Vatikanmuseerne

Se hvor Vatikanet udstiller nogle af dets mest uvurderlige malerier, herunder værker af Raphael og Leonardo da Vinci.

Vælg datoer

De 5 bedste seværdigheder i Vatikanmuseet

Alle veje fører til Rom, så tag vejen til det verdensberømte Vatikanmuseet, mens du er der. Gennem århundreder har paverne opbygget en helt utrolig kunstsamling af mesterværker. Der er rigtig meget at se, men sørg for at du ikke går glip af disse 5 højdepunkter.

 • Det Sixtinske Kapel

  1. Det Sixtinske Kapel

  Det Sixtinske kapel ville i sig selv være en rejse værd til Vatikanmuseet. Kapellets berømte freskoer, udført af de største renæssancekunstnere, er virkelig storslående.

 • Rafaels Stanzer

  2. Rafaels Stanzer

  De 4 blændende smukke [Rafaels Stanzer]/rafaels-stanzer-l4344/) udgør den offentlige del af Pavens boliger. Rafaels pragtfulde freskoer, der smykker væggene, er mesterværker på højde med dem i Det Sixtinske Kapel. 

 • Belveder-torsoen

  3. Belveder-torsoen

  Denne betagende skulptur, af en muskuløs mandlig torso, havde stor indflydelse på renæssancekunstnere som Michelangelo (læg mærke til at kristusfiguren har samme kropsholdning i Det Sixtinske Kapels Dommedag).  

 • Leonardo Da Vincis St. Hieronymus

  4. Leonardo Da Vincis St. Hieronymus

  Selvom billedet aldrig blev færdigt, er det et strålende eksempel på Leonardos store kunstneriske talent. Utroligt nok blev det skåret op og brugt som betræk på en barberstol.

 • Sala Rotonda (Den Runde Sal)

  5. Sala Rotonda (Den Runde Sal)

  Denne fornemme sal er et mesterværk indenfor neoklassicistisk arkitektur og er formet som et miniature pantheon, med overdådige mosaikker der dækker gulvene, og antikke statuer langs væggene. 

Planlæg dit besøg

 • Bedste tid på året at tage dertil

  Vatikanmuseet er et ekstremt populært turistmål året rundt. Hvis du ønsker en mere rolig tur, er det bedst at rejse i lavsæsonen, mellem november og februar.

 • Spar penge

  Sidste søndag i hver måned er der gratis adgang i Vatikanmuseets åbningstid fra kl. 09.00 til kl.12.30. Det er en god måde at spare penge, men lige en advarsel: Disse gratis dage er meget populære. Hvis du gerne vil undgå trængsel, skal du tage dertil på en almindelig åbningsdag. 

 • Vælg det rigtige tidspunkt på dagen

  Billetkontoret åbner kl. 09.00. Hvis du ønsker at se så meget som muligt, skal du komme tidligt, da Vatikanmuseet er kæmpestort  (over 14 km) og selv før åbningstid kan køerne være lange. Hvis du gerne vil undgå at stå i kø, så kom når folk spiser frokost ved 13-tiden, da kan du ofte gå lige ind uden at vente.

 • Vent ikke for længe

  Kom ikke for sent, selv hvis du vil undgå køerne. Billetkontoret lukker kl. 16.00 og Vatikanmuseet lukker kl. 18.00. Hvis du vil have tid til at se Det Sixtinske Kapel, skal du senest være ved Vatikanmuseet kl. 15.00.

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  365 dage om året
 • Hvad er prisen?
  Gratis at se på udefra. Billetpriserne varierer.
 • Får jeg brug for en guide?
  Ikke obligatorisk, men anbefales stærkt
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  Taxa, bus, metro, sporvogn eller til fods fra Rom. Se her for yderligere information. 
 • Yderligere tips

  • Tag ikke for meget med! Store tasker er ikke tilladt på museerne.

  • Museerne har sjældent aircondition, så tag køligt tøj på hvis vejret er varmt og husk vandflasken.

Andre seværdigheder i Vatikanmuseerne

Vil du se alle oplevelser i Vatikanmuseerne? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Vatikanmuseerne

Samlet bedømmelse

4.4 / 5

baseret på 109.256 anmeldelser

Turen er fremragende; men mange andre mennesker på vores tur bookede gennem forskellige arrangører til den samme tur, hvilket betød, at der var en stor afvigelse i prisen. Dette fik nogle i vores gruppe til at føle, at de fik værdi for pengene, og andre troede, at de blev snydt. Jeg vil lige forklare indgangen.

HUSK at dække skuldre og overarme til samt bukser mindst til knæniveau, ikke kortere. Forvent at brug MEGET tid, selv uden kø eller guidet tur er der uoverskuelig meget at se :-)

Our guide Barbara was eminent. We could feel her great knowledge and commitment to the history and both the museum and the church. Great to meet her.

Vældig hyggelig og god rundtur. Vi var blot 11 deltagere, og det er godt. Den blev desværre rykket, så vi måtte ile for at nå det inden lukketid.

Fantastisk oplevelse - klart det bedste museum, vi lææænge har besøgt. Det gik nemt og hurtigt med billetterne købt herpå. :)