Sankt Petersborg

Vælg datoer

Seværdigheder i Sankt Petersborg

De 7 bedste aktiviteter og seværdigheder i Sankt Petersborg

Størstedelen af Ruslands historie findes i Moskva, men Sankt Petersborg, som Dostovjevski kaldte verdens mest fantastiske by, er et mere spændende rejsemål. Der er et særligt skær over byen, som har en afslappet atmosfære, der skyldes den unge befolkning og det stadigt voksende kulturelle miljø. Her er vores bud på de allerbedste oplevelser og attraktioner i Sankt Petersborg.

 • Isak-katedralen

  1. Isak-katedralen

  Byens største russiske katedral er et vigtigt vartegn og du kan høre om katedralens religion og historie på dit besøg. Entré og audioguide koster 350 RUB.

 • Det Russiske Museum

  2. Det Russiske Museum

  Denne seværdighed er et hit for kunstelskere, og byder på den største samling af kunst i Sankt Petersborg. Alligevel kan du ofte gå rundt og nyde de gamle russiske mestres værker i fred og ro.

 • Nevsky Prospect

  3. Nevsky Prospect

  Sankt Petersborgs hovedgade er en travl færdselsåre med smukke bygninger, broer og pladser. Du får den bedste oplevelse ved at vælge en guidet byvandring med pauser til at shoppe.

 • Vinterpaladset

  4. Vinterpaladset

  Denne overdådige bygning er nok byens største stolthed. Der er over 100 rum og et af de fineste, er den forgyldte våbensal. Det er ekstra smukt, når det hele er oplyst om natten.

 • Mariinskyteateret

  5. Mariinskyteateret

  Grundpillerne i Sankt Petersborgs klassiske kultur er ballet og opera og her findes det bedste byen har at byde på. Sæsonen begynder sent i september og slutter i begyndelsen af august.

 • Peterhofs Palads

  6. Peterhofs Palads

  Parkspringvandene og de forgyldte statuer stjæler billedet ved dette luksuriøse palads], alligevel bliver du overvældet af det overdådige interiør, når du bevæger dig indendørs.

 • Eremitagen

  7. Eremitagen

  Eremitagen er det kollosalt store museum i Vinterpaladset, som måske er kronjuvelen af byens seværdigheder. Der findes utallige kunstskatte i de prægtige sale og du kan bruge mange timer på at gå på opdagelse her.

Planlæg dit besøg

 • Hvordan kommer jeg rundt i Sankt Petersborg?

  Metroen i Sankt Petersborg er et godt valg, når du skal på sightseeing i byen, især i den bidende kulde om vinteren. Du køber billetter på stationerne, og hvis du bliver over to dage, er det billigst at købe et smart card, som du tanker op.

 • Har jeg brug for visum til Sankt Petersborg?

  De fleste internationale besøgende i Rusland skal have et visum. Så søg i god tid, for at undgå skuffelser.

 • Hvordan er vejret i Sankt Petersborg?

  Det siges at vejret i denne by har personlighed, så vær forberedt på lidt af hvert! Efter russisk målestok bliver det aldrig rigtig koldt, hvilket betyder sjældent under 10 minusgrader, og om sommeren kan det blive over 30 grader varmt. Men det kan altid betale sig at medbringe jakke og paraply på sin rejse til Sankt Petersborg.

Praktisk information

 • Sprog
  Russisk
 • Valuta
  Russiske rubler (RUB)
 • Tidszone
  UTC (+02:00)
 • Landekode
  +7
 • Bedste tid at tage dertil
  Et besøg i Sankt Petersborg om sommeren er dyrere, men det er klart den bedste årstid. Vejret er varmt, dagene er længere og du har mulighed for at deltage i den årlige internationale kunstfestival, De Hvide Nætters Festival.

Andre seværdigheder i Sankt Petersborg

Vil du se alle oplevelser i Sankt Petersborg? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Sankt Petersborg

Samlet bedømmelse

4.5 / 5

baseret på 10.713 anmeldelser

Vinterpaladset og Katarinapladset er begge enorme, så at blive guidet rundt er uundværligt. Guiden Valeria var passioneret om begge steders historie og fortalte vidt og bredt om diverse kuriositeter, man ikke havde fået med, hvis man havde besøgt stederne på egen hånd. Ved transporten mellem de to paladser får man ligeledes gode historier om Skt. Petersborgs og Ruslands historie.

Very good tour with the amazing guide Olga. She was able to guide us safely through the history of the Romanov family and she also knew a lot about the art in the museum. She knew many fascinating stories about the pictures. Without Olga we would quite literally be lost in a matter of minutes in the huge museum. A very good experience which I would definitely recommend.

En glimrende guide, der førte os fra pladsen foran Vinterpaladset og rundt til nøglepunkter i byen omhandlende revolutionen. En fantastisk måde at høre den indlevende historie fra en lokal, der kender den russiske folkesjæl og som også kan fortælle om livet i byen i dag.

Oplevelsen var fuldstændig fantastisk. Det blev den grundet vores super kompetent guide Alexander . Hvis man vil få det maximale ud af sit besøg på Vinterpaladset - så book en guide. Hvis I får Alexander - er I heldige Super super oplevelse

The church lived up to what people said about it. But we had to stand in Line to chance our tickets at the venture, so it cost more to buy it from getyourguide and there was true same waiting time as everybody else.