Sacre Coeur

Vælg datoer

Kirken Sacré Coeurs historie og arkitektur

Paris Sacré Coeur, "Hellige Hjerte", er utrolig populær både blandt lokale og turister, med sin smukke facade, sit imponerende indre og sin vidunderlige udsigt over Paris. Her er nogle spændende fakta om Sacré Coeur, der giver dig dybere indsigt i kirkens forhold til byen.

 • Byggeriet blev påbegyndt efter den fransk-preussiske krig

  1. Byggeriet blev påbegyndt efter den fransk-preussiske krig

  Da Frankrig tabte krigen, erklærede Biskop Fournier, at nederlaget var Guds straf over landet for "et århundredes moralsk forfald" siden revolutionen. Kirken blev bygget for at råde bod på Paris synder.

 • Den vågede over et meget oprørsk kvarter

  2. Den vågede over et meget oprørsk kvarter

  Montmartrekvarteret omkring Sacré Coeur har ikke altid vrimlet med turister og bohemer. Kvarterets oprindelige kloster blev jævnet med jorden under revolutionen og under Pariserkommunen i 1871, var der opstand og voldsomme kampe.

 • Byggeriet stod færdigt i 1914

  3. Byggeriet stod færdigt i 1914

  Det tog 29 år at færdiggøre basilikaen, selvom grundstenen allerede blev lagt i 1875. På grund af første verdenskrigs udbrud blev den først indviet i 1919.

 • Den var svar på Palais Garnier

  4. Den var svar på Palais Garnier

  Paul Abadies romersk-byzantinsk inspirerede design var usædvanlig for sin tid. Men det var meningen, at byggeriet ikke skulle stå tilbage for byens nye overdådige operahus.

 • Opdagelsen af en uddød dyreart

  5. Opdagelsen af en uddød dyreart

  Under udgravningen til det usædvanligt dybe fundament, fandt man en tand, der stammede fra en Palaeotherium, en hidtil ukendt forhistorisk tapirart.

Planlæg dit besøg

 • Billetter til Sacré Coeur

  Der er gratis adgang til Sacré Coeur! På en tur med guide får du mere ud af dit besøg i Sacré Coeur. Men husk at det er et helligt sted for troende, guidede gruppeture er ikke tillads i kapellet.

 • Sacré Coeurs åbningstider

  Sacré Coeur har åben for besøgende fra kl. 08.00 til kl. 20.00 fra maj til september og fra kl. 09.00 til kl. 17.00 fra oktober til april. Der afholdes messe mandag til fredag kl. 07.00, kl. 11.15, kl. 15.00 (kun fredag), kl. 18.30 og kl. 22.00. I weekenden afholdes messe kl. 07.00, kl. 11.00, kl. 18.00 (kun søndag) og kl. 22.00.

 • Hvordan kommer jeg derhen?

  Du kommer lettest til Sacré Coeur med metrolinje 2 til Anvers. Herfra er der kun en kort gåtur til kabelbanen, hvis den smukke tur til fods op ad bakken er for stejl. Du kan desuden komme til toppen med buslinjerne 30, 31, 80 og 85.

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  Åben dagligt fra kl. 08.00 -til kl. 20.00 om sommeren og kl. 09.00 til kl. 17.00 om vinteren.
 • Hvad er prisen?
  Det er gratis at besøge Sacré Coeur!
 • Får jeg brug for en guide?
  Helt bestemt, selvom du ikke kan komme indenfor i kapellet. Det kan godt betale sig at tjekke vore bedst sælgende ture ud.
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  Tag metrolinje 2 til Anvers og gå derfra eller tag kabelbanen op. Du kan desuden tage buslinjerne 30, 31, 80 eller 85.
 • Yderligere tips

  • Hold øje med dine ejendele.

  • Kom i klart vejr, hvor der er fantastisk udsigt over byen.

Andre seværdigheder i Sacre Coeur

Vil du se alle oplevelser i Sacre Coeur? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Sacre Coeur

Samlet bedømmelse

4.5 / 5

baseret på 1.378 anmeldelser

it was the best tour ever. The guide Julien Sulkowski was really into the Montmatre history and was a pleasent and right amount of funny guy. we as a family can highlig recomment, both the tour and the guide. - KenWood Family

Det var en super interesant tur, med hvores lokale guide Eric Annou. Han viste meget om området og var meget flexibel i forhold hvad du var mest interesseret i at hvide. Han var god til engelsk og en hyggelig og sjov fyr.

Helt fantastisk guidet tur. Dejligt at se at Julian (vores guide) var så passioneret omkring historien. Skøn personlighed og helt igennem fantastisk guidet tur. Kan varmt anbefales.

Det var en rigtig god tur. Guiden, Julien, var fremragende og meget vidende - dertil humoristisk og hjælpsom/ opmærksom.

Julian er en helt fantastisk guide. Dobbelt op på værdi i forhold til pris!! Kan varmt anbefales