Vores mest anbefalede ting at lave i Târgoviște

Dagsudflugt til Transfagarasan

Dagsudflugt til Transfagarasan

Kør til Valakiets tidligere hovedstad, Targoviste, og besøg resterne af Vlad den Spidsmandens, bedre kendt som Dracula, hof. Næste stop er i Curtea de Arges, hvor du besøger en af de smukkeste kirker i Rumænien, som også er gravsted for de første rumænske konger. Fra dette hellige sted kører du videre til ruinerne af Poenari-slottet, Draculas befæstning, der har udsigt over Karpaterne. Oplev Transfagarasanvejen, som Ceausescu byggede med hjælp fra hæren. Den byder på en betagende udsigt og fører dig hele vejen op til toppen af bjerget, hvor du kan opleve den forbløffende gletsjersø Balea. Herfra begynder du din lange, men smukke køretur hjemad.

Bukarest: Privat sidste dage af Ceausescu-tur i en Dacia

Bukarest: Privat sidste dage af Ceausescu-tur i en Dacia

Den 22. december 1989 kl. 12.07 flygter Nicolae Ceausescu og hans kone med helikopteren fra taget af kommunistpartiets hovedkvarter for at undslippe raseriet fra de 100.000 mennesker, der omringede bygningen og krævede hans afgang. Nicolae Ceausescu har i sinde at omgruppere og kæmpe tilbage for at bevare sin suveræne magt over Rumænien, som han har haft i næsten 24 år, og løber mod Pitesti for at finde støtte fra arbejderklassen og hæren, men han bliver taget til fange samme dag nær Târgoviște. Mærk den rædsel og frygt, der overvældede Nicolae Ceausescu, da han på bare én dag mistede den suveræne magt, han havde haft over landet i 24 år, og oplev hans mindre kendte forsøg på at få den tilbage. En klassisk biltur i en fuldt restaureret Dacia, som udforsker både den geografiske og den følelsesmæssige vej, som Nicolae Ceaușescu og hans kone Elena tilbagelagde den 22. december 1989. Oplev alle de vigtigste øjeblikke, fra de steg ind i helikopteren for at forlade Bukarest, til den sidste dag i hans 24 år lange kommunistiske præsidentperiode. Vi vil udforske de afgørende øjeblikke på Ceausescus sidste dag som præsident og tilbagelægge en rute på 90 km mod Târgoviște - og tilbage til Bukarest - det sted, hvor han blev taget til fange, tilbageholdt og henrettet den 25. december 1989. I slutningen af turen besøger du Nicolae Ceausescus private residens - "Palatul Primăverii". Højdepunkter - En 5,5 timers privat tur med en klassisk bil, der krydser byens vartegn - Vi starter turen på Revolutionspladsen. - Kører mod Târgoviște - Stop, hvor Nicolae Ceaușescu forlader helikopteren og fortsætter sit løb i en Dacia. - Stop ved Stålfabrikken og Milția-stationen, hvor Ceaușescu forsøgte at organisere støtte, men han blev arresteret. - Stop ved bygningen, hvor Nicolae og Elena Ceausescu blev tilbageholdt, dømt og henrettet den 25. december 1989. Bygningen, hvor Ceausescu blev henrettet, er ikke tilgængelig indvendigt på grund af renovering. - Tilbage til Bukarest - Guidet besøg på Palace of Primăverii, præsidentpaladset, hvor Ceaușescu boede med sin kone Elena fra 1965 til 1989. Billetter inkluderet. Du hopper på eller af bilen ved de vigtigste stop på ruten, du får de bedste billeder på din rejse, og du vil høre de mest fantastiske livshistorier, der portrætterer Rumænien. Vær klar til at køre med en bil, der skabte nationen, en klassisk Dacia-bil!

Rigtige Draculas fyrstehof og Rigtige Draculas fæstning

Rigtige Draculas fyrstehof og Rigtige Draculas fæstning

Glem alt om legender og rejs for at se Vlad the Impalers kongelige hof og hans fæstning i landsbyen Poienari, hvor Vlad plejede at skjule landets guld. Stop for at se Curtea de Arges-klosteret, en ægte skønhed i den kongelige familie, og hvor de rumænske kongers grave er placeret. Se den største dæmning i Rumænien i nærheden, Vidraru Dam, og gør dig klar til at tage billeder. Du rejser i privat bil og har din egen guide, mens du besøger nogle af de mest historiske og interessante steder i området. Rejs til Targoviste-fæstningen, et af de vigtigste middelaldermonumenter i Rumænien med en historie, der går tilbage til det 15. århundrede. Udforsk det tidligere fyrstelige hof, der blev brugt som bolig af nogle af de mest berømte prinser i det sydlige Rumænien, herunder Constantin Brancoveanu og den legendariske Vlad the Impaler, der byggede det emblematiske Chindia Tower. Lær historien om Tragoviste, fra dens lille begyndelse som en fæstning til dens udvidelse til en fyrstelig residens af Vlad Dracul. Gå videre med en gåtur op til Chindia Tower, symbolet på Targovistes fyrstelige hof. Beundre udsigten fra tårnets balkon, især ruinerne af de to fyrstelige paladser, og observer også silhuetten af en kirke dateret tilbage til 1415. Afslut med at gå rundt i det, der er tilbage af paladset, og besøg de to kirker, der stadig overlever i området, den lille Holly Friday Church og Great Princely Church, det eneste monument bygget i det 15. århundrede i det sydlige Rumænien, der stadig er bevaret i sin oprindelige form. Nå den gamle bydel i Curtea de Arges med dens rige og begivenhedsrige historie, og se ruinerne af det valachiske fyrstehof, den kongelige kirke fra det 13. århundrede samt det berømte Arges-kloster. Lær den interessante og triste historie om stederne fra guiden. Nyd at besøge Poenari Castle, et perfekt stop for historieelskere og fans af Dracula. Oplev den perfekte chance for at opdage dyrelivet i Transsylvanien.

Kommunismens historie med henrettelsesstedet for Nicolae Ceausescu

Kommunismens historie med henrettelsesstedet for Nicolae Ceausescu

Parlamentspaladset: I Bukarest City Tour ved parlamentspaladset eller Folkets hus - vil du lære, hvor farligt og skadeligt et totalitært regime som kommunisme kan være for en nation. Du vil føle dig lille ved at se, hvilken meningsløs overflod og megalomani "fornuftens søvn" kan skabe. Forestil dig, at du har chancen for at se den næststørste administrative bygning på planeten, efter Pentagon, og at det vil være en oplevelse, du vil være i stand til at dele med dine børnebørn. Ceausescu Mansion: "Ceauşescu Mansion" var i et kvart århundrede (1965-1989) den private bolig for Nicolae og Elena Ceauşescu og deres børn, Nicu, Zoia og Valentin. Palæet, der blev bygget i midten af 1960'erne og på det tidspunkt kendt som "Forårspaladset", blev udvidet mellem 1970 og 1972. Det foretrukne valg til udformningen af Ceauşescu-familiens bolig var Aron Grimberg-Solari (født 1928). Paladsets arkitektur suppleres af landskabspleje udtænkt af arkitekten Robert Woll (som også var husets vigtigste møbeldesigner) og landskabsingeniøren Teodosiu. Kommunismens museum (ferestrojka): Dette er bygningen, nu museum, hvor Nicolae Ceaușescu og hans kone blev retsforfulgt og henrettet. Det er nu gammelt, forfaldent og ikke vedligeholdt særlig godt eller brugt bortset fra forsøgets område. Entréprisen var 8 ron, og der er et tillægsgebyr for at tage billeder. Værelserne er meget små, og du kan se på møblerne, at det var et meget fattigt land i 1989. Det ser ud til, at de ikke ønsker at glamorisere begivenheden eller personerne, da der var begrænsede billeder. Der er et rum, hvor de undersøgte præsident Ceausescu og hans kone medicinsk før retssagen. Der er plads til de borde og stole, som retssagen var i. Der er to stole i et hjørne, hvor de sad. De øvrige borde blev brugt til forsvaret, anklagere og vagter. Der er et værelse med senge, hvor de spiste og sov. Du kan gå udenfor og se området, hvor de stillede dem op og brugte automatiske våben til at dræbe dem. Der var ingen træer der dengang som nu. Revolutionspladsen: Et af de vigtigste steder, når vi taler om den rumænske revolution, december 1989!

Ofte stillede spørgsmål om Târgoviște

Hvilke topattraktioner skal man opleve i Târgoviște?

Topattraktionerne, der skal opleves i Târgoviște:

Se alle seværdigheder i Târgoviște, du ikke må gå glip af

Hvad er de mest populære museer og udstillinger i Târgoviște?

Disse er de mest populære museer og udstillinger i Târgoviște:

Se alle museer og udstillinger i Târgoviște på GetYourGuide

De mest populære seværdigheder i Târgoviște

Oplevelser i Târgoviște

Byer i Rumænien

Andre seværdigheder i Târgoviște

Vil du se alle oplevelser i Târgoviște? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Târgoviște

Samlet bedømmelse

5.0
(2 anmeldelser)