Reykjavik
Vælg datoer

De bedste attraktioner i Reykjavik

Se alle oplevelser i Reykjavik

Topseværdigheder i Reykjavik

De bedste seværdigheder og attraktioner i Reykjavik

Reykjavík er en lille by tusindvis af kilometer væk fra alting, hvorfor skal du overhovedet tage dertil? Blandt mange grunde kan nævnes Reykjaviks fantastiske vulkanske landskab med varme kilder og de utroligt imponerende seværdigheder uden en masse turister. Det bedste er, at det her ikke engang er toppen af isbjerget.

Islands Nationalmuseum

Islands Nationalmuseum

Vil du med på en rejse gennem Islands og Reykjaviks historie? Det er nemt at finde vej til museet fra Tjörnin-søen, men hvis du skal spørge om vej, kan du imponere de lokale ved at bruge museets enkle islandske navn Þjóðminjasafn!

Perlan

Perlan

Perlan er en meget smuk glaskuppel med en af byens bedste restauranter på toppen. Udsigten er lige så god som maden. Her finder du også Sagamuseet hvor de berømte gamle fortællinger vækkes til live og så huser bygningen også en imponerende kunstig gejser.

Hallgrímskirkja

Hallgrímskirkja

Hallgrímskirkja er inspireret af Islands vulkanske klippeformationer og du kan se den, næsten uanset hvor i byen du befinder dig. Øverst oppe i kirken finder du Reykjaviks bedste udsigt.

Harpa, Reykjavíks koncerthus & konferencecenter

Harpa, Reykjavíks koncerthus & konferencecenter

Harpa er hjertet i Reykjaviks kulturliv. Her spilles Islands bedste koncerter og stedet er blevet et omdrejningspunkt for nordisk design og arkitektur.

Den Blå Lagune

Den Blå Lagune

Den Blå Lagune er et geotermisk spa- og helsecenter, kendt for sine helsebringende mineralske naturbade med varmt saltvand, omgivet af lavasten og sorte sandstrande. Hvis det lyder for omfattende, så prøv istedet Reykjaviks geotermiske strand Nauthólsvík!

Kolaportids loppemarked
Foto: Luc Van Braekel@flickr (CC BY 2.0)

Kolaportids loppemarked

I den gamle havn finder du vintage tøj, vinylplader og de sædvanlige loppefund men også islandske delikatesser, såsom fermenteret haj. Medbring kontanter så du slipper for køen ved hæveautomaten.

Elliðaárdalurdalen

Elliðaárdalurdalen

Denne frodige, grønne dal i udkanten af byen er et populært sted at tage på udflugter i Reykjavik. Floden Elliðaár, der løber gennem dalen, bugner af ørred, fjeldørred og laks.

Planlæg dit besøg i Reykjavik

Hvornår skal jeg tage til Reykjavik?

Hvis du mest er til lange sommerdage og lyse nætter, skal du besøge Reykjavik mellem juni og august. Men hvis du vil opleve Nordlyset, skal du tage dertil om vinteren. Men husk på at det er svært at beregne, præcis hvornår fænomenet (også kaldet Aurora Borealis) opstår. Du har større chance for at se Nordlyset, hvis du booker en længere ferie i Reykjavik og løbende holder øje med vejrudsigten.

Hvor mange dage skal jeg bruge i Reykjavik?

Selvom Reykjavik er en lille by, byder den på masser af aktiviteter og sightseeing. Hvor mange dage, du har brug for, afhænger af, hvilke oplevelser du vil have ud af dit besøg i Reykjavik. En weekend er nok til at se byens seværdigheder, men hvis du vil tage på ture i Islands naturskønne landskab eller gå på opdagelse i Reykjaviks pulserende natte- og musikliv, er en uge næsten for lidt!

Er Reykjavik dyr?

Ligesom andre nordiske byer har Reykjavík ry for at være dyr og det er rigtigt nok, især for en by af dens størrelse. Den er dog ikke dyrere end London eller Paris og du bliver ikke overrasket af skjulte ekstra gebyrer, og så får du virkelig valuta for pengene.

Praktisk information

 • Sprog
  Islandsk
 • Valuta
  Islandske kroner (ISK)
 • Tidszone
  UTC (+00:00)
 • Landekode
  +354
 • Bedste tid at tage dertil
  Om sommeren

Oplevelser i Reykjavik

De mest populære seværdigheder i Reykjavik

Byer i Island

Andre seværdigheder i Reykjavik

Vil du se alle oplevelser i Reykjavik? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Reykjavik

A Wild and great experience. We Saw whales and Dolfins. The boat trip Is Wild. Rough sea, some times. If you have a bad back/neck dont sit in the front. You Will get some bump on the Way. Crew Was so Nice, and take good Care of you.

Supergod oplevelse - hyggelig tur i varieret terræn. Søde og dygtige instruktører, som tydeligvis gerne ville give os en god oplevelse ... og lykkedes med det. Vi kan kun sige pæne ting om turen - og vil anbefale den til andre.

Rigtig fin transport til den blå lagune. På vej hjem kunne vi blive sat af tættere på vores hostel så vi ikke skulle gå fra BSI busterminalen hvor påstigningen blev foretaget.

It was quite fascinating, and at the same time frightening, to see how fast the ice-caves (and glaciers) melt. And it was fun riding a super-jeep

Den kan varmt anbefales. Smuk og fascinerende natur. Meget hyggelig guide, god til at fortælle. Anna Larsen, Danmark

Fra Reykjavik: Tur til Gyldne Cirkel og Den Hemmelige Lagune Anmeldt af Anna Margrethe Sund, 05/08/2020