Porto

Vælg datoer

Seværdigheder i Porto

De bedste seværdigheder og aktiviteter i Porto

Porto er formet af nogle af historiens bedste arkitekter. Byens majestætisk udsmykkede dale har en blanding af latinsk karisma, barok flamboyance og et særligt engelsk strejf af sødme, der leder tankerne hen på områdets Portvin. Her er et udvalg af de bedste oplevelser og attraktioner i Porto, som er en af verdens mest charmerende byer.

 • Dom Luis-broen

  1. Dom Luis-broen

  Gustave Eiffels jernbro er lige så spektakulær som udsigten deroppe. Gå over Douro-floden til de berømte portvinskældre i Vila Nova de Gaia, hvis du vil se den solrige panoramaudsigt over begge byer.

 • Clerigos-tårnet

  2. Clerigos-tårnet

  Dette barokke kirketårn, på pladsen ved flodbredden, er det højeste punkt i den lavtliggende by, og sømændene brugte det tidligere til at navigere efter, når de sejlede ind til byen. Hvis du kan klare de 240 trappetrin, bliver du belønnet med en fantastisk udsigt for oven.

 • Portos katedral

  3. Portos katedral

  Den imponerende facade er et af Portos ældste monumenter, men det er de tidstypiske gotiske og barokke ændringer af kapellet, der har gjort denne domkike til en af byens vigtigste attraktioner.

 • Douro

  4. Douro

  På turen langs bredderne af den portvinsproducerende flod får du både vidunderligt smukke landskaber og et glas eller seks af områdets elskede purpurfarvede drink, direkte fra tønden.

 • Casa da Musica

  5. Casa da Musica

  Dette enorme kubistiske koncerthus, blev hurtigt et ikon for byen, da det stod færdigt i 2005. Du kan tage på guidede ture eller vælge en koncert fra det store varierede koncertprogram.

 • Palacio da Bolsa (Børspaladset)

  6. Palacio da Bolsa (Børspaladset)

  Arrogancen er i højsædet på denne pompøse børs der fremstår som et palads. Udsøgte skulpturer og freskoer afrunder denne meget specielle, historiske kuriositet.

 • Livraria Lello & Irmão

  7. Livraria Lello & Irmão

  Dette er måske verdens smukkeste boghandel. Tag en bog og læs den, mens du nyder en kop kaffe på 1. etage, ligesom J. K. Rowling, da hun boede i denne by.

Planlæg dit besøg

 • Hvornår skal jeg besøge Porto?

  Der er næsten altid varmt og solrigt i Porto mellem april og september, og det er en god ide, at rejse til Porto enten i begyndelsen eller slutningen af denne lange turistsæson, hvis du vil undgå høje priser. Men hvis du vil se byen fra sin mest festlige side, så kom til Sankt Johannes-festen midt i juni.

 • Hvor skal jeg bo i Porto?

  Der er faktisk ikke så dyrt i centrum og hotellerne der, vil tilfredsstille de fleste turister. Hvis du er mere interesseret i Portos afslappede strande og cafékultur, er det sofistikerede Foz-kvarter, det bedste valg.

 • Hvor mange dage skal jeg bruge i Porto?

  Du kan nå de fleste af Portos vigtigste seværdigheder og sightseeing på 3 dage. Men det er værd at booke et par dage ekstra til at udforske området omkring Duoro-floden og de smukke byer i det nærmeste område.

Praktisk information

 • Sprog
  Portugisisk
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszone
  UTC (+00:00)
 • Landekode
  +351
 • Bedste tid at tage dertil
  Tag til Porto i april eller september, hvor vejret er behageligt og der er færre turister!

Other Sightseeing Options in Porto

Want to discover all there is to do in Porto? Click here for a full list.

Det synes rejsende om Porto

Samlet bedømmelse

4.5 / 5

baseret på 22.598 anmeldelser

Settings were perfect for an intimate fado concert. The singer good, the musicians amazing. I liked the choice of songs but would have wished more of the greatest hits. The address a little difficult to find, since it’s the entrance for a gift shop. They tell you to arrive 20 minutes before which I found unnecessary as you are told to wait outside. I can recommend this concert as there was a great atmosphere throughout the activity.

Really good trip.. our guide/driver was full off fun and drive, not to mention she did English and French on the tour. She was a powerhouse off a guide :) Do yourself a favour and book with these guys and ask for Ann, you'll not regret this. 5 stars from me.

En rigtig hyggelig og oplevelsesrig tur. God guide (André) Sejlturen var lidt kølig, men det er jo forventeligt i november måned. Rundvisningen og smagningen på Quinta do Tedo var rigtig god.

Super tur med Ivo. Han var en super guide med stor viden om vin, kultur og stor viden on Douro floden. En super tur med god mad, vin og en god portion humor fra Ivo

Det var en dejlig tur, med en fremragende guide, ved navn Tania. Men vi havde håbet på mere prøve smagning og i det hele taget mere portvin.