Oplevelser i
Porto

Portugals næststørste by rammer lige i hjertekulen med lokale og udsigter så skønne som regionens portvin.

Vælg datoer

Ofte stillede spørgsmål om Porto

Hvilke topattraktioner skal man opleve i Porto?

De topattraktionerne der skal opleves i Porto er:

De bedste seværdigheder og aktiviteter i Porto

Porto er formet af nogle af historiens bedste arkitekter. Byens majestætisk udsmykkede dale har en blanding af latinsk karisma, barok flamboyance og et særligt engelsk strejf af sødme, der leder tankerne hen på områdets Portvin. Her er et udvalg af de bedste oplevelser og attraktioner i Porto, som er en af verdens mest charmerende byer.

 • Dom Luis-broen

  1. Dom Luis-broen

  Gustave Eiffels jernbro er lige så spektakulær som udsigten deroppe. Gå over Douro-floden til de berømte portvinskældre i Vila Nova de Gaia, hvis du vil se den solrige panoramaudsigt over begge byer.

 • Clerigos-tårnet

  2. Clerigos-tårnet

  Dette barokke kirketårn, på pladsen ved flodbredden, er det højeste punkt i den lavtliggende by, og sømændene brugte det tidligere til at navigere efter, når de sejlede ind til byen. Hvis du kan klare de 240 trappetrin, bliver du belønnet med en fantastisk udsigt for oven.

 • Portos katedral

  3. Portos katedral

  Den imponerende facade er et af Portos ældste monumenter, men det er de tidstypiske gotiske og barokke ændringer af kapellet, der har gjort denne domkike til en af byens vigtigste attraktioner.

 • Douro

  4. Douro

  På turen langs bredderne af den portvinsproducerende flod får du både vidunderligt smukke landskaber og et glas eller seks af områdets elskede purpurfarvede drink, direkte fra tønden.

 • Casa da Musica

  5. Casa da Musica

  Dette enorme kubistiske koncerthus, blev hurtigt et ikon for byen, da det stod færdigt i 2005. Du kan tage på guidede ture eller vælge en koncert fra det store varierede koncertprogram.

 • Palacio da Bolsa (Børspaladset)

  6. Palacio da Bolsa (Børspaladset)

  Arrogancen er i højsædet på denne pompøse børs der fremstår som et palads. Udsøgte skulpturer og freskoer afrunder denne meget specielle, historiske kuriositet.

 • Livraria Lello & Irmão

  7. Livraria Lello & Irmão

  Dette er måske verdens smukkeste boghandel. Tag en bog og læs den, mens du nyder en kop kaffe på 1. etage, ligesom J. K. Rowling, da hun boede i denne by.

Planlæg dit besøg

 • Hvornår skal jeg besøge Porto?

  Der er næsten altid varmt og solrigt i Porto mellem april og september, og det er en god ide, at rejse til Porto enten i begyndelsen eller slutningen af denne lange turistsæson, hvis du vil undgå høje priser. Men hvis du vil se byen fra sin mest festlige side, så kom til Sankt Johannes-festen midt i juni.

 • Hvor skal jeg bo i Porto?

  Der er faktisk ikke så dyrt i centrum og hotellerne der, vil tilfredsstille de fleste turister. Hvis du er mere interesseret i Portos afslappede strande og cafékultur, er det sofistikerede Foz-kvarter, det bedste valg.

 • Hvor mange dage skal jeg bruge i Porto?

  Du kan nå de fleste af Portos vigtigste seværdigheder og sightseeing på 3 dage. Men det er værd at booke et par dage ekstra til at udforske området omkring Duoro-floden og de smukke byer i det nærmeste område.

Praktisk information

 • Sprog
  Portugisisk
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszone
  UTC (+00:00)
 • Landekode
  +351
 • Bedste tid at tage dertil
  Tag til Porto i april eller september, hvor vejret er behageligt og der er færre turister!

Andre seværdigheder i Porto

Vil du se alle oplevelser i Porto? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Porto

Samlet bedømmelse

4.5 / 5

baseret på 30.160 anmeldelser

Alt i alt en god udflugt. Pladsen i bilen er trang ved 8 personer, idet der sidder 2 på forsædet sammen med chaufføren. Midterkonsollen optager benpladsen. Man skal være opmærksom på, at der er 1½ times køretid ad motorvej inden første stop, som var hos Sandemann, hvor vi fik en hastig gennemgang af portvinsfremstilling og efterfølgende smagning af en Hvid og en Ruby. Derefter til Pinhão, hvor vi så den meget smukke station sammen med andre turister. Så frokost på en virkelig hyggelig restaurant med lokale retter. Først røget pølse med supermøre rødvinsmarinerede ribben og kål. Så lammeragout og endelig en bønnecasoulet med røget flæsk. Dertil rigtig god lokal rød og hvidvin ad libitum. Desserten enten fromage eller lækker chokoladekage med portvin. Til slut besøg på en fantastisk vingård og oliemølle med den mest vidunderlige udsigt. Der smagtes hvid, rosé og rødvin. Helt fantastiske alle tre, usædvanlig fyldig rosé og den røde på niveau med de bedste Baroloer! Supersød chauffør!

Fantastisk flot oplevelse. God guide. Styr på det hele. Alt fungerede så godt. Vil anbefale det!

En god måde at få historien om portvin. Dertil også få smagt lidt forskelligt.

Nice trip. Surpricingly good lunch and a very professional guide (Sergio)

God service, hyggelig guide, nemt med afhentning på hotel.