Tilføj datoer

Ting at foretage sig
Utrecht

Vores mest anbefalede ting at gøre i Utrecht

Utrecht: Byens kanalrundfart

1. Utrecht: Byens kanalrundfart

Se højdepunkterne i Utrechts middelalderlige indre by på en sejltur på Oudegracht-kanalen. Lær om byens historie, mens du passerer århundredgamle bygninger, kanalhuse, kajkældre og Dom-tårnet. Byt din kupon på billetkontoret og hent din audioguide. Gå derefter ned ad de 21 trin til vandkanten for at gå om bord i din båd. Når du har fundet dig til rette, sejler båden af sted langs Oudegrachtn (den gamle kanal). Beundre den ældste del af byen, som går tilbage til romertiden. Derefter passerer du det højeste kirketårn i Nederlandene, Dom-tårnet. Se også andre vigtige historiske bygninger langs ruten. Efter en halv time ankommer du til byens ydre voldgrav, en tidligere forsvarsstruktur. Få mere at vide om de gamle fæstningsværker og kasematter der. Tag billeder af den smukke Zocherpark. Se jernbanemuseet eller Hoog Catharijne, det største indkøbscenter i Holland, fra vandet. Vend tilbage til Oudegracht-kanalen, og se folk hygge sig på kajerne. Prøv at se de typiske kajkældre. Når du er tilbage på land, vil du have en god idé om, hvad du vil besøge næste gang.

Utrecht: De Haar Slot og Park Entrébillet

2. Utrecht: De Haar Slot og Park Entrébillet

Fordyb dig i historien på det ikoniske De Haar Slot. Beundre dens billedbogs middelalderlige arkitektur, se dens overdådige interiør, lær om de berømte gæster, der har boet der, og udforsk dens rolige grund. Mød en middelalderfæstning med tårne og volde, voldgrave, porte og vindebroer. Forundre omgivelserne, mens det eventyrlignende slot rejser sig majestætisk fra parklandskab fyldt med imponerende træer, gamle haver og damme. Gå en tur i dets rolige parkområder. Besøg Rose Garden eller Roman Garden. Oplev dens damme og kanaler samt de mange broer, romantiske udsigter og imponerende veje, der er ideelle til lange gåture eller picnic.

Utrecht: Adgangsbillet til det nationale jernbanemuseum

3. Utrecht: Adgangsbillet til det nationale jernbanemuseum

Det hollandske jernbanemuseum, også kendt som Het Spoorwegmuseum, er din chance for at udforske togets vidunderlige verden. Udforsk museets omfattende samling af lokomotiver, vogne, vægtmodeller, dampmaskiner, malerier og jernbanemateriale og objekter. Besøgende på Jernbanemuseet kommer ind gennem den fuldt restaurerede historiske Maliebaan Station, der blev bygget i 1874. Mens du er på museet, kan du se den imponerende SS 13, også kendt som De Bril. Mens du er på jernbanemuseet, kan du besøge dens 3 sedanbusser og det autentiske kongelige venteværelse. Tag et kig bag kulisserne på en jernbanegård i hele dampens alder. Gå sammen med Maliebaan Station -platformen, og besøg Model Stockroom, som er fyldt med en samling jernbanemodeller. Tag en tur på Steel Monster, og udforsk under, mellem og over dampmaskiner. Besøg Techlab, mens du er på jernbanemuseet, og lær alt, hvad der skal vide om elektriske tog.

Utrecht: DOMunder Indgangsbillet med guide

4. Utrecht: DOMunder Indgangsbillet med guide

Oplev den ikoniske DOMunder, en interessant historisk attraktion under Domplein i Utrecht. Tag med din guide på et eventyr for alle aldre, når du klatrer ned for at lære om lokalhistorie i unikke omgivelser. Træd indenfor, tag en smart lommelygte, og begynd en underjordisk udforskning fuld af spændende historier og arkæologiske skatte. Følg med på en rejse gennem Dompleins, Utrechts, Hollands og Europas begivenhedsrige historie. Fordyb dig i Utrechts romerske fortid såvel som den glorværdige middelalder. Oplev den ødelæggende storm i 1674, hvor Domkirkens skib kollapsede, og Dom-pladsen blev skabt.

Utrecht: Monstermysteriets udforskningsspil

5. Utrecht: Monstermysteriets udforskningsspil

Spil en rigtig mission i Utrecht som en monsterjæger, der har til opgave at finde et flygtigt dyr, der truer byen. Løs de ledetråde, du modtager på din smartphone, og red befolkningen i Utrecht. Undervejs vil du finde nye steder og låse op for fantastiske historier. Når du har købt søgen, modtager du en adgangskode, som du kan bruge i appen. Det vil tage dig fra 1 til 2 timer at gennemføre søgen, men der er ingen tidsbegrænsning, du kan afslutte den i dit eget tempo. Du har ikke brug for en guide, du skal bare downloade appen, gå til startstedet, og så er du klar til at tage på et eventyr med udforskning af byen. Efterhånden som du løser ledetrådene, vil du opdage nye steder og historier. Dette spil er en af de mest unikke måder at have det sjovt på, mens du stifter bekendtskab med den vidunderlige by Utrecht. Det er et fantastisk spil for familier og grupper af venner. Hvis I er en stor gruppe, kan en person købe adgang for hele gruppen ved at vælge antallet af personer i gruppen. Alle gruppemedlemmer vil kunne spille byspillet på deres smartphone. Alternativt kan hver person købe sin egen billet. I kan spille som en gruppe og løse ledetrådene sammen, mens I går, eller I kan dele jer op i mindre grupper/hold og konkurrere mod de andre. Hver person kan også spille alene, adskilt fra gruppen, og mødes med gruppen til sidst.

Utrecht: Entrebillet til Domtårnet og guidet tur

6. Utrecht: Entrebillet til Domtårnet og guidet tur

Oplev en spektakulær udsigt over Utrecht og det omkringliggende landskab med denne billet til Dom Tower. Træd tilbage i tiden, mens din guide tager dig med på en historisk rejse hele vejen til toppen af det 700 år gamle Dom Tower. Mød din guide fra VVV Utrecht, og begiv dig til Domtårnet. Gå ind med din inkluderede billet, og efter 465 trin når du 112 meter op og bliver belønnet med en betagende udsigt over Utrecht. Tag fantastiske billeder, som du kan dele med dine venner på de sociale medier. Bestig det historiske Domtårn med stop undervejs for at høre om historien og konstruktionen af Domtårnet. Disse øjeblikke er en god mulighed for at få vejret. Oplev tårnets unikke historie undervejs. Hør om, hvordan tårnet har været det centrale element i byen i århundreder, og hvordan det har overlevet voldsomme storme, besættelser af fremmede magter og brande. Find ud af, hvordan det har været vidne til festligheder, blomstrende handel og byens udvidelse.

Utrecht: Højdepunkter og selvguidet skattejagt og tur

7. Utrecht: Højdepunkter og selvguidet skattejagt og tur

Lær Utrecht at kende i dit eget tempo på denne interaktive skattejagtstur, der afspilles på din telefon. Løs gåder, interager med byens vigtigste attraktioner, og find interessante fakta og legender. En ideel udendørs aktivitet for førstegangsbesøgende, par, grupper, familier og børn. Kan bruges som en fantastisk teambuilding-aktivitet. Når du har downloadet skattejagtsturen på din mobile enhed (via et link og loginoplysninger modtaget ved booking), skal du bruge mobilappen og de integrerede kort til at nå 10 af Utrechts vigtigste attraktioner til fods. Ved hvert stop kan du lære om attraktionen og løse en stedsbaseret gåde, som kun kan løses, hvis du når frem til det specifikke sted. Brug logik, fantasi, observation og holdånd til at låse op for den korrekte kode og afsløre den næste destination i byens sightseeing-spil. Ved hvert stop skal du lære om attraktionen og løse en stedsbaseret gåde, som kun kan løses, hvis du når frem til det specifikke sted. Brug logik, fantasi, observation og holdånd til at låse op for den rigtige kode og afsløre turens næste destination. Start aktiviteten, når du vil, og nyd fleksibiliteten til at sætte spillet på pause når som helst for at tage en pause, tage de perfekte billeder, stoppe for at spise frokost eller besøge et museum. Du kan vælge at fortsætte turen senere eller gemme resten til en anden dag. I den historiefyldte by Utrecht besøger du først det smukke Oude Mannen En Vrouwenhuis. Derefter det unikke Museum Speelklok og så den uerstattelige Oudegracht. Denne vidunderlige rute fortsætter til Utrecht University Hall. Som et femte stop finder du Domtårnet. Når du fortsætter din tur gennem byen, finder du den interessante St Martin's Cathedral. Pieterskerk kan selvfølgelig ikke mangle på denne tur. Derudover vil du også beundre Park Lepelenburg. Den næstsidste destination er det misundelsesværdige Joods-monument. Prikken over i'et på denne unikke tur kunne ikke være andet end Jernbanemuseet.

Utrecht: De Haar Castle Gardens Entrébillet

8. Utrecht: De Haar Castle Gardens Entrébillet

Besøg de rolige, anlagte parker ved det berømte De Haar Slot. Oplev dammene og kanalerne samt de mange broer, romantiske udsigter og imponerende alléer, der er ideelle til lange gåture eller picnic. Udforsk slotsparken, der er over 55 hektar stor. Oplev beroligende områder som parkskoven og det tidligere menageri, der er ideelle til en attraktiv privat gåtur. Udforsk funktioner som labyrinten, den store hjortepark, den romantiske overdækkede bro og picnic-engen. Gå blandt omkring 7.000 træer, hvoraf nogle er op til 140 år gamle. Besøg områder som den romerske have med Ha Ha-volden eller se rosenhaven med over 1.200 roser i 79 forskellige sorter, der blomstrer smukt hver sommer.

Rhenen: Ouwehands Zoo Indgangsbillet

9. Rhenen: Ouwehands Zoo Indgangsbillet

Kom ansigt til ansigt med de magiske væsener i vores naturlige verden med din indgangsbillet til Ouwehands Zoo i Rhenen. Mød kæmpepandaerne ved navn Xing Ya og Wu Wen, og lær om beskyttelse af naturlige levesteder. Gå hen til indgangen til zoologisk have, og træd ind i en verden af forundring, mens du tjekker kortet og beslutter, hvem du vil besøge først. Grib chancen for at opdage et af de smukkeste pandaanlæg i verden, det eneste i Holland, og se dem gumle på bambus. Sørg også for at sige hej til den afrikanske elefant ved navn Bumi. Se aberne svinge rundt og nyd forfriskninger i Maki-loungen. Observer de majestætiske isbjørne og lær om deres naturlige habitat, herunder hvad de spiser, og hvordan de jager. Se, om du kan få øje på de sky leaparder, før du forlader zoo.

Utrecht: Entrébillet til Centraal Museum

10. Utrecht: Entrébillet til Centraal Museum

Centraal Museum ligger i hjertet af byen med en smuk monumental have og en café, hvor man kan slippe væk fra det travle centrum. Collection Centraal præsenterer mere end 400 værker af producenter fra en række forskellige perioder. De nye udstillinger følger en rute, der starter i middelalderen og slutter i nutiden. Men hvert temagalleri viser dig mere og kombinerer mode med malerier og fortidens kunst med nutidigt design. Det giver dig mulighed for at skabe forbindelser mellem forskellige perioder og kunstformer. I Collection Centraal finder du velkendte favoritter som Red Blue Chair af Gerrit Rietveld og ikoniske kjoler af Viktor & Rolf sammen med nye favoritter, der venter på at blive opdaget. At kombinere værker fra samlingen på denne måde giver ny indsigt eller en følelse af genkendelse i hvert galleri. Kom helt tæt på Miffy-skaberen Dick Brunas atelier med hans originale møbler, bøger og skitser. Udforsk Utrechts gamle skib på museets loft. Afslut dit besøg i museumscaféen med udsigt over haven, hvor du kan få lokale drinks, frokost og snacks. Og glem ikke at tage et kig i museumsbutikken efter eksklusive gaver med Miffy-, Rietveld- og Utrecht-tema.

Topaktiviteter

Topseværdigheder i Utrecht

Alle aktiviteter

68 aktiviteter fundet
Sorter efter:

Ofte stillede spørgsmål om Utrecht

Hvilke topattraktioner skal man opleve i Utrecht?

Hvad er de bedste dagsture og -udflugter fra Utrecht?

De bedste dagsture og -udflugter fra Utrecht er:

Amsterdam

Andre seværdigheder i Utrecht

Vil du se alle oplevelser i Utrecht? Klik her for en fuld oversigt