Ting at foretage sig
Šibenik

Vores mest anbefalede ting at gøre i Šibenik

Fra Split: Tur i Krka Nationalpark

1. Fra Split: Tur i Krka Nationalpark

Tag med på et uforglemmeligt eventyr, når vi udforsker den fantastiske nationalpark Krka-vandfaldene, et af Kroatiens mest storslåede naturvidundere. Vi besøger Skradinski Buk-området, der strækker sig over 110 kvadratkilometer og er hjemsted for syv storslåede vandfald og en mangfoldig flora og fauna. Vi starter tidligt om morgenen i Splits centrum og hopper om bord på en bus med aircondition, hvor din erfarne rejseleder vil dele nyttige tips og indsigter, mens vi kører til byen Skradin. Vores guide skaffer dig adgangsbilletter til parken, så du kan undgå køerne og begynde dit eventyr i Krka Nationalpark med en afslappet følelse. Når du kommer ind i parken på en bådtur, bliver du mødt af den forfriskende duft af natur og lyden af vandfaldet Skradinski Buk. Denne del af rejsen giver dig mulighed for at vælge mellem en 45 minutters vandretur med vores guide, hvor du kan nyde det fantastiske landskab og lære om parkens naturlige og historiske betydning, eller du kan udforske parken på egen hånd i et par timer. Senere vil de, der beslutter sig, tage på en valgfri 30-minutters vinsmagningstur, mens det for resten vil være den perfekte mulighed for at slappe af, uanset om du vælger at svømme, nyde det lokale køkken eller tage en naturskøn slentretur gennem Skradins smukke gader. Omkring kl. 17:15/5:30 er vi tilbage i Split med hjertet og kameraet fyldt med uforglemmelige minder.

Fra Split og Trogir: Krka-vandfald dagstur med bådtur

2. Fra Split og Trogir: Krka-vandfald dagstur med bådtur

Oplev Krka Nationalparks frodige skønhed på en dagstur fra Split eller Trogir. Oplev smukke vandfald, fuglefyldte vådområder og bjergtagende naturskønne omgivelser. Du vil udforske den berømte Skradinski Buk - en unik travertinbarriere smukt udformet af naturen. Tag af sted fra Split eller Trogir og kør mod parken. Efter ankomst har du tid til at gå en tur ad de velordnede stier og gennem den frodige grønne skov i dit eget tempo. Vandr til en lille samling af renoverede stenhuse, værksteder og andre autentiske bygninger, herunder en vandmølle, der viser det bæredygtige landsbyliv fra for århundreder siden. Bevæg dig ned til Krka-floden, og stop af og til for at kigge på de lærerige kort og læse de spændende informationer om urter og dyrearter, der er hjemmehørende i parken. Slap af i skyggen af de høje træer, eller sæt dig ned ved floden og se vandet suse forbi. Nyd derefter en bådtur ned ad Krka-flodens canyon, som vil føre dig til byen Skradin. Her, på nationalparkens område, har du 2 timer til at slappe af og tage en svømmetur. Sig farvel til dette stykke paradis og hop tilbage på bussen. Rejs tilbage til Split og Trogir via naturskønne og maleriske dalmatiske landsbyer.

Split/Trogir: Krka National Park dagstur med vinsmagning

3. Split/Trogir: Krka National Park dagstur med vinsmagning

Oplev Krka National Park på en guidet dagstur fra Split eller Trogir. Oplev Skradinski Buk og skønheden i det klare vand. Dit første stop er vandfaldet Skradinski Buk, hvor du får en guidet tur rundt i lokalområdet. Mange af stenhusene og vandmøllerne er nu blevet omdannet til små museer med forskellige udstillinger. Gå gennem et netværk af stier og træbroer nær vandfaldene. Slap af og svøm ved Skradin. Bagefter kan du nyde udvalgte vine i den lokale konoba, samt lækker traditionel hjemmelavet mad som prosciutto, ost og brød (valgfrit). Til sidst kører vi tilbage til Split ad den smukke kystvej, hvor vi passerer maleriske landsbyer og øer.

Vodice: Bådtur i nationalparken Krka-vandfaldene

4. Vodice: Bådtur i nationalparken Krka-vandfaldene

Udforsk vandfaldene i Krka National Park på denne guidede bådtur fra Vodice. Lad parkens vandfald tage pusten fra dig, og kom forbi seværdigheder som et franciskanerkloster. Brug lidt fritid på at nyde parkeringen i dit eget tempo. Gå ombord på en behagelig båd og sejl gennem St Anthony Channel og beundre udsigten til St Nicholas-fæstningen, når du forlader havnen. Stop i Šibenik for at købe friske muslinger, før du passerer Šibenik-broen. Fortsæt langs Krka-flodens udmunding til Prokljan-søen. Ankom til nationalparken Krka, der omfatter 7 smukke vandfald og små naturlige bassiner. Gå til Skradinski Buk-vandfaldet, hvor du kan besøge et kraftværk. Se et par kulturelle og historiske monumenter, såsom et franciskanerkloster og flere gamle vandmøller. Du har masser af fritid til at udforske hele parken, hvor du kan besøge en restaurant til frokost eller shoppe lidt i souvenirbutikkerne. Gå tilbage til båden for at starte hjemrejsen og vende tilbage til Vodice tidligt på aftenen.

Split & Trogir: Krka-vandfald og svømning i Primošten

5. Split & Trogir: Krka-vandfald og svømning i Primošten

Tag på en busrejse for at se nogle af Kroatiens mest fantastiske naturvidundere i Krka Nationalpark. Begynd dagen med en køretur, der fører dig mellem den dalmatiske kyst og baglandet. Du kan nyde udsigten til Trogir, Split og det omkringliggende landskab, der byder på masser af grønne områder og maleriske landsbyer. Når du fortsætter køreturen, har du en fantastisk udsigt over kysten og øerne, og din guide fortæller dig om områdets historie. Det første stop er i Krka Nationalpark ved Krka-vandfaldene. Gå ad træstierne gennem parkens fantastiske landskab, og hør sang fra sjældne fugle og havvandsmøller, der har været i gang i århundreder. Se det storslåede Skradinski Buk, det største vandfald i parken og et af de smukkeste klippevandfald i Europa. Besøg halvøen Primošten. Nogle af Kroatiens bedst anmeldte strande er hjemmehørende i Primošten, og dens vinmarker er endda på UNESCO's verdensarvsliste. I denne middelalderlige øby kan du svømme, slappe af, spise eller gå en smuk tur.

Split: Krka National Park heldagstur med vinsmagning

6. Split: Krka National Park heldagstur med vinsmagning

Hvis du har et par dage til rådighed i Split og Trogir-området, kunne dette være den tur, du leder efter. Nationalparken Krka er en af de to kroatiske nationalparker, der indeholder søer og vandfald. Du vil blive ført til 2 steder af exceptionel naturværdi inde i nationalparken med en inkluderet bådtur ned ad flodkløften. Mødes i Split eller Trogir og tag en køretur til Entrance Lozovac, da dette er det bedste sted at starte den 2 km lange vandretur omkring Skradinski Buk-vandfaldet. Gå gennem det gamle vandmøllesystem, mens din guide forklarer en del af historien og traditionerne i dette område. Fortsæt derefter denne fantastiske vandretur på træstien med små søer og vandfald overalt. Dette er virkelig et af de mest bevarede økosystemer i Kroatien. Fortsæt din rejse med en bådtur ned ad flodkløften til dit andet sted i nationalparken, den dejlige lille by Skradin. I denne nederste del af floden har du mulighed for at køle dig ned på de varme sommerdage med en dejlig svømmetur i Skradin. Sidst men ikke mindst er der en særlig overraskelse for dem, der elsker lokal mad og vin. Kun 10 minutters kørsel fra vores badested har vi en lille landsby kaldet Plastovo, der er kendt for et par smukke lokale familiemåltider og vinstoppesteder. Herefter kan du nyde en vinsmagning, lære om produktionen og historien og smage nogle af familiens lokale specialiteter. I alt 5 timer inde i Krka Nationalpark på to steder med enestående udsigter og landskaber, en bådtur, badning inde i Skradin og et ekstra besøg på en lokal familiemad og vintaverna. En afslappende dag uden for byen, som alle vil nyde. Afslut vores dag med en køretur på motorvejen tilbage til Trogir og Split.

Fra Zadar: Krka Nationalpark og vandfald Dagstur

7. Fra Zadar: Krka Nationalpark og vandfald Dagstur

Nyd den naturskønne køretur i en bus med aircondition, mens du kører mod Krka Nationalpark. Parkens hovedattraktion er Krka-floden, som er berømt for sin række af brusende vandfald, herunder det smukke Skradinski buk. Parken er også hjemsted for en rig kulturarv med historiske seværdigheder og artefakter, der går tilbage til forhistorisk tid. Vores autoriserede guide tager dig med på en vandretur i parken, og bagefter har du lidt tid til at udforske den i dit eget tempo. Om foråret og efteråret tager vi dig med til byen Šibenik, hvor du på egen hånd kan udforske UNESCO's verdensarvsmonumenter som St. James-katedralen eller gå en tur langs promenaden og nyde den betagende udsigt over Adriaterhavet. I sommermånederne (juni til september) kan du tage en bådtur fra Skradinski buk til byen Skradin, hvor du kan tage en pause fra sommervarmen og nyde en forfriskende svømmetur i Krka-floden. Du kan også bare slappe af og nyde den smukke natur eller spise frokost på en af de lokale restauranter. Vend tilbage til mødestedet i Zadar, når turen er slut.

Fra Split: Krka-vandfaldstur med bådtur og svømning

8. Fra Split: Krka-vandfaldstur med bådtur og svømning

Vi starter dagen i Split og kører til Krka Nationalpark, hvor vi skal udforske parkens største attraktion, det fantastisk smukke Skradinski Buk-vandfald, et af Kroatiens absolutte must-see steder. Her får du en 30 minutters guidet tur til Skradinski Buk og dens forskellige vandmøller og prisvindende etnolandsby. Herefter har du et par timer fri til at tage fantastiske billeder af de uberørte Skradinski Buk-vandfald. Det er en enestående mulighed, som du ikke vil gå glip af. Her kan du også udforske travertinformationerne i Skradinski Buk-bassinerne og nyde det krystalklare vand i Krka-floden og den dalmatiske sol. Vores næste destination er en malerisk bådtur fra Skradinski Buk til Skradin by. Her kan du tilbringe 1,5 time i Skradin, gå en tur i byen eller bade på den smukke strand. Derefter hopper du tilbage i bussen og kører tilbage til Split.

Fra Makarska: Krka-vandfald og Šibenik-tur for små grupper

9. Fra Makarska: Krka-vandfald og Šibenik-tur for små grupper

Oplev den fascinerende tiltrækningskraft fra Kroatiens naturskatte på vores eksklusive tur til Krka-vandfaldene og Šibenik med afgang fra Makarska. Kør gennem de frodige landskaber i Krka National Park, hvor de brusende vandfald venter på dig og inviterer dig til at fordybe dig i deres fredfyldte skønhed. Efter denne fortryllende oplevelse kan du vandre gennem de brostensbelagte gader i Šibenik, en by, der er gennemsyret af historie og prydet med arkitektoniske vidundere fra tidligere århundreder. Bliv betaget af den harmoniske blanding af gammel charme og kystpragt, mens du nyder panoramaudsigten over Adriaterhavet. Tag med os på en dag fyldt med uforglemmelige øjeblikke, hvor hvert skridt afslører et nyt lag af Kroatiens rige kulturarv og naturlige vidundere.

Sibenik: Guidet aften-spadseretur

10. Sibenik: Guidet aften-spadseretur

Besøg skjulte pladser, og lær interessante fakta om Sibenik, når du udforsker denne kystby med en lokal guide. Undgå de sædvanlige turistmængder ved at tage med din guide på en aftentur i Sibenik. Besøg det historiske centrum, slentre ned ad brostensbelagte gader, og se nogle af byens mest ikoniske attraktioner. - Oplev Šibenik by night, og se byen i et andet lys. Undgå menneskemængderne, og nyd det nye perspektiv, når du går på opdagelse i mørket. Denne gotiske renæssanceby er en ægte perle på den kroatiske side af Adriaterhavskysten, og den er unik på mange måder. Når du går på opdagelse i denne by, vil du mærke Middelhavets sjæl. I nogle dele af den gamle bydel vil man føle, at man er tilbage i det 15. eller 16. århundrede. Ord kan ikke beskrive, hvad denne by har at byde på. Du vil gå en tur gennem Sibeniks smalle gader, der fører til attraktive pladser, hvor du vil finde arkitektur fra tidligere århundreder. En lokal guide vil afsløre detaljer, du ikke finder i rejsebrochurer. - Du vil finde ud af, hvem kong Petar Kresimir var, og hvorfor han er vigtig for denne by og dens indbyggere. - Du vil finde ud af, hvorfor kirken St. Francis er mere speciel end andre kirker i byen. - Du vil finde ud af, hvordan det er muligt, at byens hovedtorv ikke ligger i byen. - Det kroatiske nationalteater i Šibenik Da det blev bygget, var det det største og smukkeste teater i Sydeuropa. I 1896 fik teatret elektrisk belysning som et af de første teatre i verden. - Du vil finde ud af, hvem der bruger denne kirke, og hvem der byggede det interessante klokketårn. Hemmeligheden om, hvordan man husker kunstnerens navn, vil blive afsløret for dig. - Du vil finde ud af, hvorfor denne kirke havde en særlig betydning i middelalderen, og hvorfor den skiftede skytshelgen. Mange andre interessante fakta vil blive afsløret for dig. - Du vil finde ud af, hvorfor netop denne kirke er den ældste i byen. - Du vil finde ud af, hvorfor den offentlige bycisterne "Four Wells" blev bygget i middelalderen og et par ting mere. - Jakobs Katedral er unik, ikke kun i kroatisk arkitektur, men også i europæisk arkitektur. Den er udelukkende bygget af sten. Den er unik i sin modige struktur af stenplader og ribber uden bindingsmateriale; den er også unik blandt renæssancekirker i sin trekløverformede frontfacade; endelig er den unik i sin harmoniske arkitektur og rækken af 71 realistiske skulpturelle portrætter omkring apsiden. - Du vil finde ud af, hvorfor Sankt Barbara-kirken har 4 klokker, og hvornår klokkerne ringer. - Flere interessante og unikke detaljer vil blive afsløret for dig. - Når turen er slut, har du mulighed for at gå på opdagelse i de mange caféer og restauranter på egen hånd.

Alle aktiviteter

Ofte stillede spørgsmål om Šibenik

Hvilke topattraktioner skal man opleve i Šibenik?

Topattraktionerne, der skal opleves i Šibenik:

Hvad er de bedste dagsture og -udflugter fra Šibenik?

De bedste dagsture og -udflugter fra Šibenik er:

Krka Nationalpark

Andre seværdigheder i Šibenik

Vil du se alle oplevelser i Šibenik? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Šibenik

Samlet bedømmelse

4.7
(2.928 anmeldelser)

Guiden Darijo var fantastisk og satte folk i ro, forklaringerne var fuldstændige. Instruktioner givet af WhatsApp-gruppen er klare og værdsat. Restauranter er tilgængelige efter udflugten, og der er tilstrækkelig fritid til at nyde det: det er ikke nødvendigt at medbringe en picnic.

Fantastisk dag. Alt var godt organiseret fra start til slut, og Darijo var en fantastisk guide. Vandfaldene er fantastiske, og billeder yder dem ikke retfærdighed! Vi tilføjede vinsmagning på dagen, og det var også en fantastisk oplevelse! Stærkt anbefale!

Meget flot udflugt til Krka-vandfaldene i oktober. Lille landsby Skardin for at afslutte denne dag. Vi anbefaler denne udflugt, som vores guide Dario var i stand til at gøre meget interessant. Transport med bus fra Split meget bekvemt og behageligt

Har naturen er smuk. Det var spændende at se, hvordan folk der plejede at bruge vandkraft, og hvordan de bruger det i dag. Darijo var en fantastisk guide. Han nyder virkelig sit arbejde.

Turen var meget rart, der var nok tid i parken, og det var ret fredeligt i oktober. Vores guide Dario og chauffør Vladimir gjorde turen meget god.