Van Gogh-museet

Vælg datoer

Lær Van Gogh at kende: Van Gogh-museet

Tænker du også på stjerneklare nætter og afskårne ører, når du hører navnet Van Gogh? Er du i Amsterdam, så læg vejen forbi Van Gogh-museet og få mere at vide om hans liv. Du vil blive fuldkommen overvældet af hans bedste værker, som du kan læse lidt om her.

 • Kartoffelspiserne 1885

  1. Kartoffelspiserne 1885

  Van Gogh så sig selv som en god figurativ maler. Han ville male bønderne, som de virkelig var og valgte bevidst modeller med grove træk og knudrede hænder.

 • Soveværelset 1888

  2. Soveværelset 1888

  Van Gogh blev født i Holland. Han havde et skrøbeligt sind og kæmpede livet igennem med alkohol og sygdom. Han flyttede til Arles i Frankrig, i håb om at få det bedre. Mens han kom til hægterne, malede han sit soveværelse i det gule hus.

 • Solsikker 1889

  3. Solsikker 1889

  Van Gogh skabte 2 serier med postimpressionistiske solsikker for at dekorere et værelse i det gule hus, til sin ven og malerkollega, Gauguin. 

 • Iriser 1890

  4. Iriser 1890

  Van Goch kæmpede med psykisk sygdom og levede de sidst år før sin død, i 1890, på institution i Frankrig. Her malede han iriser og fik afløb for sine følelser i hvert eneste penselstrøg.

 • Hvedemark 1889

  5. Hvedemark 1889

  Van Gogh malede ofte hvedemarken udenfor sit vindue: scenariet efter en storm, høst, i efteråret og med forårsblomster.

Planlæg dit besøg

 • Besøg museet

  Van Gogh-museet ligger på Museumsplein i Amsterdam og har verdens største samling af Van Goghs malerier og skitser. Udover den permanente samling, udstiller museet værker af hans samtids impressionister og postimpressionister. Der er desuden cafe og museumsbutik, hvor du kan finde kopier af dine ynglingsværker.

 • Åbningstider

  Van Gogh-museet er åbent dagligt fra kl. 09.00 til kl. 18.00 og om fredagen til kl. 22.00.

 • Adgangspriser

  Adgangsbilletten koster 15 EUR. Det er et røverkøb og en god chance, hvis du vil vide mere om Van Goghs liv og se hans levende penselstrøg på nært hold. Hvis du booker en billet online i forvejen, kan du springe køen over.

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  Åbent dagligt fra kl. 09.00 til 17.00. Fredag åbent til kl. 22.00.
 • Hvad er prisen?
  Adgangsbillet 15 EUR.
 • Får jeg brug for en guide?
  Nej, nyd billederne på museet på egen hånd!
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  Nærmeste sporvognsstop er Van Baerlestraat (med linjerne 2, 3, 5 og 12). Du kan desuden tage busserne 145, 170 eller 172 til Museumsplein.
 • Yderligere tips
  * Det er forbudt at tage billeder af malerierne på museet, med mindre du er journalist og søger tilladelse på forhånd.
  * Book online og spring køen over!

Andre seværdigheder i Van Gogh-museet

Vil du se alle oplevelser i Van Gogh-museet? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Van Gogh-museet

Samlet bedømmelse

4.6 / 5

baseret på 18.226 anmeldelser

Korrekte gratis tider skal nævnes på kortet. Kun GVB-transporter er tilgængelige for dette pas. R-net er ikke. Alt i alt er det en bedste aftale. Så mange steder er inkluderet at besøge. Husk at have dit kreditkort altid på dig, fordi dette pas kun er gyldigt i Amsterdam, ikke i nogen anden by, så du skal betale transporten med dit kreditkort til andre byer. Dette pas var virkelig nyttigt for os ved mange lejligheder. Agenterne for IAmsterdam vil guide dig bedst. Ingen tvivl om deres færdigheder. Tak for din fantastiske Service IAmsterdam

Jeg råder dig til at tage bykortet til Amsterdam, foruden mange gratis indgange i nogle af museerne og rabatter på restauranter giver det dig også mulighed for at tage transportmidler, når du vil .. for hvis du kun tror, en billet koster 3,20 i timen , og derfor bruger du meget mere end bykortet .. Jeg kan varmt anbefale det .. og du kan hente det direkte i lufthavnen.

Bestil din billet i god tid. Kom så tidligt som muligt, da der er færrest kl 9. Udstillingen giver et godt indtryk af Van Gogh liv og arbejde. Millets udstilling gav et godt indblik i, hvorfra Van Gogh bl. a. hentede inspiration.

Rigtig fint museum med mange betydningsfulde malerier af Van Gogh. Samtidig får man også historien om hans liv.

Det var meget spændende på Van Gogh Musset og bestemt et besøg værd.