Tilføj datoer

Transfagarasan

Transfagarasan: Vores mest anbefalede ture og aktiviteter

Bukarest: Transfagarasan Highway Scenic Gruppetur

1. Bukarest: Transfagarasan Highway Scenic Gruppetur

Transfăgărășan er en asfalteret bjergvej gennem Karpaterne og er den næsthøjeste asfalterede vej i landet med en højde på 2.042 meter (6.699 ft). Vejen giver også adgang til Bâlea-søen, en gletsjersø, der ligger i 2.034 meters højde. Her vil vi nyde godt af den friske luft og den lave temperatur, beundre udsigten over Trasnsilvania og spise frokost. På vejen tilbage vil vi beundre Bâlea-vandfaldet, og vi stopper ved Vidraru-dæmningen for at forfriske os. Det er meget muligt at møde brune bjørne på ruten. Undervejs vil vi på en bjergtop kunne se en fæstning bygget af Vlad den Impaler. Det er Poienari-fæstningen.

Fra Bukarest: Road trip til Transfagarasan

2. Fra Bukarest: Road trip til Transfagarasan

Din rejse starter tidligt om morgenen i Bukarest, hvorfra du kører nordpå og kommer forbi den tidligere hovedstad i det middelalderlige valakiske fyrstedømme, Curtea de Arges. Kør mod Karpaterne ad Transfagarasan-vejen, og stop for at beundre Vidraru-dæmningen, en af de største i Rumænien, efterfulgt af en mindeværdig tur langs den maleriske Transfagarasan-vej, som Top Gear har udnævnt til verdens bedste vej. Vær klar, da bjørne har det med at slutte sig til vores tur, men kun fra siden af vejen. Vejen er bygget højt oppe i Fagaras-bjergene og strækker sig over 100 km med en betagende udsigt. Du kan gøre stop undervejs for at beundre landskabet, tage billeder og bare nyde den stærke og sunde bjergluft, før du kører tilbage til Bukarest, som du når om aftenen. Vi passerer Capra-vandfaldet og når helt til tops ved Balea-søen, hvor vi kan nyde fritiden og den perfekte udsigt. Vær klar, da bjørne har en tendens til at følge med i vejsiden.

Sibiu til Balea: Busoverførsel

3. Sibiu til Balea: Busoverførsel

Transfagarasan-bjergvejen (eller nationalvej 7C) er ifølge Top Gear en af de mest spektakulære veje i verden. Den ligger i Rumænien, løber gennem Fagaras-bjergene og har flere tunneler og viadukter end nogen anden vej i Rumænien. Oplev denne fantastiske rute med en daglig bustransport mellem Sibiu og Balea-området, og udforsk det fantastisk smukke Balea-vandfald og den smukke Balea-sø på egen hånd. Dette er en turistbus og kører kun på ruten med reservation. Varigheden af transferne er omtrentlig, og den nøjagtige varighed afhænger af tidspunktet på dagen og trafikforholdene. Turen vil være: Sibiu (parkering Thalia Hall) - Avrig - Cartisoara - Balea Cascada (svævebanestation) Hjemturen er: Balea Cascada (svævebanestation) - Cartisoara - Avrig - Sibiu (Parkering Thalia Hall)

Brasov: Transfagarasan Highway-Balea Lake - Carta-klosteret

4. Brasov: Transfagarasan Highway-Balea Lake - Carta-klosteret

Din tur begynder, når du bliver hentet fra dit hotel i Brasov af en professionel guide. Når du har forladt Brasov, vil du køre til den mest spektakulære vej i Europa: Transfagarasan. I stopper først og besøger Carta Cistercienserklosteret.Klosteret blev bygget i begyndelsen af det 13. århundrede i gotisk stil af cisterciensermunkene, som kom til Transsylvanien fra Bourgogne i Frankrig. Derefter fortsætter du til bjergene, hvor Transfagarasan Highway, den mest spektakulære og smukke bjergvej i Europa, ligger. Vejen har været vist i det britiske bilprogram Top Gear og går op gennem bjergene, der forbinder Transsylvanien med Valachia. Her vil du opleve fantastiske scenerier, larmende vandfald, og med lidt held kan du måske endda se vilde dyr som f.eks. brune bjørne eller sorte geder. I fortsætter til Balea-gletsjersøen, hvor I spiser frokost på Lake Balea Chalet. Derefter kan du gå en tur rundt om søen, og om sommeren kan du også klatre op ad skrænten ved søen. Fra toppen af denne højderyg kan I få vidunderlige billeder med de omkringliggende bjergtoppe samt søen og hytten Balea. Om vinteren mellem december og marts kan du besøge ishotellet samt den nærliggende iskirke. Du vil senere vende tilbage til Brasov om aftenen med vidunderlige minder fra din tur op i himlen. Om vinteren mellem november og juli kører vi i varevogn op til hotellet Cascada Balea 1446m (ovenfor er vejen lukket på grund af sne), hvorfra vi tager svævebanen op til Baleasøen. Prisen for svævebanen (100 lei - 24 euro op ad bakke) + nedkørsel) er ikke inkluderet i prisen for turen.

Fra Bukarest: Privat dagstur på Transfagarasan Highway

5. Fra Bukarest: Privat dagstur på Transfagarasan Highway

Er du klar til en rejse gennem skyerne? Så spænd sikkerhedsselen til The Transfagarasan Adventure! Denne tur vil med garanti afhjælpe din frygt for at gå glip af noget og få dig til at føle, at du har truffet det bedste valg på denne feriedag. Fordyb dig i freden og skønheden i Arges-klosteret, en fredfyldt oase midt i naturen, og få et glimt af fæstningen, hvor den historiske figur, der tjente som inspiration for Dracula, levede og var bange. Alt sammen mens du kører gennem svingene og nyder de betagende panoramaer på en af de smukkeste veje i verden. Vi møder måske nogle brune bjørne, men bare rolig, din guide kender dem sikkert allerede og vil hjælpe dig med at blive venner med dem. Gør dig klar til en særlig dag, der blander ro, historie og spændingen ved naturens vidundere.

Sibiu: Transfagarasan Highway og Baleasøen privat biltur

6. Sibiu: Transfagarasan Highway og Baleasøen privat biltur

Hårnåle, tunneller og en fantastisk udsigt over bjergene venter på en privat dagstur på Tranfagarasan Highway gennem Fagaras-bjergene. Nyd at have en privat guide til at lede din gruppe, mens du besøger Balea-søen, cistercienserklosteret og Brukenthal-paladset. Du kører langs Transfagarasan Highway, en af de mest spektakulære veje i verden, og din private guide vil pege på lokale seværdigheder. Den er Rumæniens højeste vej og løber gennem Fagaras-bjergene og har flere tunneler og viadukter end nogen anden vej i Rumænien. Liggende i Fagaraș-bjergene er Balea-søen et spektakulært vartegn på din dagstur fra Sibiu. Søen blev dannet, efter at gletsjerne smeltede væk og efterlod et stort tomrum, der er hugget ind i de barske sten. Besøg det delvist ødelagte cistercienserkloster i Carta. Beundre den imponerende arkitektur med kapitæler, slutsten, vinduer og en vestportal fra det 15. århundrede, som stadig er tilbage. I dag besøges kirken af det evangeliske samfund i Carta. Fortsæt til Brukenthal, et stateligt palads fra 1788, der tidligere blev brugt som sommerresidens for den transsylvanske baron Samuel von Brukenthal. Besøgende på det historiske Brukenthal-palads kan nyde den barokke arkitektur og den store anlagte slotspark.

Transfagarasan Road Trip med Curtea de Arges

7. Transfagarasan Road Trip med Curtea de Arges

Besøg Curtea de Arges-klosteret på denne 12-timers tur. Det blev færdiggjort i 1517 og tjener som nekropol for den rumænske kongefamilie. Fortsæt køreturen på en motorvej, der krydser Karpaterne. Næste punkt på ruten er klippetop-slottet Poenari Castle, der stammer fra det 13. og 14. århundrede. Vlad den impaler tvang mange af sine fjender og politiske modstandere til at arbejde på at udvide slottet. I nærheden af slottet skal du gøre et nyt stop for at se Vidraru-dæmningen: med sine 525 fod er den en af de højeste dæmninger i Europa. Et højdepunkt på turen er en køretur på Transfagarasan Highway. På turens nordligste punkt kan du nyde en kort vandretur i nærheden af Balea-søen.

Dagsudflugt til Transfagarasan

8. Dagsudflugt til Transfagarasan

Kør til Valakiets tidligere hovedstad, Targoviste, og besøg resterne af Vlad den Spidsmandens, bedre kendt som Dracula, hof. Næste stop er i Curtea de Arges, hvor du besøger en af de smukkeste kirker i Rumænien, som også er gravsted for de første rumænske konger. Fra dette hellige sted kører du videre til ruinerne af Poenari-slottet, Draculas befæstning, der har udsigt over Karpaterne. Oplev Transfagarasanvejen, som Ceausescu byggede med hjælp fra hæren. Den byder på en betagende udsigt og fører dig hele vejen op til toppen af bjerget, hvor du kan opleve den forbløffende gletsjersø Balea. Herfra begynder du din lange, men smukke køretur hjemad.

Oplev Transsylvanien: Peles, Bran, Sighisoara på 2 dage

9. Oplev Transsylvanien: Peles, Bran, Sighisoara på 2 dage

Den første dag begynder med en rejse til Sinaia, hvor du besøger Peles-slottet, som engang var sommerresidens for den rumænske kongefamilie og nu er Peles Nationalmuseum. Herefter kan du dykke ned i legenderne om Dracula med et besøg på Bran Castle. Selvom Bran Castle ikke har nogen direkte forbindelse til Vlad the Impaler, er det stadig forbundet med Dracula i den folkelige overlevering. Efter frokost kan du gå på opdagelse i Brasovs historiske centrum. Du overnatter i Sighisoara, hvor du tjekker ind for at forberede dig på den kommende dag. Efter morgenmaden kan du gå på opdagelse i Sighisoara, som er den eneste middelalderborg i Rumænien, der stadig er beboet. Et højdepunkt er klokketårnet, der er 64 meter højt og har fire massive mure i fire etager. Fra tårnets balkon har man en betagende udsigt over Sighisoara i fugleperspektiv. Den næste dag skal vi besøge middelalderfæstningen Rupea og Prejmer. I sommermånederne (mellem juli og oktober) vil Rupea-fæstningen eller Prejmer-fæstningen blive erstattet af Transfagarasan-vejen. Transfagarasan Road er kendt som en af verdens mest spektakulære ruter. Det er dog vigtigt at bemærke, at Transfagarasan Road kun er åben fra slutningen af juni til slutningen af oktober, afhængigt af vejrforholdene. Endelig slutter dit transsylvanske eventyr, når du når Bukarest om aftenen.

Fra Bukarest: Transfagarasan privat dagstur med guide

10. Fra Bukarest: Transfagarasan privat dagstur med guide

Dette er en afslappende tur fra Bukarest til Argeș-området. Vi henter dig om morgenen og kører halvanden time til den tidligere hovedstad i Valakiet, byen Curtea de Argeș. Her stopper vi for frokost og besøger klosteret, som er et af de smukkeste arkitektoniske monumenter i România. Herefter kører vi til Draculas - Vlad den impalerens - virkelige slot, Poienari-fæstningen, som ligger højt på foden af Karpaterne. Vores professionelle guide vil fortælle dig, hvorfor prins Vlad Impaler er forbundet med den fiktive figur Dracula. . Vores næste stykke vej er også vores destination. Transfagarasanvejen, der blev bygget af Ceausescu med hjælp fra hæren, er betagende og fører os helt op til toppen af bjerget, hvor vi opdager den forbløffende gletsjersø Balea. Herfra begynder vi vores lange, men smukke køretur hjemad.

35 aktiviteter fundet
Sorter efter:

Topseværdigheder tæt på Transfagarasan

Andre seværdigheder i Transfagarasan

Vil du se alle oplevelser i Transfagarasan? Klik her for en fuld oversigt