Stonehenge

Vælg datoer

5 fakta om Stonehenges historie

Det verdenskendte forhistoriske bygningsværk, Stonehenge, er indhyllet i mystik, og der findes mange fantasifulde teorier om stedets oprindelse og formål. En af teorierne går på, at det er bygget af rumvæsner. Her er 5 mere realistiske fakta om Stonehenge.

 • 5000 år gammelt

  1. 5000 år gammelt

  Stonehenge blev til over flere etaper og Kulstof-14-metoden beviser, at det første byggeri er over 5000 år gammelt, flere hundrede år ældre end pyramiderne.

 • En forhistorisk kirkegård

  2. En forhistorisk kirkegård

  Det er dokumenteret, at Stonehenge har været brugt som forhistorisk begravelsesplads, da man har fundet rester af kremerede knogler, der stammer helt tilbage fra år 3000 f.v.t. 

 • Tidlig videnskab

  3. Tidlig videnskab

  Stonehenge er bygget på linje med solens bane hen over himlen, fra solopgang til solnedgang, det vidner om en meget veludviklet forståelse for matematik og geometri.

 • Sten langvejs fra

  4. Sten langvejs fra

  De største sandsten er op til 9 m høje, vejer omkring 20 tons og blev transporteret omkring 32 km. De mindre sten vejer op til 4 tons og blev transporteret omkring 240 km!

 • Irriterende regnorme

  5. Irriterende regnorme

  I stutningen af 1800-tallet foretog Charles Darwin udgravninger på stedet og konkluderede, at årsagen til, at Stonehenge var sunket, var regnormene, der gravede gange under jorden. 

Planlæg dit besøg

 • Benyt dig af audioguiden!

  Med en gratis audioguide kan du høre alt om Stonehenges historie og de mange teorier, der omgærer stedet. Du kan desuden springe køen til audioguiden over, hvis du downloader den gratis fra nettet og lytter på din mobil.

 • Kig forbi Salisbury

  Blot 13 km fra Stonehenge ligger Salisbury, en malerisk middelalderby med en utrolig smuk domkirke. Når du nu alligevel er i området, er det bestemt værd, at slå et smut forbi og se denne historiske perle.

 • Nyd solnedgangen

  Stonehenge er et fantastisk syn på alle tider af døgnet, men i lyset fra solnedgangen er det ganske enkelt fortryllende. Hvis du planlægger turen, så du får solnedgangen med, får du en helt særlig oplevelse. Men bemærk, at Stonehenge er meget besøgt ved solnedgang. Hvis du foretrækker en mere afslappet tur, er det bedre at komme tidligt. Stedet åbner for besøgende kl. 09.30 hele året, undtagen fra juni til august hvor det åbner kl. 09.00.

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  Åbent kl. 09.30-19.00. Juni-august kl. 09.00-19.00.
 • Hvad er prisen?
  Almindelig voksenbillet: 14,50 GBP.
 • Får jeg brug for en guide?
  Gratis audioguide på stedet, eller download på forhånd.
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  I bil: Fra A360 drejer du af ved Airman´s Corner. Med bus: Stonehenge Tour Bus afgår fra Salisburys bus- og togstation.
 • Yderligere tips

  • De sidste besøgene lukkes ind 2 timer før lukketid.

  • Du skal nu booke i forvejen, da adgangen til Stonehenge er begrænset til de tider, der er angivet på billetten.

Andre seværdigheder i Stonehenge

Vil du se alle oplevelser i Stonehenge? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Stonehenge

Samlet bedømmelse

4.4 / 5

baseret på 9.764 anmeldelser

Catia var en meget behagelig tour guide: en know-it-all. Hun gav mig så meget ekstra information om byen Loneon, som jeg overhovedet ikke forventede. Hun havde en meget morsom sans for humor og så ud til at komme meget godt ud med buschaufføren Tom, som fik os i sikkerhed fra og til alle dele af vores tour. Jeg vil anbefale at få alle inkluderede billetter, på denne måde kommer gruppen til alle destinationerne i et hurtigere tempo, og du mister ikke nogen dyrebar tid. Hvis du er interesseret i at besøge et af colleges i Oxford, vil jeg anbefale at gøre det straks, når du kommer til byen, da de fleste af besøgstimerne stopper i den tidlige eftermiddag. Jeg har haft en super oplevelse!

Tourguiden er venlig og meget kyndig. Hun tager alle mulighederne for at give os historien og interessante historier på hvert enkelt sted. Hun giver os også navnet og historien på hver berømte steder, mens tourbussen stadig kører i London by. Bussen er behagelig, temperatur og luft er omtrent rigtigt. Det kommer til og forlader hvert sted til tiden. Buschaufføren kører glat.

Vi havde en engelsktalende tur. Vores guide Vaughn forklarede alt med humor, viden og lidenskab. Vi havde tid nok til alle aktiviteter (bestemt også på grund af corona - det var ikke overfyldt der; ellers ville det være lidt sjældnere, men der er også 3 seværdigheder forskellige steder). Fantastisk organisation, altid opmærksom på os turister. Når som helst!

Fantastisk Tur. Manon (guide) var meget informativ og humoristisk. Barry (chauffør) gjorde et godt job for at overholde tidsplanen.

Vores tour guide, Emily, var fabelagtig! Hun fik oplevelsen. Hun var kyndig, morsom, underholdende og engagerende.