Oplevelser i
Split

Elsker du historie, natur og strandliv? Her har du både øhopping og Diocletians Palads tæt på.

Vælg datoer

Ofte stillede spørgsmål om Split

Hvilke topattraktioner skal man opleve i Split?

De 9 bedste seværdigheder i og omkring Split

Split i Kroatien er et godt udgangspunkt for ture til de omkringliggende øer. Men der er masser at opleve i selve byen, med den livlige dalmatinske kultur, der er en fascinerende blanding af tradition og stilfuld modernitet. Den smukke kyststrækning er heller ikke at foragte. Her er en række attraktioner og oplevelser i Split.

 • Diokletians Palads

  1. Diokletians Palads

  Dette gigantiske antikke palads er et godt sted at begynde din tur. Hele bykernen i Split ligger i ruinerne af dette fort, hvor der i dag er barer, restauranter og butikker.

 • Marjan

  2. Marjan

  Denne smukt vedligeholdte park er det perfekte udflugtsmål for en eftermiddagstur på cykel eller til fods, og er et pusterum fra den travle, pulserende by.

 • 3. Ivan Mestrovics Galleri

  Lidt udenfor byen ligger dette galleri med værker af den talentfulde skulptør fra det 20. århundrede. De overdimensionerede skulpturer i marmor, bronze og træ står i fantastiske omgivelser, både i den store villa og i den smukke park med udsigt til adriaterhavet.

 • Sankt Domnius Katedral

  4. Sankt Domnius Katedral

  Katedralen står næsten, som dengang den blev indviet i 600-tallet og udsigten fra toppen af klokketårnet er den bedste, du kan opleve i Split.

 • Det Kroatiske Nationalteater

  5. Det Kroatiske Nationalteater

  I dennne smukke bygning finder du byens skønneste forestillinger. Operahusets skjulte skat er terrassen, hvor man mødes til en drink under stjernerne.

 • Split Festival

  6. Split Festival

  Siden 1960 har Kroatiens bedste musikere optrådt på den årlige popfestival, Zabavne Glazbe Split. Det er en af landets største musikbegivenheder.

 • Hvar

  7. Hvar

  Byen Hvar ligger på en ø 2 timers sejlads fra Split. Her kan du blive en dag eller to, for at opleve byens restauranter, cafeer, gallerier, museer og havn.

 • Brac

  8. Brac

  Fra Øen Brac, fik man den hvide sten, der er brugt til at opføre Det Hvide Hus. Her kan du slentre igennem de forladte landsbyer midt på øen, der er bygget i samme stenart, som det berømte hus i Washington.

 • Sejltur fra Split til Dubrovnik

  9. Sejltur fra Split til Dubrovnik

  I Split findes et stort udvalg af bådture til det antikke Dubrovnik, en utrolig smuk historisk by omgivet af det strålende blå Adriaterhav.

Planlæg dit besøg

 • Tag bussen

  Togdriften er ikke helt i top i denne del af Europa, men de lokale busser fungerer. De er rene, sikre og forbinderlserne er imponerende gode.

 • Det er forbudt at tale i telefon mens du kører bil

  Hvis du lejer en bil under dit besøg i Split, så husk at det, ligesom herhjemme, er strengt forbudt at tale i mobiltelefon under kørslen. Hvis du ønsker en bil med automatgear, så husk at sige det til udlejningsfirmaet, når du booker.

 • Påklædning på stranden

  Det er helt i orden at være topløs på de fleste strande, men du må gerne være lidt diskret! 90 procent af kroaterne er katolikker, og på nogle øer, såsom Vrbnik, er befolkningen stadig meget religiøs.

Praktisk information

 • Sprog
  Kroatisk
 • Valuta
  Kroatiske kuna (HRK )
 • Tidszone
  UTC (+01:00)
 • Landekode
  +385
 • Bedste tid at tage dertil
  I juli og august er det meget populært at nyde de dejlige strande, men hvis du planlægger din rejse til Split før højsæsonen begynder, er priserne lavere, der er færre turister og nogle rigtig gode festivaler.

Andre seværdigheder i Split

Vil du se alle oplevelser i Split? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Split

Samlet bedømmelse

4.6 / 5

baseret på 12.515 anmeldelser

Vi havde en helt fantastisk dag med de sødeste guider! Vi var hele tiden i trygge hænder, så vi kunne nyde det. Vi var en gruppe på 4, så der var ingen ventetid, og guiderne havde tid til at snakke, fortælle og forklare. Kæmpe anbefaling!

Fantastisk at turen i vandet varede 3 timer (med en kort pause), det var meget sjovt og den perfekte blanding af at nyde naturen og action :)

Really good trip with Captain Ivan. Good playlist, can only recommend at with trip Ivan.

Virkelig gode instruktører og sjov oplevelse hvor alle kan være med

Excellent guide .easy to understand and very competent