Oplevelser i

Rom

Alle veje fører til denne 2500 år gamle metropol, der byder på utrolige civilisationspræstationer, både antikke og moderne.

Vælg datoer

10 ting du skal lave i Rom

Når du planlægger at tage til den evige stad, så vær parat til over 2500 års historie og sammensæt din egen tur. Du behøver ikke se et eneste museum for at komme til at elske Rom, men her er nogle af de vigtigste seværdigheder.

 • Vatikanet

  1. Vatikanet

  Vatikanet er verdens mindste uafhængige nationalstat og ligger midt i Rom, som en afskærmet enklave. Det huser Det Sixtinske Kapel, Peterskirken og 842 personer.

 • Vatikanmuseet

  2. Vatikanmuseet

  Der findes dyrebare kulturhistoriske skatte, såsom Det Sixtinske Kapel, på Vatikanmuseet. En tur med guide er alle pengene værd.

 • Det Sixtinske Kapel

  3. Det Sixtinske Kapel

  Michelangelos berømte og vidunderlige fresko i loftet af Det Sixtinske Kapel finder du i det Apostolske Palads, som er en del af Pavens residens. Brug desuden tid på at udforske Den Sidste Nadver på altervæggen.

 • Forum Romanum

  4. Forum Romanum

  Her kan du Romerrigets ruiner. Selve Forum Romanum var engang en travl markedsplads eller torv, og er omgivet af resterne af gamle regeringsbygninger.

 • Colosseum

  5. Colosseum

  Drøm dig tilbage til antikken i det berømte amfiteater og bliv overvældet af den utrolige arkitektur fra år 72 e.v.t. Colosseum gør større indtryk end selv det største moderne fodboldstadion og så er det endda næsten 2000 år gammelt.

 • Palatinerhøjen

  6. Palatinerhøjen

  Man siger at det var på Palatinerhøjen, at Rom blev grundlagt. Arkæologiske udgravninger fortæller os, at her har levet mennesker siden 1000 f.v.t. og mytologien har sat sit tydelige præg på ruinerne.

 • Peterskirken

  7. Peterskirken

  Denne kirke er hjertet i den katolske verden. Den overvældende smukke Peterskirke blev bygget ovenpå det sted, hvor apostlen Peter ligger begravet. Han var den allerførste pave.

 • Rafaels stanzer

  8. Rafaels stanzer

  Væggene i de fire rum i Vatikanpaladset, som kaldes Rafaels stanzer, er udsmykkede med Rafaels flotte, karakteristiske 1500-tals freskoer.

 • Galleria Borghese

  9. Galleria Borghese

  Galleria Borghese ligger i en villa fra det 17. århundrede, i den frodige Borghesepark og siges at være et af Roms bedste museer, med kunstværker fra antikken, renæssancen og tidlig barok.

 • Trevi-fontænen

  10. Trevi-fontænen

  Trevi-fontænen forestiller titanen Okeanos, der rider gennem vandmasserne med sine heste. Dette er et sjovt sted at spise en gelato, smide en mønt i springvandet og kigge på mennesker.

Planlæg dit besøg

 • Hvor lang tid skal jeg bruge i Rom?

  Rom er en fuldkommen vidunderlig by. Du kan blive i månedsvis uden at kede dig, eller du kan se en masse seværdigheder på 4-5 dage. Du får fornemmelsen af hele Rom, uanset hvor du vælger at bo, og byen er fantastisk dejlig at slentre rundt i. Overalt kan du opdage små gode italienske restauranter og støde på ruiner fra Romerriget.

 • Hvor mange penge skal jeg tage med?

  Du betaler entré ved de store seværdigheder. Billetter til Colosseum koster fra 10 EUR og opefter. Det er gratis at se en del ruiner og kirker udefra, og du kan få virkelig god italiensk mad til rimelige priser. Den udendørs biograf Casa del Cinema i Villa Borghese er gratis. Køb vin og pizza og slå dig ned i græsset mens du ser film.

 • Hvor kan jeg shoppe?

  Det afhænger af dit budget og din smag. De store italienske modehuse, som Guzzi og Prada, ligger på Via Connotti i nærheden af Den Spanske Trappe. Ellers kan du gå til Mercato Monti i nærheden af Colosseum, hvor der ligger et rigtigt godt loppemarked med tøj og nips, som holder åbent dagligt.

 • Lige en sidste ting, om hvor gammel Rom er...

  Ifølge den romerske historieskrivning blev Rom grundlagt i år 753 f.v.t. og arkæologerne mener, at der boede mennesker endnu tidligere!

Praktisk information

 • Sprog
  Italiensk
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszone
  UTC (+01:00)
 • Landekode
  +39
 • Bedste tid at tage dertil
  Rom ligger i Syditalien, så vejret er mildt om vinteren. Tip: Hold øje med de store katolske helligdage, som kan betyde, at alting er lukket, eller at der er trængsel flere steder. Uanset hvornår du vil se Vatikanet, er det godt at vide på forhånd, når du booker hotel og fly.

Sightseeing in Rom

Möchten Sie alle Aktivitäten in Rom entdecken? Sehen Sie hier die vollständige Liste.

Det synes rejsende om Rom

Samlet bedømmelse

4.4 / 5

baseret på 239.866 anmeldelser

The villa was absolutely lovely - the building itself was a piece of art, and the old sculptures and paintings were very impressive. The exhibition by Damian Hirst was interesting and a great contrast. Overall the visit was a great experience - we spent two hours in the villa looking at the artwork, and then walked around the lovely garden afterwords.

Rob and the driver Antonio did a fantastic job. As a guide Rob was totally “on the ground”, and gave very usefull information, not only regarding Pompeji etc.

Rigtig god oplevelse! Spændende historie og fantastisk guide! Alle pengene værd og noget alle burde gøre:)

Repræsentativt udtryk for Italiensk musik/opera. God logistik, dejlige lokaler, alt i orden

En super god guide, der på en rigtig god måde fik os introduceret til Roms historie.