Prag

Vælg datoer

Seværdigheder i Prag

Prags 10 bedste attraktioner

Den gamle europæiske kulturby Prag kan ikke prale af sin størrelse, alligevel er den tjekkiske hovedstad spækket med pragtfulde seværdigheder, som alle er præget af byens lange spændende historie. Her er 10 ting du bare må se på din rejse til Prag.

 • Moldau

  1. Moldau

  Moldau Moldau løber lige igennem hjertet af Prag. Hop ombord en af bådene, og nyd de mange smukke historiske steder på begge sider af floden, mens du drikker en af de gode tjekkiske øl.

 • Karlsbroen

  2. Karlsbroen

  Karlsbroen er 600 år gammel og er et af Prags mest ikoniske vartegn. Gå en romantisk tur over broen og nyd freden, mens du ser på de smukke barokstatuer på denne bro, der har overlevet både krige, oprør og oversvømmelser.

 • Den gamle rådhusplads

  3. Den gamle rådhusplads

  Den gamle rådhusplads i Prag er byens hjerte og sjæl og er en charmerende blanding af arkitektoniske stilarter fra forskellige århundreder, nok et af de smukkeste steder i Europa.

 • Prags borg

  4. Prags borg

  Prags borg er det største oldtidsslot i verden, og måske det smukkeste. Det har huset alle de skiftende tjekkiske statsoverhoveder siden det 9. århundrede.

 • Nationalteatret i Prag

  5. Nationalteatret i Prag

  Nationalteatret i Prag er en strålende nyrenæssance-bygning, der ligger ved bredden af Moldau. Den er et vigtigt kulturelt symbol for Prag, og er lige så fantastisk indvendigt som udvendigt. 

 • Det jødiske kvarter, Josefov

  6. Det jødiske kvarter, Josefov

  Josefov i Prag har en omtumlet historie bag sig, men har alligevel vedligeholdt de fleste historiske bygninger og er nu det bedst bevarede historiske jødiske bygningskompleks i Europa.

 • Wenzelspladsen

  7. Wenzelspladsen

  Wenzelspladsen i midten af Prags Nye By, der dog blev grundlagt i 1300-tallet, myldrer i dag med turister og shoppere. Pladsen har været skueplads for byens vigtigste begivenheder op gennem historien.

 • Prags astronomiske ur

  8. Prags astronomiske ur

  Dette astronomiske ur blev bygget i 1410 og er det 3. ældste i verden og det ældste der stadig går. Hver time, når klokken slår, kan du se figurene, der bevæger sig.

 • Øen Kampa

  9. Øen Kampa

  Mellem Prags Borg og Karlsbroen ligger øen Kampa. Du bliver fortryllet af atmosfæren og udsigten fra dette romantiske sted, hvor du får en vidunderlig udsigt over Prag.

 • Sankt Vitus-katedralen

  10. Sankt Vitus-katedralen

  Sankt Vitus-katedralen er gotisk arkitektur når det er allerbedst. Kirken er den største og vigtigste i hele landet.

Planlæg dit besøg

 • Opdag tjekkisk øl

  Rygtet taler sandt, tjekkisk øl smager godt. Som turist og nytilkommen kan alkoholprocenten godt forvirre lidt. Men bare rolig, tallene på flaskerne er ikke alkoholprocenten, det er alkoholgraden, som er en tjekkisk måleenhed. En tommelfingeregel er at 10 og 12 grader svarer til 4% og 5%, som i en almindelig pilsner. Nogle øl går helt op til 19 grader, som svarer til 8% alkohol!

 • Prøv en tjekkisk hotdog

  Tro det eller ej: Et af Prags kulinariske højdepunkter er hotdogs. De er uendeligt overlegne i forhold til deres amerikanske modstykke og disse lækre pølser i fransk baguette er en lækker og billig frokost. Byen er fyldt med disse pølsevogne.

Praktisk information

 • Sprog
  Tjekkisk
 • Valuta
  Tjekkiske kroner (czk)
 • Tidszone
  UTC (+01:00)
 • Landekode
  +420
 • Bedste tid at tage dertil
  Prag er nok allermest behagelig at besøge i foråret (marts-maj) og i efteråret (september-november) hvor vejret er mildere og der er færre turister end i sommermånederne.

Sightseeing in Prag

Möchten Sie alle Aktivitäten in Prag entdecken? Sehen Sie hier die vollständige Liste.

Det synes rejsende om Prag

Samlet bedømmelse

4.4 / 5

baseret på 60.615 anmeldelser

This is a trip you cannot miss. The monument are very impressive and the guide did an excellent job. The trip was very informative. The Terèzin guide gave an insightful view of the horrible conditions in the camp.

Spændende og inspirerende tur gennem lidt af Prags fremragende øl, med en super guide der forstod at gøre det spændende og samle alle deltagere på tværs af nationaliteter

Vores guide, Anya, gjorde turen meget levende og interessant. Hun havde en stor viden om selv små detaljer. Det var en virkelig god oplevelse.

Trods et forsinket fly, stod der en meget sød, rar og venlig chauffør og tog imod, men vand og ikke bange for at bære og nyde på vand

Really nice trip where we easily got to see Prague and places outside city centre. Great activity for teenagers as well