Tilføj datoer

Ting at foretage sig
Timișoara

Vores mest anbefalede ting at gøre i Timișoara

Timisoara: Guidet vandretur

1. Timisoara: Guidet vandretur

Vi starter turen på sejrspladsen og udforsker det historiske centrum af byen. Snak om den osmanniske tid Se, hvor byens tidligere mure lå, og se det eneste stykke, der stadig står tilbage Hvem byggede den smukke Unirii-plads? Europæisk kulturhovedstad i 2023 Se, hvor mere end hundrede og halvtreds tusinde mennesker samledes under revolutionen i 1989 Hør mange historier om vigtige personer, der havde en indflydelse gennem Timisoaras historie Få mulighed for at stille spørgsmål og få mere at vide om den smukke region Banat

Fra Beograd: Privat dagstur til Rumænien

2. Fra Beograd: Privat dagstur til Rumænien

Tag af sted fra Beograd, og slap af i airconditioneret komfort på den 2,5 timers rejse til Timișoara på den anden side af grænsen i det vestlige Rumænien. Mød en lokal guide ved ankomsten og tag på en 2,5 timers rundvisning i den historiske indre by Cetate, og beundr barok- og jugendstilbygningerne og de store offentlige pladser fra det østrigske kejserrige. Kig på den imponerende ortodokse katedral Timișoara og det rumænske operahus. Fortsæt til Liberty Square for at se det gamle rådhus, der afspejler byens blanding af kulturer og religioner. Gå videre til Union Square, der domineres af St. George's Cathedral, og gå derefter gennem ruinerne af den gamle fæstning. Oplev højdepunkter som f.eks. forsvarsmurene i Theresia Bastion, og hold derefter pause til frokost på egen regning, og følg din guides anbefalinger og smag på traditionel mad på en lokal restaurant. Du får ca. 3 timers fritid om eftermiddagen til at udforske på egen hånd, inden turen går tilbage til Beograd.

Timisoara: Klassisk vandretur

3. Timisoara: Klassisk vandretur

Turen starter med en kort introduktion til landets situation i dag, så du får en fornemmelse for Rumænien og en grundlæggende forståelse af historien om Timisoara. Lær byens historie at kende, fra den mongolske invasion for århundreder siden til den moderne revolution mod det kommunistiske regime i Rumænien. Under rundvisningen kan du høre om årene under den tyrkiske besættelse og se, hvor det tyrkiske offentlige bad, basaren eller den centrale moské lå i fortiden. Alt ændrede sig, da Timisoara blev erobret af de østrigske kejserlige tropper i begyndelsen af det 18. århundrede. Byen blev fuldstændig genopbygget i den periode. Træbygninger fra middelalderen forsvandt, og der blev etableret nye gader og huse samt et befæstningssystem. Lær om, hvordan en af de første sporvogne i verden, der kunne forbinde folk fra forstæderne til byens centrum, blev bygget i Timisoara. Timisoara var også det første sted i det europæiske fastland, hvor der blev brugt elektrisk gadebelysning. Oplev disse og mange flere interessante og underholdende fakta, anekdoter og historier på denne vandretur.

Drømmetur i Timisoaras centrum

4. Drømmetur i Timisoaras centrum

Gå gennem Timisoaras historie - Cetate-kvarteret: Lad os opdage de arkitektoniske vidundere i Timisoara fra Cetate-kvarteret! Fascinerende historier om Timisoara fra fortiden kan nydes under vores rejse gennem de 4 centrale pladser i Timisoara: Victoriei-pladsen, Libertatii-pladsen, Unirii-pladsen og Sfantu Gheorghe-pladsen samt i gaderne i nærheden af dem. Beundr de uvurderlige arkitektoniske skatte fra forskellige epoker i dette område, hvor vi kan møde repræsentanter for den klassicistiske og historicistiske stil fra slutningen af det 19. århundrede, derefter løsrivelsen (eller art nouveau, eller jugendstil) i begyndelsen af det 20. århundrede, men også den berømte barokstil i nogle kulturelle bebyggelser på Unirii-pladsen og længere væk. Formålet med turen er at lære disse uvurderlige kulturelle og arkitektoniske skatte i Cetate-kvarteret at kende og gøre dem populære.

Rundvisning i Timisoara

5. Rundvisning i Timisoara

Timisoara ligger på den nordlige bred af Bega-floden i Banat-regionen og imponerer alle med sit charmerende og pulserende kulturliv og sin rige historiske arv. Tag dig god tid til at opleve den første europæiske by, der brugte hestetrukne sporvogne (1869) og elektrisk gadebelysning (1889). Timisoara var også den første rumænske by, der reagerede på revolutionen i 1989 mod det kommunistiske regime. Vandreturen begynder i centrumkvarteret "Cetate" (den tidligere "Indre By") med mange gamle bygninger i jugendstil eller barokstil, store gågadepladser og en generel multikulturel karakter. Du begynder med et besøg på Sejrspladsen, der også er kendt under navnet Operapladsen, og du kan nyde et besøg i den imponerende ortodokse katedral og opera- og teaterhuset. Dernæst er Frihedspladsen vært for det gamle rådhus med sin tyrkiske indskrift, der igen viser den blanding af kulturer og religioner, der har levet her. Unionspladsen domineres af den katolske kuppelkirke, den serbisk-ortodokse katedral og præsidentpaladset - kunstmuseet. Gå også gennem de interessante ruiner af den gamle fæstning, der er bygget i Vauban-stilen.

Timisoara: Den store kommunisme-tur

6. Timisoara: Den store kommunisme-tur

Oplev kommunismens historie i Timisoara, mens du starter din tur på stedet, hvor den utilpassede SCARTZ-klub ligger. Hør om den mest berygtede rumæner i kommunisttiden, Nicolae Ceausescu. Din guide vil afsløre den 50-årige geopolitiske udvikling, der resulterede i den rumænske revolution i 1989. Besøg det kommunistiske kundemuseum, som ligger i kælderen i SCARTZ-klubben. Næste stop bliver ved monumentet for den antikommunistiske modstandsbevægelse, hvor du vil høre om, hvordan rumænerne gik hårdt imod kommunisterne i 1950'erne og 1960'erne. Herefter skal du besøge den reformerte ungarske kirke, stedet hvor oprøret startede i december 1989, det lokale hovedkvarter for det tidligere kommunistparti. Se kirkegården for revolutionens helte og få mere at vide om de sidste begivenheder, der førte til Ceausescus regimes afslutning. Din guide vil derefter fortælle dig mere om den antikommunistiske og antikeausistiske revolution i Timisoara. I slutningen af turen vil du besøge Timisoaras revolutionsminde. Dette sted hylder de modige mennesker fra den antikeausistiske revolution i Timisoara, som i sidste ende førte til Ceausescuscos regime i Rumænien.

Timișoara: Gader i den gamle bydel Selvguidet opdagelsesvandring

7. Timișoara: Gader i den gamle bydel Selvguidet opdagelsesvandring

Lær Timișoara at kende på en afslappet måde. Start den selvguidede tur, og tilbring en smuk og varieret tid i denne spændende og fascinerende by. Spadser i dit eget tempo gennem den historiske gamle bydel med de brostensbelagte gader, og opdag den fascinerende historie, arkitektur, kultur og kunstscene i den europæiske kulturhovedstad 2023. Turen tager dig med til vigtige seværdigheder som De hellige tre hierarkers katedral, Piața Victoriei, Nationalteatret og operahuset, Sinagoga din Cetate og mange flere. Du vil også opdage skjulte steder og lære spændende historier, anekdoter og trivia om byen, såsom det faktum, at en af de første sporvogne i verden blev bygget i Timisoara. Turen slutter blot et par hundrede meter fra startstedet, efter at du har lært byen at kende, som om en lokal havde vist dig den. Ved turens stop er der underholdende opgaver at løse og sjove spørgsmål at svare på. Hvem ved for eksempel hvad ... men nej, det fortæller vi dig ikke endnu! Turen er en fantastisk måde at komme ud og opdage nye ting på sammen med familie, venner eller på egen hånd. Det er som at blive vist rundt i Timișoara af en god ven. Mange anekdoter vil berige din tur gennem byen. Du kan starte turen når som helst og så ofte, du vil, i browseren på en smartphone. På stedet eller endda hjemme fra sofaen. Nyd din tid i Timișoara! *** Godt at vide *** Du modtager et link Du vil modtage linket til at starte turen i en e-mail direkte efter booking.

Timisoara: Jødisk arv Walking Tour

8. Timisoara: Jødisk arv Walking Tour

På denne vandretur vil du følge med i Timisoara's historie med fokus på det jødiske samfund. Besøg det lille jødiske kvarter i Timisoaras bymidte. Se byens smukke mauriske synagoge, og oplev historien og arkitekturen i den imponerende Status Quo-synagoge i Fabrikstadt-kvarteret. Ud over de storslåede synagoger blev en række af Timisoaras fantastiske bygninger finansieret og designet af jødiske byboere. Et andet stop på denne rundtur er den eneste Stolpperstein, eller "snubbelsten" i Rumænien. Denne slags sten er små monumenter af jern eller kobber, som er indgraveret med navn og livsdatoer for Holocaust-ofrene. Disse sten er et af de få mindelser om de forbrydelser, der fandt sted under naziregimet under Anden Verdenskrig.

Fra Sibiu: Dagsudflugt til Timisoara

9. Fra Sibiu: Dagsudflugt til Timisoara

Om morgenen kører vi hele vejen til Timisoara. Vores lokale guide vil præsentere dig for de vigtigste mål i Timisoara - Europæisk Kulturhovedstad 2023, såsom Sejrspladsen, også kendt under navnet Operapladsen, og fortsætte med den ortodokse katedral, Bastionen, Frihedspladsen, det gamle rådhus, Synagogen, Unionspladsen, den katolske katedral, den serbisk-ortodokse kirke, præsidentpaladset, statuen af den hellige treenighed og meget mere. Timisoara har en blanding af kulturer, religioner og civilisationer, tag dig tid til at opleve den første europæiske by, der brugte hestetrukne sporvogne (1869) og elektrisk gadebelysning (1889), og den første rumænske by, der reagerede på revolutionen i 1989 mod det kommunistiske regime. Efter byrundturen har du fri tid til at spise frokost og udforske Timisoara og/eller dens museer på egen hånd. Om aftenen ankommer vi tilbage til Sibiu.

Fra Timisoara: Corvin Slot og Turda Saltmine Dagstur

10. Fra Timisoara: Corvin Slot og Turda Saltmine Dagstur

Af Timisoara tager du til Hunedoara, hvor du skal på en rundvisning på Corvin Castle, et af de mest imponerende slotte i Europa. Gå op i tårnene, se torturrummet, og bliv imponeret af dette fascinerende sted. Derefter tager du til Turda Saltmine, et magisk sted, der ligger i hjertet af Transsylvanien og helt sikkert det mest spektakulære underjordiske sted i Østeuropa. Disse saltforekomster, der blev dannet for mere end 13 millioner år siden, er nu en del af et museum, der ligger 120 meter under jorden. En helt unik oplevelse, som du ikke må gå glip af.

Alle aktiviteter

22 aktiviteter fundet
Sorter efter:

Ofte stillede spørgsmål om Timișoara

Hvad er de bedste indendørsaktiviteter i Timișoara på regnvejrsdage?

Andre seværdigheder i Timișoara

Vil du se alle oplevelser i Timișoara? Klik her for en fuld oversigt