Tilføj datoer

Ting at foretage sig
Stephansplatz

Stephansplatz: Vores mest anbefalede ture og aktiviteter

Klassisk Wien: 3-timers guidede cykeltur

1. Klassisk Wien: 3-timers guidede cykeltur

Denne tur fører dig til Wiens smukkeste seværdigheder, fra byens centrum til Donaukanalen. Bliv på cykelstier og mindre trafikerede veje for at få den ideelle oplevelse af Østrigs smukke hovedstad med masser af chancer for at standse og tage billeder undervejs. Kør langs Ringstrasse, forbi de berømte seværdigheder, herunder Staatsoper (Statsoperaen), den østrigske parlamentbygning, Burgtheater og Rathaus (rådhuset). Fortsæt derefter ind i det første distrikt, hvor Stephansdom hæver sig på imponerende vis over Stephansplatz. Følg Donaukanalen, forbi Urania og gennem Stadtpark, over Karlsplatz med den storslåede Karlskirche, derefter vend tilbage til startstedet.

Wien: 30 minutters Fiaker-tur i den gamle bydel

2. Wien: 30 minutters Fiaker-tur i den gamle bydel

Find din Fiaker ved siden af den verdensberømte Stefanskirke eller ved Michaelerplatz (afhængigt af den bookede mulighed), og begynd din rejse til det gamle regeringssæde under Habsburgermonarkiet, Hofburg. I dag har præsidenten og kansleren for den østrigske republik deres kontorer i dette imponerende kompleks. Rejs langs den vidunderlige boulevard, der er kendt som "Ringen", hvor du har mulighed for at se bygningerne til Naturhistorisk Museum og Kunstmuseum. På pladsen mellem de to bygninger står statuen af Maria Theresia, den eneste kvindelige hersker i huset Habsburg. Kig forbi det østrigske parlament, der er bygget i græsk arkitektonisk stil med statuen af Pallas Athene foran. Lige efter parlamentet kan du se Wiens rådhus med sin imponerende plads. Pladsen foran rådhuset er meget populær blandt wienerne, mange begivenheder som den årlige filmfestival og julemarkederne finder sted der. Afslut turen tilbage ved St. Stephans-katedralen, hvor den startede.

Wien: Tidsrejsende virtual reality-spadseretur

3. Wien: Tidsrejsende virtual reality-spadseretur

Rejs tilbage i tiden og vær vidne til de begivenheder, der gjorde Wien til den kosmopolitiske by, den er i dag. Nyd seks scener med betagende virtual reality-teknologi, der lader dig genopleve fortiden på en unik to timers rundvisning med en audioguide. Deltag i et optog på den hvide søndag i 1483, en af de få lejligheder, hvor udsmykkerne blev bragt frem og vist frem for offentligheden. Gå i dækning, når det osmanniske rige gennemfører endnu en belejring under den anden belejring i 1683. Oplev mørket under pesten, der dræbte halvdelen af Europa, og bliv klogere på Augustin, en sanger, der viste, at Wien kunne overleve sådanne frygtelige tider med humor og musik. På en solskinsdag kan du gå rundt i Hofburg og se kejserinde Sisi og kejser Franz Joseph II på en jagttur. Heldigvis står du meget tæt på vejen, så glem ikke at blinke. I Operaen kan du opleve Wien i de gyldne 20'ere og se, hvordan folk forbereder sig til en operaforestilling. I den sidste scene på St. Stephens-pladsen ser du katedralen brænde i den sidste måned af den frygtelige Anden Verdenskrig, og du er vidne til den sovjetiske hær, der driver de sidste tyske soldater ud.

Wien: Opdagelsestur med mad, kaffe og markeder

4. Wien: Opdagelsestur med mad, kaffe og markeder

Din 4-timers tur begynder på en af de mest berømte og attraktive shoppinggader i byen, Der Graben. Her finder du hofjuveleren, Heldwein, og den berømte porcelænsfabrik, Augarten. Området er fyldt med kejserlig arkitektur, overdådige kaffebarer og førsteklasses spisesteder. Du er nødt til at prøve en kop kaffe, inden turen rigtigt starter, så efter en kort gåtur vil du stoppe for en hurtig kop kaffe og en snack. Det vil dog ikke være på en af de berømte caféer, da de er overfyldt af turister. Du vil i stedet prøve en ægte og velfungerendekulturcafé, som er en af de få cafeer, de lokale stadig besøger. "Naschen" betyder "småspise" og det er præcis, hvad du kan gøre på Naschmarkt, som er en af Europas bedste udendørs markeder. Det strækker sig over 1,5 km og har over 120 madboder og nogle lækre restauranter, der laver noget af det bedste mad i byen. Her finder du det største udvalg af frugt, grøntsager og delikatesser i Wien, der kommer fra hele verden.  Selvom Naschmarkt er et must-see, besøger de lokale det sjældent, medmindre de har lyst til at kæmpe mod turisterne om sælgernes opmærksomhed. De lokale har i stedet hvert sit marked, som de foretrækker. De er nok ikke lige så store som Naschmarkt, men de er helt sikkert mere livlige og knap så turistede. Du vil derfor blive ført væk fra Naschmarkt til et ægte wiener-marked. Det kan være det trendy Brunnenmarkt i det 16. distrikt, der er fyldt med caféer og kreativitet, det livlige Viktor-Adler-Markt i det 10. distrikt, som er et traditionelt arbejderklassekvarter, eller endda det fredelige landmandsmarked på Karmeliterplatz i det 2. distrikt. Det afhænger af dagen og din guide. Du skal ikke være bange for at spørge andre om vej, da der ikke vil være tid til at se alt i løbet af én dag, og slet ikke i løbet af én tur. Lige meget, hvilket marked du besøger, vil der med garanti være mad. Dine guider vil introducere dig til nogle af Wiens syndige fornøjelser, både søde og salte, og det pulserende gadeliv, som du ikke finder i nogen guidebog. Hold et stop for at opleve en "Wurstelstand" (en slags pølsevogn), hvor du kan smage Østrigs hofret (det er ikke schnitzel), mens du nyder en øl eller spritzer (der er også sodavand), så du kan slukke tørsten efter de travle markeder. Undervejs vil du også opleve Wiens berømte kaffekultur. Kaffebarer har spillet en vigtig rolle i udviklingen af byens kultur gennem århundrederne, da den første kop blev brygget helt tilbage i 1683. Ifølge det østrigske kulturarvsindeks beskrives kaffebarer som steder, "hvor man fortærer tid og rum, men man betaler kun for kaffen".

Wien: Guidet tur på elcykel

5. Wien: Guidet tur på elcykel

Med en E-Bike kan du hurtigt skifte fra det ene wienerhøjdepunkt til det næste. Turen starter på Karlsplatz og går forbi Musikvereinshaus, Operahallen, Hotel Sacher og Albertina. Herefter fortsætter du fra Hofburg til Heldenplatz, hvor du kan fange ånden fra det gode gamle Wien, komplet med udsigt til museerne. Herefter går turen til parlamentsbygningen og Rathaus, inden du når frem til Burgtheateret og passerer børsen. Stephansplatz må du ikke gå glip af, og efter besøget går du videre til byparken på Schwarzenbergplatz til Belvedere. Turen slutter med at vende tilbage til Karlsplatz. Hvis du er i humør til at opleve noget andet, kan du forespørge om at leje din E-Bike for hele dagen. Inden for 20 minutter kan du nå de nærliggende rekreative områder Donauinsel, Prater eller de nærliggende vinmarker omkring Wien. Når dagen er slut, kan du aflevere din E-Bike på Karlsplatz eller på vores hovedkontor nær Schönbrunn. Hvis det er praktisk, kan vi også hente din cykel på dit hotel.

Introduktion Wien Del 2: baggårde & Mystiske steder

6. Introduktion Wien Del 2: baggårde & Mystiske steder

Oplev de skjulte dele af det historiske centrum af Wien og lære mere om byens gårde og deres legender. Lyt til de mange historier i Wien, som du slentre gennem smalle gader til mindre kendte steder i byen. Udforsk mange berømte højdepunkter i Wien som du vil se under turnéen. Se Stephansplatz, Mozarts sidste bopæl, Ballgasse, og den franciskanske kirke og kloster. Beundre Palais Neupauer-Breuner og Deutsche Haus, og slentre langs Blutgasse og Domgasse. Lær mere om Stephansdom, traditionel wiener-køkken, og huset "Hvor koen spiller på tavlen", før at udforske den gamle universitetsområdet, den jesuitiske kirke, og den gamle bymur. Denne tur fortsætter fra del 1, som den samme rejsearrangør. Men det er ikke et problem, hvis du ikke har deltaget i den første tur på forhånd.

Wien: 2-timers byvandring

7. Wien: 2-timers byvandring

Start din tur med din guide på Stephansplatz og gå rundt om Stefansdomen til den maleriske Ballgasse. Se Wiens kattecafé og beundre franciskanerkirkens facade. Lær, hvordan Wiens aristokrati engang levede, mens du slentrer gennem de smukke gårde. Se Mozarts bolig i Domgasse og lær, hvorfor Stefansdomen kun har halvandet tårn. Udforsk forskellige aspekter af Wien. Se portrættet af hertug Rudolf IV og beundre den imponerende barokarkitektur. Lær mere om den tidligere bymur og bliv introduceret til det wienerske køkken. Følg derefter din guide til Franziskanerplatz med franciskanerkirken og klosteret, den barokke bygning i Palais Neupauer-Breuner. Afdække folkloren fra Blutgasse (Blood Alle. Beundre renæssancens facadefresko af "hvor koen spiller på brættet" i Bäckerstrasse, fortsæt til historiske vartegn som Heiligenkreuzerhof, det gamle universitetsdistrikt, jesuittkirken, bymuren og Doktor-Karl-Lueger-Platz.

Wien: Spy Mission Outdoor Escape Smartphone Spil

8. Wien: Spy Mission Outdoor Escape Smartphone Spil

Oplev byens fascinerende historie og seværdigheder, mens du løser ledetråde rundt om i Wien. Udforsk denne smukke østrigske by ved at spille en opgave sammen med dine venner, din kæreste eller familie. Modtag din adgangskode pr. e-mail, når du bestiller turen, og brug koden i appen. Gå rundt i Wien i ca. 1,5 time for at løse din opgave. Der er dog ingen tidsbegrænsning, og det står dig frit for at udforske byen i dit eget tempo. Du har ikke brug for en guide, du skal blot downloade appen, gå til startstedet og være klar til at begynde eventyret. Løs ledetråde og gæt svaret for at låse op for den hemmelige historie om hvert sted. Spil som en stor gruppe og løs ledetrådene sammen; én person kan købe adgang for hele gruppen ved at vælge antallet af personer i gruppen. Alle gruppemedlemmer vil kunne spille byspillet på deres smartphones. I kan også dele jer op i hold og konkurrere mod hinanden eller købe en individuel billet.

Wien: Højdepunkter i den gamle bydel Privat vandretur

9. Wien: Højdepunkter i den gamle bydel Privat vandretur

Lær fakta og legender om den maleriske by Wien at kende på en privat vandretur. Du vil se de bedste udvalgte højdepunkter og skjulte perler. Få en stor portion viden fra din lokale professionelle guide, og nyd stemningen i denne historiske by. Guiden fører dig gennem flere gyder og dele af byen for at give dig uforglemmelige minder! Oplev det bedste af Wiens gamle bydel på en 2 timers vandretur med en privat guide. Mens du vandrer rundt i gårdene i det kejserlige Hofburg-palads, vil du lære interessante fakta og myter om Sisi og huset Habsburg. Du vil få indsigt i Wiens historie, kultur og den kejserlige arv fra det Hellige Romerske Rige. Blandt højdepunkterne er Wiens gotiske juvel, Stefansdom, som er Østrigs mest fremtrædende nationale symbol og en af de højeste katedraler i Europa. Du vil også se Pestsøjlen, Albertina-paladset og det verdensberømte operahus i Wien, som har budt velkommen til kendte navne som Mozart, Beethoven og Bath. Book en forlænget 3 timers rundvisning for at forbedre din oplevelse med et besøg i den katolske Peterskirke og se flere højdepunkter i den gamle bydel. Peterskirken - lille udefra, men rig indeni. Gå ind med guiden og se det smukke interiør. Den begejstrer med sine vægmalerier, malerier og det kuplede tag med masser af forgyldning. Du vil også se det storslåede Rathaus (det gamle rådhus), Wiens universitet og Burgtheater. Forlæng til 4 timer og spadser ned for at nå frem til det kejserlige skatkammer (Kaiserliche Schatzkammer Wien). Brug dine billetter til at springe køen over og udforsk en af de største samlinger af det Hellige Romerske Kejserrige og den østrigske kulturarv uden at spilde tid i billetkøen. Indenfor finder du den kejserlige krone, den berømte hellige lanse og ordenen af det gyldne skind, og der er meget mere! Undervejs kan du også se den monumentale Wiener Minoritenkirche. I den 6-timers version kommer du ind i Hofburgpaladset og opdager skatte i Sisi-museet og de kejserlige lejligheder med billetter til at springe køen over. Gå indenfor i dette slot fra det 13. århundrede, og find ud af den lange og fascinerende historie, mens du går gennem kejserlige lejligheder, haller og værelser fulde af rige dekorationer, gammeldags møbler, malerier og imponerende krystaller fra Bøhmen. Dette er et must-see, især hvis du er interesseret i at høre den sande historie om Sisi!

Wien: Spøgelsestur i det uhyggelige Wien: Guidet spøgelsestur

10. Wien: Spøgelsestur i det uhyggelige Wien: Guidet spøgelsestur

Det djævelske Wien: med garanteret gåsehud. Træd ind i byens mørke side - hvis du tør! Bag byens skinnende facader gemmer der sig uhyggelige steder og grusomme historier - historier, som burde være glemt for altid. Dæmoner og spøgelser, vampyrer og hekse, levende døde og fatale forbandelser - de vil alle sørge for, at du gyser under denne meget specielle byrundtur. Tag med os til byens mørke side og bring fortidens gru op til overfladen igen - hvis du tør!

Alle aktiviteter

20 aktiviteter fundet
Sorter efter:

Andre seværdigheder i Stephansplatz

Vil du se alle oplevelser i Stephansplatz? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Stephansplatz

Samlet bedømmelse

4.7 / 5

baseret på 1.696 anmeldelser

Fantastisk - vores guide Peter var energisk og underholdende, og turen var sjov. Vi tilbagelagde et rimeligt stykke, men det var let at køre, mest på cykelstier, dog nogle gange langs veje. Absolut en god introduktion til Wien, når du kommer til at se graffitizonen, tivoli og parken samt de smukke bygninger i den indre by. Højt anbefalet

Cykelturen var en vidunderlig oplevelse og en god måde at lære Wien og dets seværdigheder at kende. Vi kunne ikke have gået så langt på én dag. Cyklerne vi lånte var fantastiske. Guidens oplysninger var spot on: ikke for meget, ikke for lidt.

En rigtig god familie tur( yngste deltager var 12 år) Gode cykler og en helt fantastisk guide(engelsktalende), som kunne fortælle levende om Wiens historie.

Det var en fantastisk og romantisk oplevelse og se det gamle Wien fra hestevogn.

Spændende måde at opleve Wien på. Dejligt med lokale indslag