Ting at foretage sig
Terezin

Vores mest anbefalede ting at gøre i Terezin

Fra Prag: Terezin koncentrationslejr - guidet tur med audio

1. Fra Prag: Terezin koncentrationslejr - guidet tur med audio

Udforsk den berømte koncentrationslejr Terezin på en halvdags guidet tur, der starter i hjertet af Prag foran Rudolfinum-bygningen, hvor du møder vores assistent med en blå og hvid paraply. I bussen har du mulighed for at lytte til en audioguide direkte på din telefon, som vil introducere dig til Tjekkiets historie, jødernes historie i vores land og byen Terezíns historie. Vores engelsktalende assistent vil være til rådighed og tage sig af dig hele tiden. I den lille fæstning Terezín vil du deltage i en guidet gåtur med en lokal guide på det sprog, du vælger. Du får en rundvisning i koncentrationslejrens område, barakkerne, mens du hører om, hvordan den tidligere garnisonsby blev forvandlet til en lejr. Lær om, hvordan Terezin ændrede sig dramatisk, da nazisterne omdøbte den til Theresienstadt og sendte de første jødiske transporter dertil i november 1941. Efter alt dette bliver du sikkert transporteret tilbage til Prag i vores minibus. Nyd dette historisk betydningsfulde sted i fulde drag, og udforsk sammen med os den mørke historie, der ligger bag portene til den lille fæstning Terezín.

Fra Prag: Terezín Monument Tour med billetter og afhentning

2. Fra Prag: Terezín Monument Tour med billetter og afhentning

Udforsk Terezín på en guidet tur fra Prag, og opdag stedet for den tidligere koncentrationslejr fra Anden Verdenskrig. Besøg den tidligere jødiske ghetto, Terezín-fæstningen og ghettomuseet for at lære mere om den nazistiske besættelse af Tjekkiet. Begynd med afhentning på dit hotel i Prag og kør til byen Terezín og dens fæstning i en bus med aircondition. Når du ankommer til fæstningen, tager guiden dig med på en rejse gennem Europas krigshistorie. Du vil også lære, hvordan livet i den største tjekkiske koncentrationslejr var. Besøg den lille fæstning Terezin samt Ghettomuseet, der oprindeligt blev bygget som en skole. Lær mere om historien om byen Terezín. Forstå mere om Anden Verdenskrig og dens indvirkning på Europa og Tjekkiet i særdeleshed. I slutningen af turen bliver du overført tilbage til Prags centrum.

Fra Prag: Rundvisning i Terezin Koncentrationslejr

3. Fra Prag: Rundvisning i Terezin Koncentrationslejr

Tag på en guidet tur til koncentrationslejren Terezin på en dagstur fra Prag. Få en forståelse af livet i en koncentrationslejr og se et autentisk Gestapo-fængsel. Afgang fra Prag i en airconditioneret bus og hør om virkningen og arven fra Anden Verdenskrig og nazisternes tilstedeværelse i Tjekkiet. Ankomst til Terezin og besøg museet, der ligger i den store fæstning, som tidligere var en skole for kun drenge. Udforsk det, der engang fungerede som interneringslejr for jøder fra hele Europa og blev udnyttet til nazistiske propagandaformål under et besøg af Røde Kors i 1944. Hør historierne om dem, der blev fængslet der, og se en propagandafilm, inden du fortsætter til kirkegården og krematoriet. Næst skal du krydse floden og se de skrækkelige forhold for fanger, der blev tilbageholdt i den lille fæstning, lige fra ærkehertug Franz Ferdinands morders celle til de henrettelsespatruljer, der blev organiseret af Gestapo. Når turen er slut, kan du stige om bord på bussen tilbage til Prag.

Fra Prag: Guidet tur til Terezín og ghettomuseet

4. Fra Prag: Guidet tur til Terezín og ghettomuseet

Lad dig blive afhentet på dit hotel i Prag og kørt til Theresienstadt for en halvdagstur. Mød din guide i Theresienstadt, og besøg nogle af byens historiske steder. Den lille fæstning blev bygget i det 18. århundrede af kejser Joseph II. Under Anden Verdenskrig fungerede fæstningen som Gestapos politifængsel, jødisk ghetto og koncentrationslejr. Besøg den lille fæstning og ghettomuseet, og få mere at vide om byens historie. Ghettomuseet åbnede i 1994 og er hjemsted for en permanent udstilling tilegnet det politiske fængsels historie og forfølgelsen af den tjekkiske nation under naziregimet.

Tur til koncentrationslejren Terezin fra Prag

5. Tur til koncentrationslejren Terezin fra Prag

Tag med på denne dagstur til Theresienstadt, stedet for den berygtede koncentrationslejr, styret af nazisterne under deres besættelse af Tjekkoslovakiet. Du vil besøge Mindesmærke for National Martyrium, der er bygget til minde for ofrene for nazisternes politiske og racemæssige forfølgelse under 2. Verdenskrig. Dette sted af det eneste af sin slags i Tjekkiet. Du kommer desuden til at besøge det lille fort, der fungerede som fængsel for Prags Gestapo. Mens du udforsker stedet, vil du lære mere om forfølgelsen af den tjekkiske nation under nazistyret og skæbnen for de tjekkiske fanger, der blev overflyttet til andre koncentrationslejre i Det Tredje Rige. Til sidst vil du se Ghettomuseet, der åbnede i 1991 i bygningen, der husede den tidligere Theresienstadt-skole. Museets udstillinger arrangeredes med hjælp fra tidligere fanger i Theresienstadt-ghettoen.

Terezin Mindesmærke: Indgangsbillet kombineret med guidet vandretur

6. Terezin Mindesmærke: Indgangsbillet kombineret med guidet vandretur

Få adgang til 3 af de vigtigste historiske steder i Terezin Memorial og lær om de historiske begivenheder, der fandt sted her under Anden Verdenskrig, og de mennesker, der blev berørt. Besøg den lille fæstning, hvor der er inkluderet en guidet tur, og den store fæstning - ghettoen - i dit eget tempo (der er ingen guidet service der). Turen starter ved den lille fæstning uden for billetkontoret, hvor du møder din guide. Fra 1940 til 1945 fungerede den lille fæstning som fængsel for Gestapo i Prag. Besøg den permanente udstilling, der er viet til det politiske fængsels historie; den vidner om forfølgelsen af den tjekkiske nation under det nazistiske regime under Anden Verdenskrig og registrerer skæbnerne for tjekkiske fanger, der blev overført til andre koncentrationslejre i det nazistiske tyske rige. Bagefter går du selv til den tidligere Terezin-ghetto, hvor ghettomuseet, Magdeburg-kasernen, bederummet og krematoriet ligger. Du får ikke brug for en guide der, så du fortsætter på egen hånd. Ghettomuseet ligger i den tidligere kommuneskole, og her kan du se den permanente udstilling: Terezín i den endelige løsning, 1941-1945. Ud over denne dokumentariske udstilling er der også en mindesal for Terezín-ghettoens børn, der er viet til dens yngste ofre, plus et udvalg af de verdensberømte tegninger lavet af børn fra ghettoen. Magdeburg-kasernen blev etableret i Terezín den 24. november 1941. Efter nazisternes besættelse af de tjekkiske lande spillede Magdeburg Barracks en særlig vigtig rolle i ghettoen. Barakkerne husede kontorer for de forskellige afdelinger af ghettoens såkaldte jødiske selvstyre samt lejligheder til nogle af ghettoens ledende embedsmænd. Magdeburg Barracks var dog også kendt som et sted for store kulturelle begivenheder, gudstjenester, forelæsninger og møder. Krematoriet, den jødiske kirkegård i Terezín og kolumbariet ligger cirka 0,5 kilometers gang fra Terezin-ghettoen og 1,5 kimoteres fra den lille fæstning. Hvis du rejser til Terezin med bus, er der to busstoppesteder - et i den tidligere ghetto (på pladsen) og et foran den lille fæstning. Hvis du rejser i bil, er der en parkeringsplads foran den lille fæstning, og i ghettoen kan du parkere på pladsen (gratis). Sørg for, at du har tid nok til dit besøg - den guidede tur i den lille fæstning tager ca. 1 time, men der er også andre steder, som du kan se efter turen, så det er bedst at have mindst 1,5 time til den lille fæstning og mindst 2 timer til besøget i den tidligere ghetto.

Fra Prag: Bustur til Terezin Mindesmærke

7. Fra Prag: Bustur til Terezin Mindesmærke

Deltag i en seks timers udflugt fra Prag til Terezin Mindesmærke. Besøg stedet, der af nazisterne blev brugt som en kombineret ghetto og koncentrationslejr under Anden Verdenskrig. Lær om dette tragiske kapitel i byens historie og den katastrofale skæbne, som mange tusinder af uskyldige ofre fik. Udforsk hele det tidligere nazistiske koncentrationslejrkompleks sammen med din guide. Hør autentiske personlige erindringer, historier og episoder fra Terezins uhyggelige fortid. Lær om, hvordan folk levede, led, overlevede, og døde i Terezin. Hør, hvordan nogle af fangerne formåede at fastholde deres tro, optimisme, og værdighed.

Fra Prag: Privat guidet tur til Terezin-koncentrationslejren

8. Fra Prag: Privat guidet tur til Terezin-koncentrationslejren

På denne tur lærer du om 2. Verdenskrig og dens konsekvenser for det tidligere Tjekkoslovakiet. Theresienstadt – eller Terezín – er navnet på et tidligere militært fæstningsanlæg og garnisonsby. I slutningen af det 18. århundrede byggede det habsburgske kongehus fæstningsanlægget som forsvar mod prøjserne fra nord. De opkaldte det efter kejserinde Maria Theresa. Theresienstadts mest tragiske kapitel udspandt sig under 2. Verdenskrig (1939-45). I 1940 oprettede Prags Gestapo et politifængsel i den lille fæstning. Omkring 32.000 fanger passerede igennem den lille fæstning mellem 1940 og 1945. Heraf døde 2.500 som følge af sult, sygdomme, tyranniske vagter og henrettelser. I 1941 forvandlede nazisterne byen Theresienstadt til en jødisk ghetto/transitlejr. Indtil slutningen af krigen passerede over 150.000 deporterede fanger gennem lejren, hvoraf de 35.000 døde der. Russiske styrker befriede Theresienstadt den 10. maj 1945, 8 dage efter de Allieredes magtovertagelse i Berlin. I dag står lejren som et mindesmærke for de døde og et monument over menneskets ondskab. Når du går gennem porten, ser du det uhyggelige skilt ARBEIT MACHT FREI (Arbejde gør dig fri) ovenover. Du kan vandre gennem fængselsbarakkerne, henrettelsesområdet, værkstederne og isolationscellerne. På denne tur besøger du også et lokalt museum om kz-lejren Theresienstadt og ser en undervisningsfilm.

TEREZÍN et mørkt og tragisk sted i Europas historie

9. TEREZÍN et mørkt og tragisk sted i Europas historie

Et mørkt og tragisk sted i Europas historie, hvor mange tusinde uskyldige ofre blev udryddet. Et minde om Anden Verdenskrigs rædsler - dette er Terezin, en af de nazistiske koncentrationslejre. Vores guide vil vise dig koncentrationslejrens område, og du vil høre autentiske erindringer fra tidligere indsatte. Besøg på dette sted tjener som en skarp advarsel for at forhindre, at lignende rædsler gentager sig i fremtiden.

Udflugt til koncentrationslejren i Terezin

10. Udflugt til koncentrationslejren i Terezin

Først i nyere tid er Terezin blevet kendt som et tragisk symbol på kritikere, dissidenter og modstandere af det nazistiske regime. Missionen for Terezin Memorial - den eneste institution af sin art i Tjekkiet - er at mindes ofrene for nazisternes politiske og racemæssige forfølgelse under besættelsen af tjekkisk land under Anden Verdenskrig. Mindesmærket fremmer museums-, forsknings- og uddannelsesaktiviteter og besøg på mindesteder, der er relateret til tusindvis af krigsofres smerte og død. Selvom fæstningen blev grundlagt som meget moderne i slutningen af det 18. århundrede, har dens funktion ændret sig gennem årene. Orienterende program: Telinein-udflugten begynder ved mødestedet kl. 9.00 om morgenen. Den første tur vil vare næsten en time, indtil du når hovedfæstningen. For bedre at forstå Terezín vil der allerede på turen blive fortalt om historiske og tekniske detaljer, som derefter vil blive relateret til det, der skete der. Når vi forlader Prag, passerer vi monumentet for skuespillerne fra ** Anthropoid Operation **. Vi vil se den største styrke, som er en by. Hele byen var den jødiske ghetto. I kirkegårdskomplekset vil du lytte til figurer, motiver og metoder. Vi går ind på et museum for at lære navne, fakta og metoder at kende. Derefter fortsætter vi til den nationale kirkegård, mens guiden forklarer forskellene mellem ** ghettoen ** og marken, hvorefter vi besøger ** koncentrationslejren ** ved at følge den samme rute, som fangerne fulgte, startende i den administrative gård. Efter ** "Arbeit Macht Frei", ** kommer vi til området for fanger. Vi passerer gennem Casamatas de la Fortaleza og når skydebanen for at gå til en del af boligområdet.

Topaktiviteter

Topseværdigheder i Terezin

Alle aktiviteter

Ofte stillede spørgsmål om Terezin

Hvilke topattraktioner skal man opleve i Terezin?

Hvad er de bedste tilbud og rabatter på aktiviteter og attraktioner i Terezin?

Andre seværdigheder i Terezin

Vil du se alle oplevelser i Terezin? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Terezin

Samlet bedømmelse

4.4
(1.901 anmeldelser)

Vi bookede denne tur til Terezin, og vi blev budt velkommen af en venlig, venlig, vidende og yderst hjælpsom guide (Jarka) Afgang kl. da vi gik rundt i lejren, kunne vi besøge de steder, hvor de daglige aktiviteter i koncentrationslejren fandt sted (indkvarteringen, bruserne, lægehuset, vaskeriet osv.), hvorefter vi, stadig med minibussen, flyttede til stor fæstning samt byen Terezin, og vi var i stand til at besøge museet, der udelukkende var dedikeret til massakren af børn, der fandt sted der. Som det sidste stop tog minibussen os til krematoriet, og hvert af disse stop var interessant og rørende takket være frem for alt vores guide, som forklarede hvert trin for os i detaljer. Vi anbefaler denne tur.

Virkelig godt gået! Meget velorganiseret med alle oplysninger givet i god tid om mødested, tidspunkter osv... transport inklusive retur. Vores guide, Hana, var fremragende, meget vidende og venlig. Jeg anbefaler det stærkt til alle. Nicholas og Meris

Guiden er meget rart. Det styrer en masse historie og forklarer alt meget behageligt. Det giver dig lyst til at fortsætte med hende hele turen og få hende til at forklare mere om Prag.

Meget godt. Guiden Bohdan kan varmt anbefales. Han taler meget godt spansk. Han behandlede os meget godt, vi var meget komfortable med ham under besøget.

Jeg elskede alt, guiden og chaufføren var super venlige og opmærksomme. Det er en fornøjelse at møde sådanne mennesker, når du nyder en ferie.