Vores mest anbefalede ting at gøre i Rovaniemi

Rovaniemi: Nordlys i vildmarken tur med kamera

1. Rovaniemi: Nordlys i vildmarken tur med kamera

Kør væk fra byen til det sted, hvor der er størst chance for at se nordlyset. Find et varmt sted, hvor du kan tænde bålet og sidde og vente på showet. Fordel dig ved at vide, at jo mere tid du tilbringer udenfor, jo større er chancen for, at du ser lyset. Normalt kan du se nordlyset midt på en stor frossen sø eller flod. Tag på en oplevelse, hvor du besøger op til 3 steder for at give dig den bedste chance for at se nordlyset. Klumme rundt om bålet med din guide, som også vil fortælle dig alt om traditionelle dyr og skikke.

Rovaniemi: Rensdyr, huskyhunde og Julemandens landsby

2. Rovaniemi: Rensdyr, huskyhunde og Julemandens landsby

Dette program er et perfekt alternativ for dem, der ønsker at se de arktiske dyr, men uden at tilbringe lang tid udenfor i sne og frost. Dagen begynder med, at guiden henter dig fra dit overnatningssted i Rovaniemi. Du bliver kørt til gården, hvor lokale rensdyrhyrder vil fortælle dig mere om livet som rensdyrhyrde, og hvordan det er at være rensdyrhyrde i det 21. århundrede. Efter at have modtaget indsigtsfulde instruktioner af hyrderne vil du være i stand til at køre din egen rensdyrslæde på en kort, 500 m tur. Dine nyerhvervede færdigheder vil blive belønnet med et kørekort til rensdyrslædekørsel! Du vil også møde huskyhundene og blive ledsaget af hundeførerne, som vil fortælle dig mere om livet og arbejdet sammen med de glade og energiske huskyhunde. Du får tid på egen hånd til at interagere med de venlige hunde. Hundeførerne vil gerne tage dig med på en kort, men yderst spændende huskyslædetur. Under hele programmet vil guiden være ved din side for at hjælpe dig med hvert eneste skridt i aktiviteten og sikre, at du nyder det fuldt ud. Du får også lejlighed til at møde Julemanden og træde over den magiske polarcirkel i Julemandens landsby. Der er mange souvenirbutikker samt julemandens hovedpostkontor, servicevirksomheder, og caféer og restauranter i Julemandens landsby. Og selvfølgelig er Julemanden der også i sine gemakker, hver dag året rundt. Du kan aflægge ham et besøg! Dagen slutter med, at guiden kører dig tilbage til dit indkvarteringssted i Rovaniemi.

Rovaniemi: Apukka Husky Adventure

3. Rovaniemi: Apukka Husky Adventure

Mød og hyg dig med dine nye hylende, pelsede venner på dette safari-eventyr. Huskies er et af de mest elskede dyr i Norden, og du vil forstå hvorfor, så snart du møder flokken. Klap dem, posér med dem til billeder, og lyt til historier om deres liv. Tag derefter på en 7 til 10 kilometer lang tur på en huskeslæde med huskies, hvor du selv kommer til at være musher. Det betyder, at du selv kan styre flokken af huskies, der trækker slæden. Hundene elsker absolut at trække læs og løbe på sporet gennem skovene. Mærk spændingen ved turen og den kølige vind i ansigtet, mens du river dig gennem skovene. Afslut med en varm drik, inden du siger farvel til dine nye venner.

Rovaniemi: Rensdyrslædetur med varme drikke og småkager

4. Rovaniemi: Rensdyrslædetur med varme drikke og småkager

Du vil besøge den ældste og mest autentiske rensdyrfarm i Rovaniemi-området. En dejlig 45 m/1 time lang tur på rensdyrslæde i skoven venter på dig. Nyd de smukke skovlandskaber med sne med din nye dyreven. Efter turen går du ind i en traditionel trækota, varmer dig ved ilden og nyder varm varm bærsaft, mens du får information om rensdyrenes livskulisse, rensdyrholdets livsstil og gården generelt. Du kan stille alle de spørgsmål, du måtte have om rensdyr eller livet på gården, inden vi sætter dig af tilbage til din indkvartering

Fra Rovaniemi: Guidet nordlystur med lappisk BBQ

5. Fra Rovaniemi: Guidet nordlystur med lappisk BBQ

Nordlyset der danser på himlen er et så kraftfuldt og unikt naturfænomen, at det ændrer livet nede på jorden. Et af de bedste steder at se nordlyset, er den finske del af Lapland. Du bliver afhentet og sat af ved dit hotel eller din indlogering af din guide, og herefter kører I 20-25 km væk fra byen til det smukke naturlandskab ved en søbred. Her er der ingen lysforurening, og det er det ideelle sted at se det fantastiske naturfænomen. Når du ankommer, kan du nyde en traditionel lappisk BBQ med blåbærte, og dine guider vil forklare alt, hvad du skal vide om nordlyset.

Rovaniemi: Northern Lights og Husky Sleigh Ride

6. Rovaniemi: Northern Lights og Husky Sleigh Ride

Oplev nordlysets dansende farver, mens du glider gennem det lappiske landskab på en tur med huskeslæde, der køres af landmænd. Nyd de snedækkede vinterskove, mens du rejser 5 til 10 kilometer trukket af et team af huskies. Mød din guide på dit hotel nær centrum af Rovaniemi, og kør til den charmerende bondegård, hvor du vil hilse på dit hundeslædehold. Derefter går det løs på jagten efter Aurora Borealis. Huskyhundene fører dig ind i en lappisk skov for at opdage den udsøgte og unikke natur i Arktis. Efter turen kan du nyde nogle grillede lappiske snacks og godt selskab omkring et bål. Varm dig op med dampende drikkevarer, mens du venter på, at nordlyset kommer til syne. Når du har fået nok af stjernekiggeri og blændende lysshow, vil din guide køre dig tilbage til hotellet, så du kan hvile dig til morgendagens eventyr.

Rovaniemi: Tur til Korouoma-kløften og de frosne vandfald

7. Rovaniemi: Tur til Korouoma-kløften og de frosne vandfald

Oplev Korouoma, en 30 kilometer lang og 130 meter dyb kløft sydøst for Rovaniemi, der byder på en betagende natur hele året rundt. Om vinteren forvandler vandfaldene sig til fantastiske isformationer, som er velkendte til isklatring. Du bliver først hentet af din guide fra din indkvartering i Rovaniemi og begiver dig af sted til naturreservatet Korouoma Canyon. Start turen med en vandretur gennem parken, hvor du kan beundre det spektakulære landskab, herunder klipper, strømfald og vandfald. Hold øjnene skarpe for at observere en række sjældne arter, der kalder området hjem. Snesko er valgfrie, men kan være nyttige, hvis du har brug for mere selvtillid, når du vandrer ned ad kløften, eller hvis du bare vil nyde nogle gåture i dyb sne. Få derefter mulighed for at observere nogle af de mest spektakulære frosne vandfald i Europa og nyd den sneklædte naturs skønhed. Varm op med en typisk finsk lejrbålssnack omkring et åbent bål. Se, hvordan din guide viser dig deres færdigheder i at lave bål. Ved afslutningen af den 6 timers udflugt vender du tilbage til Rovaniemi, hvor du bliver sat af ved dit hotel omkring kl. 16.00.

Selvkørende 5 km tur med husky slæde på et eventyr

8. Selvkørende 5 km tur med husky slæde på et eventyr

Vi henter dig på din bolig eller på mødestedet. Vi kører uden for Rovaniemi centrum til huskykennelen. På stedet vil du møde de professionelle mushers, som vil give dig instruktioner om, hvordan du skal køre slæden. Du får en fantastisk oplevelse med en 5 km lang huskytur gennem fantastiske landskaber. Til sidst går du ind i en traditionel kota eller yurt for at nyde en varm drik og nogle småkager og lære om huskierne og kennelen. Bemærk venligst, at dette er en oplevelse i en lille gruppe langt fra de store, overfyldte huskykenneler.

Fra Rovaniemi: 5-timers snescootertur med isfiskeri og suppe

9. Fra Rovaniemi: 5-timers snescootertur med isfiskeri og suppe

Kom dybt ind i vildnisset på en 30-40 kilometer lang køretur langs med frosne floder på snescooter, og se, hvordan vinterlandskabet flyver forbi. Kør langs de frosne floder til en skjult vinterfiskeplads midt i vildnisset. Lær den finske levevis, når din guide lærer dig at bore et hul i isen og gør isfiskestang og madding parat. I mellemtiden forbereder din guide en lækker frokost med suppe. Hvis du er heldig at fange noget, bliver fangsten også en del af frokosten. Herefter går turen tilbage til startstedet.

Rovaniemi: Nordlystur med garanti for at se nordlyset

10. Rovaniemi: Nordlystur med garanti for at se nordlyset

Velkommen til det ultimative eventyr for ivrige nordlysentusiaster. Din eksklusive nordlystur i Lapland lover en uforglemmelig rejse ind i hjertet af polarcirklen. Vær vidne til Aurora Borealis, ledsaget af en dygtig nordlysjæger og fotograf. I modsætning til andre ture, der er begrænset til ét sted, tager denne tur dig med på en spændende jagt efter nordlyset, uanset hvor det måtte dukke op. Guiderne bruger deres omfattende erfaring og teknologi til at lokalisere himmelshowet og maksimere dine chancer for at se det ærefrygtindgydende fænomen. Ved grundigt at overvåge vejr- og solprognoser er du sikret den bedst mulige oplevelse. Hvis vejrudsigten indikerer, at nordlyset ikke vil være synligt, vil du straks blive underrettet og få mulighed for at ombooke eller aflyse. Et passioneret team af eksperter er dedikeret til at give dig en fortryllende oplevelse og skabe minder, der vil vare hele livet. Du er ikke bare endnu en gruppe turister; du bliver en del af en fælles rejse for at være vidne til naturens mest fascinerende lysshow. Oplev hvert øjeblik af det spektakulære lysshow med hjælp fra en fast fotograf. Overlad indfangningen af disse dyrebare minder i eksperthænder, så du kan fordybe dig helt i Aurora Borealis' magi. Med maksimalt 8 personer på turen, en fotograf ombord, en ekspertguide og afhentning og aflevering på hotellet i Rovaniemi, kan du læne dig tilbage og fordybe dig helt i din nordlysoplevelse.

Tilføj datoer

Ting at foretage sig
Rovaniemi
Besøg julemanden og hans rensdyr, se nordlys, og få en forsmag på det arktiske liv i Laplands hovedstad.

Topaktiviteter

Topseværdigheder i Rovaniemi

Alle aktiviteter

269 aktiviteter fundet
Sorter efter:
Side 1 af 17

Intense oplevelser

Udforsk omegnen af Rovaniemi

Udforsk alle

Ofte stillede spørgsmål om Rovaniemi

Hvad er de bedste dagsture og -udflugter fra Rovaniemi?

De bedste dagsture og -udflugter fra Rovaniemi er:

Oulu

Hvad er de bedste tilbud og rabatter på aktiviteter og attraktioner i Rovaniemi?

Andre seværdigheder i Rovaniemi

Vil du se alle oplevelser i Rovaniemi? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Rovaniemi

Samlet bedømmelse

4.4 / 5

baseret på 6.946 anmeldelser

Super, storslået oplevelse, helt nedsænket i en typisk lappisk gård drevet af en familie i 4 generationer. Lige fra starten kan du indånde en landlig atmosfære, du kommer i kontakt med rensdyrenes magiske verden, rejsen fortsætter mellem fortællinger og anekdoter om rensdyrenes kultur, ledelse og levevis. Vi var også meget heldige at kunne leve denne oplevelse nedsænket i et vanvittigt snefald, hvilket var med til at skabe den magi, der er typisk for disse steder. Turen fortsætter med mulighed for at tage en slædetur, trukket af rensdyr, i fuldstændig autonomi, og derefter bevæge sig indenfor og nyde de typiske kiks og den uundgåelige varme blåbærdrik. En særlig tak også til vores guide, venlig og også hjælpsom med at holde vores rygsække, mens vi var på slæden.

En rigtig god oplevelse! Vi var meget heldige med vejret og så smukt nordlys. Guiden var meget flink og fortalte meget. Der var pølser og varme drikke ved bålet. Snescootersafarien var meget sjov. Vi fik god instruktion og følte os trygge. Vi kørte til en sø (længden var meget behagelig), hvor vi så nordlyset. På stedet havde vi tid nok til at nyde alt. Herefter gik det tilbage. Højt anbefalet!

Et perfekt kombinationstilbud til rejsende med mindre tid. Tak for de dejlige oplevelser og de gode og lærerige diskussioner. Alt var meget afslappet og venligt. Der var tid nok, og guiden gav os altid valget mellem at blive længere eller fortsætte til næste punkt på programmet. Selv ekstra fotostop er blevet indarbejdet for at gøre dagen mere begivenhedsrig. Alt perfekt!

Virkelig fantastiske oplevelser både huskyfarm og rensdyrfarm samt kørsel med begge. Fortællinger begge steder om opdræt osv samt varmt frugt juice inde i varmen. Mest fantastisk var turen på snescooter, flot landskab, engageret guider og gode maskiner. Kan kun anbefales

Dette var en stor oplevelse for både børn og voksne