Stonehenge

Besøg det berømte forhistoriske sted for at beundre stenringene, der blev rejst for tusinder af år siden.

Vælg datoer

5 fakta om Stonehenges historie

Det verdenskendte forhistoriske bygningsværk, Stonehenge, er indhyllet i mystik, og der findes mange fantasifulde teorier om stedets oprindelse og formål. En af teorierne går på, at det er bygget af rumvæsner. Her er 5 mere realistiske fakta om Stonehenge.

 • 5000 år gammelt

  1. 5000 år gammelt

  Stonehenge blev til over flere etaper og Kulstof-14-metoden beviser, at det første byggeri er over 5000 år gammelt, flere hundrede år ældre end pyramiderne.

 • En forhistorisk kirkegård

  2. En forhistorisk kirkegård

  Det er dokumenteret, at Stonehenge har været brugt som forhistorisk begravelsesplads, da man har fundet rester af kremerede knogler, der stammer helt tilbage fra år 3000 f.v.t. 

 • Tidlig videnskab

  3. Tidlig videnskab

  Stonehenge er bygget på linje med solens bane hen over himlen, fra solopgang til solnedgang, det vidner om en meget veludviklet forståelse for matematik og geometri.

 • Sten langvejs fra

  4. Sten langvejs fra

  De største sandsten er op til 9 m høje, vejer omkring 20 tons og blev transporteret omkring 32 km. De mindre sten vejer op til 4 tons og blev transporteret omkring 240 km!

 • Irriterende regnorme

  5. Irriterende regnorme

  I stutningen af 1800-tallet foretog Charles Darwin udgravninger på stedet og konkluderede, at årsagen til, at Stonehenge var sunket, var regnormene, der gravede gange under jorden. 

Planlæg dit besøg

 • Benyt dig af audioguiden!

  Med en gratis audioguide kan du høre alt om Stonehenges historie og de mange teorier, der omgærer stedet. Du kan desuden springe køen til audioguiden over, hvis du downloader den gratis fra nettet og lytter på din mobil.

 • Kig forbi Salisbury

  Blot 13 km fra Stonehenge ligger Salisbury, en malerisk middelalderby med en utrolig smuk domkirke. Når du nu alligevel er i området, er det bestemt værd, at slå et smut forbi og se denne historiske perle.

 • Nyd solnedgangen

  Stonehenge er et fantastisk syn på alle tider af døgnet, men i lyset fra solnedgangen er det ganske enkelt fortryllende. Hvis du planlægger turen, så du får solnedgangen med, får du en helt særlig oplevelse. Men bemærk, at Stonehenge er meget besøgt ved solnedgang. Hvis du foretrækker en mere afslappet tur, er det bedre at komme tidligt. Stedet åbner for besøgende kl. 09.30 hele året, undtagen fra juni til august hvor det åbner kl. 09.00.

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  Åbent kl. 09.30-19.00. Juni-august kl. 09.00-19.00.
 • Hvad er prisen?
  Almindelig voksenbillet: 14,50 GBP.
 • Får jeg brug for en guide?
  Gratis audioguide på stedet, eller download på forhånd.
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  I bil: Fra A360 drejer du af ved Airman´s Corner. Med bus: Stonehenge Tour Bus afgår fra Salisburys bus- og togstation.
 • Yderligere tips

  • De sidste besøgene lukkes ind 2 timer før lukketid.

  • Du skal nu booke i forvejen, da adgangen til Stonehenge er begrænset til de tider, der er angivet på billetten.

Andre seværdigheder i Stonehenge

Vil du se alle oplevelser i Stonehenge? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Stonehenge

Samlet bedømmelse

4.4 / 5

baseret på 10.474 anmeldelser

Hele rejsen var meget dejlig, fra Stonehenge til The City of Bath, tiden klarede sig så godt, og vi har altid tid nok til at udforske de vigtigste steder i byen. Karen er en bemærkelsesværdig guide, der ikke kun har en sans for humor, hun tager sig også rigtig godt af vores turgruppe. Det er sådan en fornøjelse og et godt minde at have hende og buschaufføren Choi gennem denne rejse!

Fantastisk! Helt ærligt, din oplevelse vil være meget afhængig af vejret. Heldigvis var det et godt vejr for mig, virkelig værd 20 £ adgangsgebyr. Og du kan se alt uden adgang, undtagen fra vejen, som var langt væk. Husk, at du ikke længere kan røre eller stå tæt op ad stenene. Men med et godt vejr var stedet underholdende og værd at besøge en gang i livet.

O zi minunata! Excursia a fost foarte bine organizată și dozată ca timp, in asa de incat sa te bucuri de fiecare loc vizitat. Iar Michel ,șoferul si ghidul nostru , en îmbrăcat , cu mult umor, totul intr o poveste plina istorie .

Stonehenge og området omkring med op mod 300 gravhøje er meget seværdigt og stort. Vi ville ønske at vi havde haft mere tid til at vandre rundt i landskabet omkring Stonehenge.

Fantastisk vidende og humoristisk guide der gjorde turen til en oplevelse i sig selv.