Ting at foretage sig
Rijeka

Vores mest anbefalede ting at gøre i Rijeka

Fra Krk til Rijeka: Oplev 4 øer, katamaran og bådtur

1. Fra Krk til Rijeka: Oplev 4 øer, katamaran og bådtur

Begynd din udflugt ved Krk Havn omkring kl. 11.00. Derfra sejler du direkte til din første destination: Sveti Juraj. Dette sted plejede at være en vigtig havn under det østrig-ungarske imperium. Gå på opdagelse i det smukke landskab og oplev dets rige historie. Næste stop omkring kl. 12.00 er øen Plavnik, hvor du får tid til lidt eventyrlig grottesvømning. Hold øje med hvidhovedede grifler og fiskefarme. Lige efter, omkring kl. 13.30, ankommer I til øen Kormat, som er berømt for at være en ø fuld af måger og nogle gange også delfiner. Sejl derefter til Stara Baska, en lille fiskerlandsby, og tag en svømmetur ud for Golden Beach. Bagefter sejler du tilbage til Krk med en smuk panoramaudsigt over øen Krk.

Øen Krk: Ziplining Tour

2. Øen Krk: Ziplining Tour

Begynd dit ziplining-eventyr ved zipline-basen, der ligger tæt på monumentet Glagolitic Alley. Her får du en sikkerhedssele og yderligere ziplining-udstyr. Herefter kører du i jeep til zipline-startstedet, hvor du bliver briefet om, hvordan du skal zipline og om zipline-sikkerhedsforanstaltninger. Lær at zipline i abestil på en såkaldt baby zipline, inden du starter ziplineturen. Når alle er trygge ved at bruge ziplinen, starter gruppen turen. Ziplineturen består af 8 ziplines, hvor den længste zipline når 700 meter. Nyd den fantastiske udsigt over øen Krk, mens du bevæger dig langs ziplinebanen. Undervejs vil du blive guidet af 2 instruktører og få mulighed for at tage nogle fantastiske billeder undervejs på turen. Når alle har gennemført de 8 ziplines, bliver I transporteret tilbage til basen.

Rijeka Selvguidet Sherlock Holmes Murder Mystery Game

3. Rijeka Selvguidet Sherlock Holmes Murder Mystery Game

Sherlock Holmes City Game er en selvguidet tur, der giver dig en sjov og interaktiv måde at gå rundt i byen på. Alt, hvad du behøver, er en telefon med internetforbindelse. Så snart du har booket spillet, sender vi dig alle de oplysninger, du har brug for, via e-mail. Når du bevæger dig rundt i byen, låser du op for opgaver. Her finder du personer, som er villige til at hjælpe. Men informationerne har en pris! Løs deres gåder, tag imod sjove fotoudfordringer, jag de skyldige og spil med for at komme tættere på opklaringen af mordet på Balthasar. VIGTIG INFORMATION: - Sværhedsgrad: let - også velegnet til familier med børn - Varighed: 2 timer - Billetter: Du behøver kun at købe 1 billet pr. gruppe (1-4 personer). - Hver gruppe vil spille med 1 enhed. For grupper på mere end 4 personer kan du købe 2 eller flere billetter. - For at booke dette spil skal du angive en dato/tid, MEN du kan starte, når du vil. - BEMÆRK: Dette byspil bruger byen som en interaktiv spilleplade, men giver IKKE nogen information om byen! SÅDAN SPILLER DU: Book byspillet, tjek den e-mail, vi sender dig med instruktionerne, download Loquiz-appen, og begynd din spiloplevelse! Udforsk byen i dit eget tempo, mens du spiller Sherlock Holmes City Game, en selvguidet tur, der giver masser af frihed og fleksibilitet. Du kan spille hvornår, hvor og med hvem, du vil. Uanset om du vil spille alene for din egen spændings skyld eller med en gruppe mennesker, er dette spillet for dig! Hvis man spiller med flere grupper, bliver det en konkurrencepræget oplevelse, perfekt som en teambuilding-aktivitet. Dette spil er en sjov aktivitet, du kan lave, mens du besøger en by med din familie og venner eller som et par. Vores City Game tilbyder maksimal uafhængighed, du kan spille pause og fortsætte, når du vil!

Severin na Kupi: Kanosejlads og kajaksejlads på Kupa-floden

4. Severin na Kupi: Kanosejlads og kajaksejlads på Kupa-floden

En ægte vildmarksoplevelse i det kroatiske højland venter på dig ved den øvre Kupa-floden. Du vil have en fantastisk tid i naturen, selv om vandet ikke er varmt nok til at svømme i. Denne tur er mere rolig end vores "Rafting/Kayak-eventyr på Kupa-floden", og du kan sagtens deltage uden tidligere erfaring. Du vil blive ledsaget af vores professionelle guide til starten, og han/hun vil give dig alle nødvendige instruktioner og træning i grundlæggende padlefærdigheder. Der er 7 gamle vanddæmninger med strømfald på hver af dem, som du selv kan klare og som giver god spænding. Du kan padle i de dele, der ligger mellem strømfaldene, i det tempo, du har lyst til. Hold pauser til picnic, svømning, forfriskning ved ferskvandskilder eller vandfald. Det er nemt at komme til denne tur, hvis du bor i Kvarnerbugten med dens øer, Istrien eller Zagreb-området. NYT: "Light Family Rafting" mulighed: Hvis du har lyst, kan du padle ned ad floden i en tømmerflåde for 4-8 personer. Hvis du har små børn, kan du få plads til op til 10 personer. Hvis I er en gruppe af store fyre, er 6 personer det maksimale antal. Flyd ned ad floden, alle i én båd, nyd naturen og del opgaven med at padle. Dette er chill-turen, ikke adrenalin-versionen! Der er ikke brug for en guide til at styre flåden, I kan gøre det selv. Hvis flåden sidder fast på nogle sten, er det nemt at få alle til at stige ud og tage en svømmetur, mens nogen skubber båden tilbage på dybere vand. Familieflåden leveres med en køleboks til dine drikkevarer og sandwiches. Du kan medbringe en vandtæt radio/bluetooth-boks til din egen musik, hvis du har lyst. Dette er endnu en god måde at nyde den smukke Kupa Valley på! Hvis du gerne vil med på en tømmerflåde, skal du give os besked, når du bestiller turen.

Kroatien Ubegrænset data eSIM

5. Kroatien Ubegrænset data eSIM

Oplev magien i Kroatien, mens du ubesværet holder forbindelsen med ConnectPhones eSIM med ubegrænset data. Vores eSIM sikrer, at du forbliver forbundet til verden, mens du udforsker Kroatiens skønhed og livlighed. Vores eSIM giver ubegrænset data med høj hastighed, hvilket gør det ideelt for rejsende, der har brug for en pålidelig internetforbindelse til at navigere, streame, dele deres oplevelser på sociale medier eller holde kontakten med familie og arbejde. Vores eSIM-pakke er tilgængelig i 7, 15 og 30 dage og giver dig fleksibilitet til at vælge en plan, der passer bedst til din rejseplan. Uanset hvor længe du beslutter dig for at rejse, har vi en plan, der sikrer din onlineforbindelse.

Fra Rijeka: Golden Island of Krk Tour

6. Fra Rijeka: Golden Island of Krk Tour

Blandt de 1185 kroatiske øer er øen Krk kendt som den gyldne ø. Den ligger i midten af Kvarnerbugten og betragtes som en af de mest attraktive turistdestinationer. Det milde middelhavsklima, den gode geografiske beliggenhed og de mange naturlige og kulturelle skønheder gav den allerede i oldtiden navnet "den gyldne ø". Oplev øen med en kyndig guide, mens du afdækker dens charme og skatte. Sejl gennem de smukke og varierede landskaber og besøg de tusind år gamle monumenter. Indånd havluften, mens du går langs de romantiske stier ved havet eller langs de vilde hyrdernes klippestier. Nyd de magiske smagsoplevelser fra Krk-køkkenet og den dejlige hjemmelavede vin. Under turen ser du seværdighederne i den gamle bymidte og opdager øens kulturelle og historiske arv.

Rijeka: Postojna Cave og Predjama Castle

7. Rijeka: Postojna Cave og Predjama Castle

Turen begynder med Postojna-hulen, en af de mest kendte grotter i verden. Det er også den største turistattraktion i Slovenien og et af verdens største karstmonumenter. Det er det eneste sted i verden, hvor det underjordiske landskab kan gennemkøres med et elektrisk tog, og hvor du kan møde dette underjordiske riges mest berømte beboer, proteus (olm), på tæt hold. Et fantastisk net af tunneller, passager, gallerier og haller, en forbløffende mangfoldighed af karstelementer samt let adgang er helt sikkert hovedårsagerne til grottens popularitet og et stort antal besøgende. Herfra går turen videre til Predjama-slottet, som hersker over det omkringliggende område, ikke langt fra Postojna-hulen, i den idylliske landsby Predjama. Dette maleriske, storslåede, storslåede, trodsige, mystiske og uindtagelige slot har ligget midt på en lodret 123 meter høj klippe i mere end 800 år. Dens romantiske tiltrækningskraft understreges yderligere af den idylliske Lokva-floden, som forsvinder ind i den underjordiske verden dybt under slottet. Som den eneste bevarede grotteborg i Europa giver Predjama Castle et unikt indblik i byggemetoderne og opfindsomheden hos folk i middelalderen, der søgte og fandt en sikker havn for sig selv lige ved indgangen til grotten. Under en belejring, der fandt sted i det 15. århundrede, gav slottet et tilflugtssted for dets mest kendte og berygtede ejer, Erazem af Predjama. Legenden om den modige røverbaron Erazem, som forblev ubesejret, indtil en af hans tjenere forrådte ham, er stadig i folks bevidsthed, inspirerende og lokkende som altid. Det var hans sikre bolig, der hjalp den modige ridder med at modstå belejrerne uden større problemer i mere end et år.

Istriens højdepunkter på en rundtur fra Rijeka eller Pula

8. Istriens højdepunkter på en rundtur fra Rijeka eller Pula

Hum ligger i midten af Istrien og har knap 20 indbyggere. Gør din tur til Hum til en smuk historie om Istriens små byer. Denne skjulte del af Istrien er yderst imødekommende over for besøgende. Ifølge legenden blev Hum bygget af sten, der blev tilbage, da jætterne byggede byer i Mirna-flodens dal, et område i det centrale Istrien, der omfatter de vidunderlige bjergbyer Motovun, Roc og Bale. På trods af det lille antal indbyggere har Hum bevaret ritualet med valg af præfekt for et år. Alle mænd fra sognet samles i den kommunale loggia (rådhuset) for at vælge landsbyens overhoved ved at indgravere deres stemmer i en træpind. Ud over at være berømt for at være verdens mindste by er Hum for nylig blevet populær for Biska, som er en brændevin krydret med mistelten og fremstillet efter en gammel opskrift, der stammer fra Hum. Hvert år, i slutningen af oktober, finder Grappa-festivalen sted her, hvor brandyproducenter fra hele Istrien er vært. I den nordlige del af Istrien, der ligger højt over Mirna-floden, ligger nok Istriens mest attraktive og berømte middelalderby, Motovun. Dette fascinerende sted på toppen af en bakke er et karakteristisk symbol på Istriens indre. Klokketårnet, som er romansk-gotisk fra det 13. århundrede, har en krone, der er kreneleret, og dominerer centrum af den historiske by fra sin placering ved siden af sognekirken Sankt Stefans fra det 17. århundrede. På den centrale plads står det romanske kommunalpalads, som var Istriens største verdslige bygning, da det blev bygget. Mange andre historiske bygninger omgiver det. Motovuns skov, der strækker sig ned gennem Mirna-flodens dal, er særlig god til at finde trøfler, den påståede afrodisiakumsmalende ildelugtende svamp, der vokser under jorden. Disse hvide trøfler fra Istrien, som er i sæson fra september til december, siges at være lige så gode som selv de bedste franske og italienske trøfler. Vinmarker omgiver byen fra alle sider, og Istriens fineste vine, herunder den røde Teran og den hvide Malvasia, fremstilles af druerne fra disse vinmarker. Hele lokalområdet er spækket med fremragende restauranter, der serverer konobe. Byen Labin er en gammel middelalderby, der ligger på en 320 meter høj bakke med den nye del af byen nedenunder. Det gamle Labin er den bedst bevarede akropolis i Istrien. Udover mange kulturelle og historiske monumenter er Labin en kunstnerby. Der bor og arbejder ca. 30 kunstnere og flere gallerier i byen. I den nærliggende Dubrova ligger Sculpture Par, hvor der i de sidste 40 år har været afholdt internationale skulptørsymposioner. Om sommeren indtages det gamle center af Art Republic, som er en kombination af musik, performance og billedkunst. Byportene fra St Flor, der blev bygget i 1587, fører ind til den gamle bydel. Der er også et tårn fra det 17. århundrede i byen, der byder på en storslået udsigt.

Rijeka: Militærforternes historie - guidet tur

9. Rijeka: Militærforternes historie - guidet tur

Rejs ind i Rijekas turbulente fortid på denne guidede historiske tur. Besøg en række under- og overjordiske fæstninger, der blev bygget i 30'erne, såsom Katarina B. Oplev historiske steder, naturperler og fantastiske udsigter over byen. Start i byens centrum og kør langs Louisiana og Petroleum-vejene. Stop ved historisk vigtige steder som Banska vrata og Bridge Pašac, og nyd udsigten over byen i fugleperspektiv. Gå gennem den 1000 meter lange underjordiske fæstning Katarina B, og hør historien om Slaget om Rijeka, kampen om befrielsen af Rijeka under Anden Verdenskrig. Lær, hvordan fæstningernes konstruktion og placering er et mesterværk inden for datidens militærteknik. Under turen ad en let vandresti kan du besøge de overjordiske dele af flere andre fæstninger og nyde udsigten over Rječina-flodkløften og Rijekas gamle møller.

Rijeka: Pula, Rovinj og panoramaudsigt over Istriens kyst

10. Rijeka: Pula, Rovinj og panoramaudsigt over Istriens kyst

Pula ligger nær foden af den istriske halvø og er den største by i Istrien. Byens mest berømte attraktion, det velbevarede romerske amfiteater, er en af de mest berømte seværdigheder i hele Kroatien. Pula er ligesom resten af regionen kendt for sit milde klima, det bløde hav, de smukke strande og den uspolerede natur. Under hele turen vil du støde på adskillige monumenter af romersk arkitektur: Sergis triumfbue fra det 1. århundrede f.Kr., Herkules' port og tvillingeportene, Augustus' tempel samt arenaen og det lille romerske teater i byens centrum. Bortset fra de historiske attraktioner er Pula en travl handelsby ved havet, som har formået at bevare sin venlige småbyagtige atmosfære. Selv om kysten er præget af bolig- og ferieboliger, er der duftende pinjelunde, caféer ved havet og et væld af gode restauranter. På byens hovedtorv kan du slappe af i en unik atmosfære, idet torvet har formået at bevare sin rolle som mødested siden augustinertiden. Rovinj ligger på vestkysten af Istrien og er et af de mest populære og mest udviklede turistområder i Kroatien. Den gamle bydel er bygget på øen, som først blev forbundet med fastlandet i det 18. århundrede. Rovinj er kendt som en af de mest maleriske og romantiske byer ved Middelhavet og har i løbet af de seneste årtier tiltrukket et stort antal turister, hvoraf de fleste vender trofast tilbage år efter år. Rovinj formår at kombinere sin rige tradition med moderne tid på en meget interessant måde. Da det også er en aktiv fiskerihavn, kan du opleve atmosfæren i en lille fiskerby. På den anden side har byen udviklet en udsøgt gastronomi og tilbyder generelt en høj standard af turisttjenester. Byen ved foden af kirken St. Euphemia er det foretrukne samlingssted for kunstnere fra hele verden. Når du går ned ad dens gader, vil du støde på mange kunstgallerier og atelierer.

Alle aktiviteter

Ofte stillede spørgsmål om Rijeka

Hvilke topattraktioner skal man opleve i Rijeka?

Topattraktionerne, der skal opleves i Rijeka:

Andre seværdigheder i Rijeka

Vil du se alle oplevelser i Rijeka? Klik her for en fuld oversigt