Tilføj datoer

Ting at foretage sig
Sibiu

Vores mest anbefalede ting at gøre i Sibiu

Sibiu: Daglig guidet sightseeingtur

1. Sibiu: Daglig guidet sightseeingtur

Er det første gang, du er i Sibiu? Er du fascineret af alt omkring dig og nysgerrig efter at opdage de begivenheder, der har formet denne 900 år gamle middelalderby? Vi inviterer dig til at nyde en charmerende gåtur gennem middelalderbyen Sibiu, ledsaget af vores certificerede guider, som mestrer kunsten at fortælle historier. Vores daglige sightseeingtur vil tage dig med på en 1,5 times guidet tur i den gamle bydel med dens middelalderlige pladser, mange kirker og særlige charme. Turen vil omfatte alle byens vigtigste attraktioner: Turen omfatter alle byens vigtigste attraktioner: Hovedtorvet, det lille torv, Huet-pladsen og Cetăţii-gaden, med alle højdepunkter. Vores guide vil nære din nysgerrighed og dele med dig de skjulte historier bag berømte attraktioner, såsom Løgnerens bro og øjnene på Sibiu's tage.

Sibiu: Udforskningsspil om en middelalderlig by

2. Sibiu: Udforskningsspil om en middelalderlig by

Gå på en søgen rundt om Sibius berømte tårne ved at løse ledetråde, som vil åbne op for fascinerende historier og steder. Du vil følge en mindre overfyldt sti rundt om det gamle citadel, udforske skjulte passager og opdage de gamle lokalbefolkningers fantastiske livshistorier. Hver ledetråd vil føre dig fra et sted til et andet og give dig nøjagtige anvisninger, så du behøver hverken kort, GPS eller en guide. Når du løser det og gætter svaret, låses den hemmelige historie om det pågældende sted op. Når du har købt søgen, modtager du en adgangskode, som du kan bruge i appen. Undervejs finder du fascinerende historier om de tårne, der har haft stor indflydelse på byens historie og udvikling. Denne udfordring tager ca. 1,5 til 2 timer at gennemføre, men der er ingen tidsbegrænsning, så du kan afslutte den i dit eget tempo. Den samlede længde er ca. 3,5 km. Du har ikke brug for en guide, du skal bare downloade appen, gå til startstedet, og så er du klar til at tage på et eventyr i byen. Dette er en sjov og unik måde at lære Sibiu by at kende på og en sjov dag for dig, din familie og venner. Hvis I er en stor gruppe, kan en person købe adgang for hele gruppen ved at vælge antallet af personer i gruppen. Alle gruppemedlemmer vil kunne spille byspillet på deres smartphone. Alternativt kan hver person købe sin egen billet. I kan spille som en gruppe og løse ledetrådene sammen, mens I går, eller I kan dele jer op i mindre grupper/hold og konkurrere mod de andre. Hver person kan også spille alene, adskilt fra gruppen, og mødes med gruppen til sidst.

Sibiu til Balea: Busoverførsel

3. Sibiu til Balea: Busoverførsel

Transfagarasan-bjergvejen (eller nationalvej 7C) er ifølge Top Gear en af de mest spektakulære veje i verden. Den ligger i Rumænien, løber gennem Fagaras-bjergene og har flere tunneler og viadukter end nogen anden vej i Rumænien. Oplev denne fantastiske rute med en daglig bustransport mellem Sibiu og Balea-området, og udforsk det fantastisk smukke Balea-vandfald og den smukke Balea-sø på egen hånd. Dette er en turistbus og kører kun på ruten med reservation. Varigheden af transferne er omtrentlig, og den nøjagtige varighed afhænger af tidspunktet på dagen og trafikforholdene. Turen vil være: Sibiu (parkering Thalia Hall) - Avrig - Cartisoara - Balea Cascada (svævebanestation) Hjemturen er: Balea Cascada (svævebanestation) - Cartisoara - Avrig - Sibiu (Parkering Thalia Hall)

Sibiu: Sightseeingtur i byen

4. Sibiu: Sightseeingtur i byen

Oplev charmen ved Sibiu på en sightseeingtur i den middelalderlige bymidte, og se hvorfor byen blev udnævnt til europæisk kulturhovedstad i 2007. Slentre ned ad smalle gader og oplev farverige bygninger, fredelige gårde og mystiske passager. Nyd øjeblikke af stilhed i historiske kirker, og få en fantastisk udsigt, indrammet af de snedækkede toppe i Făgăraș-bjergene. Beundre den elegante arkitektur på Grand Square, gå forbi det charmerende Haller-hus i renæssancestil, og se Brukenthal Nationalmuseum i et habsburgsk palads. Beundr det symbolske rådstårn, gå en fortryllet tur op ad trappegangen i den nedre bydel, og deltag i det travle liv på Cibin-markedet. Oplev resterne af de gamle bymure, og gå forbi den elegante Thalia Hall, hvor mange af byens koncerter finder sted. Bliv forbløffet over den gotiske facade på den evangelisk-lutherske katedral på Huet-pladsen og meget mere.

Fra Sibiu: Dagstur til Brasov og Draculas slot

5. Fra Sibiu: Dagstur til Brasov og Draculas slot

Om morgenen kører du hele vejen til Bran og nyder en flot udsigt over Karpaterbjergene undervejs. Besøg Bran-slottet og oplev den mystiske legende om Dracula på egen hånd. Tag dig tid til frokost. Om eftermiddagen kører vi til Brasov, den 7. største by i Rumænien. Byen byder på en blanding af vidunderlige bjerge og middelalderhistorie med tysk indflydelse i den gamle bydel. På en 2-timers vandretur opdager du de historiske og kulturelle højdepunkter i Brasov, "Kronbyen". Beundr vævernes bastion, og gå til den 4 meter brede rebgade (Strada Sforii). Tjek Brasovs synagoge ud, og se den katolske kirke, postgården, det hvide tårn og det sorte tårn. Byrundturen slutter med lidt fritid, så du kan udforske byen på egen hånd. Efter fritiden vender du tilbage til Sibiu. Timing Bran & Brasov Kl. 09:00 afgang fra Sibiu med "BaleaBus" Kl. 12:00 ankomst til Bran 12:00 - 15:00 besøg på Bran Slot og tid til frokost Kl. 15:00 afgang til Brasov 15:30 - 17:30 byrundtur i Brasov med guide 17:30 - 18:30 fri tid i Brasov Kl. 18:30 afgang til Sibiu Kl. 21:00 ankomst til Sibiu

Fra Sibiu til Corvins slot Hunedoara og Alba Iulia

6. Fra Sibiu til Corvins slot Hunedoara og Alba Iulia

Vi starter vores tur om morgenen med at køre til Corvins slot i Hunedoara, også kendt som Hunyadi-slottet eller Hunedoara-slottet, som er et af de smukkeste middelalderslotte i verden. Efter frokosttid kører vi til Alba Iulia. På en vandretur får du historien om den imponerende fæstning i Vauban-stil, som oprindeligt var et romersk fort. I den gamle bydel kan besøgende slentre langs de brede, træbelagte gader i det habsburgske citadel, et af de mest imponerende i Europa, for at opdage de historiske, kulturelle og arkitektoniske seværdigheder i Alba Iulia: den romersk-katolske katedral - det ældste og mest værdifulde arkitektoniske monument i Transsylvanien, Batthyaneum-biblioteket, den ortodokse genforeningskatedral, Babilon-bygningen - der huser Nationalmuseet for Genforening, Unionshallen, Apor-paladset, Fyrstepaladset og Alba Iulia-universitetet. Om eftermiddagen kører vi tilbage til Sibiu. Timing Hunedoara & Alba Iulia 09:00 afgang fra Sibiu 11:30 - 13:30 besøg på Corvin-slottet og tid til frokost i Hunedoara Kl. 13:30 afgang til Alba Iulia Kl. 14:30 - 15:30 byrundtur i Alba Iulia Kl. 16:00 afgang til Sibiu Kl. 17:00 ankomst til Sibiu

3-dages middelalderlig transsylvanien pakke tur

7. 3-dages middelalderlig transsylvanien pakke tur

Udforsk nogle af de vigtigste steder i den legendariske Transsylvanien-region i Rumænien på en 3-dages pakkerejse fra Bukarest. Med bed and breakfast-overnatning på et 3-stjernet hotel, vil du udforske byen Sibiu, der engang blev klassificeret af Forbes Magazine som "Europas 8. mest idylliske sted at bo." Besøg middelalderlige slotte og klostre, og udforsk fablen om grev Dracula. Dag 1: Afgang fra Bukarest og besøg det mauriske kloster Curtea de Argeș, bygget af herskaren af Wallachia, prins Neagoe Basarab, i 1514. Fortsæt til det lille Cozia-kloster for at opdage et af de vigtigste monumenter for national middelalderkunst i Rumænien. Efter en pause til frokost i en traditionel rumænsk restaurant, kør gennem det fantastiske translyvaniske landskab til Sibiu, den historiske hovedstad i Fyrstendømmet Transsylvanien. Det tidligere tyske middelalderlige citadel med dokumentation tilbage til 1191 er en af de smukkeste byer i Rumænien med mange historiske bygninger, som du vil udforske på en vandretur i den gamle bydel. Om aftenen kan du nyde en traditionel rumænsk middag med overnatning i Sibiu centrum. Dag 2: Efter morgenmaden afgår Sibiu til Biertan-kommunen, hvor du vil turne en af de vigtigste saksiske landsbyer i befæstede kirker i Transsylvanien, herunder den største befæstede kirke i Transsylvanien, bygget mellem 1490 og 1524. Fortsæt til den middelalderlige citadel Sighișoara, der dateres tilbage til 1280 og er hjemsted for den eneste middelalderlige citadel i Europa, der stadig er befolket. Under en vandretur, besøg byens vartegn Clock Tower for panoramaudsigt over de gamle huse. Efter frokost går du til Brasov, omgivet af de sydlige Karpaterne. Det første dokumenterede bevis for den middelalderlige citadel dateres tilbage til 1235. Fødested for den rumænske nationalsang - og kort omdøbt til "Stalin City" under den kommunistiske æra - Brasov kan prale med smukke gotiske kirker, middelalderlige bygninger og den smaleste gade i Rumænien, som du vil udforske på en guidet vandretur. Dag 3: Efter en overnatning i Brasov, start din dag i byens sorte kirke, bygget i 1383, og det vigtigste turiststed i Brasov. Kør derefter til det legendariske Bran Castle (Dracula's Castle), der ligger på grænsen mellem Transsylvanien og Wallachia. Markeret som hjemmet til Bram Stokers grev Dracula, udforske slottsgrunden og museet inden en traditionel frokost. Fortsæt din tur på Sinaia, et dejligt bjergsted i Prahova-floddalen, og besøg Peleș-slottet, bygget af den første konge i Rumænien, Carol I. Besøg den udsøgte nyrenæssancebygning, bygget mellem 1875 og 1914, og afslut din tur af Transilvanias arkitektoniske lækkerier ved Sinaia-klosteret, grundlagt af prins Mihail Cantacuzino i det 17. århundrede, da han vendte tilbage fra en pilgrimsrejse til Sinai-bjerget. Efter at have udforsket den gamle kirke og den store kirke fra det 19. århundrede, kør tilbage til Bukarest til slutningen af din tur.

Fra Bukarest: 2-dages udflugt til Brasov, Sighisoara og Sibiu

8. Fra Bukarest: 2-dages udflugt til Brasov, Sighisoara og Sibiu

Den første dag begynder med en tur til Sinaia, hvor du vil besøge Peles Slot. Peles Slot, der tidligere var sommerresidens for den rumænske kongefamilie, er i dag hjemsted for Peles Nationalmuseum. Dernæst skal du opleve legenderne om Dracula med en rundvisning på Bran Slot. Selv om der ikke er nogen kendt forbindelse mellem slottet og den berygtede Vlad den impaler, forbindes Bran Castle ofte med ham. Efter frokost besøger du det historiske centrum af Brasov. Om aftenen ankommer I til Sighisoara, hvor I tjekker ind og hviler jer til den anden dag. Efter morgenmaden vil du opleve Sighisoara, det eneste middelalderlige citadel i Rumænien, som stadig er beboet. I vil besøge det berømte klokketårn, som har en højde på 64 meter og er omgivet af fire massive mure, der er fordelt på 4 etager. Fra tårnets balkon kan du nyde en fantastisk udsigt over Sighisoara i fugleperspektiv. Herefter vil du nå Sibiu, en af de vigtigste og mest veludviklede byer i Transsylvanien. Din byrundtur i Sibiu starter på byens vigtigste torv med Brukenthal-museet, den romersk-katolske katedral Holy Trinity og Huet-pladsen med den evangeliske kirke. På vej til Bukarest vil turen, hvis vejret tillader det, omfatte en tur gennem en af de mest spektakulære veje i verden, Transfagarasan, hvis vejret tillader det. Om aftenen vil du nå Bukarest, hvor din ferie i Transsylvanien vil slutte.

Transsylvanien: Kulturel heldagsudflugt med minivan

9. Transsylvanien: Kulturel heldagsudflugt med minivan

Undgå kaos i Bukarest på denne heldagstur til Transsylvanien. Efter afhentning på hotellet rejser du gennem Karpaterne til bjergbyen Sinaia, hvor du vil udforske middelalderborgen Peles Castle. Fortsæt til det smukke Sinaia-kloster, der er et fremragende eksempel på arkitektur fra slutningen af det 17. århundrede og berømt for den storslåede kunst, som det rummer. Rejs til Bran Castle, der er berømt for at være hjemsted for og inspiration til Bram Stokers Grev Dracula. Efter en sen frokost kører vi til Brasov, hvor du vil nyde de bedste seværdigheder i det gamle Brasov, herunder Rådspladsen, Rådstårnet, Weavers' Bastion, den sorte kirke og meget mere. Den sorte kirke er en perfekt indbegrebet af det gotiske ry, der omgiver Transsylvanien. For dem, der er til mere historie, vil der også være et besøg forbi Schei Romanian District med den første rumænske skole i Transsylvanien og den ortodokse kirke St. Nicholas. Tilbage til Bukarest gennem Karpaterne, hvor du ankommer tilbage til byen ca. kl. 20.00.

2-dages Transsylvanien pause fra Bukarest

10. 2-dages Transsylvanien pause fra Bukarest

Hvis du rejser til Bukarest, og hvis du kun har en begrænset tid til at udforske Rumænien, er denne tur den perfekte måde at besøge nogle af de mest interessante steder, herunder den sydlige del af den storslåede region Transsylvanien. Dag 1 BOOKAREST - SINAIA - BRASOV - SIGHISOARA (309 km) Hent om morgenen fra dit hotel. Forbered dig på at efterlade regionen Wallachia og gå ind i det legendariske land Transsylvanien, landet ud over skoven, hvor mange myter blev født, og tiden stadig flyder langsomt for dem, der bor her. Undervejs stopper du ved Sinaia, et meget berømt bjergsted kendt også som "Karpaternes perler". Her besøger du et typisk og fredeligt tilbedelsessted, Sinaia Kloster, den første konstruktion i denne region siden slutningen af det XVIIende århundrede. Næste besøg her er Peles Slot, den tidligere sommerbolig for det første kongelige par i Rumænien, kong Carol 1. og dronning Elisabeth. Betragtes som en af de smukkeste slotte i Europa, konstruktionen er imponerende takket være den arkitektoniske stil og dekorationer, men mest af alt takket være det smukke interiørdesign (interessant blanding af kulturer med hensyn til møbler, det specifikke præg af kongen og dronningen ) og de moderne faciliteter i sidste halvdel af det XIX århundrede (elektricitet, støvsuger, elektrisk elevator og centralvarme). Her finder du også historien om de kongelige par i Rumænien og deres vigtige indflydelse i landets historie. Besøget varer ca. 45 minutter, hvorefter du vil tilbringe lidt tid i slottets smukke haver. Det næste stop er Brasov, Kronstadt (“kronens by”) under dets tyske navn. Ja, du er nu officielt i Transsylvanien! I Brasov spiser du frokost i en typisk restaurant og nyder en dejlig gåtur på de smalle og brostensbelagte gader i det gamle centrum. Du vil se Rådspladsen, Rådtårnet, Den berømte sorte kirke (den største gotiske konstruktion i den østlige del af Europa). Om aftenen går du til Sighisoara til middag og overnatter i den middelalderlige citadel. Gå ikke glip af en kort gåtur i citadellet og beundre de middelalderlige bygninger i lyset af lanterne. Forbered dig på at trække tiden tilbage! Dag 2 SIGHISOARA - KLI - BOOKAREST (329 km) Om morgenen kan du nyde morgenmaden på dit hotel. Du starter dagen med at besøge citadellet Sighisoara (UNESCO-monumentet), det eneste middelalderlige citadel på Balkan, der stadig er beboet. Her ser tiden ud til at løbe efter andre mønstre, de besøgende har lyst til at være på en tid tilbage, hvor riddere og retfærdige damer plejede at blive forelsket, før dating og frihed var samfunds uvurderlige skat. Her vil du finde ud af citadellets historie, du vil se de velbevarede mure og forsvarstårne og beundre de middelalderlige huse, der ligger langs smalle gamle gader. Højdepunkterne i citadellet er: huset hvor det siges at Vlad the Impaler (kendt som Dracula) blev født, Clock Tower (på toppen af hvilket du kan tage nogle smukke panoramabilleder med citadellet), de overdækkede trapper og den evangeliske kirke. Om eftermiddagen tager du til Bran og besøger Bran Castle, som blev så berømt takket være legenden om Dracula. Her vil du finde ud af, hvordan denne legende blev født, og hvorfor Transsylvanien indtil nu er relateret til det. Et venligt tip - noget hvidløg kan komme til nytte under besøget! Om aftenen vender du tilbage til Bukarest og afleverer på dit hotel.

Alle aktiviteter

67 aktiviteter fundet
Sorter efter:

Ofte stillede spørgsmål om Sibiu

Hvad er de bedste dagsture og -udflugter fra Sibiu?

De bedste dagsture og -udflugter fra Sibiu er:

Transfagarasan

Andre seværdigheder i Sibiu

Vil du se alle oplevelser i Sibiu? Klik her for en fuld oversigt