Bukarest: Markeder og Mahallas tur med en lille gruppe eller privat tur
Din byrundvisning i Bukarest begynder ved Nationalteatret, byens geografiske og administrative hjerte. Sug al den sociopolitiske historie til dig, før du går en kort tur til Strada Batistei, der tidligere var kendt som Bukarests "St Germain", og hvor den gamle amerikanske ambassade lå, som nu er et tilgroet vidnesbyrd om andre tider. Derefter går vi til det armenske kvarter. Med udgangspunkt i den armenske kirke byder deres mahalla (kvarter) på et spektakulært udvalg af arkitektoniske stilarter fra hele Europa og det osmanniske imperium. Bagefter oplever vi den typiske offentlige transport i Bukarest: en kort tur med sporvogn. Vi kører ad den berømte Mosilor-gade og kommer ind i det kommunistiske Bukarest med dets regulerede blokke og boligprojekter, mens vi bevæger os hen til det berømte Obor-marked. Dette marked er det største og mest berømte af alle bondemarkederne i Bukarest. Da du er på sporet af det rumænske køkkens seværdigheder, dufte og smage, stopper vi lige før markedet for at få en drink med traditionel rumænsk tuica (brandy) for at forberede ganen. Derfor ledsager vi den af en virkelig traditionel "bondetallerken" med 4 rumænske dips: aubergine, zacusca, piskede bønner og fiskerogn, friske og modne oste (telemea og burduf), knækbrød (mums!), pølser, røget bacon, rødløg, tomater og toast. Og selvfølgelig et glas lokal øl, vin eller sodavand. Efter sådan en stor introduktion til det rumænske køkken strækker vi benene lidt og går ind på det indendørs marked for at smage på en række rumænske oste: ko-, fåre- og gedeoste. Den nok mest berømte og typiske rumænske spise - i hvert fald for rumænere - hedder mici (en slags pølse uden skind), som serveres med sennep og kold øl, og alle rumænere har deres egen mening om, hvor og hvordan de bedste bliver lavet. Og til sidst, fordi dit gastronomiske eventyr ikke ville være komplet uden en dessert, snupper vi en sød walachisk doughnut, der serveres rygende varm, før vi sender dig glad hjem.