Oplevelser i
Prag

I historiske Prag oplever du både eventyrlige omgivelser og arkitektur fra den sovjetiske æra.

Vælg datoer

Ofte stillede spørgsmål om Prag

Hvilke topattraktioner skal man opleve i Prag?

Prags 10 bedste attraktioner

Den gamle europæiske kulturby Prag kan ikke prale af sin størrelse, alligevel er den tjekkiske hovedstad spækket med pragtfulde seværdigheder, som alle er præget af byens lange spændende historie. Her er 10 ting du bare må se på din rejse til Prag.

 • Moldau

  1. Moldau

  Moldau Moldau løber lige igennem hjertet af Prag. Hop ombord en af bådene, og nyd de mange smukke historiske steder på begge sider af floden, mens du drikker en af de gode tjekkiske øl.

 • Karlsbroen

  2. Karlsbroen

  Karlsbroen er 600 år gammel og er et af Prags mest ikoniske vartegn. Gå en romantisk tur over broen og nyd freden, mens du ser på de smukke barokstatuer på denne bro, der har overlevet både krige, oprør og oversvømmelser.

 • Den gamle rådhusplads

  3. Den gamle rådhusplads

  Den gamle rådhusplads i Prag er byens hjerte og sjæl og er en charmerende blanding af arkitektoniske stilarter fra forskellige århundreder, nok et af de smukkeste steder i Europa.

 • Prags borg

  4. Prags borg

  Prags borg er det største oldtidsslot i verden, og måske det smukkeste. Det har huset alle de skiftende tjekkiske statsoverhoveder siden det 9. århundrede.

 • Nationalteatret i Prag

  5. Nationalteatret i Prag

  Nationalteatret i Prag er en strålende nyrenæssance-bygning, der ligger ved bredden af Moldau. Den er et vigtigt kulturelt symbol for Prag, og er lige så fantastisk indvendigt som udvendigt. 

 • Det jødiske kvarter, Josefov

  6. Det jødiske kvarter, Josefov

  Josefov i Prag har en omtumlet historie bag sig, men har alligevel vedligeholdt de fleste historiske bygninger og er nu det bedst bevarede historiske jødiske bygningskompleks i Europa.

 • Wenzelspladsen

  7. Wenzelspladsen

  Wenzelspladsen i midten af Prags Nye By, der dog blev grundlagt i 1300-tallet, myldrer i dag med turister og shoppere. Pladsen har været skueplads for byens vigtigste begivenheder op gennem historien.

 • Prags astronomiske ur

  8. Prags astronomiske ur

  Dette astronomiske ur blev bygget i 1410 og er det 3. ældste i verden og det ældste der stadig går. Hver time, når klokken slår, kan du se figurene, der bevæger sig.

 • Øen Kampa

  9. Øen Kampa

  Mellem Prags Borg og Karlsbroen ligger øen Kampa. Du bliver fortryllet af atmosfæren og udsigten fra dette romantiske sted, hvor du får en vidunderlig udsigt over Prag.

 • Sankt Vitus-katedralen

  10. Sankt Vitus-katedralen

  Sankt Vitus-katedralen er gotisk arkitektur når det er allerbedst. Kirken er den største og vigtigste i hele landet.

Planlæg dit besøg

 • Opdag tjekkisk øl

  Rygtet taler sandt, tjekkisk øl smager godt. Som turist og nytilkommen kan alkoholprocenten godt forvirre lidt. Men bare rolig, tallene på flaskerne er ikke alkoholprocenten, det er alkoholgraden, som er en tjekkisk måleenhed. En tommelfingeregel er at 10 og 12 grader svarer til 4% og 5%, som i en almindelig pilsner. Nogle øl går helt op til 19 grader, som svarer til 8% alkohol!

 • Prøv en tjekkisk hotdog

  Tro det eller ej: Et af Prags kulinariske højdepunkter er hotdogs. De er uendeligt overlegne i forhold til deres amerikanske modstykke og disse lækre pølser i fransk baguette er en lækker og billig frokost. Byen er fyldt med disse pølsevogne.

Praktisk information

 • Sprog
  Tjekkisk
 • Valuta
  Tjekkiske kroner (czk)
 • Tidszone
  UTC (+01:00)
 • Landekode
  +420
 • Bedste tid at tage dertil
  Prag er nok allermest behagelig at besøge i foråret (marts-maj) og i efteråret (september-november) hvor vejret er mildere og der er færre turister end i sommermånederne.

Andre seværdigheder i Prag

Vil du se alle oplevelser i Prag? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Prag

Samlet bedømmelse

4.4 / 5

baseret på 55.086 anmeldelser

Smuk ren båd. Meget opmærksomt personale. Masser at spise og med et meget varieret udvalg var der noget for enhver smag. Uanset om det er varmt eller koldt eller en blanding af begge, kan du besøge buffeten lige så mange gange, du vil. For at afslutte en fantastisk blanding af buddinger/kager og ost. Underholdning var inkluderet af en harmonikaspiller, som nogle gange bragede ud i sang, mens vi nød vores lækre frokost. Den eneste ulempe, som ikke var deres skyld, var, at vi ikke kunne rejse langs floden, som blev annonceret. Vi blev advaret på forhånd, men følte ikke behov for at klage, da vi forlod Prag den aften!

En rigtig god tur selvom det var på en trist historisk baggrund. En meget serviceminded og imødekommende guide fra start til slut. Han gav sig rigtig gid tid til at fortælle om det vi skulle ud og se. Desværre fik vi en anden guide på rundvisningen ved fæstningen, og det var tydeligt vi var sidste hold på dagen, for hun havde meget travlt med at få os igennem turen. Det ville være fint, hvis hun lige havde givet os et par minutter ved hvert stop, for lige at fordøje de omkringliggende omgivelser ved hendes fortælling. Dog var det alt i alt en god og informativ tur, nem at bestille, og ok pris.

A really cool experience that can without a doubt be recommended to everyone. "Victor” our guide was really good at helping and explaining while we floated down the river.

En hyggelig aften nede i kælderen langt under Prags gader hvor der var rigelig mad og drikke og krydret med lokal optræden.

Det var en stor oplevelse turen rundt på bryggeriet, og øllet er meget billigt