Stonehenge

Vælg datoer

5 fakta om Stonehenges historie

Det verdenskendte forhistoriske bygningsværk, Stonehenge, er indhyllet i mystik, og der findes mange fantasifulde teorier om stedets oprindelse og formål. En af teorierne går på, at det er bygget af rumvæsner. Her er 5 mere realistiske fakta om Stonehenge.

 • 5000 år gammelt

  1. 5000 år gammelt

  Stonehenge blev til over flere etaper og Kulstof-14-metoden beviser, at det første byggeri er over 5000 år gammelt, flere hundrede år ældre end pyramiderne.

 • En forhistorisk kirkegård

  2. En forhistorisk kirkegård

  Det er dokumenteret, at Stonehenge har været brugt som forhistorisk begravelsesplads, da man har fundet rester af kremerede knogler, der stammer helt tilbage fra år 3000 f.v.t. 

 • Tidlig videnskab

  3. Tidlig videnskab

  Stonehenge er bygget på linje med solens bane hen over himlen, fra solopgang til solnedgang, det vidner om en meget veludviklet forståelse for matematik og geometri.

 • Sten langvejs fra

  4. Sten langvejs fra

  De største sandsten er op til 9 m høje, vejer omkring 20 tons og blev transporteret omkring 32 km. De mindre sten vejer op til 4 tons og blev transporteret omkring 240 km!

 • Irriterende regnorme

  5. Irriterende regnorme

  I stutningen af 1800-tallet foretog Charles Darwin udgravninger på stedet og konkluderede, at årsagen til, at Stonehenge var sunket, var regnormene, der gravede gange under jorden. 

Planlæg dit besøg

 • Benyt dig af audioguiden!

  Med en gratis audioguide kan du høre alt om Stonehenges historie og de mange teorier, der omgærer stedet. Du kan desuden springe køen til audioguiden over, hvis du downloader den gratis fra nettet og lytter på din mobil.

 • Kig forbi Salisbury

  Blot 13 km fra Stonehenge ligger Salisbury, en malerisk middelalderby med en utrolig smuk domkirke. Når du nu alligevel er i området, er det bestemt værd, at slå et smut forbi og se denne historiske perle.

 • Nyd solnedgangen

  Stonehenge er et fantastisk syn på alle tider af døgnet, men i lyset fra solnedgangen er det ganske enkelt fortryllende. Hvis du planlægger turen, så du får solnedgangen med, får du en helt særlig oplevelse. Men bemærk, at Stonehenge er meget besøgt ved solnedgang. Hvis du foretrækker en mere afslappet tur, er det bedre at komme tidligt. Stedet åbner for besøgende kl. 09.30 hele året, undtagen fra juni til august hvor det åbner kl. 09.00.

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  Åbent kl. 09.30-19.00. Juni-august kl. 09.00-19.00.
 • Hvad er prisen?
  Almindelig voksenbillet: 14,50 GBP.
 • Får jeg brug for en guide?
  Gratis audioguide på stedet, eller download på forhånd.
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  I bil: Fra A360 drejer du af ved Airman´s Corner. Med bus: Stonehenge Tour Bus afgår fra Salisburys bus- og togstation.
 • Yderligere tips

  • De sidste besøgene lukkes ind 2 timer før lukketid.

  • Du skal nu booke i forvejen, da adgangen til Stonehenge er begrænset til de tider, der er angivet på billetten.

Andre seværdigheder i Stonehenge

Vil du se alle oplevelser i Stonehenge? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Stonehenge

Samlet bedømmelse

4.4 / 5

baseret på 9.634 anmeldelser

God tur - men for kort tid på de 3 steder

Det var en fin tur, med en god og underholdende guide. Windsor blev udskiftet til Hampton, og det fik vi først at vide da vi kørte afsted. Det var lidt ærgeligt. Men Hampton var også et fint besøg. Generelt havde man for lidt tid på alle de 3 steder, kunne fint være min. 30 min længere hvert sted, så turen blev udvidet med 1½ time. I Oxford kunne der godt have været indgang includeret til at se haven/collegiet hvor nogle af Morse/Lewis film er optaget. Men der var nu heller ikke tid nok til at besøge det selv. Men alt i alt en ok tur - nogle passagerer kunne dog ikke helt overholde tiderne der blev fortalt, hvornår man skulle være ved bussen igen. Derfor blev opholdet i Oxford også hurtigt en halv time kortere. Ærgeligt. Der var includeret en madpakke i turen, det var også fint med en sandwhich, lidt kiks, rosiner, chips og en vand. Fantastisk chauffør også, som også var lidt underholdende når vi holdt.

We had an amazing time and had a lot of fun. Our guide Emily was very funny, gave a lot of information about the different places, took good care of us and very nice. The bus was comfortable and the driver was very nice. It was some great places we saw and learned a lot about them

En spændende tur. Windsor by er hyggelig med fine butikker, når man far set slottet der er fantastisk . Guiden Cameron var bare fantastisk og kunne fortælle uden at læse op fra et manuskript. Virkelig en skuespiller in spe. Chaufføren Khan kørte behageligt

Fantastisk Tur. Manon (guide) var meget informativ og humoristisk. Barry (chauffør) gjorde et godt job for at overholde tidsplanen.

Flot natur. Ærgerligt at det ligger lige ud til en motorvej, men rigtig god oplevelse. Søde og hjælpsomme medarbejdere.