Vatikanmuseerne
Vælg datoer
Vatikanmuseerne er åbne fra 1. juni Af hensyn til sikkerheden er der færre besøgende, der bliver foretaget temperaturmålinger og mundbind er påkrævet for at kunne få adgang.
Køb din billet nu

Vatikanmuseerne: Ture og billetter

Se alle oplevelser i Vatikanmuseerne

Topseværdigheder i Rom

Se alle 1325 oplevelser

De 5 bedste seværdigheder i Vatikanmuseet

Alle veje fører til Rom, så tag vejen til det verdensberømte Vatikanmuseet, mens du er der. Gennem århundreder har paverne opbygget en helt utrolig kunstsamling af mesterværker. Der er rigtig meget at se, men sørg for at du ikke går glip af disse 5 højdepunkter.

Det Sixtinske Kapel

Det Sixtinske Kapel

Det Sixtinske kapel ville i sig selv være en rejse værd til Vatikanmuseet. Kapellets berømte freskoer, udført af de største renæssancekunstnere, er virkelig storslående.

Rafaels Stanzer

Rafaels Stanzer

De 4 blændende smukke [Rafaels Stanzer]/rafaels-stanzer-l4344/) udgør den offentlige del af Pavens boliger. Rafaels pragtfulde freskoer, der smykker væggene, er mesterværker på højde med dem i Det Sixtinske Kapel. 

Belveder-torsoen

Belveder-torsoen

Denne betagende skulptur, af en muskuløs mandlig torso, havde stor indflydelse på renæssancekunstnere som Michelangelo (læg mærke til at kristusfiguren har samme kropsholdning i Det Sixtinske Kapels Dommedag).  

Leonardo Da Vincis St. Hieronymus

Leonardo Da Vincis St. Hieronymus

Selvom billedet aldrig blev færdigt, er det et strålende eksempel på Leonardos store kunstneriske talent. Utroligt nok blev det skåret op og brugt som betræk på en barberstol.

Sala Rotonda (Den Runde Sal)

Sala Rotonda (Den Runde Sal)

Denne fornemme sal er et mesterværk indenfor neoklassicistisk arkitektur og er formet som et miniature pantheon, med overdådige mosaikker der dækker gulvene, og antikke statuer langs væggene. 

Vores gode råd

Bedste tid på året at tage dertil

Vatikanmuseet er et ekstremt populært turistmål året rundt. Hvis du ønsker en mere rolig tur, er det bedst at rejse i lavsæsonen, mellem november og februar.

Spar penge

Sidste søndag i hver måned er der gratis adgang i Vatikanmuseets åbningstid fra kl. 09.00 til kl.12.30. Det er en god måde at spare penge, men lige en advarsel: Disse gratis dage er meget populære. Hvis du gerne vil undgå trængsel, skal du tage dertil på en almindelig åbningsdag. 

Vælg det rigtige tidspunkt på dagen

Billetkontoret åbner kl. 09.00. Hvis du ønsker at se så meget som muligt, skal du komme tidligt, da Vatikanmuseet er kæmpestort  (over 14 km) og selv før åbningstid kan køerne være lange. Hvis du gerne vil undgå at stå i kø, så kom når folk spiser frokost ved 13-tiden, da kan du ofte gå lige ind uden at vente.

Vent ikke for længe

Kom ikke for sent, selv hvis du vil undgå køerne. Billetkontoret lukker kl. 16.00 og Vatikanmuseet lukker kl. 18.00. Hvis du vil have tid til at se Det Sixtinske Kapel, skal du senest være ved Vatikanmuseet kl. 15.00.

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  365 dage om året
 • Hvad er prisen?
  Gratis at se på udefra. Billetpriserne varierer.
 • Får jeg brug for en guide?
  Ikke obligatorisk, men anbefales stærkt
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  Taxa, bus, metro, sporvogn eller til fods fra Rom. Se her for yderligere information. 
 • Yderligere tips

  • Tag ikke for meget med! Store tasker er ikke tilladt på museerne.

  • Museerne har sjældent aircondition, så tag køligt tøj på hvis vejret er varmt og husk vandflasken.

Det synes rejsende om Vatikanmuseerne

Samlet bedømmelse
4.4 / 5
baseret på 100.716 anmeldelser

Guiden Davide var fantastisk. Han havde mange sjove historier med i sin tour guide. Og hans engelsk var upåklageligt godt. Og så var han meget opmærksom på sine gæster ift. at nogle var gangbesværede og hvor vi hver især kom fra. Han fremhævede bl.a. den Svenske Dronning Christina og Thorvaldsen i Peters Kirken.

Vatikanmuseet og Det Sixtinske Kapel: Rundvisning Anmeldt af

Marco was a fantastic guide, he was very well prepared and had a lot of experience clearly. The small anecdotes and details told to us, before entering the different places, was really informative. So thumbs up for Getyourguide and especially for our guide Marco.

God oplevelse, de mange penge værd. Februar er langt fra højsæson, men der var trængsel af turister. Vi gik ikke så hurtigt, så ofte talte guiden om ting vi endnu ikke kunne se.

Kæmpe oplevelse! Har været her før, men det gir bare så meget mere, med en guide - og især, når guiden er lige så dedikeret, sjov og vidende, som vores!

Let at finde guiden, meget dygtig og inspirerende fortæller. Kanon oplevelse. Vi tilkøbte et besøg til kuplen hvor man ser hele ROM. Meget smukt.