Rijksmuseum

Vælg datoer

De 5 mest berømte malerier på Rijksmuseum

Hollands nationalmuseum huser ikke bare historiske artefakter, men også landets bedste kunst. Der er over 2000 værker fra Hollands guldalder af stjerner som Rembrandt, Van Gogh og Vermeer. Her er hjælp til at planlægge din tur, så du får set de bedste værker. 

 • Malkepigen af Johann Vermeer

  1. Malkepigen af Johann Vermeer

  En mælkestråle er det eneste, der bevæger sig i Vermeers skildring af en kvinde fordybet i hverdagens gøremål. De stille sysler, roen og det fine lysspil er Vermeers varemærke.

 • Selvportræt af Vincent Van Gogh

  2. Selvportræt af Vincent Van Gogh

  Dette tidlige selvportræt fanger kunstnerens overgang til den postimpressionistiske stil, der præger hans vigtigste værker. Den perfekte optakt, hvis du vil se Van Gogh-museet som ligger i nærheden!

 • Slaget ved Waterloo af Jan Willem Pieneman

  3. Slaget ved Waterloo af Jan Willem Pieneman

  Tunge uvejrsskyer hænger over Napoleons hær, men en lille solstråle trænger alligevel igennem skyerne og skinner på de engelsk-hollandske helte. Det er ikke svært at gætte, hvor kunstnerens sympati ligger.

 • Tidligt selvportræt af Rembrandt

  4. Tidligt selvportræt af Rembrandt

  Rembrandts ansigt ligger i skygge, og det er meget usædvanligt for et selvportræt. Er det en kommentar til datidens forfængelighed, eller vil han lokke os til at se mere opmærksomt på billedet?

 • Den Truede Svane af Jan Asselijn

  5. Den Truede Svane af Jan Asselijn

  Asselijns svane indtager en næsten kung fu-agtig forsvarsposition for at forsvare sin rede mod hunden, der nærmer sig truende. Svanen blev et symbol på nationens modstandsbevægelse.

Planlæg dit besøg

 • Hvornår skal jeg tage derhen?

  Rijksmuseet har åbent hver dag hele året fra kl. 09.00 til 17.00 (jeps, selv i julen). Kom før kl. 10.00 eller efter kl. 15.00 for at undgå køen, selvom kl. 15.00 ikke giver dig tid til at se så meget. De travleste måneder er april, maj og august. Her kan du i værste fald vente i kø en halv til en hel time.

 • Hvordan kommer jeg derhen?

  Rijksmuseet ligger på Museumsplein i det sydlige Amsterdam. Du kan tage sporvognslinje 2 og 5 til stoppestedet Rijksmuseum, linje 7 og 12 til Museumsplein og linje 10 til Spigelgracht.

 • Hvor lang tid skal jeg bruge?

  Nogle bruger lang tid ved hvert kunstværk, mens andre har udvalgt de bedste dele og springer resten over. Men planlæg at bruge mindst 2-3 timer på besøget.

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  Museet er åbent 365 dage om året fra kl. 09.00 til kl. 17.00
 • Hvad er prisen?
  Voksenbilletter fra 17,50 EUR.
 • Får jeg brug for en guide?
  Det kan være en stor hjælp. Det er en god ide at tjekke vores bedst sælgende ture.
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  Sporvogslinje 2, 5, 7, 10 og 12 holder alle tæt på Rijksmuseet. Tjek navnet på stoppestedet før turen!
 • Yderligere tips

  • Man kan besøge Rijksmuseets have, museumsbutik og café uden billet.

  • Besøgende under 18 år får gratis adgang til museet.

Andre seværdigheder i Rijksmuseum

Vil du se alle oplevelser i Rijksmuseum? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Rijksmuseum

Samlet bedømmelse

4.6 / 5

baseret på 11.228 anmeldelser

Korrekte gratis tider skal nævnes på kortet. Kun GVB-transporter er tilgængelige for dette pas. R-net er ikke. Alt i alt er det en bedste aftale. Så mange steder er inkluderet at besøge. Husk at have dit kreditkort altid på dig, fordi dette pas kun er gyldigt i Amsterdam, ikke i nogen anden by, så du skal betale transporten med dit kreditkort til andre byer. Dette pas var virkelig nyttigt for os ved mange lejligheder. Agenterne for IAmsterdam vil guide dig bedst. Ingen tvivl om deres færdigheder. Tak for din fantastiske Service IAmsterdam

Jeg råder dig til at tage bykortet til Amsterdam, foruden mange gratis indgange i nogle af museerne og rabatter på restauranter giver det dig også mulighed for at tage transportmidler, når du vil .. for hvis du kun tror, en billet koster 3,20 i timen , og derfor bruger du meget mere end bykortet .. Jeg kan varmt anbefale det .. og du kan hente det direkte i lufthavnen.

Masser af muligheder og nemt at bruge.

Rigtig god måde at opleve og komme rundt i byen på. God vejledning og guide på hjemmeside og ved afhentning. Guidebogen var inspirerende og praktisk at have i lommen. På næste storbyferie vil vi søge samme løsning.

Super tur hvor vi kom tilpas langt omkring (13 km) med en behagelig og vidende guide. Han tog sig også godt af vores yngste på 12 år. Cyklerne var helt udmærkede at cykle på

Så nemt! Dejligt ikke at skulle tænke på transportudgifter. Mange gode rabatter.