Porto
Vælg datoer

De bedste attraktioner i Porto

Se alle oplevelser i Porto

Topseværdigheder i Porto

De bedste seværdigheder og aktiviteter i Porto

Porto er formet af nogle af historiens bedste arkitekter. Byens majestætisk udsmykkede dale har en blanding af latinsk karisma, barok flamboyance og et særligt engelsk strejf af sødme, der leder tankerne hen på områdets Portvin. Her er et udvalg af de bedste oplevelser og attraktioner i Porto, som er en af verdens mest charmerende byer.

Dom Luis-broen

Dom Luis-broen

Gustave Eiffels jernbro er lige så spektakulær som udsigten deroppe. Gå over Douro-floden til de berømte portvinskældre i Vila Nova de Gaia, hvis du vil se den solrige panoramaudsigt over begge byer.

Clerigos-tårnet

Clerigos-tårnet

Dette barokke kirketårn, på pladsen ved flodbredden, er det højeste punkt i den lavtliggende by, og sømændene brugte det tidligere til at navigere efter, når de sejlede ind til byen. Hvis du kan klare de 240 trappetrin, bliver du belønnet med en fantastisk udsigt for oven.

Portos katedral

Portos katedral

Den imponerende facade er et af Portos ældste monumenter, men det er de tidstypiske gotiske og barokke ændringer af kapellet, der har gjort denne domkike til en af byens vigtigste attraktioner.

Douro

Douro

På turen langs bredderne af den portvinsproducerende flod får du både vidunderligt smukke landskaber og et glas eller seks af områdets elskede purpurfarvede drink, direkte fra tønden.

Casa da Musica

Casa da Musica

Dette enorme kubistiske koncerthus, blev hurtigt et ikon for byen, da det stod færdigt i 2005. Du kan tage på guidede ture eller vælge en koncert fra det store varierede koncertprogram.

Palacio da Bolsa (Børspaladset)

Palacio da Bolsa (Børspaladset)

Arrogancen er i højsædet på denne pompøse børs der fremstår som et palads. Udsøgte skulpturer og freskoer afrunder denne meget specielle, historiske kuriositet.

Livraria Lello & Irmão
Foto: Alan Brown @Flickr (CC BY 2.0)

Livraria Lello & Irmão

Dette er måske verdens smukkeste boghandel. Tag en bog og læs den, mens du nyder en kop kaffe på 1. etage, ligesom J. K. Rowling, da hun boede i denne by.

Planlæg dit besøg i Porto

Hvornår skal jeg besøge Porto?

Der er næsten altid varmt og solrigt i Porto mellem april og september, og det er en god ide, at rejse til Porto enten i begyndelsen eller slutningen af denne lange turistsæson, hvis du vil undgå høje priser. Men hvis du vil se byen fra sin mest festlige side, så kom til Sankt Johannes-festen midt i juni.

Hvor skal jeg bo i Porto?

Der er faktisk ikke så dyrt i centrum og hotellerne der, vil tilfredsstille de fleste turister. Hvis du er mere interesseret i Portos afslappede strande og cafékultur, er det sofistikerede Foz-kvarter, det bedste valg.

Hvor mange dage skal jeg bruge i Porto?

Du kan nå de fleste af Portos vigtigste seværdigheder og sightseeing på 3 dage. Men det er værd at booke et par dage ekstra til at udforske området omkring Duoro-floden og de smukke byer i det nærmeste område.

Praktisk information

 • Sprog
  Portugisisk
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszone
  UTC (+00:00)
 • Landekode
  +351
 • Bedste tid at tage dertil
  Tag til Porto i april eller september, hvor vejret er behageligt og der er færre turister!

Oplevelser i Porto

De mest populære seværdigheder i Porto

Byer i Portugal

Andre seværdigheder i Porto

Vil du se alle oplevelser i Porto? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Porto

Fantastisk tur og guide med god professionel humor.

Da firmaet var nødsaget til at ændre turen, var der en god dialog ind i dette, der både gjorde hos trygge ved ændringen - samt at vi ikke oplevede at gå glip af noget på selve turen. Guiden havde en god evne til at samle os deltagere og dermed skabe et godt fællesskab fra begyndelsen af.

Fantastisk guide - Joao Gregorio - gav os en super tur.

De 4 barer med vin og mad var rigtig spændende. Dejligt at smage de 4 portugisiske retter. Vores charmerende og interessante guide - Joao Gregorio - gjorde turen ekstra værdifuld. Vi er begejstrede for Porto og Portugal.

Porto: Mad- og vinsmagningsgåtur med lokal guide Anmeldt af Søren Kruse, 08/24/2018

Fantastisk tur i meget smukke omgivelser og god atmosfære

Hele gruppen er enige om, at turen var en rigtig god oplevelse. Smuk tur i smukke omgivelser. Meget venlig og udstrakt service af personalet både på båden og at guiderne.

Køb billet direkte i tårnet - du skal alligevel stå i kø

Køb billet direkte i tårnet - du skal alligevel stå i kø for at få byttet din app-billet til alm. billet. God panorama udsigt over Porto fra tårnet

Porto: Billet til Torre dos Clerigos Anmeldt af Anonym, 07/27/2019

Super tur og en fantastisk guide som også var en god chauffør

Det ville være godt hvis der, når busturen startede, blev udleveret et kort så man kan følge ruten.