Tilføj datoer

Stephansdom, Wien

Stephansdom, Wien

Stephansdom, Wien: Vores mest anbefalede ture og aktiviteter

Wien: Stephen's Cathedral: Klassisk koncert i Wien

1. Wien: Stephen's Cathedral: Klassisk koncert i Wien

Besøg Stephansdom, en af de smukkeste bygninger i den østrigske hovedstad. Uanset om du er musikelsker eller bare nysgerrig, vil du helt sikkert nyde den fantastiske akustik inden for katedralens mure. Vælg mellem berømte klassiske shows eller juleshows til en elegant koncert i Wien. Beundre den klassiske musiks juveler i Stephansdom, hvor W.A. Mozart og J. Haydn engang spillede. Lyt til de store værker af europæiske komponister som Mozart, Beethoven og Bach, selv i juletiden (hvis tilvalget er valgt). Nyd adventskoncerten med det verdensberømte Wiener Symfoniorkester den 7. december 2023, et af årstidens højdepunkter. Fejr 225-året for kompositionen af Haydns Skabelsen med en passende opførelse. Hør Mozarts berømte Requiem i Allehelgensweekenden og ved midnat den 4. december, Mozarts dødstime. Lyt til en koncert på det nye Giant Organ (hvis orgelkoncert er valgt) med mægtige klange fra mere end 12.000 piber, et af de største orgler i Europa. Hør organister i verdensklasse spille et bredt program med mesterlig virtuositet i kirkens midterskib. Nedenfor finder du en oversigt over programmerne for de næste orgelkoncerter: - 19. oktober: Bach | Dupré | Guilmant | Hakim - 26. oktober: Bach | Bruckner | Liszt | Elgar

Wien: Guidet vandretur til højdepunkterne i byens centrum

2. Wien: Guidet vandretur til højdepunkterne i byens centrum

Udforsk Wiens centrum på en guidet gåtur. Opdag skjulte perler og beundr ikoniske seværdigheder som det tidligere vigtigste kejserpalads for Habsburg-dynastiet og den spanske rideskole, hvor Lipizzanerheste trænes. Opdag Wiens gamle bydel på denne guidede vandretur. Start i nærheden af Sacher Hotel, og lær alt om Østrigs hovedstad. Nyd en 1,5 til 2 timers rundvisning, og beundr det ydre af Hofburg-komplekset. Tag et kig på de storslåede bygninger og hestene fra den spanske rideskole. Så fortsætter du til Wiens mest berømte kaffehuse. Gå ud af den slagne vej til Blutgasse-kvarteret, og slut af med en udsigt til Stefansdom.

Klassisk Wien: 3-timers guidede cykeltur

3. Klassisk Wien: 3-timers guidede cykeltur

Denne tur fører dig til Wiens smukkeste seværdigheder, fra byens centrum til Donaukanalen. Bliv på cykelstier og mindre trafikerede veje for at få den ideelle oplevelse af Østrigs smukke hovedstad med masser af chancer for at standse og tage billeder undervejs. Kør langs Ringstrasse, forbi de berømte seværdigheder, herunder Staatsoper (Statsoperaen), den østrigske parlamentbygning, Burgtheater og Rathaus (rådhuset). Fortsæt derefter ind i det første distrikt, hvor Stephansdom hæver sig på imponerende vis over Stephansplatz. Følg Donaukanalen, forbi Urania og gennem Stadtpark, over Karlsplatz med den storslåede Karlskirche, derefter vend tilbage til startstedet.

Wien: Stephansdom & Dom Museum Wien Billetter

4. Wien: Stephansdom & Dom Museum Wien Billetter

Udforsk byen Wien ved at besøge dens mest historiske steder med denne adgangsbillet til to steder. Tag til Dom Museu Wien og Stephansdom, og oplev byens skønhed og historie. Begynd din rejse på Dom Museum Wien, hvor du bytter din voucher til en billet. Denne enkeltbillet giver dig adgang til det smukke museum, Stephansdom og katakomberne. Se forskellige kunstværker fra bemærkelsesværdige kunstnere og oplev den kulturelle omfavnelse af Dom Museum Wien, før du beundrer det arkitektoniske vidunder og de ærefrygtindgydende højder i Stephansdom. Lad dig betage af skønheden ved Wiens mest værdifulde vartegn, og vandr så gennem tiden, mens du står under katedralens indviklede arkitektur og stiger ned i de gådefulde katakomber. Lyt til din guides fængslende fortællinger, mens du udforsker katakomberne.

Wien: Ghosts and Legends Guidet Nattevandring

5. Wien: Ghosts and Legends Guidet Nattevandring

Tag på en guidet byvandring i Wien om natten, og afslør de mørke legender, der lurer bag hvert hjørne. Se byens højdepunkter, herunder Hofburg-slottet og St. Stephen's Cathedral. Gå med din guide forbi Hofburg-paladsets mure forbi Augustinerkirken og følg i fodsporene på gamle legender og mistænkelige karakterer, der kom før. Fortsæt til Neuer Markt, og hør nervepirrende historier om mærkelige hændelser. Udforsk Blutgasse-distriktet, en af de ældste dele af byens centrum, og spejder efter hjemsøgte bygninger. Lær om Wiens historie om vampyrer og hekse, og hvordan den spillede en rolle i begyndelsen af "Dracula"-romanen. Afslut din natrundvisning ved den legendariske St. Stephen's Cathedral.

Wien: Tidsrejsende virtual reality-spadseretur

6. Wien: Tidsrejsende virtual reality-spadseretur

Rejs tilbage i tiden og vær vidne til de begivenheder, der gjorde Wien til den kosmopolitiske by, den er i dag. Nyd seks scener med betagende virtual reality-teknologi, der lader dig genopleve fortiden på en unik to timers rundvisning med en audioguide. Deltag i et optog på den hvide søndag i 1483, en af de få lejligheder, hvor udsmykkerne blev bragt frem og vist frem for offentligheden. Gå i dækning, når det osmanniske rige gennemfører endnu en belejring under den anden belejring i 1683. Oplev mørket under pesten, der dræbte halvdelen af Europa, og bliv klogere på Augustin, en sanger, der viste, at Wien kunne overleve sådanne frygtelige tider med humor og musik. På en solskinsdag kan du gå rundt i Hofburg og se kejserinde Sisi og kejser Franz Joseph II på en jagttur. Heldigvis står du meget tæt på vejen, så glem ikke at blinke. I Operaen kan du opleve Wien i de gyldne 20'ere og se, hvordan folk forbereder sig til en operaforestilling. I den sidste scene på St. Stephens-pladsen ser du katedralen brænde i den sidste måned af den frygtelige Anden Verdenskrig, og du er vidne til den sovjetiske hær, der driver de sidste tyske soldater ud.

Wien: Byens centrum: Guidet vandretur i en lille gruppe

7. Wien: Byens centrum: Guidet vandretur i en lille gruppe

Oplev charmen og historien i Wiens centrum i personlige omgivelser, når du udforsker gaderne og seværdighederne i selskab med en lille gruppe på engelsk. Jeg er certificeret østrigsk guide, så tag med mig på en guidet gåtur, hvor du kan se de vigtigste steder i Wiens historiske centrum. Det betyder ikke noget, om du har lidt tid til at besøge Wien, eller om du vil have interessante detaljer fra en lokal ekspert, så du kan udforske byen på egen hånd. Vi går sammen mellem to og maksimalt to en halv time for at se forskellige historiske steder, og du kommer til at tage et dybt dyk ned i byens fortid på en underholdende måde. Oplev kejserlige facader, hestevogne, det kejserlige palads (Wiener Hofburg), den kejserlige have, Wiens operahus, hestestaldene på den spanske rideskole og Stephansdom i hjertet af byen og meget mere. Find ud af mere om fremtrædende personligheders liv og Wiens rige historie. Lær at genkende Habsburgernes indflydelse i form af pragtfulde bygninger og residenser. Vi starter på Maria Theresien-Platz. Maria Theresia var en stærk kvindelig hersker i det 18. århundrede, og hendes monument er det mest imponerende i Ringstraße. Oplev det kejserlige palads (Hofburg), som oprindeligt var en fæstning bygget i det 13. århundrede og blev udvidet til en pragtfuld residens i overensstemmelse med Habsburgernes stigende magt og udvidelsen af deres rige. Se et af de mest berømte og fascinerende operahuse i verden, og kom forbi den spanske rideskole. Turen slutter ved St. Stephans Cathedral. Kun udvendig udsigt og ingen indvendige besøg på turen.

Wien: 2-timers historisk sightseeingbyvandring

8. Wien: 2-timers historisk sightseeingbyvandring

Lær alt om en af de smukkeste byer i verden på denne byvandring i Wien. Turen starter med det romerske Wien og spørgsmålet om, hvorfor et slot blev bygget her. Besøg Michaelerkirche, Wiens tredjeældste kirke med en kombination af 3 forskellige arkitektoniske stilarter. Lær alt om Hofburg Slot og betydningen af de store grunde, der dækker 555.000 kvadratmeter. Du opdager også detaljer om byens vigtigste herskere. Bliv imponeret over størrelsen af Heldenplatz, og hvad der ligger bag facaderne. Oplev hvorfor enhver tur til Wien skal inkludere et besøg til det kejserlige skatkammer, hvad der er at se i byen og ting, du sandsynligvis ville have misset uden din turguide. Når du går forbi Østrigs nationalbibliotek med repræsentationslokalerne, vil du finde ud af hvad symbolet på taget betyder, og hvorfor pladsen er opkaldt efter Kejser Josef II. Besøg kirken, hvor mange Habsburg-bryllupper fandt sted (lukket søndag og helligdage), og oplev, hvorfor gommen ikke engang var til stede ved nogle bryllupper. Byens historie har dog også sine mørke sider. Når du går forbi Albertina og "monumentet mod krig og fascisme", vil du blive konfronteret med rædslerne under 2. Verdenskrig. Du vil også stoppe ved Wiener Staatsoper og finde ud af, hvorfor Hotel Sacher nu står, hvor Theater am Kärntnertor stod. Du vil blive overrasket over anekdoterne om Providentia-springvandet på Neuer Markt og Habsburgernes begravelsesritualer ved Kapucinerkrypten. Byvandringen slutter ved Stephansdom, der er Wiens vartegn. Hør om dens delvise ødelæggelse under 2. Verdenskrig, og find ud af, hvorfor ikke alt der læres i skolen, er korrekt.

Wien Outdoor Escape Game: Pesten

9. Wien Outdoor Escape Game: Pesten

Udforsk Wiens middelalderfortid ved at tage på en spilmission med din mobiltelefon. Oplev Wiens historie på en unik måde ved at løse gåder og følge spor for at fuldføre din udfordring. Hent den gratis Questo-app på din mobiltelefon, og start din selvguidede tur ved startstedet. Tag derefter ud for at udforske Wiens værtshuse og smalle middelalderlige gader. Find sporene fra Wiens største tragedie, pesten, når du guides af den bizarre historie om byens mest berømte trubadur, Marx Augustin. Lær mere om manden, de lokale kalder Lieber Augustin (Kære Augustin), grundet hans charmerende humor i bitre tider. Lås hemmelige historier op om de steder, du besøger, hver gang du løser en ledetråd eller gåde. Efter du har løst en gåde, vil du modtage præcise anvisninger til det næste sted, hvilket betyder, at du ikke har brug for et kort, GPS eller en guide til dit opdagelseseventyr i byen. Hvis en stor gruppe gerne vil spille, kan 1 person købe adgang til hele gruppen ved at vælge antallet af personer i gruppen. Alle gruppens medlemmer vil kunne spille byoplevelsesspillet på deres smartphone. Alternativt kan hver person købe deres egen billet. I kan spille som gruppe og følge ledetrådene sammen, eller dele jer op i mindre hold og konkurrere mod hinanden. Hver person kan også spille på egen hånd, adskilt fra gruppen, og mødes med gruppen til sidst.

Wien: 2 timers guidet vandretur med historiske forbrydelser

10. Wien: 2 timers guidet vandretur med historiske forbrydelser

Udforsk Wiens mørke side, og afdæk de skjulte historier, der gemmer sig bag hvert hjørne. Hør de berygtede legender fra din professionelle guide, mens du passerer historiske monumenter med uhyggelige hemmeligheder. Besøg Palais Bathory, hjemsted for den berygtede Elizabeth Bathory. Lær om hendes mange gerninger, og hvordan hun badede i jomfruers blod, hvilket gav hende navnet "den blodige grevinde". Drej om et hjørne og kom til den storslåede Stefanskirke, der er berømt for sine middelalderlige krypter og grave, som skjuler en uhyggelig fortid. Fortsæt til Himmelpfortgasse i det første distrikt, der er kendt for sin blodige historie. Afdæk de mørke historier bag over ti steder i Wien, og hør om de blodige forbrydelser, hvoraf mange blev begået af historiske wieneradelige.

115 aktiviteter fundet
Sorter efter:

Topseværdigheder tæt på Stephansdom, Wien

Andre seværdigheder i Stephansdom, Wien

Vil du se alle oplevelser i Stephansdom, Wien? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Stephansdom, Wien

Samlet bedømmelse

4.6 / 5

baseret på 4.136 anmeldelser

Fantastisk - vores guide Peter var energisk og underholdende, og turen var sjov. Vi tilbagelagde et rimeligt stykke, men det var let at køre, mest på cykelstier, dog nogle gange langs veje. Absolut en god introduktion til Wien, når du kommer til at se graffitizonen, tivoli og parken samt de smukke bygninger i den indre by. Højt anbefalet

Cykelturen var en vidunderlig oplevelse og en god måde at lære Wien og dets seværdigheder at kende. Vi kunne ikke have gået så langt på én dag. Cyklerne vi lånte var fantastiske. Guidens oplysninger var spot on: ikke for meget, ikke for lidt.

En fantastisk tur. Guiden vidste, hvordan han skulle informere gruppen meget godt, og hans charmerende måde var fuldt ud overbevisende. Fra katakomberne op til loftet i St. Stephen's Cathedral og - turen kan virkelig anbefales!

Fantastisk oplevelse med Segway gennem Wien! Super guide Lothar, med en del viden om Wiens og Habsburgernes historie. Appen skal ikke downloades for at komme i gang. På stedet var navnet nok for os. Du skal have ID med dig.

En rigtig god familie tur( yngste deltager var 12 år) Gode cykler og en helt fantastisk guide(engelsktalende), som kunne fortælle levende om Wiens historie.