Tilføj datoer

Ting at foretage sig
Tromsø

Slædekørsel, nordlys og fjorde er bare en forsmag på, hvad denne port til Arktis kan byde på.

Vores mest anbefalede ting at gøre i Tromsø

Tromsø: Rensdyrslædekørsel og fodring med en samisk guide

1. Tromsø: Rensdyrslædekørsel og fodring med en samisk guide

Oplev de samiske rensdyravleres levevis på denne dagstur fra Tromsø. Rejs til lejren i en komfortabel bus. Mød hyrderne, og kør på en slæde trukket af rensdyr. Nyd autentisk samisk mad, mens du lytter til traditionelle historier og sange, mens du samles omkring et åbent bål. Bliv hentet i byens centrum, og slap af på en kort køretur langs kysten til rensdyrområdet. Bliv mødt af din vært. Hop på en slæde, der trækkes af et rensdyr, og lad din guide føre dig på en magisk slædetur gennem sneen. Find vej til lejren og fodr den majestætiske rensdyrflok på 300 dyr. Saml jer inde i lavuu'en (samernes telt) for at få lidt varme og et lækkert traditionelt varmt måltid. Sæt jer omkring lejrbålet, mens jeres guide fortæller historier om den samiske kultur og synger joiker, som er en form for samiske sange. Vend tilbage til mødestedet i Tromsø ved turens afslutning.

Tromsø: Hvalsafari med hybrid-elektrisk katamaran

2. Tromsø: Hvalsafari med hybrid-elektrisk katamaran

Sæt sejl på et hybridelektrisk katamarankrydstogt til de arktiske farvande, og observer havdyr i deres naturlige habitat. Se spækhuggere, finhvaler, kaskelothvaler og/eller pukkelhvaler æde i de iskolde fjorde, og beundr de fantastiske landskaber omkring dig. Vi sejler fra Tromsø om morgenen og ud til Skjervøy, hvor hvalerne er i god tid til at nyde de korte timer med dagslys. Nyd den betagende udsigt over frosne landskaber i komfortable lounges med panoramaudsigt. Vores både er designet til sightseeing og har plads til over 100 gæster. Men de store panoramavinduer og dækkene i flere niveauer giver dig mulighed for at nyde udsigten fra alle steder om bord. Find et udvalg af mad og drikke, som kan købes om bord. Sejl i ca. 3 til 3,5 timer for at nå hvalerne og tilbring ca. 1 til 1,5 time omkring deres fødesøgningsområder. Vores kaptajn vil holde øje med hvalerne. Nogle gange tager det lidt længere tid at få øje på en pukkelhval, finhval, kaskelothval og/eller spækhugger, men vores guider har nogle smarte tricks til at spotte dem. Mens vi leder efter hvalerne, vil vores passionerede guider dele deres personlige historier fra Tromsø-området og interessante seværdigheder, som vi kan se fra fjordene. Selvfølgelig ville en hvalsafari ikke være komplet uden en overflod af information om pukkelhvaler, finhvaler, kaskelothvaler og/eller spækhuggere. Når hvalerne er blevet spottet, skifter vi til vores elektriske og lydløse motor for at minimere forstyrrelsen af hvalerne. Vibrationerne og støjen fra motorerne er blevet nævnt af forskere som en stor forstyrrelse for livet i havet og for hvalerne. Vi stræber efter at arbejde hen imod en bedre og mere ansvarlig hvalsafariturisme, og derfor følger vi en streng hvalsafarifilosofi. Bemærk: Medbring venligst varmt tøj, herunder uld og lignende. Vi sejler i de arktiske farvande, og det er koldt, især ude på havet. Vores saloner er opvarmede og komfortable, men det er koldt udenfor.

Tromsø: Nordlysjagt Minibustur med lejrbål

3. Tromsø: Nordlysjagt Minibustur med lejrbål

Rejs uden for Tromsø, væk fra byens lysforurening, på jagt efter nordlyset sammen med en erfaren guide. Forundres over den enorme majestæt i Arktis, mens du deler historier med dine ledsagere ved et knitrende bål. Tag afsted fra mødestedet i centrum af Tromsø og begiv dig ud på en oplevelse, du kun får én gang i livet i den arktiske vildmark. Din erfarne guide vil derefter lede dig i jagten på det fortryllende naturfænomen, som Aurora Borealis er. Mens du søger mod himlen flere steder, kan du nyde omgivelsernes barske skønhed. Lyt til lokale myter og historier om lysene samt en videnskabelig forklaring på, hvorfor de eksisterer. Når du har fundet det bedste sted at se lysene, kan du gå gennem nyfalden sne omgivet af tårnhøje bjerge og dybe fjorde. Tag dig tid til virkelig at beundre dette utrolige naturlige lysspil, hvor farverne danser i luften i smukke, fascinerende mønstre. Hold energien oppe med varme drikke og snacks. Lad dig føre tilbage til minderne fra sommerlejren, når du rister skumfiduser på et røgfyldt bål. Tag masser af flotte billeder i løbet af natten. Din guide vil hjælpe dig med at indstille dit kamera korrekt og også tage billeder af din gruppe med nordlyset i baggrunden. Efter en mindeværdig aften bliver du sat af ved dit overnatningssted i Tromsø.

Fra Tromsø: Nordlysjagt med guidet bus

4. Fra Tromsø: Nordlysjagt med guidet bus

Vi vil jagte lav lysforurening og forsøge at undvige de irriterende skyer, der måske prøver at stjæle nordlysets show fra os. Vores mission er at tage dig med på en spændende tur, hvor vi afsøger det himmelske lærred. Vi vil tage til de bedste steder med de største chancer for at fange de fascinerende nordlys. Når vi har fundet det perfekte sted, hvor scenen er sat for naturens storslåede optræden, varmer vi din sjæl med dampende varme drikke og kiks. Vores dedikerede guider vil være dine arktiske ledsagere hele aftenen og sørge for, at du har det rart og varmt. For ekstra hygge kan du leje termokedeldragter og støvler på turens mødested (afhængigt af tilgængelighed). Da Tromsøs vejr kan lide at holde os hen i det uvisse, kan det være, at vi forvandler dette eventyr til en dans med elementerne, hvor vi tager dig med til forskellige imponerende steder under den arktiske nattehimmel på jagt efter vores dame på himlen. Hvis nordlyset velsigner os med sin tilstedeværelse, vil din fotoguide indfange de magiske øjeblikke med nogle fantastiske portrætbilleder. Betragt det som din kosmiske fotosession, hvor du fanger minder, der vil vare hele livet. Hvis du selv ønsker at tage nordlysbilleder, vil din guide med glæde hjælpe dig og dele tips og tricks med dig. Du kan også leje et stativ på mødestedet for turen (afhængigt af tilgængelighed). Så gør dig klar til at jage nordlyset som aldrig før, med os ved din side hele vejen.

Fra Tromsø: Aurora Borealis-tur

5. Fra Tromsø: Aurora Borealis-tur

Forøg dine chancer for at se det blændende nordlys på denne bustur fra Tromsø. Hold dig varm med en termodragt og varme drikkevarer. Sørg for at få flotte billeder på turen med kamerahjælp fra din guide. Afgang fra Tromsø i en komfortabel bus med aircondition, og gå på jagt efter de dansende lys fra Aurora Borealis. Slap af i den komfortable bus på vej til det sted, hvor meteorologerne har forudsagt, at lyset vil være bedst. Få en ærlig vurdering af sandsynligheden for at spotte lysene fra din guide for den pågældende aften. For at få en fantastisk udsigt over himlen skal du tage til områder med god solaktivitet og klar himmel. Nyd fleksibilitet med hensyn til stop, aktiviteter og beslutninger om turens længde. Din guide vil hjælpe dig med kameraindstillingerne og brugen af et stativ for at få de bedste billeder. Efter turen bliver du sat af ved dit hotel.

Tromsø: Fjordcruise med vilde fugle, frokost og drinks

6. Tromsø: Fjordcruise med vilde fugle, frokost og drinks

Oplev det ekstraordinære landskab omkring Tromsø om bord på vores både. Sejl ud på Ishavet og rundt i de smukke fjorde og stræder i regionen. Undervejs kan du nyde lækker arktisk fisk, drinks og snacks. Bliv afhentet på et mødested i Tromsø centrum, og bliv eskorteret til havnen, hvor du stiger ombord på en klassisk båd kaldet "Capella" eller "Polar Adventure". Slå dig ned i en varm kahyt, eller brug de isolerede dragter til at blive på dækket og beundre udsigten. Oplev dyrelivet i Tromsø-regionen, mens du holder udkig efter fugle som havørne, lomvier og edderfugle. Mød søpapegøjer (i sæsonen), skarver, sæler og oddere. Hold dit kamera klar hele tiden, så du får nogle utrolige fotomuligheder. Se små grindehvaler og delfiner lege i vandet. Kig mod kysten for at spotte rensdyr, og nyd Tromsøs flora og fauna i al dens mangfoldighed. Derefter går turen tilbage til havnen i Tromsø, hvor din fantastiske polartur slutter.

Fra Tromsø: Nordlysjagt med båd

7. Fra Tromsø: Nordlysjagt med båd

Oplevelsen starter i kajen i centrum af Tromsø, og herfra tager du om bord i den arktiske nat. MS Polar Adventure. Båden afgår kl. 20:00 og sætter kursen mod den destination, hvor chancerne for at se nordlyset er størst. Om bord er der et udvalg af varme og kolde drikke, som du kan nyde og holde dig varm, det er selvbetjening, og du kan spise så mange småkager og drikke så mange kaffer, som du har lyst til. Der er også termodragter til rådighed, som du kan tage på til en kold vinteraften. Fotos er ikke inkluderet i denne aktivitet, men besætningen om bord vil hjælpe dig med at indstille de korrekte indstillinger på dit kamera og din telefon, så du kan fange den grønne dame. Det er tilladt at medbringe mad og drikkevarer, men alkohol må ikke tages med om bord. Båden vil blive ved nordlyset så længe, som den kan under hensyntagen til turens varighed. Båden vender tilbage ved den samme kaj lige ved siden af Scandic Ishavshotel kl. 23.30. Vi kan ikke garantere, at du kan se nordlyset, men hvis du ikke ser nordlyset den første aften, vil du blive tilbudt en ny tur gratis de dage, hvor vi har ledige pladser (en ny tur er kun gyldig én gang). Da vi ikke garanterer, at du kan se nordlyset, kan du ikke få en delvis eller fuld refusion, hvis du ikke ser nordlyset. På dage, hvor vejret er dårligt, og chancerne for at se nordlyset er små, kontakter vi dig og beder dig om at flytte din booking til en anden dag, så du bedes være til rådighed for kontakt inden for 24 timer før afrejse.

Tromsø: Kør selv på eventyr med Husky-hundeslæder

8. Tromsø: Kør selv på eventyr med Husky-hundeslæder

Tag på en guidet slædeudflugt fra Tromsø. Man kan skiftes til at styre slæden eller blot nyde det fantastiske arktiske landskab. Bagefter udveksles historier omkring et varmt bål, og varm chokolade og kage. Hop på den komfortable minibus, og kør til kennelen på øen Kvaløya. Når du har fået udstyret på, kommer du over i kennelen til de 130 alaskan huskyer, som altid er glade for at møde gæsterne. Få en kort demonstration af, hvordan man kører en slæde. Du er velkommen til at stille spørgsmål. Følg derefter din guide, og mød dine huskyer. Hvert par, 1 passager og 1 fører, vil få deres egen slæde. Undervejs får I flere muligheder for at skifte mellem rollerne. Drag så ud i sneen, og følg guiden langs sporet. Tag billeder undervejs, og nyd de utrolige landskaber. Efter dit 90-minutters slædeeventyr kan du sætte dig ind i en samisk lavvo, hvor du får noget varmt at drikke og Heges berømte hjemmelavede chokoladekage. Udveksl historier fra turen rundt om det hyggelige bål, indtil det er tid til at hoppe ud af dragten og stige på bussen igen. Efter turen sættes du af ved afhentningsstedet. 

Fra Tromsø: Sjovt og nemt hundeslædeeventyr

9. Fra Tromsø: Sjovt og nemt hundeslædeeventyr

Kør dit eget hold af huskies med denne ekstraordinære oplevelse, som er et must for alle, der besøger Nordnorge. Hundeslæden har været brugt i århundreder i hele den arktiske region, primært til rejser, jagt og transport, og nu får du mulighed for at deltage i denne historiske og kulturelle, sjove aktivitet. Turen afgår fra Tromsø centrum, hvorfra du vil blive hentet til en naturskøn 50-minutters transport til lejren i Breivikeidet. Ved ankomsten til vores lejr i Breivikeidet, som ligger i en malerisk dal tæt på havet, vil du blive budt velkommen af vores venlige personale. Vi forsyner dig med polarisolerede dragter, støvler, huer og vanter, inden du begiver dig ud på vores hundeslædeeventyr. Din guide vil gennemgå sikkerhedsinstruktionerne og vise dig det grundlæggende i at køre slæden. To personer deler en slæde: den ene som fører og den anden som passager, og I får mulighed for at bytte plads halvvejs gennem turen. Det giver alle mulighed for at opleve livet som hundeslædekusk og tage alle de billeder, de har lyst til, mens de er passagerer. Efter at have lyttet opmærksomt til demonstrationen og et par minutters øvelse, vil du nyde at køre på de åbne marker og inde på skovstierne. Efter hundeslædeturen og ved ankomsten til lejren bliver du inviteret ind i vores lavvo (et traditionelt sametelt), hvor du kan nyde en varm drik og kage omkring lejrbålet. Når du har skiftet tilbage til dit normale tøj og vinket et sidste farvel til slædehundene, er det tid til at gå ombord på bussen tilbage til Tromsø.

Fra Tromsø: Hval- og havfuglesafari i båd med alt inkluderet

10. Fra Tromsø: Hval- og havfuglesafari i båd med alt inkluderet

Tag på en bådtur ud for Tromsø og Skjervøy, og se efter hvaler og andre dyr, omgivet af Norges smukke natur. Vær på udkig efter forskellige dyr, særligt spækhuggere, og hør din guide fortælle om historien. Begynd turen kl. 08.00 i den første båd, der sejler fra Tromsø til hvalsafariområdet. Tag dig tid til at beundre de majestætiske spækhuggere i fuldstændig stilhed, for at få den bedste chance for at høre deres charmerende kald. Ombord kan du nyde mad og snacks samt en varm drik. Se ud over landskabet, og lyt til besætningens fortællinger og informationer om hvalerne og andre dyr såsom måger, havørn, alkefugle, ænder og skarver. Oplev Tromsø og Skjervøys kyster, som anses for at være et af de bedste områder i regionen til at se hvaler. Vær på udkig efter de nysgerrige pukkelhvaler og spækhuggere, mens de svømmer og lever af sild. Fang alle de spændende ting igennem din kameralinse. Den opvarmede båd har både et udendørs dæk og indendørs siddepladser, så du kan komme helt tæt på Norges lokale dyreliv. 

Alle aktiviteter

182 aktiviteter fundet
Sorter efter:

Ofte stillede spørgsmål om Tromsø

Hvad er de bedste dagsture og -udflugter fra Tromsø?

De bedste dagsture og -udflugter fra Tromsø er:

Senja

Andre seværdigheder i Tromsø

Vil du se alle oplevelser i Tromsø? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Tromsø

Samlet bedømmelse

4.7 / 5

baseret på 17.781 anmeldelser

En dejlig tur med Lisa som guide og Ramazan som chauffør! Vi var heldige og så det første spektakulære og dansende (uden time-lapse!) nordlys kort efter, vi forlod byen! Vi havde flere andre observationer, og ved det hyggelige bål (som var skønt at hænge ud med i de specielle dragter) var lyset lige over os! Vi blev vidunderligt underholdt med gryderet, varme drikke og skumfiduser til grillen. Tak for den gode tur!

Mercedes-Benz bussen er behagelig at køre på og har ladeport Man kan se nordlyset umiddelbart efter ankomsten til destinationen, men der er kun en svag en. Hjemturen omkring klokken 10 troede jeg det var slut, men der var et stort nordlysudbrud, så jeg stoppede op og så det i lang tid. fantastisk!

Det er rart at nyde den smukke natur på begge sider af Taiwanstrædet stille og roligt, men jeg er ikke særlig interesseret i populærvidenskab.

Detaljerede forklaringer, flot mellemlanding og en smuk fjord.

Bare vær venlig at forbedre beskrivelsen af mødestedet!