Vatikanmuseerne
Vælg datoer
Køb din billet nu

Vatikanmuseerne: Ture og billetter

Se alle oplevelser i Vatikanmuseerne

Topseværdigheder i Rom

Se alle 1413 oplevelser

De 5 bedste seværdigheder i Vatikanmuseet

Alle veje fører til Rom, så tag vejen til det verdensberømte Vatikanmuseet, mens du er der. Gennem århundreder har paverne opbygget en helt utrolig kunstsamling af mesterværker. Der er rigtig meget at se, men sørg for at du ikke går glip af disse 5 højdepunkter.

Det Sixtinske Kapel

Det Sixtinske Kapel

Det Sixtinske kapel ville i sig selv være en rejse værd til Vatikanmuseet. Kapellets berømte freskoer, udført af de største renæssancekunstnere, er virkelig storslående.

Rafaels Stanzer

Rafaels Stanzer

De 4 blændende smukke [Rafaels Stanzer]/rafaels-stanzer-l4344/) udgør den offentlige del af Pavens boliger. Rafaels pragtfulde freskoer, der smykker væggene, er mesterværker på højde med dem i Det Sixtinske Kapel. 

Belveder-torsoen

Belveder-torsoen

Denne betagende skulptur, af en muskuløs mandlig torso, havde stor indflydelse på renæssancekunstnere som Michelangelo (læg mærke til at kristusfiguren har samme kropsholdning i Det Sixtinske Kapels Dommedag).  

Leonardo Da Vincis St. Hieronymus

Leonardo Da Vincis St. Hieronymus

Selvom billedet aldrig blev færdigt, er det et strålende eksempel på Leonardos store kunstneriske talent. Utroligt nok blev det skåret op og brugt som betræk på en barberstol.

Sala Rotonda (Den Runde Sal)

Sala Rotonda (Den Runde Sal)

Denne fornemme sal er et mesterværk indenfor neoklassicistisk arkitektur og er formet som et miniature pantheon, med overdådige mosaikker der dækker gulvene, og antikke statuer langs væggene. 

Vores gode råd

Bedste tid på året at tage dertil

Vatikanmuseet er et ekstremt populært turistmål året rundt. Hvis du ønsker en mere rolig tur, er det bedst at rejse i lavsæsonen, mellem november og februar.

Spar penge

Sidste søndag i hver måned er der gratis adgang i Vatikanmuseets åbningstid fra kl. 09.00 til kl.12.30. Det er en god måde at spare penge, men lige en advarsel: Disse gratis dage er meget populære. Hvis du gerne vil undgå trængsel, skal du tage dertil på en almindelig åbningsdag. 

Vælg det rigtige tidspunkt på dagen

Billetkontoret åbner kl. 09.00. Hvis du ønsker at se så meget som muligt, skal du komme tidligt, da Vatikanmuseet er kæmpestort  (over 14 km) og selv før åbningstid kan køerne være lange. Hvis du gerne vil undgå at stå i kø, så kom når folk spiser frokost ved 13-tiden, da kan du ofte gå lige ind uden at vente.

Vent ikke for længe

Kom ikke for sent, selv hvis du vil undgå køerne. Billetkontoret lukker kl. 16.00 og Vatikanmuseet lukker kl. 18.00. Hvis du vil have tid til at se Det Sixtinske Kapel, skal du senest være ved Vatikanmuseet kl. 15.00.

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  365 dage om året
 • Hvad er prisen?
  Gratis at se på udefra. Billetpriserne varierer.
 • Får jeg brug for en guide?
  Ikke obligatorisk, men anbefales stærkt
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  Taxa, bus, metro, sporvogn eller til fods fra Rom. Se her for yderligere information. 
 • Yderligere tips

  • Tag ikke for meget med! Store tasker er ikke tilladt på museerne.

  • Museerne har sjældent aircondition, så tag køligt tøj på hvis vejret er varmt og husk vandflasken.

Det synes rejsende om Vatikanmuseerne

Samlet bedømmelse
4.4 / 5
baseret på 99.812 anmeldelser

God oplevelse at have en guide under besøg i Vatikanet

Der er normalt alen lange køer når man skal ind i enten Vatikan museeum, det Sixtinske Kapel og Peterskirken. Vi have købt en billet til disse aktiviteter med en guidet tour og kunne derfor springe de lange køer over. Guiden var helt fantastisk (Massimo). Han talte rigtigt god engelsk og kunne fortælle levende og interessant om alle elementer under vores besøg. Der er så mange mennesker til disse seværdigheder, og vi ville kun have fået en lille del ud af det, hvis ikke det havde været for vores guide. Den eneste grund til at jeg ikke giver 5 stjerner er at der bare er rigtig mange turister, og det tager lidt af højtidligheden og det smukke af besøget.

Er det stadig fast track, hvis alle har fast track?

Selve museumsoplevelsen var i topklasse, og det var en fornøjelse at bevæge sig rundt i den overvældende kulisse. Den egyptiske udstilling var meget realistisk, da varmen næsten var for meget (send mere A/C). Vores guides forsøgte ihærdigt at gemme sig ved mødestedet, og damen valgte at gemme hendes fine skilt med logo i en lukket mappe. Let stressende start på udflugten, at skulle finde en guide i ganske normalt tøj, intet logo og skilt, og som heller ikke forsøgte at gøre opmærksom på turudbyderen. Med alt det i mente var det stadig en kanon tur - Vatikanet kan næppe klandres for GetYourGuides anonymitet.

Faktastisk guide - men vi blev snydt for Peterskirken

Hel fantastisk guide, der virkelig "tæskede" os igennem de ting vi skulle se i Vatikanmuseet og i det Sextinske Kapel. Virkelig informativt. Hun reddede turen. Det fungerer rigtig fint med radioerne, således at alle kan høre hele tiden At Peterskirken var lukket burde vi havde fået at vide ved turens start. Den burde slet ikke være solgt som en fælles tur, da det ikke kan komme bag på turarrangøren at kirken lukke p.gr.a. forberedelse til midnatsmessen.

Super venlig, charmerende, hjælpsom og imødekommende tolk

Meget opmærksom tolk. Lidt svært at huske alt det sagte men utrolig spændende og kanon at få udleveret foto af Sct. Peters Kirkes malerie. Skulle det være fuldendt og kun fordi, det var spændende, ville der være fedt, at få udleveret, den tekst/historie tolken fortalte. Super dygtig og varm person.

Get your guide logoet var ikke til at der hvor vi skulle henvende o

Vi blev guidet der til hvor vi skulle henvrnde os af lokale vejvisere, Get your guide skilte så vi slet ikke. Guiden var fremragende, hun var sød, venlig og ikke minst fagligt meget dygtig, og gav os en uforglemmelig oplevelse.