St Paul's Cathedral

Vælg datoer

5 historiske fakta om St. Paul´s Cathedral i London

Sir Christopher Wrens arkitektoniske mesterværk er et af Londons mest berømte vartegn og den perfekte baggrund til dine fotos. Før du går op ad de 528 trin til den betagende smukke kuppel, er her et par ting, der er værd at vide om St. Paul's Cathedrals historie.

 • Der lå flere kirker før den nuværende katedral

  1. Der lå flere kirker før den nuværende katedral

  Den nuværende kirke er den 5., som blev blevet bygget på eller nær stedet. Man ved meget lidt om de prænormanniske bygninger, men den 3. nedbrændte i en omfattende brand i 1087.

 • Den blev bygget efter den store brand i London i 1666

  2. Den blev bygget efter den store brand i London i 1666

  Den 4. katedral nedbrændte også, ligesom store dele af London, under den mest berømte brand i byens historie. Sir Christopher Wren fik derefter opgaven med at bygge den nuværende katedral.

 • Den gamle Saint Pauls blev brugt som skelet

  3. Den gamle Saint Pauls blev brugt som skelet

  Inden den store brand brød ud, arbejdede Wren på at reparere den gamle katedral. Han havde store planer for det nye byggeri og brugte den udbrændte ramme til at stabilisere konstruktionen.

 • Det var ikke billigt!

  4. Det var ikke billigt!

  Den nye bygning blev finansieret af en skat på kul og prisen nåede 1.095.556 GBP, da bygningen stod færdig i 1716. Det svarer til 143 millioner GBP i dag!

 • Den overlevede tyske luftangreb i 1940 og 1941

  5. Den overlevede tyske luftangreb i 1940 og 1941

  Det skyldes ikke et mirakel, at blitzen kun skadede katedralen ganske lidt. Af hensyn til den nationale moral, fik Winston Churchill brandvæsenet til at prioritere det ikoniske monument i deres redningsarbejde!

Planlæg dit besøg

 • St. Paul's Cathedrals åbningstider

  St Paul's Cathedral er åben for turister fra kl. 08.00 til kl. 16.30 fra mandag til lørdag. Om søndagen er der kun åbent til gudstjenesten.
  Vær opmærksom på, at gallerierne, herunder Golden Gallery i katedralens kuppel, ikke åbner før kl. 09.30. Entrébilletten inkluderer multimedieguider og gruppeture, hvis der er ledige guider. Book billetter på forhånd, så du undgår at blive skuffet.

 • Hvor lang tid tager et besøg i St. Paul's Cathedral?

  Hvis du holder et afslappet tempo, vil det tage omkring 2 timer.

 • Hvordan kommer jeg dertil?

  Den nærmeste metrostation til St. Paul's Cathedral er via Central-linjen og hedder også St. Paul's. Busstoppestedet har samme navn og findes på buslinjerne 4, 11, 15, 17, 23, 26, 76, og 172.

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  Fra kl. 08.30 til kl. 16.30 mandag til lørdag. Kun åben under gudstjeneste søndag.
 • Hvad er prisen?
  Billetter til St. Paul's Cathedral koster 18 GBP
 • Får jeg brug for en guide?
  Entré til St. Paul's Cathedral inkluderer multimedieguider og guidede ture, men tjek vore bedst sælgende ture i området ud.
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  Tag Central-linjen til St. Pauls eller buslinjerne 4, 11, 15, 17, 23, 26, 76 eller 172
 • Yderligere tips

  • Køb billetter til St. Paul's Cathedral online for bedre priser og for at komme hurtigere ind!

  • Det er ikke tilladt at filme og tage billeder inde i katedralen.

  • Katedralen lukker ved særlige begivenheder, så dobbelttjek online før dit besøg.

Andre seværdigheder i St Paul's Cathedral

Vil du se alle oplevelser i St Paul's Cathedral? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om St Paul's Cathedral

Samlet bedømmelse

4.5 / 5

baseret på 15.717 anmeldelser

En god måde at ramme Londons højdepunkter, enten at orientere sig til en tur på flere dage, eller når du bare har en meget begrænset tid. Bussen var behagelig, guide var kyndig, og der var masser af muligheder for at komme af og på. Det var let at få billetterne online, og mobilbilletten scannede let og ubesværet. Der var en live guide på en lydkanal og indspillede turnéhøjdepunkter på mange sprog på andre lydkanaler. Guiden leverede anstændigt nok øretelefoner.

Var meget tilfredse med London Explorer Pass ... det fungerer super let. Du kan udskrive passet med QR-koden eller få det direkte på din mobiltelefon, som derefter fastgøres til seværdighederne. Fordelen er, at Explorer-passet ikke er bundet til et bestemt antal dage som med London-passet, men er gyldigt for hele opholdet (jeg tror højst 30 dage).

Meget praktisk, giver dig mulighed for at betale forskud for de aktiviteter på listen, som du vil gøre på stedet, mens du er i stand til at ombestemme dig indtil sidste øjeblik

Har prøvet get your guide to gange nu, og begge gange har det været dejligt nemt. Nemt fordi, man bare skal vise sit guide pas og så er man klar til oplevelserne

Virkelig fantastisk! Super godt måltid. Dejligt personale og godt besøg!