Tilføj datoer

Ting at foretage sig
Thessaloniki

Denne kystby har noget for enhver smag, fra historiske ruiner og osmanniske perler til en levende kultur.

Vores mest anbefalede ting at gøre i Thessaloniki

Thessaloniki: Heldags-bustur til Meteora

1. Thessaloniki: Heldags-bustur til Meteora

Bragt en heldagsbustur til Meteora fra Thessaloniki. Udforsk dette UNESCO-verdensarvsområde, og beundr det unikke landskab. Afgang fra Thessaloniki om morgenen og rejse til det fantastiske klosterkompleks Meteora for at besøge 2 af de 6 hellige klostre, afhængigt af deres åbningstider. Få adgang til hellige steder som kvindeklosteret Agios Stefanos med sin imponerende træskårne ikonostase eller besøg klosteret Den Hellige Treenighed, der ligger på toppen af et klippefremspring i over 400 meters højde. Alternativt kan du opleve tårnet i det gamle bevarede net på Varlaam-klosteret eller udforske det største af klostrene på klosteret Store Meteoron. Nyd panoramaudsigten over disse utrolige strukturer og det fantastiske landskab. Nyd en traditionel græsk frokost i Kastraki, nær byen Kalampaka, inden du kører tilbage til Thessaloniki.

Fra Thessaloniki: Heldagstur til Pozar-termalbade og Edessa

2. Fra Thessaloniki: Heldagstur til Pozar-termalbade og Edessa

Flyv fra Thessaloniki og rejs til de naturlige varme kilder i Pozar Thermal Baths for at slappe af i det helbredende vand, mens naturen og Voras-bjerget danner en fantastisk kulisse. Nyd godt af de helbredende egenskaber af vand, der er naturligt opvarmet til en temperatur på 37° Celsius. Vandet er kendt for sin fantastiske smag og siges også at hjælpe ved lidelser som reumatoid arthritis, hudlidelser, dårligt blodomløb, åndedrætsproblemer og nyresygdomme, herunder nyresten. Nyd frokosten i en smuk landsby ved siden af Pozar, og smag de traditionelle græske smagsoplevelser. Besøg det lokale marked, og forundres over de udstillede varer. Fortsæt til byen Edessa, der er berømt som den første hovedstad i det antikke kongerige Makedonien. Få lidt fritid til at besøge de spektakulære vandfald, inden du vender tilbage til Thessaloniki.

Thessaloniki: OTE Tower Roterende oplevelse med let måltid

3. Thessaloniki: OTE Tower Roterende oplevelse med let måltid

Besøg øverste etage af OTE Tower og nyd udsigten med et let måltid. Se havet og Thessalonikis vartegn, mens tårnet roterer 360 grader hver time. Stig op til toppen af OTE Tower og bliv budt velkommen til en elegant spisestue med panoramaudsigt. Tag plads ved dit reserverede bord for at nyde din madmenu. Vælg mellem et glas vin med et frugtfad, en club sandwich med en øl eller en flaske vin med et oste- og frugtfad. Du kan altid bestille mere til køb, når du først sidder ved dit bord. Afhængigt af det valgte tidspunkt kan du forkæle dig selv med udsigt til solnedgangen eller besøge om aftenen, hvor der normalt er levende klavermusik.

Fra Thessaloniki: Heldagsbustur til Dion og Olympen

4. Fra Thessaloniki: Heldagsbustur til Dion og Olympen

Oplev den arkæologiske park Dion og Mount Olympus på denne tur fra Thessaloniki. Rejs i en airconditioneret bus og tag en naturvandring langs Enipeas-floden for at beundre udsigten over Enipeas-kløften. Tag afsted fra et centralt beliggende mødested i Thessaloniki og tag til den arkæologiske park Dion. Tag lidt fritid til at udforske det udvendige arkæologiske område. Køb en billet til stedet for at se teateret fra den hellenistiske æra, som tidligere var kendt for at være vært for skuespil af den antikke filosof Euripides og nu er vært for Olympus-festivalen. Besøg Dions museum for at se statuer og beundre mosaikarbejde i Dionysos hus. Stop for at købe frokost i en af de traditionelle restauranter i landsbyen, før du fortsætter til Olympus. Afslør hemmelighederne bag de 12 græske guders mytologiske hus. Tag en kort tur gennem foden af bjerget. Gå langs Enipeas-kløften og hold øje med det lokale dyreliv. Tag billeder af udsigten over bjergene, før du går tilbage til Thessaloniki med bus om eftermiddagen.

Thessaloniki Hop-on Hop-off Sightseeing-bustur

5. Thessaloniki Hop-on Hop-off Sightseeing-bustur

Hop på den åbne bus, og nyd en rundtur i Thessaloniki. Se de største monumenter og interessante steder i byen. Hop af på en af de 8 stationer for at besøge lokale attraktioner. Du lærer om byens historie undervejs. Der er lydkommentarer på 8 sprog med information om steder på ruten. Hop af og på, så ofte du vil på ruten. Hvis du foretrækker det, kan du blive om bord og køre hele turen. Busserne afgår hvert 30. minut fra stoppesteder rundt omkring i byen. Stoppesteder: - Det Hvide Tårn (startpunkt, rød kiosk) - Arkæologisk museum - Sofia-kirken (ude af drift) - Dimitrios-kirken - Buzantinske slotte - Kamara - Rotonta (Galerius' bue) - Aristotelous-pladsen - Thessalonikis havn

Thessaloniki: Dagstur til Vergina og Pella

6. Thessaloniki: Dagstur til Vergina og Pella

Tag på en rejse til Pella med Ammon Express kl. 8:00 fra Aristotelous Square & Egnatia Street (ved den hvide Venizelos-statue). Afstanden på 50 km tager ca. 45 minutter at nå. Når du er i Pella, kan du opleve det nye og moderne museum samt det arkæologiske område med de unikke mosaikker. Glæd dig over mosaikkerne "Helena bortførelsen" og "Amazonomachy" på det antikke marked, og se artefakter fra befolkningens dagligdag, der illustrerer livsstilen i oldtiden. Tag til Vergina, hvor du finder museet for de kongelige grave fra Aigai, der ligger ved landsbyens grænser. Museet udstiller den gyldne Larnax, en urne med de kremerede rester af Phillip II markeret med en sol med 16 stråler, Makedoniens symbol. Solen fra Vergina, et karakteristisk symbol for Argead-dynastiet under kong Phillip II og Alexander den Store, blev fundet ved siden af udgravningerne, der afslørede hans fars kongelige grav. Beundr den gyldne egekrans, som Phillip II bar under sit ligbål, militærrustninger, forskellige gravgaver og andre grave, der blev bragt frem i lyset igen. Nyd frokosten på en traditionel græsk restaurant, inden du stopper ved det store New Museum of Aigai, hvor du vil opdage artefakter og fund, der er udgravet fra den gamle hovedstad. Et imponerende portræt af Alexander den Store byder dig velkommen og inviterer dig til at opdage historiens rødder. Se den midlertidige numismatiske udstilling, der viser mønter fra alle hjørner af den hellenistiske verden, herunder mønter fra makedonske konger og Alexanders efterfølgere. Se monumentale skulpturer, sárissa-spyd og hjelme fra de makedonske falanksoldater, bemalet keramik af høj klasse, banketredskaber fra aristokratiske symposier og dronningebegravelser med alle deres smykker og kongelige insignier. Rejsen slutter med hjemrejse til Thessaloniki kl. ca. 15.30 med de samme stop, som du startede på.

Fra Thessaloniki: Heldagstur til Ouranoupoli og Athos-bådtur

7. Fra Thessaloniki: Heldagstur til Ouranoupoli og Athos-bådtur

Afgang til Ouranoupoli med bussen Ammon Express sammen med vores venlige rejseleder-arkæolog, kl. 07:30 fra Aristotelous Square og Egnatia Street (ved statuen af Venizelos). Ruten er 140 km og tager ca. 2 ½ time. Begynd din rejse, når du ankommer til Ouranoupoli omkring kl. 10.30. Bliv mødt af det byzantinske tårn i Prosforion, et varemærke for byen. Gå derefter ombord på et fortryllende krydstogt omkring det ærefrygtindgydende Athos-bjerg, en uafhængig klosterstat med en historie, der spænder over 1.100 år. Opdag Athos-bjerget, der består af 20 klostre, inklusive russiske, serbiske og bulgarske klostre. Oplev områdets uovertrufne skønhed, når du sejler langs den fantastiske kystlinje. Tag en utrolig udsigt og lær om dens fascinerende historie. Fortsæt til den fortryllende ø Ammouliani tirsdag, torsdag eller søndag, hvor du har fri tid til at fordybe dig i det smaragdgrønne vand og slappe af på sandstrandene. Denne grønne ø har en malerisk havn og traditionelle gyder, der viser den typiske arkitektur fra Athos-bjerget, som er spredt ud over hele øen. Tag en slentretur gennem den charmerende landsby og udforsk de lokale butikker og tavernaer. Om lørdagen kan du opleve et betagende krydstogt rundt i den majestætiske vestlige region af det hellige bjerg Athos med den luksuriøse båd. Fordyb dig i de hellige klostre, og bliv betaget af havets fantastiske naturlige skønhed. Oplev øens fredfyldte farvande, som altid forbløffer enhver rejsende. Udnyt muligheden for at smage det traditionelle græske køkken på en af øens mange tavernaer, og lad dig friste af regionens smagsoplevelser. Afgang til Thessaloniki omkring kl. 17.00 og ankomst efter 2 ½ time med de samme stop, som du startede fra.

Fra Thessaloniki: Chalkidiki Blue Lagoon Cruise med frokost

8. Fra Thessaloniki: Chalkidiki Blue Lagoon Cruise med frokost

Svøm i forfriskende vand, snorkel med farverigt havliv, og nyd et lækkert måltid på stranden på dette krydstogt. Rejs fra Thessaloniki til Ormos Panagias i komfort om bord på en bus med aircondition og sejl til Ammouliani på en sightseeingbåd. Start din uforglemmelige dag med en transport fra Thessaloniki by til Ormos Panagias, hvorfra dit krydstogt begynder. Mærk vinden i håret, mens du sejler til Ammouliani, et smukt økompleks, hvor båden stopper ved en charmerende landsby, hvor du kan tage en kort gåtur. Kør til Banna Beach, hvor du har to timers fritid. Tag sol, tag en svømmetur i det krystalklare vand, og snorkel. Spis derefter en lækker frokost lige på stranden (inkluderet i prisen). På vej tilbage til Ormos Panagias kan du nyde 30 minutter i det turkisblå vand tæt på Vourvourou og mellem Diasporos-øerne.

Fra Thessaloniki: Dagstur til Kerkini-søen

9. Fra Thessaloniki: Dagstur til Kerkini-søen

Dette er en dagstur til Kerkinisøen, et af de 10 mest værdifulde vådområder i Grækenland med omkring 300 arter af fugle og sjældne dyr. Blandt de mange arter kan man beundre de smukke flamingoer og de prægtige bøfler. Alt dette er kombineret med den vidunderlige udsigt over Beles-bjerget og den majestætiske Serres-dal. Du kører til Kerkini-søen med bus kl. 8.00. I når Kerkini-søens dæmning (Lithotopos-området) og nyder at se på fugle gennem søen. Hver årstid er vært for forskellige fuglearter, så bådturen gemmer på en ny overraskelse hver gang. Området til ridning ligger ved siden af dæmningen, og du kan nyde en ridetur, så længe vejret tillader det. Herefter får du en varm kop kaffe, og bagefter gør du holdt ved farmen, som ligger nogle kilometer væk, hvor de imponerende bøfler går tæt på dig. Senere kører I lidt længere til landsbyen Vironia og nyder jeres frokost på en traditionel græsk taverna. I kører tilbage til Thessaloniki omkring kl. 14.00 ad den omkransende vej på vestsiden af søen.

eSIM Europa og Storbritannien til rejsende

10. eSIM Europa og Storbritannien til rejsende

Uanset om du rejser rundt i Storbritannien eller tager på et europæisk eventyr i flere lande, sikrer et eSIM-kort, at du altid har forbindelse. Nyd øjeblikkelig mobil levering og 1- til 30-dages dækningsmuligheder med 500 MB til 10 GB. Dette eSIM-kort er ideelt til moderne rejsende, der bruger enheder som iPhone eller andre smartphones, der understøtter eSIM-funktionen. Nyd bekvemmeligheden ved forudbetalt dækning på alle større europæiske destinationer med uafbrudt forbindelse og ingen overraskelser. Dette eSIM dækker følgende steder: Østrig (Österreich) Belgien (Belgien) Bulgarien (Bulgarien) Cypern (Zypern) Kroatien (Kroatien) Danmark (Dänemark) Estland (Estland) Finland (Finnland) Frankrig (Frankreich) Tyskland (Deutschland) Grækenland (Griechenland) Ungarn (Ungarn) Irland (Irland) Island (Island) Italien (Italien) Letland (Latvia) Litauen (Litauen) Luxembourg (Luxemburg) Malta Norge (Norwegen) Holland (Niederlande) Polen (Polen) Portugal (Portugal) Slovakiet (Slowakei) Slovenien (Slowenien) Spanien (Spanien) Det Forenede Kongerige (Vereinigtes Königreich) Den Tjekkiske Republik (Tschechische Republik) Rumænien (Romania) Sverige (Schweden) Schweiz (Schweiz) Ukraine

Topaktiviteter

Topseværdigheder i Thessaloniki

Alle aktiviteter

182 aktiviteter fundet
Sorter efter:

Ofte stillede spørgsmål om Thessaloniki

Hvilke topattraktioner skal man opleve i Thessaloniki?

Hvad er de bedste dagsture og -udflugter fra Thessaloniki?

De bedste dagsture og -udflugter fra Thessaloniki er:

Meteora

Andre seværdigheder i Thessaloniki

Vil du se alle oplevelser i Thessaloniki? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Thessaloniki

Samlet bedømmelse

4.5
(2.556 anmeldelser)

turen oversteg mine forventninger. Jeg følte mig tryg, chaufføren kørte meget forsigtigt. Rita, vores guide var fremragende. Han gav os nyttige oplysninger og tog sig af os. Træneren var komfortabel med aircondition. Heldigvis var der ikke så overfyldt ved de besøgte klostre, St. Varlaam og St. Nicolas. Der var nogle trin at forcere, men det var ok (jeg var bange). Stedet til frokost har en vidunderlig udsigt, meget god mad, lidt dyrere, med 2-3 euro end sammenlignet med andre. Det var en dejlig dag.

Det føltes lidt forhastet, jeg forstår, at tidsplanen skulle holdes, men med folkemængderne ville jeg ønske, at vi kunne have haft 10-15 ekstra minutter på hvert sted. Det var også lidt irriterende, at vi ikke kunne sidde udenfor på restauranten på det nederste balkonområde. Afsnittet udenfor fik vi lov til at sidde i fyldte hurtigt op, og vi savnede vores

den BEDSTE dagstur. fik tilbragt rigelig tid i badene, gik derefter videre til vandfaldet og havde igen så meget tid til at udforske. guiderne giver en masse fakta og information på vejen, og bussen er super behagelig. det var så godt, at jeg bestilte en tur til meteora med det samme selskab til næste dag!!

Vi havde en fantastisk dagstur til Meteora fra Thessaloniki. Vi blev hentet i byens centrum, og køreturen var meget glat. Vores værtinde var meget vidende og havde den rigtige balance mellem at give information og lade os hvile - vi stoppede undervejs under Olympus-bjerget, hvilket var fantastisk.

Turen var meget god, guiden var superhjælpsom, hun fortalte os om næsten hver eneste landsby vi gik forbi og relaterede historier, de havde nederdele til damer og shorts til mænd til adgang til klostre, de tilbød vandflaske til os og Meteora var smuk.