Ting at foretage sig
Strasbourg

Vores mest anbefalede ting at gøre i Strasbourg

Strasbourg: Højdepunkter på selvguidet skattejagt-bytur

1. Strasbourg: Højdepunkter på selvguidet skattejagt-bytur

Lær Strasbourg at kende i dit eget tempo på denne interaktive skattejagtstur, der afspilles på din telefon. Løs gåder, interager med byens vigtigste attraktioner, og find interessante fakta og legender. En ideel udendørs aktivitet for førstegangsbesøgende, par, grupper, familier og børn. Kan bruges som en fantastisk teambuilding-aktivitet. Når du har downloadet skattejagtsturen på din mobile enhed, kan du bruge mobilappen og de integrerede kort til at nå 10 af Strasbourgs vigtigste attraktioner til fods. Du kan vælge at starte din tur, når du vil. Ved hvert stop kan du lære om attraktionen og løse en stedsbaseret gåde, som kun kan løses, hvis du når frem til det specifikke sted. Brug logik, fantasi, observation og holdånd til at låse den rigtige kode op og afsløre den næste destination i byens sightseeing-spil. Start din tur ved de meget fotograferede Ponts Couverts. Besøg den arkitektonisk eksemplariske kirke Saint-Thomas, mens La Place Gutenberg giver dig en smag af livet i centrum. Tag et billede i bygningen af Alsatian Museum, som vil forbløffe dig med sine udstillinger, og opdag skønheden i Strasbourg-katedralen, et gotisk arkitektonisk mesterværk. Besøg det uforligneligt smukke Palais Rohan med sin blåblodede aura. Du kommer også forbi byens største torv, Place Kleber, opkaldt efter en velkendt general fra den franske revolution. Se det ikoniske operahus i Strasbourg med sin unikke akustik. Den "nye by", med sin store historie, vil fortrylle dig og dit kamera! Prikken over i'et på denne unikke oplevelse er St. Paul's Church (hvor turen slutter) med det rige interiørdesign. Ved hvert stop skal du lære om attraktionen og løse en stedsbaseret gåde, som kun kan løses, hvis du når frem til det specifikke sted. Brug logik, fantasi, observation og holdånd til at låse den korrekte kode op og afsløre turens næste destination. Når du går gennem byen, kan du til enhver tid sætte spillet på pause for at holde en pause, tage de perfekte billeder, spise frokost eller besøge et museum. Du kan vælge at fortsætte turen senere eller gemme resten til en anden dag.

Strasbourg: 7-dages City Pass

2. Strasbourg: 7-dages City Pass

Besøg mere og brug mindre på din rejse til Strasbourg med et bykort, der er gyldigt i 7 sammenhængende dage. Få rabatterede priser på forskellige museer, aktiviteter og seværdigheder. Hent dit city pass i butikken på Strasbourgs turistkontor, og se, hvor du kan bruge det. Dit bypas giver rabat på følgende attraktioner og aktiviteter i 7 dage: - Bådtur i Strasbourg- Adgang til de kommunale museer- Bestigning af platformen på Strasbourg-katedralen - Sightseeing-togtur (tilbuddet gælder kun på Neustadt-ruten) - Adgang til Château Vodou-museet- Guidet vandretur (kun i fransk og tysk) - Adgang til Vaisseau (et videnskabscenter for børn) - Cykeludlejning - En session for at opdage nattehimlen fuld af stjerner på Planetariet i Jardin des Sciences - Guidet cykeltur - Segway®-tur - En tur på Segway® - Et show på TJP - National Centre for Dramatic Arts - Tur i elbåd- Adgang til chokolademuseet- Audioførende byrundtur- Audioførende byrundtur

Fra Strasbourg: Den bedste historiske dagstur i Alsace

3. Fra Strasbourg: Den bedste historiske dagstur i Alsace

Turen begynder med afgang fra Strasbourg busstation og går til dagens første stop, det historiske Haut-Koenigsbourg Slot. Ved ankomsten kan du beundre bygningens arkitektur, lære om de mennesker, der engang boede her, og beundre slottets fantastiske udsigt over Schwarzwald. Efter slottet følger den åbne bus den berømte vinrute i Alsace og gør undervejs holdt ved en af regionens mest velbevarede middelalderlandsbyer, Riquewihr. Brug lidt fritid på at vandre gennem landsbyens maleriske gader, køb en souvenir i en lokal butik, eller find en hyggelig restaurant til frokost. Turen fortsætter til Kaysersberg, hvor du kan beundre den smukke befæstede bro, der ligger midt i de maleriske landsbyomgivelser. Din dagstur slutter med et besøg i Colmar, en unik og elskelig by på landet, hvor du kan tage en tur med turisttoget. Bemærk venligst, at turisttoget ikke kører i november. I stedet vil der være fri tid i byen. Guiden taler kun fransk - men audioguiderne har alle sprogmuligheder.

Strasbourg: Guidet Eurotur med Segway

4. Strasbourg: Guidet Eurotur med Segway

Få en fantastisk introduktion til byen, der delvist huser Europa-Parlamentet, på en 2-timers Segwaytur gennem Strasbourg. Beundr monumenter fra byens histories forskellige epoker, herunder Den Europæiske Unions institutioner i Quartier Européen. Hent din Segway og hjelm, og tag ud i byens forskellige kvarterer, herunder den gamle bydel og byens centrum. Kør til "La Petite France" i Grande Îles vestlige ende. Her finder du byens historiske centrum hvor garvere, møllere og fiskere levede i middelalderen. Hør spændende historier om Strasbourg, mens du styrer dit 2-hjulede køretøj og ser på de mange forskellige arkitektoniske stilarter i det tyske distrikt Neustadt. Lær om de administrative bygninger i Quartier Européen, der blandt andet omfatter Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol designet af Richard Rogers.

Strasbourg: Privat sightseeingbådstur i byen

5. Strasbourg: Privat sightseeingbådstur i byen

Opdag Strasbourgs charme på et privat krydstogt på III-floden. Vælg en tur på 1 time for at se de vigtigste monumenter eller bliv mere fortrolig med byen på en tur på 2 timer. Sejl på Ill-flodens vand og oplev eller genopdag byen og dens historiske monumenter på en anderledes måde. Gå om bord på det rummelige skib "Saint Gothard" ved den gamle Finkwillerkaj og begynd dit sejlads-eventyr i hjertet af byen. Kør forbi de europæiske institutioner og se de unikke lysegrønne hustage på den russisk-ortodokse 'Allehelgenskirke'. Vælg den to timers mulighed, og mærk spændingen ved at krydse sluserne og Vauban-dæmningen. Glid ind i den gamle by Petite France og se den klassiske arkitektur. Kør forbi cbrostensveje og bygninger fra det 16. århundrede. Vend tilbage til dit udgangspunkt ved afslutningen af din sejltur.

Strasbourg: Gåtur med lokal guide

6. Strasbourg: Gåtur med lokal guide

Tag på vandretur i Strasbourg, og oplev byens mest berømte steder. Gå med din lokale guide ned ad Grande Ile, slentre gennem centrum, og tag billeder, mens du går. Lær om Strasbourgs fascinerende historie fra din guide, og få tips til de bedste steder at spise og drikke til sidst. Begynd din tur i Grande Île, en gammel bydel, der er et eksempel på middelalderbyer. Forundres over den romanske og rayonnant-gotiske arkitektur i Strasbourg-katedralen, og tag billeder foran UNESCO's verdensarvsliste. Lyt til historier om de mange legender, der omgiver dette monument. Tag til Place Kléber, den største plads i byen. Se statuen af den franske revolutionære Jean-Baptiste Kléber, som pladsen er opkaldt efter, og lær om generalens militære og arkitektoniske fortid. Spadser derefter langs små, intime gader, og lær mere om Strasbourgs historie. Oplev Tonneliers-kvarteret med dets mange barer og restauranter, og se, hvordan de lokale bor. Tag masser af billeder undervejs, og få din guide til at give dig tips til at tage de mest "instagrammable" billeder. Til sidst kan du få råd fra din guide om de bedste spisesteder i byen.

Strasbourg: Katedralens officielle digitale audioguide

7. Strasbourg: Katedralens officielle digitale audioguide

Denne app-baserede audioguide tilbyder en unik og fordybende måde at udforske en af Europas mest imponerende gotiske katedraler på. Med sin brugervenlige grænseflade og informative lydindhold er denne app den perfekte ledsager for besøgende, der ønsker at opdage historien, kunsten og arkitekturen i Strasbourg-katedralen i deres eget tempo. Lydindholdet er tilgængeligt på flere sprog og fortælles af kyndige guider, der giver fascinerende indsigt i katedralens historie og kulturelle betydning.

Fra Strasbourg: Middelalderlandsbyer og vinsmagning

8. Fra Strasbourg: Middelalderlandsbyer og vinsmagning

Vi kører sydpå fra Strasbourg, hvor første stop bliver i Bergheim, en fantastisk landsby på vinruten, som rummer mange skjulte vidundere inden for sine middelalderlige mure. Derefter får du mulighed for at besøge den charmerende by Ribeauvillé, det gamle len for herrerne af Ribeaupierre. Historien vil kalde på dig i hver eneste af byens gågader. Efter et besøg i Hunawihr og et fotostop foran det berømte springvand, kører I til en lokal vinproducent for at smage traditionelle Alsace-vine. Nyd frokostpausen i landsbyen Riquewihr, en af de mest kendte i regionen - især kendt på grund af sin idylliske beliggenhed i hjertet af vinmarken. Turen fortsætter til to landsbyer, der er lige så berømte for deres historiske karakter: Kaysersberg og Eguisheim. Disse to middelalderlandsbyer er blevet valgt til "Franskmændenes yndlingslandsbyer", et berømt fransk program, der fejrer året for franskmændenes yndlingslandsbyer. Kaysersberg vandt i 2017 og Eguisheim i 2013. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til Strasbourg efter en dag fyldt med gode minder og smukke billeder. Guiden taler kun fransk - men audioguides har alle sprogmuligheder.

Strasbourg: Guidet cykeltur med en lokal guide

9. Strasbourg: Guidet cykeltur med en lokal guide

Mød din cykelguide, og dit 2,5-times program kan begynde med en kort introduktion til byen Strasbourg. Turen tager dig med på en rundtur gennem det kejserlige tyske område Neustadt og derefter videre for at se de europæiske institutioner. Kør tilbage gennem den gamle bydel, Petite France, og se de overdækkede broer og Vauban-dæmningen. Kryds over Pont du Corbeau og forbi Place Gutenberg. Du lander snart foran katedralen Notre Dame de Strasbourg, et af turens højdepunkter. Se operahuset på Place Broglie. Kør langs de små gader omkring katedralen, og opdag skjulte pletter tæt på Place Saint Etienne. Passer gennem Neustadt, og kom til hjertet af Europa-distriktet, hvor du vil se Europa-Parlamentet, Europarådet og Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Nyd den friske luft i Parc de l'Orangerie. På vej tilbage til Place d'Austerlitz kan du køre langs en del af bymuren fra det 14. århundrede. I julen er denne tur ikke tilgængelig. Se julemarkedscykelturene som et alternativ: https://www.getyourguide.com/strasbourg-l293/strasbourg-christmas-market-bike-tour-t123971/

Strasbourg: 1,5-times guidet Segway-tur

10. Strasbourg: 1,5-times guidet Segway-tur

Opdag Strasbourg på denne sjove og spændende Segway-tur i en af Frankrigs mest maleriske byer. Glid ubesværet hen ad stien langs floden på din Segway, opdag det bedste Strasbourg har at byde på, og nyd spændingen ved at navigere dit køretøj rundt i byens gader. Se Petite France, domkirken, Neustadt og nogle af Strasbourgs andre højdepunkter på denne guidede tur.

Alle aktiviteter

Vores mest anbefalede ting at gøre i Strasbourg

Strasbourg: Højdepunkter på selvguidet skattejagt-bytur

Strasbourg: Højdepunkter på selvguidet skattejagt-bytur

Lær Strasbourg at kende i dit eget tempo på denne interaktive skattejagtstur, der afspilles på din telefon. Løs gåder, interager med byens vigtigste attraktioner, og find interessante fakta og legender. En ideel udendørs aktivitet for førstegangsbesøgende, par, grupper, familier og børn. Kan bruges som en fantastisk teambuilding-aktivitet. Når du har downloadet skattejagtsturen på din mobile enhed, kan du bruge mobilappen og de integrerede kort til at nå 10 af Strasbourgs vigtigste attraktioner til fods. Du kan vælge at starte din tur, når du vil. Ved hvert stop kan du lære om attraktionen og løse en stedsbaseret gåde, som kun kan løses, hvis du når frem til det specifikke sted. Brug logik, fantasi, observation og holdånd til at låse den rigtige kode op og afsløre den næste destination i byens sightseeing-spil. Start din tur ved de meget fotograferede Ponts Couverts. Besøg den arkitektonisk eksemplariske kirke Saint-Thomas, mens La Place Gutenberg giver dig en smag af livet i centrum. Tag et billede i bygningen af Alsatian Museum, som vil forbløffe dig med sine udstillinger, og opdag skønheden i Strasbourg-katedralen, et gotisk arkitektonisk mesterværk. Besøg det uforligneligt smukke Palais Rohan med sin blåblodede aura. Du kommer også forbi byens største torv, Place Kleber, opkaldt efter en velkendt general fra den franske revolution. Se det ikoniske operahus i Strasbourg med sin unikke akustik. Den "nye by", med sin store historie, vil fortrylle dig og dit kamera! Prikken over i'et på denne unikke oplevelse er St. Paul's Church (hvor turen slutter) med det rige interiørdesign. Ved hvert stop skal du lære om attraktionen og løse en stedsbaseret gåde, som kun kan løses, hvis du når frem til det specifikke sted. Brug logik, fantasi, observation og holdånd til at låse den korrekte kode op og afsløre turens næste destination. Når du går gennem byen, kan du til enhver tid sætte spillet på pause for at holde en pause, tage de perfekte billeder, spise frokost eller besøge et museum. Du kan vælge at fortsætte turen senere eller gemme resten til en anden dag.

Strasbourg: 7-dages City Pass

Strasbourg: 7-dages City Pass

Besøg mere og brug mindre på din rejse til Strasbourg med et bykort, der er gyldigt i 7 sammenhængende dage. Få rabatterede priser på forskellige museer, aktiviteter og seværdigheder. Hent dit city pass i butikken på Strasbourgs turistkontor, og se, hvor du kan bruge det. Dit bypas giver rabat på følgende attraktioner og aktiviteter i 7 dage: - Bådtur i Strasbourg- Adgang til de kommunale museer- Bestigning af platformen på Strasbourg-katedralen - Sightseeing-togtur (tilbuddet gælder kun på Neustadt-ruten) - Adgang til Château Vodou-museet- Guidet vandretur (kun i fransk og tysk) - Adgang til Vaisseau (et videnskabscenter for børn) - Cykeludlejning - En session for at opdage nattehimlen fuld af stjerner på Planetariet i Jardin des Sciences - Guidet cykeltur - Segway®-tur - En tur på Segway® - Et show på TJP - National Centre for Dramatic Arts - Tur i elbåd- Adgang til chokolademuseet- Audioførende byrundtur- Audioførende byrundtur

Fra Strasbourg: Den bedste historiske dagstur i Alsace

Fra Strasbourg: Den bedste historiske dagstur i Alsace

Turen begynder med afgang fra Strasbourg busstation og går til dagens første stop, det historiske Haut-Koenigsbourg Slot. Ved ankomsten kan du beundre bygningens arkitektur, lære om de mennesker, der engang boede her, og beundre slottets fantastiske udsigt over Schwarzwald. Efter slottet følger den åbne bus den berømte vinrute i Alsace og gør undervejs holdt ved en af regionens mest velbevarede middelalderlandsbyer, Riquewihr. Brug lidt fritid på at vandre gennem landsbyens maleriske gader, køb en souvenir i en lokal butik, eller find en hyggelig restaurant til frokost. Turen fortsætter til Kaysersberg, hvor du kan beundre den smukke befæstede bro, der ligger midt i de maleriske landsbyomgivelser. Din dagstur slutter med et besøg i Colmar, en unik og elskelig by på landet, hvor du kan tage en tur med turisttoget. Bemærk venligst, at turisttoget ikke kører i november. I stedet vil der være fri tid i byen. Guiden taler kun fransk - men audioguiderne har alle sprogmuligheder.

Strasbourg: Guidet Eurotur med Segway

Strasbourg: Guidet Eurotur med Segway

Få en fantastisk introduktion til byen, der delvist huser Europa-Parlamentet, på en 2-timers Segwaytur gennem Strasbourg. Beundr monumenter fra byens histories forskellige epoker, herunder Den Europæiske Unions institutioner i Quartier Européen. Hent din Segway og hjelm, og tag ud i byens forskellige kvarterer, herunder den gamle bydel og byens centrum. Kør til "La Petite France" i Grande Îles vestlige ende. Her finder du byens historiske centrum hvor garvere, møllere og fiskere levede i middelalderen. Hør spændende historier om Strasbourg, mens du styrer dit 2-hjulede køretøj og ser på de mange forskellige arkitektoniske stilarter i det tyske distrikt Neustadt. Lær om de administrative bygninger i Quartier Européen, der blandt andet omfatter Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol designet af Richard Rogers.

Strasbourg: Privat sightseeingbådstur i byen

Strasbourg: Privat sightseeingbådstur i byen

Opdag Strasbourgs charme på et privat krydstogt på III-floden. Vælg en tur på 1 time for at se de vigtigste monumenter eller bliv mere fortrolig med byen på en tur på 2 timer. Sejl på Ill-flodens vand og oplev eller genopdag byen og dens historiske monumenter på en anderledes måde. Gå om bord på det rummelige skib "Saint Gothard" ved den gamle Finkwillerkaj og begynd dit sejlads-eventyr i hjertet af byen. Kør forbi de europæiske institutioner og se de unikke lysegrønne hustage på den russisk-ortodokse 'Allehelgenskirke'. Vælg den to timers mulighed, og mærk spændingen ved at krydse sluserne og Vauban-dæmningen. Glid ind i den gamle by Petite France og se den klassiske arkitektur. Kør forbi cbrostensveje og bygninger fra det 16. århundrede. Vend tilbage til dit udgangspunkt ved afslutningen af din sejltur.

Strasbourg: Gåtur med lokal guide

Strasbourg: Gåtur med lokal guide

Tag på vandretur i Strasbourg, og oplev byens mest berømte steder. Gå med din lokale guide ned ad Grande Ile, slentre gennem centrum, og tag billeder, mens du går. Lær om Strasbourgs fascinerende historie fra din guide, og få tips til de bedste steder at spise og drikke til sidst. Begynd din tur i Grande Île, en gammel bydel, der er et eksempel på middelalderbyer. Forundres over den romanske og rayonnant-gotiske arkitektur i Strasbourg-katedralen, og tag billeder foran UNESCO's verdensarvsliste. Lyt til historier om de mange legender, der omgiver dette monument. Tag til Place Kléber, den største plads i byen. Se statuen af den franske revolutionære Jean-Baptiste Kléber, som pladsen er opkaldt efter, og lær om generalens militære og arkitektoniske fortid. Spadser derefter langs små, intime gader, og lær mere om Strasbourgs historie. Oplev Tonneliers-kvarteret med dets mange barer og restauranter, og se, hvordan de lokale bor. Tag masser af billeder undervejs, og få din guide til at give dig tips til at tage de mest "instagrammable" billeder. Til sidst kan du få råd fra din guide om de bedste spisesteder i byen.

Strasbourg: Katedralens officielle digitale audioguide

Strasbourg: Katedralens officielle digitale audioguide

Denne app-baserede audioguide tilbyder en unik og fordybende måde at udforske en af Europas mest imponerende gotiske katedraler på. Med sin brugervenlige grænseflade og informative lydindhold er denne app den perfekte ledsager for besøgende, der ønsker at opdage historien, kunsten og arkitekturen i Strasbourg-katedralen i deres eget tempo. Lydindholdet er tilgængeligt på flere sprog og fortælles af kyndige guider, der giver fascinerende indsigt i katedralens historie og kulturelle betydning.

Fra Strasbourg: Middelalderlandsbyer og vinsmagning

Fra Strasbourg: Middelalderlandsbyer og vinsmagning

Vi kører sydpå fra Strasbourg, hvor første stop bliver i Bergheim, en fantastisk landsby på vinruten, som rummer mange skjulte vidundere inden for sine middelalderlige mure. Derefter får du mulighed for at besøge den charmerende by Ribeauvillé, det gamle len for herrerne af Ribeaupierre. Historien vil kalde på dig i hver eneste af byens gågader. Efter et besøg i Hunawihr og et fotostop foran det berømte springvand, kører I til en lokal vinproducent for at smage traditionelle Alsace-vine. Nyd frokostpausen i landsbyen Riquewihr, en af de mest kendte i regionen - især kendt på grund af sin idylliske beliggenhed i hjertet af vinmarken. Turen fortsætter til to landsbyer, der er lige så berømte for deres historiske karakter: Kaysersberg og Eguisheim. Disse to middelalderlandsbyer er blevet valgt til "Franskmændenes yndlingslandsbyer", et berømt fransk program, der fejrer året for franskmændenes yndlingslandsbyer. Kaysersberg vandt i 2017 og Eguisheim i 2013. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til Strasbourg efter en dag fyldt med gode minder og smukke billeder. Guiden taler kun fransk - men audioguides har alle sprogmuligheder.

Strasbourg: Guidet cykeltur med en lokal guide

Strasbourg: Guidet cykeltur med en lokal guide

Mød din cykelguide, og dit 2,5-times program kan begynde med en kort introduktion til byen Strasbourg. Turen tager dig med på en rundtur gennem det kejserlige tyske område Neustadt og derefter videre for at se de europæiske institutioner. Kør tilbage gennem den gamle bydel, Petite France, og se de overdækkede broer og Vauban-dæmningen. Kryds over Pont du Corbeau og forbi Place Gutenberg. Du lander snart foran katedralen Notre Dame de Strasbourg, et af turens højdepunkter. Se operahuset på Place Broglie. Kør langs de små gader omkring katedralen, og opdag skjulte pletter tæt på Place Saint Etienne. Passer gennem Neustadt, og kom til hjertet af Europa-distriktet, hvor du vil se Europa-Parlamentet, Europarådet og Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Nyd den friske luft i Parc de l'Orangerie. På vej tilbage til Place d'Austerlitz kan du køre langs en del af bymuren fra det 14. århundrede. I julen er denne tur ikke tilgængelig. Se julemarkedscykelturene som et alternativ: https://www.getyourguide.com/strasbourg-l293/strasbourg-christmas-market-bike-tour-t123971/

Strasbourg: 1,5-times guidet Segway-tur

Strasbourg: 1,5-times guidet Segway-tur

Opdag Strasbourg på denne sjove og spændende Segway-tur i en af Frankrigs mest maleriske byer. Glid ubesværet hen ad stien langs floden på din Segway, opdag det bedste Strasbourg har at byde på, og nyd spændingen ved at navigere dit køretøj rundt i byens gader. Se Petite France, domkirken, Neustadt og nogle af Strasbourgs andre højdepunkter på denne guidede tur.

Ofte stillede spørgsmål om Strasbourg

Hvad er de bedste dagsture og -udflugter fra Strasbourg?

De bedste dagsture og -udflugter fra Strasbourg er:

Se alle dagsture og -udflugter fra Strasbourg på GetYourGuide

Hvad er de mest populære museer og udstillinger i Strasbourg?

Disse er de mest populære museer og udstillinger i Strasbourg:

Se alle museer og udstillinger i Strasbourg på GetYourGuide

De mest populære seværdigheder i Strasbourg

Oplevelser i Strasbourg

Byer i Frankrig

Andre seværdigheder i Strasbourg

Vil du se alle oplevelser i Strasbourg? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Strasbourg

Samlet bedømmelse

4.7
(2.029 anmeldelser)

Skønt set up. Sjov måde ar komme rundt. Fleksible guides. Men husk at være alignet mellem presentation på web og guiderne. Der stod vi skulle være der 950 og shoppen åbnede først kl 10. Men det var en lille ting i det store billede som var 100% perfekt for os

Fantastisk, selv som nybegynder var det ikke noget problem. Vi blev guidet sikkert gennem smalle gader og over lange afstande. Det var det værd.

Meget god information, Jean gik meget godt ind i de forskellige emner og spørgsmål, lærte en masse nye ting! Vi anbefaler!

Vi nød virkelig turen. Jean forklarede alt godt og detaljeret. Tak 👍

Jean var den perfekte guide. Super sjovt med cyklen!