Ting at foretage sig
Salzburg

Bjerge, en fæstning på klippetoppen og barokke bygninger får Mozarts hjemby til at ligne noget fra et eventyr.

Vores mest anbefalede ting at lave i Salzburg

Salzburg: Original Sound of Music Tour: Salzburg: Original Sound of Music Tour

Salzburg: Original Sound of Music Tour: Salzburg: Original Sound of Music Tour

På denne halvdagstur vil du genopleve scener fra en af de mest populære film nogensinde. Besøg de steder, der blev brugt under optagelserne af The Sound of Music i Salzburg og det omkringliggende landskab. Under turen vil du også høre sange fra det originale soundtrack. Lad din guide vise dig de arkitektoniske og historiske seværdigheder i byen og det maleriske søområde. Se Leopoldskron Palace, et sted, hvis ydre blev brugt som Trapp-familiens hjem, og hvor børnene blev set sejle i båd på søen og hoppe i vandet. Maria var novice på Nonnberg Abbey, det ældste kloster i det tysktalende Europa, og dit næste stop. Gilgen og Wolfgang-søen, der vises i begyndelsen af filmen, blev faktisk optaget ved Fuschl-søen på vej til St. Gilgen, som du også vil se i dag. Bryllupsscenen blev optaget ved Mondsee Domkirke, en smørgul og hvid bygning, hvor du vil stoppe på turen. Maria, anført af Liesl, gik ned ad kirkegulvet for at møde baronen foran trappen til hovedalteret. Når I bliver sat af i Salzburg ved turens afslutning, kan I besøge Mirabell Gardens, der ligger lige over for turterminalen. Maria og børnene blev set danse gennem haven og synge Do-Re-Mi..

Salzburg: Mozart-koncert på Mirabell-paladset

Salzburg: Mozart-koncert på Mirabell-paladset

Oplev en aften, der står i den klassiske musiks tegn, mens du nyder den unikke atmosfære i Mirabell-slottets smukke marmorhal, opført i betagende barokstil. Marmorhallen blev tidligere brugt som festsal af ærkebiskopperne og anses i dag for at være en af verdens smukkeste koncertsale. Faktisk har Leopold Mozart og hans børn, Wolfgang og Marianne (med kælenavnet Nannerl), optrådt i denne sal. Lad solisterne og de skiftende ensembler tage dig med på en eventyrlig rejse, der vil inspirere dig med den intense og medrivende musik. Oplev forskellige fortolkninger af den fineste kammermusik.

Fra Salzburg: Halvdagstur til Hallstatt

Fra Salzburg: Halvdagstur til Hallstatt

Tag på en halvdags naturskøn tur gennem Salzkammergut til Hallstatt. Se byen Hallstatt på en guidet tur, og gå på opdagelse i dit eget tempo bagefter. Beundr Mullbach-vandfaldet og Bone House. Start turen fra Salzburg med en køretur gennem det berømte Salzkammergut på vej til Hallstatt, der er kendt som Salzkammerguts perle. Ruten tager dig gennem en række charmerende landsbyer, mens du lytter til en introduktion til Hallstatt og Salzkammergut. Hvis du ønsker at tage Hallstatt Skywalk, skal du selv arrangere det og også tage højde for en times tid fra dine 2,5 timers ophold i Hallstatt. Ved ankomsten til Hallstatt har du 2,5 timers fritid til at nyde seværdighederne. Gå en tur langs søen, og beundr, hvordan husene over dig ser ud til at klamre sig til bjergsiden. Kør forbi Mullbach-vandfaldet, og besøg det lokale museum. En must-see attraktion er Bone House bag den katolske kirke, som giver dig et interessant indblik i det lokale familieliv (entré ikke inkluderet). Du begynder derefter hjemturen via Abtenau og Russbach til Gosau, hvor du kan beundre udsigten over Dachtsein-bjergene.

Salzburg: Entrébillet til Hohensalzburg-fæstningen

Salzburg: Entrébillet til Hohensalzburg-fæstningen

Dit besøg på Salzburg-fæstningen starter med enten en smuk 20-30 minutters gåtur eller en hurtig og komfortabel tur på Østrigs ældste kabelbane (afhængigt af den valgte turmulighed). I dag finder du et ultramoderne jernbanesystem i stedet for den originale kabelbane, som blev drevet af vand og transporterede folk op og ned ad bakken allerede i 1892. Når du ankommer til toppen af bakken, kan du opleve en enestående udsigt over ærkebiskoppens by og det betagende landskab i Salzburgs bjerge. Nyd naturen, tag billeder, og fortsæt derefter dit besøg med at gå på opdagelse i det middelalderlige befæstningskompleks, der repræsenterer 900 års bygningshistorie. Under dit selvguidede besøg, kan du udforske alle de forskellige dele af slottet og se hvorfor det var ubesejret i mere end 1000 år. Interager med modeller der fremviser de forskellige typer af angreb og forsvar som blev praktiseret på middelalderborgen. Nyd et andet højdepunkt når du besøger Prinsens kammer, der rangerer blandt de bedst bevarede verdslige bygninger fra den gotiske periode. Når du går gennem komplekset, vil du hele tiden se en ny udsigt over byen og finde mange skjulte hjørner af slottet der bare venter på at blive opdaget.

Domkirken i Salzburg: Orgelkoncert ved middagstid

Domkirken i Salzburg: Orgelkoncert ved middagstid

Oplev det rene barokspektakel ved en orgelkoncert i en af Salzburgs største seværdigheder i Østrig. Lyt til denne middagsforestilling, og lad dig føre tilbage til Wolfgang Amadeus Mozarts dage. Hør klokkerne ringe ved middagstid, og gør dig klar til lyden af Salzburgs domkirke med dens syv orgler. Kig op på den imponerende kuppel, der dominerer bybilledet. Se marmorfacaden og føl dig transporteret tilbage i tiden. Træd ind i katedralens indre, og beundr dens stilrene renhed. Mærk den særlige lyseffekt i det afdæmpede skib. Bekræft troen i det lysfyldte helligdomshus, inden du afslutter denne korte eftermiddagskoncert.

Ørnereden og Berchtesgaden-tur fra Salzburg

Ørnereden og Berchtesgaden-tur fra Salzburg

Nyd unikke bjerglandskaber på denne rundvisning i de fortryllende bayerske alper. Når du rejser langs Königssee-floden, vil du være i stand til at opdage de imponerende klipper og romantisk placerede gårde på vejen mod Obersalzberg. I specialudstyrede og komfortable busser vil du være i stand til at slappe af i luksus, mens din chauffør erobrer de dramatiske højder og rene klipper. 20 minutters kørsel på velkonstruerede veje bringer dig til Ørnereden, hvor Adolf Hitler altid tilbragte sin sommerferie. Fra Ørnereden vil du være i stand til at nyde en ekstraordinær udsigt over "Hoher Göll" og andre majestætiske, snedækkede bjergtoppe i de bayerske alper.

Salzburg: Best of Mozart Fortress-koncert og middag

Salzburg: Best of Mozart Fortress-koncert og middag

Nyd ankomst og afgang med kabelbanen for at høre det klassiske stykke "Eine Kleine Nachtmusik", mens du nyder en romantisk middag og koncert i Salzburg. Beundr udsigten fra Mozarts fæstning. Begynd aftenen med en romantisk 3-retters middag. Oplev en helt særlig atmosfære på den 900 år gamle fæstning. Spis i den eksklusive Panorama Restaurant, som ligger på fæstningen og har udsigt over Salzburgs gamle bydel. Hør derefter Mozarts mest elskede værk samt andre mesterværker af den berømte klassiske komponist, fortolket af internationalt anerkendte solister. Efter koncerten kan du opleve Mozarts by i tusmørket, når aftenen går på hæld. Klassisk middagsmenu - Miniruller med 2 forskellige spreads - Consommé af oksekød med semulje-bolle - Fyldt kalkunroulade supreme med trøffelkartoffelmos og frugtsauce - Mozart dessert VIP-middagsmenu - Miniruller med 2 forskellige spreads - Hvidvinssuppe med ristede Marcona-mandler - Sous vide-tilberedte korte ribben fra lokalt oksekød på kartoffelgratin & grillede asparges eller - Salzburger ørredfilet "Müllerin Art" med parlsey-kartofler - Salzburger Nockerl - Fluffy æggesoufflé med vaniljecreme og bær *Ønsker om vegetarisk/vegansk/allergi, bedes du henvende dig direkte til personalet i restauranten. Menuer med forbehold for ændringer! Salzburger Mozart Ensemble Uddrag af programmet W.A.MOZART: "EN LILLE NATMUSIK" W.A.MOZART: Klaverkvartet J. HAYDN: Strygekvartet W.A.MOZART: Klarinetkvintet F.SCHUBERT: Ørredkvintet A.DVORAK: Valse J.STRAUSS: Vals, polka og meget mere Mozart Kammerorchester Salzburg Maj til oktober hver torsdag, fredag og lørdag "Mozart - Strauss Orchestra Concerts" finder sted i det mest storslåede rum i byen - Den Gyldne Sal i den 900 år gamle fæstning Hohensalzburg - og er unikke for Salzburg. Mozart Chamber Orchestra of Salzburg er et yderst professionelt og internationalt efterspurgt kammerorkester og spiller i en besætning, der regelmæssigt skifter i størrelse. Orkestret er dybt forankret i traditionen og opfører hovedsageligt Wolfgang Amadeus Mozarts og Johann Strauss' musikalske skatte. Uddrag af programmet: W. A. MOZART: "LIDT NATTEMUSIK" W. A. MOZART: Symfoni KV 138 W. A. MOZART: Klaverkoncert J.S. BACH: Koncert for 2 violiner J. STRAUSS: Vals, polka og meget mere Programmet er med forbehold for ændringer.

Fra München: Heldagstur til Salzburg med tog

Fra München: Heldagstur til Salzburg med tog

Besøg Wolfgang Amadeus Mozarts hjemby på en heldagstur fra München. Rejs med tog og i den kejserlige by, besøg hans fødested (valgfrit), hans bopæl, gaderne, han gik, og caféerne, han drak i. Salzburg er også en af de mest populære set-jetting-destinationer i verden af en simpel grund, "The Sound of Music". Besøg steder, du vil huske fra lærredet, såsom den smukke Mirabelle-have, hvor Julie Andrews og børnene blev filmet syngende "Do-Re-Mi." En ekspertguide tager dig med på en togtur fra München til Østrig. Du vil blive forsynet med et kort og få en 1,5-timers orienteringstur gennem de store steder. Udforsk en af de finest bevarede middelalderlige gamle byer i Europa, på kryds og tværs af romantiske snoede shoppinggader og ærværdige markedspladser prydet med fremragende arkitektoniske monumenter fra den senere baroktid. Se piazzaer og springvand, den fantastiske Domkirche-katedral, lysthaver, paladser og kirker, klostre og katakomber og konditorier og konditorier. Du vil også gå til den ældste restaurant på kontinentet. Du vil derefter have 3 timer til at udforske byen for dig selv, før du møder op til hjemrejsen. I din fritid kan du besøge den betagende 900 år gamle fæstning Festung Hohensalzburg, det storslåede bygningsværk, der dominerer byens skyline, selv indrammet af den spektakulære omkransning af bjerge, der strækker sig ind i horisonten.

Salzburg: Amfibisk audioguidet tur på land og vand

Salzburg: Amfibisk audioguidet tur på land og vand

Oplev en uforglemmelig bytur, når du stiger om bord på et unikt amfibiekøretøj, der er bygget specielt til Salzburg. Udforsk det fortryllende område omkring Mirabell Palace, som er et af de mest populære og smukke bryllupssteder. Se Mozarts residens, Leopoldskron Palace med sin fantastiske sø, der er verdensberømt på grund af de scener, der blev filmet til The Sound of Music. Kør gennem gamle bydele som Mülln og mange andre interessante områder. Plask ned i Salzach-floden, der løber gennem centrum af Salzburg, og oplev seværdighederne fra vandet. Dette er ikke en almindelig tur, men en magisk sightseeing-oplevelse. Nyd live-kommentarer samt yderligere 8 sprog på din audioguide, som giver indsigtsfulde kommentarer om virkelig fascinerende omgivelser.

Salzburg: 'Best of Mozart'-koncert

Salzburg: 'Best of Mozart'-koncert

Nyd en opførelse af det klassiske stykke "Eine kleine Nachtmusik" over hustagene i Mozartbyen Salzburg. Hør Mozarts mest elskede værk samt andre mesterværker af den berømte klassiske komponist, fortolket af internationalt anerkendte solister. Hør en af de over 300 "Best of Mozart"-koncerter, der hvert år afholdes i de smukkeste haller i provinsen Salzburg, som f.eks. den gyldne sal. I advents- og juletiden vil du også blive fortryllet af traditionelle Salzburg-julesange. Oplev en helt exceptionel atmosfære på den 900 år gamle fæstning og nyd en enestående udsigt over byen Salzburg og dens omgivelser. Efter koncerten kan du opleve Mozartbyen i skumringen, når aftenen slutter. Salzburger Mozart Ensemble Uddrag af programmet W.A.MOZART: "A LITTLE NIGHT MUSIC" W.A.MOZART: Klaverkvartet J. HAYDN: Strygekvartet W.A.MOZART: Klarinetkvintet F.SCHUBERT: Ørredkvintet A.DVORAK: Valser J.STRAUSS: Valser, polka og mere Mozart Kammerorchester Salzburg maj til oktober hver torsdag, fredag og lørdag "Mozart-Strauss-orkesterkoncerterne", der finder sted i byens mest storslåede rum - den gyldne sal i den 900 år gamle fæstning Hohensalzburg - er unikke for Salzburg. Mozart Chamber Orchestra of Salzburg er et yderst professionelt og internationalt efterspurgt kammerorkester og spiller i en besætning, der regelmæssigt skifter i størrelse. Det er dybt forankret i traditioner og opfører fortrinsvis Wolfgang Amadeus Mozarts og Johann Strauss' musikalske skatte. Uddrag fra programmet: W. A. MOZART: "EN LILLE NATMUSIK" W. A. MOZART: Symfoni KV 138 W. A. MOZART: Klaverkoncert J.S. BACH: Koncert for 2 violiner J. STRAUSS: Valser, polka og mere Programmet kan ændres.

Topaktiviteter

Topseværdigheder i Salzburg

Alle aktiviteter

Ofte stillede spørgsmål om Salzburg

Hvilke topattraktioner skal man opleve i Salzburg?

Topattraktionerne, der skal opleves i Salzburg:

Se alle seværdigheder i Salzburg, du ikke må gå glip af

Hvad er de bedste dagsture og -udflugter fra Salzburg?

De bedste dagsture og -udflugter fra Salzburg er:

Se alle dagsture og -udflugter fra Salzburg på GetYourGuide

Store seværdigheder i Salzburg

Ting at lave i Salzburg

Byer i Østrig

Andre seværdigheder i Salzburg

Vil du se alle oplevelser i Salzburg? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Salzburg

Samlet bedømmelse

4.5
(8.984 anmeldelser)

Utrolig koncert i et magisk sted og en fantastisk pris på GetYourGuide. De gav en QR-kode, som vi lige scannede, da vi gik ind i hovedindgangen, så vi ikke engang behøvede at bytte den til en kupon! Vidunderlige pladser til venstre for scenen, hvor vi for det meste kunne se alt, hvad der foregik på scenen...... Ikke siddende med masserne i hovedsektionen, hvilket er fantastisk til en kim en fobe... Rumtemperaturen var Perfekt. Klæd dig lidt på til denne begivenhed! Kappeområde til at hænge din frakke på... Jeg havde en blazer på, så det kunne jeg undgå. Små poser tilladt, men ingen store poser.... Mindeværdig oplevelse, som ikke bør gå glip af.

Hallstatt er ikke let at komme til med offentligheden fra Salzburg, hvorfor vi tog denne tur... dybest set til transport. Men udsigten på turen frem og tilbage var vidunderlig. Vores guide Antonio gav lige nok info om salthandelen, omkringliggende byer, bjerge og søer for at gøre turen interessant. Vi havde 2,5 timer i byen, hvilket var nok tid til at shoppe, sightsee og nyde en øl.

Bridget var meget vidende, sjov og interaktiv under turen. Hun påpegede nogle steder at se og gav os specifikke instruktioner om, hvad vi skal gøre og se, når vi kom til Hallstatt. Turen var behagelig, da der var AC (tip er at sidde på venstre side af bussen, så du kan se mere af de naturskønne bjerge).

Den var magisk - den blev løftet af Mick fra Australien, som bare løftede det hele til et højere niveau med hans smittende humør og imponerende viden samt chauffør var imødekommende og sjov. Vi gør det klart igen.

Det var en super tur, go guide og udsigten var fremragende på Ørneborgen. Berchtesgarden var en køn lille by.