Umag: Olivenolie, vin og lokal mad på en familiefarm
Dyk ned i denne gastronomiske oplevelse fra jord til bord på en familiefarm nær Umag. Lær om produktionen af førsteklasses olivenolie i en region, der af det italienske Flos Olei er blevet erklæret for verdens bedste olivenolieregion. Mød din vært på deres familieejendom, der blev bygget i 1899. Beundr udsigten over olivenlunde, vinmarker og frugtplantager, inden du går ned til olivenoliesmagningslokalet. Lyt, når din guide afslører hemmelighederne bag olivenhøsten og olieudvindingsprocessen. Opdag, hvordan processen har ændret sig gennem årene. Få tips om, hvordan du opbevarer olivenolie korrekt for at sikre dens friskhed. Smag på Olivo Istriano Premium Grand Cuvée-olie. Lær, hvordan du smager og skelner premiumolie fra mindre god olivenolie. Passer din olie sammen med et istrisk charcuteribord med forskellige slags kødretter og to økologiske oste fra en lokal gård. Smag frisklavet hjemmelavet ricottaost med oliven. Nyd friske årstidsbestemte frugter fra haven med hjemmelavet brød. Afslut din smagning med lidt håndværksmæssig is. Nip på Malvasia Istrina-vin, tør Muscat Cuvee-vin, Istrien Refosco-rødvin, olivenlikør og hyldeblomstsaft. Gå en tur gennem olivenlunden og få mere at vide om de forskellige typer oliventræer.