Vores mest anbefalede ting at gøre i Prag

Prag: 50-minutters sightseeingbådtur om aftenen

1. Prag: 50-minutters sightseeingbådtur om aftenen

Nyd den betagende udsigt fra Moldau, og opdag en af verdens mest berømte byers skønhed på en sejltur om aftenen. Se majestætiske seværdigheder såsom Karlsbroen, det dansende hus, Petrin Tower, og det historiske fort Vyšehrad. Beundr ny-renaissance koncertsalen Rudolfinum og verdens største slotskompleks, Prags borg.  Slap af på båden, der har aircondition og tag over solterrassen. Lær om byen via audioguiden, som tilbydes på 8 sprog.

Prag: Middelaldermiddag med ubegrænsede drikkevarer

2. Prag: Middelaldermiddag med ubegrænsede drikkevarer

Velkommen tilbage til middelalderen. Denne sjove og unikke 3-timers oplevelse vækker fortiden til live i et stemningsfyldt middelalderværtshus. Der er tænkt på alt, og gæsterne kan nyde middelaldershowet under middagen. Se sværdfægtere, jonglører og mavedansere der optræder til musik. Mens du nyder showet, kan du spise en lækker 3- eller 5-retters menu fra dit valg af 6 forskellige menuer. Den 3-retters menu er tidligere på aftenen. Drik ubegrænset af de tilgængelige øl, vin og sodavand. Dette er en anderledes og underholdende måde at tilbringe en aften i Prag, og du vil rejse tilbage i tiden og få tilfredsstillet dine smagsløg. Denne aktivitet er egnet for børn mellem 4 og 12 år.

Prags borg: Billet og introduktion

3. Prags borg: Billet og introduktion

Mød din repræsentant på den angive dato og tidspunkt, og få en kort introduktion (15-20 minutter) til borgkomplekset på engelsk. Repræsentanten vil derefter indløse din voucher til din billet (rundtur B), som dækker det bedste, der er at se på Prags borg, herunder Skt. Vitus-kirken, det gamle kongeslot, Skt. Georgskirken og den Gyldne Gade med Daliborka-tårnet. Udforsk derefter Prags borg i dit eget tempo, og oplev det smukke interiør. Din billet er gyldig i 2 dage og giver dig mulighed for at få adgang en gang til hver bygning på komplekset i hele denne periode.

Prags borg: Rundvisning med lokal guide og entrébillet

4. Prags borg: Rundvisning med lokal guide og entrébillet

At besøge Prags borg, er som at træde ind i et eventyr. Se slotskompleksets højdepunkter, herunder Sankt Vitus-katedralen, det gamle kongeslot, Sankt Georgskirken og Den Gyldne Gade. Slottet rummer en overvældende mængde historie og kunst, men takket være din lokale ekspertguide kan du med lethed navigere rundt på slotsområdet. Mød din guide foran Malostranská-metrostationen nær Mánes-broen. Derfra tager I sporvognen op til Prags borg. Når du er inde, giver din guide dig hovedtelefoner, så du nemt kan høre kommentarerne på hele rundvisningen. Se Sankt Vitus' smukke, gotiske arkitektur. Se gargoilerne, der pryder kirkens yderside. Bliv forbavset over art nouveau-glasmosaikvinduerne, der er lavet af den tjekkiske kunstner Alfons Mucha. Beundr mosaikken fra det 14. århundrede, der forestiller dommedag. Se Sankt Václav og Karl 4.s grave, Jan Nepomuks barokgrav og Václav-kapellet. Dernæst kommer du ind i det gamle kongelige palads. Stå under det enorme hvælvede loft i Vladislav-salen. Kom ind i kammeret, hvor defenestrationen (vinduesudsmidningen) i Prag fandt sted. Her kastede de tjekkiske protestantiske aristokrater den Habsburgske kejsers katolske statholdere og deres sekretær ud af vinduet, hviket startede Trediveårskrigen. Besøg Sankt Georg-basilikaen. Stenmurene og designet af basilikaen udgør et kontrapunkt til slottets storslåethed. Se rester af freskoer fra det 12. århundrede, og gå så op ad den dobbelte trappe til det sted, hvor Sankt Ludmilas jordiske rester ligger.  Gå ad Den Gyldne Gade. Hytterne i denne gade blev oprindeligt bygget til slottets skarpskytter, men senere holdt guldsmedene til her. I senere århundreder boede kunstnere som Franz Kafka her. Studer de rekonstruerede værksteder og boliger i Den Gyldne Gade. Se, hvordan det arbejdende folk i Prag levede i skyggen af slottet.

Prag: Sightseeingbådtur med buffetmiddag i åben glasbåd

5. Prag: Sightseeingbådtur med buffetmiddag i åben glasbåd

Oplev Prag om aftenen fra en luksuriøs, åben båd, mens du nyder et lækkert udvalg af traditionelle tjekkiske og internationale retter fra buffeten ombord. Se Prags ikoniske bygninger langs floden Vltava og få en fantastisk udsigt til den oplyste Prag-borg på denne bådtur tur/retur. Sejl med en unik glasbåd med et specialisoleret dæk, der forhindrer støj og vibrationer og et afsnit, der har optrækkelige glasvægge og lofter. Gør din oplevelse endnu bedre ved at opgradere til vinduessiddeplads, hvilket garanterer dig siddepladser i denne sektion. Nip til en velkomstdrink, når du stiger ombord, og glid derefter langs floden til Karlsbroen for at beundre Rudolfinum fra neorenæssancen. Nyd godt af gratis wi-fi, lyt til de informative flersprogede lydkommentarer og følg din rute på et papir- eller onlinekort, mens du sejler. Fortsæt forbi det berømte Dansende Hus, og se panoramaudsigten til Petřín-højen og Prags gamle bydel, mens du lytter til livemusik ombord på båden. Nyd en middagsbuffet med et bredt udvalg af tjekkiske og internationale retter. Efter middagen kan du udforske de åbne dæk, der giver dig mulighed for at føle den kølende flodbrise og se byen fra mange synsvinkler, der giver perfekte fotomuligheder.  Udvalgte retter fra middagsbuffeten: • Mozzarella med tomater og frisk basilikumpesto • Udvalg af tjekkisk ost, skinke, og salami • Andepaté med tranebærsauce • Gran Moravia-ost • Græsk salat • Frisk coleslaw • Hakket salat • Udvalg af brød og smør • Glutenfri kager • Kyllingenuddelsuppe • Hel skinke med ben • Oksekødsgullasch • Kyllingeschnitzel • Bagte kartofler med squash • Spaghetti med cherrytomater og basilikum (vegansk) • Paella med stegte grøntsager og fisk og skaldyr • Dampede grøntsager • Dumplings • Jasminris • Kartoffelmos • Hjemmelavede honningkager • Æblestrudel • Frisk frugtsalat

Prag: Den gamle bydel, middelalder-undergrund og fangehul

6. Prag: Den gamle bydel, middelalder-undergrund og fangehul

Prag er muligvis berømt for sin smukke arkitektur, men det virkelige mysterium gemmer sig under jorden. På denne 1 time lange guidede tur vil du træde væk fra turisthorderne og udforske en anden by, der skjuler sig under de brostensbelagte gader i den gamle bydel. Din guide vil vise dig en del af den tjekkiske hovedstad, der ikke har ændret sig meget siden det 12. århundrede. På dit undergrundsbesøg vil du lære mere om den utrolige historie bag systemet af værelser, gange og kældre, der gemmer sig under Prag. Undervejs vil du også høre historier om det middelalderlige Prag, da disse systemer stadig var i brug. Hør mere om indbyggernes liv i denne periode. Du vil også besøge det middelalderlige fangehul og se udstillinger om tortur og henrettelser.

Prag: Klementinum Bibliotek og Astronomisk Tårn - guidet tur

7. Prag: Klementinum Bibliotek og Astronomisk Tårn - guidet tur

Opdag et spektakulært barokbibliotek, og nyd den storslåede udsigt over Prag på en guidet tur i Klementinum. Mød din guide og tag ud for at udforske et af de største bygningskomplekser i Europa. Opførelsen af ejendommen dateres tilbage til 1653, og i dag er bygningerne for det meste besat af det tjekkiske nationalbibliotek. Se den barokke bibliotekssal fra bag hegnet. Forundres over de udsmykkede fresker, forgyldte udskæringer og store globusser, der dekorerer dette rum. Følg derefter din guide til det astronomiske tårn. På vej dertil skal du stoppe ved Meridianhallen. Se samlingen af instrumenter, der findes her, og lær om, hvordan dette rum blev brugt til at bestemme det nøjagtige tidspunkt for middag takket være en lille stråle af sollys, der skinner gennem et hul i væggen. Endelig skal du afslutte din tur på en høj note, når du klatrer til toppen af det astronomiske tårn. Beundre den fantastiske udsigt over centrum af Prag og Prags borg fra 68 meter over jorden. Operatøren forbeholder sig ret til at ændre programmet. På grund af uventede omstændigheder er guiden muligvis ikke tilgængelig.

Museet om kommunismen i Prag: Entrébillet

8. Museet om kommunismen i Prag: Entrébillet

Forstå hvordan dagligdagen var i Tjekkoslovakiet under kommunismen. Gå gennem autentisk rekonstruerede rum fra klasseværelser til soverum, se originale artefakter, og få et detaljeret indblik i landet historie efter krigen. Med din entrébillet vil du se en udstilling der er næsten 1.500 kvadratmeter stor og har 62 paneler, der fokuserer på det totalitære styre, der regerede landet fra kuppet i februar 1948 til fløjlsrevolutionen i 1989. Læs mere om emnerne, der er delt op i tematiske sektioner som politik, sport, økonomi, uddannelse, socialistisk-realistisk kunst, propaganda, folkets militser, hæren, politiet og STB (det hemmelige politi), censur, domstole og andre institutioner. Lære om skueprocesserne og de politiske arbejdslejre under den stalinistiske æra.   Få en autentisk fornemmelse af æraen, og kom ind i og interager med fuldskalamodeller af et værksted, et klasseværelse, et børneværelse og et forhørslokale. Mens du gøre gennem udstillingen, kan du få et detaljeret overblik ved hjælp af korte videoer, plakater og artefakter. Du kan bladre igennem en omfattende samling af fotografisk materiale fra arkivet fra Det Tjekkiske Nyhedsbureau, sikkerhedstjenesternes arkiv, Arkivet for Foreningen af Arbejdslejre og personlige samlinger fra førende tjekkiske fotografer.   Tag en pause, når du vil under dit besøg i museumscaféen. Bliv frisket op, før du besøger biograf, hvor du kan se en kort dokumentar om den kommunistiske æra med jævne mellemrum.

Prag: Privattransport mellem Prag Lufthavn og Prag

9. Prag: Privattransport mellem Prag Lufthavn og Prag

Undgå besværet med offentlig transport eller taxakøerne med denne privattransport med chauffør, fra Prags Václav Havel Lufthavn til centrum af byen, og læn dig mageligt tilbage i et nyt køretøj med aircondition. Din chauffør venter på dig i ankomsthallen. Du skal ikke bekymre dig, hvis dit fly er forsinket, for din chauffør venter på dig. Du bliver budt velkommen med et orange skilt med dit navn på, og din baggage bliver båret til bilen. Så læner du dig ellers bare tilbage, og du vil være ved dit hotel på ingen tid. Som bonus får du desuden et gratis turistkort og en gratis voucher til en 4-timers tur. På denne måde kan du komme i gang med at lære byen at kende med det samme.

Prag: Byvandring i det jødiske kvarter med entrébilletter

10. Prag: Byvandring i det jødiske kvarter med entrébilletter

Udforsk Prags jødiske kvarter for at få et overblik over områdets historie og det moderne liv i bydelen. Turen starter foran Rudolfinium på Jan Palach-pladsen. Koncertsalen, som er opført i neo-renæssancestil, ligger ved floden Vltavas bredder og er en af de ældste i Europa. Den blev indviet i 1896 med en koncert, som Antonín Dvořák dirigerede. Gå til det jødiske kvarter Josefov. Hør historier om det jødiske samfund og dets mest kendte personer. Kig indenfor i en af 3 synagoger (Maisel, Pinkas eller Klausen) i området, eller besøg den gamle jødiske kirkegård, som er en af de ældste i Centraleuropa. Din guide er ekspert i Prags jødiske historie og befolkning og vil fortælle historier, der vækker det jødiske kvarter og synagogerne til live.

Tilføj datoer

Ting at foretage sig
Prag
I historiske Prag oplever du både eventyrlige omgivelser og arkitektur fra den sovjetiske æra.

Topaktiviteter

Topseværdigheder i Prag

Alle aktiviteter

649 aktiviteter fundet
Sorter efter:
Side 1 af 41

Intense oplevelser

Udforsk omegnen af Prag

Udforsk alle

Ofte stillede spørgsmål om Prag

Hvilke topattraktioner skal man opleve i Prag?

Hvad er de bedste dagsture og -udflugter fra Prag?

De bedste dagsture og -udflugter fra Prag er:

Dresden

Andre seværdigheder i Prag

Vil du se alle oplevelser i Prag? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Prag

Samlet bedømmelse

4.4 / 5

baseret på 86.415 anmeldelser

Var lidt skeptisk, men tog dog med konen ind for at se det, og hurra for det. Meget flot show, og man blev selv inddraget i det, da der på et tidspunkt kom bolde/balloner på scenen, de blev så skubbet ud til publikum, så de fløj rundt i salen. På et andet tidspunkt, kravlede der folk, udklædt som edderkopper rundt på stolene mellem publikum, vildt fedt

Was the highlight of the trip. Great table. Great entertainment. Ok food. Can recommend. The decour was also super.

was a great trip. perfekt balance of stops and story. Felt safe. The bikes were fine. Language was good.

Det var en sjov måde at få et overblik over byen på.Guiden var virkelig god.

Really good, great experience and Andrea was amazing!