog og læs den, mens du nyder en kop kaffe på 1. etage, ligesom J. K. Rowling, da hun boede i denne by.

Planlæg dit besøg

 • Hvornår skal jeg besøge Porto?

  Der er næsten altid varmt og solrigt i Porto mellem april og september, og det er en god ide, at rejse til Porto enten i begyndelsen eller slutningen af denne lange turistsæson, hvis du vil undgå høje priser. Men hvis du vil se byen fra sin mest festlige side, så kom til Sankt Johannes-festen midt i juni.

 • Hvor skal jeg bo i Porto?

  Der er faktisk ikke så dyrt i centrum og hotellerne der, vil tilfredsstille de fleste turister. Hvis du er mere interesseret i Portos afslappede strande og cafékultur, er det sofistikerede Foz-kvarter, det bedste valg.

 • Hvor mange dage skal jeg bruge i Porto?

  Du kan nå de fleste af Portos vigtigste seværdigheder og sightseeing på 3 dage. Men det er værd at booke et par dage ekstra til at udforske området omkring Duoro-floden og de smukke byer i det nærmeste område.

Praktisk information

 • Sprog
  Portugisisk
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszone
  UTC (+00:00)
 • Landekode
  +351
 • Bedste tid at tage dertil
  Tag til Porto i april eller september, hvor vejret er behageligt og der er færre turister!

Andre seværdigheder i Porto

Vil du se alle oplevelser i Porto? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Porto

Samlet bedømmelse

4.5 / 5

baseret på 22.471 anmeldelser

It was a really good trip, with a fun and sweet guide. The wineries were really good and had very nice tours of their estates. The lunch was excellent and met some very nice people during the tour. The Valley was beautiful and the weather incredible. Definitely a must for any wine lover.

Vi blev hentet til tiden på det sted, der passede os og gav os information i god tid. Guiden tog meget hensyn til, hvad vi gerne ville undervejs. Aktiviteter og “pauser” var fordelt godt i løbet af dagen. Maden og parken var gode oplevelser.

Vi v’er 8 personer på tur, En fantastisk tur, virkeligt dygtig guide i P. Barata - han er en rigtig god fortæller. Turen er alle pengene værd - vi kommer gerne igen.

Our guide Alonso was fantastic. He makes everyone feel welcome. He takes care of everyone and is very helpfull. I absolutely recommend this guide and the trip.

It was a very beautiful tour, and my guide Paulo was totally amazing. Thank you for the trip, and I will see you an other time